Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.963
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • araba benim için hayal.. motosiklet bile alamıyoruz yine %10 daha ek vergi koydular geçen hafta. Halk bir gün isyan edecek damat ve sömürücü akpliler tepe taklak olacak bu gidişle. İnsanlar çok doldu artık.
  • Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam)

Resim burda dursun ilerde lazım olur. Ama düşüncesi güzel diymi. Maaşın 2000 tl belki ama 2018 model mustang 25.000 tl vay vay vay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaand12@ -- 29 Nisan 2020; 18:10:18 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Üretici demiş hocam bayi dememiş. Üretici tek arabadan 10 bin lira kazancaksa kapatsın fabrikayı. Alman markaları Türkiyede sattıkları tek araçtan 1200 euro mu kar ediyor sence Sadece nakliyesi 1200 eurodur onun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReaLGz -- 29 Nisan 2020; 18:16:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kimse calmazsa degisir

kimse arac garantili kopru, tunel yapmazsa degisir
  • Piyasa normal seviyesine dönüyor ve siz de bunu satın alma gücünün erimesi olarak görüyorsunuz. Bundan sonra eskisi gibi parasal genişleme politikası olmayacağı için bizim gibi gelişmekte olan ülkelere de para yağmayacak. Yani 2002-2014 arası olan ucuz para dönemi çoktan bitti. Cebinde üç kuruş parası olanın 3.20d aldığı bir ülkeydik, yavaş yavaş işler rayına oturuyor.

Otomobil fiyatlarının halkın satın alamayacağı bir noktaya geldiği söylenmiş. Halklar otomobile binmez zaten toplu taşıma kullanır. Otomobil ise belli başlı bir gelire sahip orta ve üst tabakaya hitap eden kişisel ulaşım aracıdır.
  • kortekes kullanıcısına yanıt
    Oku memur ol.

• ReaLGz kullanıcısına yanıt
    Fosfos markasının kar oranı yüzde 5

Hatta ona bağlı Porsche yüzde 8 kar ediyor diye çok iyi bir oran onlara göre.

BMW Mercedes ne durumda bilmiyorum ama yakındır muhtemelen oranlar.

Bayi kar oranı bile daha fazla olabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: kaand12@

Resim burda dursun ilerde lazım olur. Ama düşüncesi güzel diymi. Maaşın 2000 tl belki ama 2018 model mustang 25.000 tl vay vay vay.
    100 dolara kargo mu yapıyorlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Piyasa normal seviyesine dönüyor ve siz de bunu satın alma gücünün erimesi olarak görüyorsunuz. Bundan sonra eskisi gibi parasal genişleme politikası olmayacağı için bizim gibi gelişmekte olan ülkelere de para yağmayacak. Yani 2002-2014 arası olan ucuz para dönemi çoktan bitti. Cebinde üç kuruş parası olanın 3.20d aldığı bir ülkeydik, yavaş yavaş işler rayına oturuyor.

Otomobil fiyatlarının halkın satın alamayacağı bir noktaya geldiği söylenmiş. Halklar otomobile binmez zaten toplu taşıma kullanır. Otomobil ise belli başlı bir gelire sahip orta ve üst tabakaya hitap eden kişisel ulaşım aracıdır.
    Ben diyorum dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş refahı yaşadık bir aralar. Gir sarı siteye bak pejodan opel'den, hyundai, fiat'dan fazla mercedes-bmw satılmış anasını satayım? Yollar bmw-merso galerisine dönerdi 10 sene önce eline üç kuruş geçen çekiyordu altına.

• [simage]
    https://store.donanimhaber.com/20/c0/91/20c091c9d2c0b7c096533c7418a5fa5e.jpeg
    [/simage]
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    Ümraniye / Atakent / nezih
    8 sene yan taraftaki armağanevlerde oturdum
    Konuşmak istemiyorum konu hakkında

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 29 Nisan 2020; 18:41:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

O köz getirci kekolarin birçoğunun pederi bu sene içinde duman olacak merak etme sen

Bundan sonra metrobüsler de pantolon pacasindan ayak bileği gösterirler artık.

Alıntıları Göster
    Gayrımenkul ne olur sence?

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam)

• quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Fosfos markasının kar oranı yüzde 5

Hatta ona bağlı Porsche yüzde 8 kar ediyor diye çok iyi bir oran onlara göre.

BMW Mercedes ne durumda bilmiyorum ama yakındır muhtemelen oranlar.

Bayi kar oranı bile daha fazla olabilir
    Mb 2019 da tarihinde ilk kez %10 un altında kar etmiş.

Ayrıca %5 kar ne

• Stand Alone kullanıcısına yanıt
    En iyi ihtimalle fiyatlar düşmese bile yerinde sayacak, enflasyona ve dovize karşı eriyip gidecek betona bağlanan paralar...

Fiyat artışı kesinlikle ongörmüyorum... Özellikle büyükşehirlerde ve metropollerde.

Sadece Ege'de sahil kasabalarindaki mustakil evler bir miktar talep gorebilir. Metropollerde coronadan kaçanlar yüzünden.

Yatirim tavsiyesi değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 29 Nisan 2020; 19:37:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Ben diyorum dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş refahı yaşadık bir aralar. Gir sarı siteye bak pejodan opel'den, hyundai, fiat'dan fazla mercedes-bmw satılmış anasını satayım? Yollar bmw-merso galerisine dönerdi 10 sene önce eline üç kuruş geçen çekiyordu altına.

Alıntıları Göster
    Aynen öyle. Herkesin ailesinde de böyle insanlardan en az bir kişi vardır. Kendi kuzenimde görmüştüm ben bu durumu, 2011 yılında sıfır C180 almıştı ve bir süre sonra ara ödeme zamanı geldiğinde de sıkışınca arabayı satıp 2013 yılında da Golf almak zorunda kalmıştı. Ara ödemeden kastım da 30,000 TL civarı ödemeler. Kolay değil tabi sene 2011 ve TL'nin değeri var, asgari ücret 800 TL civarı.

Gelişmekte olan bütün ülkelerde bu durum yaşanılıyor. Çok değil 2015 senesinin satış grafiklerini bulursan bak kendin gör. Mayıs 2015'de Borusan'ın satışları ile Otosan'ın satışları kafa kafaya falan gelmişti. Aynı sene Doğuş Oto rekor düzeyde satış yapmıştı. Dışarıdan bakan birçok insan bunu övünç kaynağı gibi görse de aslında üretmeyen bir ülkenin tüketmesi demek, bir süre sonra her şeyin eskisinde de kötü duruma gelmesi anlamını taşır. Cebindeki üç kuruşuyla yapay refah yaşayanlar ise şu an çok fena tarumar olmuş durumda. Forumda da her sene aynı arabanın yenisini alıp konusu açan sonradan görme bazı kişiler yok olup gitti mesela. Daha geçen hafta kız arkadaşımın ağabeyi yeni aldığı arabanın fotolarını attı bana, 2020 model CLA almış nereden baksan rahat 400 bin TL fiyatı vardır. İşte bu zamanda da zengin olup alan var ama şu an para verip alanda da sağlam para var. Bende 2015 I30 var mesela, istesem daha iyi bir model de alırız ama şimdilik nakitte kalmak ve parayı daha makul alanlarda çevirmek cazip geldiği için şu zamanda düşeşe bulmadığım sürece araba almayı tercih etmem. Çok değil bir ay öncesine kadar yüklü miktarda dolar alanlar şu an orgazm seviyesine gelmiş olmalı. Belki ben de bir gün Gisele Bündchen gibi bir bebeğin koynunda yatıyor olabilirim.

Bakalım artık önümüzdeki aylarda son derece aksiyonlu dönemler bizi bekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

En iyi ihtimalle fiyatlar düşmese bile yerinde sayacak, enflasyona ve dovize karşı eriyip gidecek betona bağlanan paralar...

Fiyat artışı kesinlikle ongörmüyorum... Özellikle büyükşehirlerde ve metropollerde.

Sadece Ege'de sahil kasabalarindaki mustakil evler bir miktar talep gorebilir. Metropollerde coronadan kaçanlar yüzünden.

Yatirim tavsiyesi değildir.
    Bu zamanda parası olanın gayrımenkul alması mantıklı değil o halde?

En güzeli altın ve dolarda kalmak gibi duruyor. Sene sonuna doğru faiz arttırımına giderlerse o zaman farklı sulara yelken açılabilir gibi.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    Ekonomi bilgin çok yetersiz her ortamda dile getirme bilgilerini tavsiyem

• quote:

Orijinalden alıntı: Stand Alone

Aynen öyle. Herkesin ailesinde de böyle insanlardan en az bir kişi vardır. Kendi kuzenimde görmüştüm ben bu durumu, 2011 yılında sıfır C180 almıştı ve bir süre sonra ara ödeme zamanı geldiğinde de sıkışınca arabayı satıp 2013 yılında da Golf almak zorunda kalmıştı. Ara ödemeden kastım da 30,000 TL civarı ödemeler. Kolay değil tabi sene 2011 ve TL'nin değeri var, asgari ücret 800 TL civarı.

Gelişmekte olan bütün ülkelerde bu durum yaşanılıyor. Çok değil 2015 senesinin satış grafiklerini bulursan bak kendin gör. Mayıs 2015'de Borusan'ın satışları ile Otosan'ın satışları kafa kafaya falan gelmişti. Aynı sene Doğuş Oto rekor düzeyde satış yapmıştı. Dışarıdan bakan birçok insan bunu övünç kaynağı gibi görse de aslında üretmeyen bir ülkenin tüketmesi demek, bir süre sonra her şeyin eskisinde de kötü duruma gelmesi anlamını taşır. Cebindeki üç kuruşuyla yapay refah yaşayanlar ise şu an çok fena tarumar olmuş durumda. Forumda da her sene aynı arabanın yenisini alıp konusu açan sonradan görme bazı kişiler yok olup gitti mesela. Daha geçen hafta kız arkadaşımın ağabeyi yeni aldığı arabanın fotolarını attı bana, 2020 model CLA almış nereden baksan rahat 400 bin TL fiyatı vardır. İşte bu zamanda da zengin olup alan var ama şu an para verip alanda da sağlam para var. Bende 2015 I30 var mesela, istesem daha iyi bir model de alırız ama şimdilik nakitte kalmak ve parayı daha makul alanlarda çevirmek cazip geldiği için şu zamanda düşeşe bulmadığım sürece araba almayı tercih etmem. Çok değil bir ay öncesine kadar yüklü miktarda dolar alanlar şu an orgazm seviyesine gelmiş olmalı. Belki ben de bir gün Gisele Bündchen gibi bir bebeğin koynunda yatıyor olabilirim.

Bakalım artık önümüzdeki aylarda son derece aksiyonlu dönemler bizi bekliyor.

Alıntıları Göster
    2 ay önce zorla dolara soktuğum eş dost, şuan suratlarına Erdal Acar sırıtışıyla hediyelere boğuyor beni hergun birşey geliyor eve

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.