Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: brhc

buyuk ihtimalle yas itibariyla baska hukumet gormedigin icin, hepsi boyle olacak saniyorsun
    Senin yaşın kaçmış, söyle de bilelim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Malvolorne kullanıcısına yanıt
    Çöpmü
    80-90 larda sokak röportaj larını aç bi izle
    Sonra bugünkü sokak röportaj larını aç bi izle
    Bak bakalım ne gibi farklar göreceksin
    Saygı sevgi kibarlık hepsi uçmuş gitmiş
    Elde tesbih hat hut kaldı geriye
    Bak bakalım hangisini tercih edersin
    Bir de düşün bakalım neden böyle oldu
    Eğitimsizlik cahillik kabadayılık görgüsüzlük özendirilip , kibarlık sakinlik sessizlik vs aşağılandı sistematik olarak
    Aklı çalışanda bunların neden yapıldığını anlamıştır bugüne kadar
    Bu satırları yazan adam bu ülkede yıkamada arabada yıkadı , Kahvecilikte yaptı gocunmam , con con değilim yani , ama karısı ve çocuklarıyla kimin yanında rahat ederse insan odur
    Parayı bulunca bağcılarda devammı ? Yoksa istikamet Beşiktaş acıbademmi ?
    Samimiyet burada gizli

Ve biz bunun cevabını biliyoruz
    Seçim olsa chp nin tulum çıkaracağı şehir dışında bir sitede oturuyorum , ne tesadüftürki sabahtan akşama kadar yanlayan ve duruma göre dolap gibi dönen gazeteci ile , geçmiş milletvekilleri aynı yerde oturuyor

Nasıl aldınız dimi ana fikri ?
    Mesajı nasıl anladınız dimi ?

O yüzden 80-90 lar candır gerisi macera heyecandır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• hep bu tok satıcılar yüzünden artıyor araçlar ....
  • OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    Manav ve elektrik oldukça fazla görünüyor. Su da normal değil gibi.
    1550 kiraya ek 300 aidat olduğuna göre oturduğun yer, sanırım iyi bir yer. Yerinde olsam kiraya para ödemek yerine ev alırdım. En azından kredisi bitince elinde ev kalır. Öbür türlü hiçbir şey elde edilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Çöpmü
    80-90 larda sokak röportaj larını aç bi izle
    Sonra bugünkü sokak röportaj larını aç bi izle
    Bak bakalım ne gibi farklar göreceksin
    Saygı sevgi kibarlık hepsi uçmuş gitmiş
    Elde tesbih hat hut kaldı geriye
    Bak bakalım hangisini tercih edersin
    Bir de düşün bakalım neden böyle oldu
    Eğitimsizlik cahillik kabadayılık görgüsüzlük özendirilip , kibarlık sakinlik sessizlik vs aşağılandı sistematik olarak
    Aklı çalışanda bunların neden yapıldığını anlamıştır bugüne kadar
    Bu satırları yazan adam bu ülkede yıkamada arabada yıkadı , Kahvecilikte yaptı gocunmam , con con değilim yani , ama karısı ve çocuklarıyla kimin yanında rahat ederse insan odur
    Parayı bulunca bağcılarda devammı ? Yoksa istikamet Beşiktaş acıbademmi ?
    Samimiyet burada gizli

Ve biz bunun cevabını biliyoruz
    Seçim olsa chp nin tulum çıkaracağı şehir dışında bir sitede oturuyorum , ne tesadüftürki sabahtan akşama kadar yanlayan ve duruma göre dolap gibi dönen gazeteci ile , geçmiş milletvekilleri aynı yerde oturuyor

Nasıl aldınız dimi ana fikri ?
    Mesajı nasıl anladınız dimi ?

O yüzden 80-90 lar candır gerisi macera heyecandır
    Ben siyasi olarak söyledim,öküzlük ve saygısızlığın özendirilmesi ve geldiğimiz noktada haklısın.
    Zaten varoşların eğitimli insanlara karşı doldurulmasında bahsettiğim buydu.

Onlarda cebine konmuş 3 kuruş gidince artık yanlayamayacak,alt yapısız özgüveni 2 günde yerle bir olup,başını kaldıramayacak duruma gelecek merak etmeyin.

Şu an tek sorun yeni güçler aracılığı ile yardım kampanyaları vasıtası ile yine orta sınıfın parasının bu tiplere aktarılmaya çalışılması.
    Bunu engellememiz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 29 Nisan 2020; 14:36:51 >

• 2019 martta jeep renegade aracımı anahtar teslim kredili 144 bin'e devletin verdiği ötv indirimi ile aldım. Aracın şimdiki liste fiyatı 232bin tl+1900 tl(tescil gideri) ve benim araçta standart olan birçok şey(anahtarsız çalıştırma gibi) yeni araçta opsiyonel...
  • 90’lılar olarak en kötü döneme denk geldik. Tam okul bitti hayata atıldık her türlü kriz, darbe bilmem ne bizi buldu. Zaten 20 yıllık dönemi anlatmaya gerek yok facia. Düğün yaptık dünya kadar borç bitiyor dedik bu sefer de virüs krizi.
    Artık Ne ev alınabilir ne araba ne de başka bir şey. Arabayı geçtim ufak tefek hobilerimize bile ayıramıyoruz. Bir tost makinesi bile 500 lira. Yazın güzel bir tatil en az 5000 lira. Telefonlar 2000 liradan başlıyor. Markete girip çıkıyoruz 300 lira, poşete bakıyorum yanlışlık mı var diye. 2 kişilik mutfak masrafımız aylık 1000 lirayı geçiyor.
    En son zevk için kendine ne aldın diye sor vallahi hatırlamıyorum.

Bıktık ya bıktık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan2324

2019 martta jeep renegade aracımı anahtar teslim kredili 144 bin'e devletin verdiği ötv indirimi ile aldım. Aracın şimdiki liste fiyatı 232bin tl+1900 tl(tescil gideri) ve benim araçta standart olan birçok şey(anahtarsız çalıştırma gibi) yeni araçta opsiyonel...
    Önceden anahtar teslim deyince, tescil gideri diye bir şey ödemezdik, şimdi onu da mı alıcıya yüklüyorlar. Ben sadece kasko ve zorunlu trafik sigortamı yaptırmıştım. Diğer tüm masrafları bayi karşılamıştı.

• zero01 kullanıcısına yanıt
    Fikrinize katılmakla beraber yerli motosiklet ile de bir yandan başlanması kanaatindeyim. Daha basit olabileceğini düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

90’lılar olarak en kötü döneme denk geldik. Tam okul bitti hayata atıldık her türlü kriz, darbe bilmem ne bizi buldu. Zaten 20 yıllık dönemi anlatmaya gerek yok facia. Düğün yaptık dünya kadar borç bitiyor dedik bu sefer de virüs krizi.
    Artık Ne ev alınabilir ne araba ne de başka bir şey. Arabayı geçtim ufak tefek hobilerimize bile ayıramıyoruz. Bir tost makinesi bile 500 lira. Yazın güzel bir tatil en az 5000 lira. Telefonlar 2000 liradan başlıyor. Markete girip çıkıyoruz 300 lira, poşete bakıyorum yanlışlık mı var diye. 2 kişilik mutfak masrafımız aylık 1000 lirayı geçiyor.

Bıktık ya bıktık.
    Seni cok iyi anliyorum.

Ben hollandada yasiyorum yaklasik 6 senedir. Her sene Turkiyeye en az 2 defa tatile gelirim.

En son geldigimde tatil beldesinde Sok markete girip deodorant tras bicagi ve sampuan aldim. 50 Lira tuttu! Aldigim urunler en ucuz urunler.

Kasada bakakaldim.. Bakin ben euro kazaniyorum arkadaslar.. Ve fiyatlara inanamadim. Ozellikle kozmetik ucmus gitmis. Hollandadan daha pahali!

2004-2010 arasi bime giderdik abimle. cebimizde 5-10 lira parayla bir torba dolusu biskuvi cikolata alirdik. Simdi 5 liraya cips satiyor adamlar inanilir gibi degil..

Korkunc bir pahalanma var. 6 senedir hollandadayim, yillik enflasyon %2-3 civari arkadaslar. 6 sene once deodorantin fiyati 1 liraysa, su an belki 1.25 lira. Hic bir seyin fiyati artmiyor ve bizim maaslarimiza her sene cok daha fazla zam geliyor.

Turkiye bitmis okeye donuyor. Orta sinif artik alt sinif olmus. Alt sinif zaten hayatta kalma savasi veriyor. Turkiyenin kazancini yiyen kaymak tabaka var gerisi surunuyor.

2 sene once Fasa gittim. Belki bir cogunuz yuz cevirirsiniz ama Fasi gordugumde Turkiyenin gelecegi gozumun onune geldi.. Fasta 1 euro 11 dirhamdir arkadaslar.. Artik siz hesab edin Turkiye nereye gidiyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pyp -- 29 Nisan 2020; 15:30:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Alışverişe anne ve baban gidiyor heralde fiyatlardan haberin yok

Alıntıları Göster
    Paran yoksa lüks almayacaksın caz yapma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Manav ve elektrik oldukça fazla görünüyor. Su da normal değil gibi.
    1550 kiraya ek 300 aidat olduğuna göre oturduğun yer, sanırım iyi bir yer. Yerinde olsam kiraya para ödemek yerine ev alırdım. En azından kredisi bitince elinde ev kalır. Öbür türlü hiçbir şey elde edilmiyor.
    Evde toplam annemle birlikte 5 kisiyiz.evde 5 gunde bir sey kalmiyor.insaniz ya.oyle luks seyler yemek yok herkes pazardan ne yiyorsa onu yiyoruz.en son ne zaman pazara gittimiz bilmiyorum ama her sey ates pahasi.
    Oturdugum yer site ama luks falan degil cocuk parki var o kadar standart bir yer.kira fiyatlari cok yuksek.asansor zirt pirt arizalaniyor o yuzden aidat bir tik yuksek.
    Elektrik bulundugum yerde iskan alinamadigi icin birim fiyat yuksek.o yuzden elektrik bir tik yuksek.yazin en sicak yerlerden birinde oturuyorum klimasiz nefes alinmiyor.mecbur klimayi da aciyorum.su yine ayni keza birim fiyati 11 tl.5 kisi icin su normal diyorum.5 kisinin ne camasiri biter ne de utusu.
    Eve gelecek olursam luks olmayan 3_4 yasinda bir ev burada 3+1 350.000tlden basliyor.birikimim yoksa aylik ev kredisi odemesi ne olur biliyorsundur herhalde.hayat zor standartlarda yasamaya calisiyorum.abarti yaptigim hicbir sey yok.

• noldu yerli araç 300bine cıkacaktı kur arttı şimdi 400bin mi oldu acaba :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Six Feet Under.

Paran yoksa lüks almayacaksın caz yapma.

Alıntıları Göster
    Senin engelini kaldırdığım güne lanet olsun

• Valla o halkın verdiği cevapları okudum.. zaten seçtiği adamlarca yönetiliyoruz..

Bu halk öyle bir halk ki, ekonomi kötü olduğu için ekonomiyi yönetenleri değil muhalefetteki adamları suçlar..

Bu halk öyle bir halk ki cebinde para olmamasının sebebini kendini yönetenlerden değil muhalefetten sorar..

Bu halk öyle bir halk ki geçinemiyoruz diye şikayet edip oy sandığı gelince aynı yöneticileri seçer .

Yani halk o arabayı alamaz hale geldiyse, önce sebebini anlayacak..gidip 45 sene önceden bahseden ahlksızlara kanmayacak..

45 sene önce, 45 sene öncede kaldı..

Kimse "eskiden fakirlik varmış" diye şimdiki fakirliğe katlanmak zorunda değil..

Çok cahiller ve her cahil topluluk gibi ezilip sömürülüyorlar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Jquair

Bu mesaj silindi.
    2700 lira ilemi rahat geçiniyorsun
    Bu 2700 lira ile

Çocuğuna günlük süt alabiliyormusun
    Badem kaju fındık ennson ne zaman yedi çocukların
    En son ne zaman iyi bir yere yemeğe gittin
    Eve muz, ceviz, avakado alabiliyormusun
    Çocuğun kaliteli bir ayaklabı giyiyormu
    Evine aylık kaç kilo et alıyorsun çocukların et balık yiyormu
    Bal, pekmez, takvşye vitaminler vs alabiliyormusun evlatlarına
    Evine pastırma sucuk kaymak organik yumurta alıyormusun
    Çocuklarını kaliteli okula yollayabikecekmisin
    Arabaya benzin koyup gezdirebikiyormusun çocuklarını

Arabaya 2300 kredi ödüyorumuş marifet gibi anlatıyor zavallısın hayatının 5 senesini böyle hesap kitapla getireceksin, eve en ufak 100 lira masraf çıksa hesabın kayacak ulan elalem arabası var desin diye aç sefil hayat sürdürüyorsun ailene elalem hondası var desin diye çocuğunun rızkını krediye arabaya yediriyorsun farkında değilsin yazık..

Bide 7bin maaş alan adama gerizekalı diyorsun aklınca sen bu söylediklerimi düşünde arabanı sat çocuklarına adam gibi hayat yaşat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 29 Nisan 2020; 16:32:23 >

• Köyün dediler köymediniz mi kardeş.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

90’lılar olarak en kötü döneme denk geldik. Tam okul bitti hayata atıldık her türlü kriz, darbe bilmem ne bizi buldu. Zaten 20 yıllık dönemi anlatmaya gerek yok facia. Düğün yaptık dünya kadar borç bitiyor dedik bu sefer de virüs krizi.

Bıktık ya bıktık.
    Çok doğru diyorsun hocam stajyer çocuklar var yanımda abi diyorlar biz napcaz biz nasış evlencez ev alcaz nasıl geçineceğiz
    Valla çok kötü zamana denk geldiniz 2008 de evlendim ben aşırı refah yaşadık o yılları 2012 de sıfır civic aldım full paket (51500 e aldım) 206 vardı bi bayi gezelim yeni arabalara bakalım dedik hanımla ogün beğendik 2 gün içinde 206 yı 15 e sattım 5 naktim vardı 30 bin 3 yıl kredi çektim 3 yılda 34 geri mdedim yemin ederim sanki fırından ekmek aldım okadar kolay aldım arabayı

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.