< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKTAN06 -- 2 Mayıs 2020; 1:3:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKTAN06 -- 2 Mayıs 2020; 1:3:42 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
CapriceClassic demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Zaten sıradan halk araba alamazdi ki. Asıl Normalimiz bu... Anormal olan 2005-2015 arasiydi. Sabah erken kalkan soluğu borusanda F10 sirasinda aldi, haftasonu canı sıkılan soluğu Paris sokaklarında aldı... Siz kimsiniz la? Kimin parasıyla kime artistik yapiyosunuz? Fed ile biyere kadar di o balon da 2015 te Janett Yellen ile patlatıldı. Artik evli evine köylü köyüne. |
aynen, bu gençler gazete kampanlayaları ile aylık taksitle doğan-şahin-taunus verildiğini bilmezler. 6-9 ay sırada beklediğin şahinin sağ aynasının olmadığını, içeride kol tutacağının çıkarıldığını da bilmezler.
2005-2015 arası cicim aylarında yenilen hurmalar başladı şimdi tırmalamaya. sat sat nereye kadar? 60 yılda yapılan herşey 10 yılda satıldı şimdi satacak bir şey kalmadı. araplardan da hazır para gelmiyor, onlar düşmüşler kendi dertlerine. amerika dersen orada da bir başkan var ki damardan dezenfektan veriyor herkese. ee, bir de salgın muhabbeti tüy dikti ülke ekonomisine, var ile yok arası olan üretim sıfırlandı. o nedenle herkes köyüne dönecek ve fadime'nin düğününde halay çekecek uzun bir süre... |
belçikadan dayım var oğlu 21 yaşında işe başlamış 4-5 ay sonra clk 230 komp almış kaça aldın dedim 4800 euro diyo,bizde 4-5 bin maaş alan bir genç ev geçindirmesi falan yoksa bile yemeden içmeden para atsa 2 sene sonra falan ancak araba alıyor ya da 30-40 bin biriktiren herkes krediye abanıyor,bahsettiğim örnekte avrupanın asgari ücretlisi,bizde 4-5 bin maaş alan kesim ülkenin % kaçını oluşturuyor hesap edin
geçen sene bana da gurbetçi bi kız bulmuşlardı babası market işletiyormuş bana dediler kızla evlenirsen marketin manav bölümünde çalışırsın tabi küçük gördük manav marketi lan git işte asgari maaş bile alsan en azından hayatı yaşarsın bir çok şeye ulaşırsın 2 yıl önce köyden gelen ilkokul diplomalı elemanı istanbulda ağırladık konsolosluk işlerini yaptık vize pasaport yardımcı olduk,eleman geçen yaz antalyada 5 yıldızlı otelde tatilini yaptı ben o otelin kapısından geçemiyorum ondan kat ve kat donanımlı,eğitimli ve kendi ülkemin şartlarına göre fena olmayan bi maaş almama rağmen |
2017 maaşım 2400 lira Leon sıfır almıştım 61500
2020 maaşım 4300 lira 110000 bin TL yapıyor . 110 000 TL ye sıfır Leon alamam |
Ulan yine bizde oldu suç iyi mi. Adamlar maaşının üçte biriyle aldığı telefonu her sene değiştirme lüksüne sahip, değiştiriyor da. Kimmiş o 4-5 sene kullanan? Adamların taksi yaptığı arabaları biz makam arabası diye kullanıyoruz. Yerli üretim yok diye almayalım mı? İthalata dayalı tüketimi halk değil devlet bitirir, vergiyle değil üretimle bitirir, kalkıp elindeki parasıyla kendince yaşayıp giden halka bok atmayın.
|
Şuan arabalardan ÖTV kaldırılsın sokaklar sıfır araba ile dolar. Türkiye ne üretiyor ne ihraç ediyorda bu kadar ithalat yapıyor? Adam cebinde parası olmasada gidiyor 60 ay taksitle arabasını alıp çekiyor altına. Kazandığı parayı harcayana cari açığı zıplatana hadi bir şey demeyelim birde borçlanıp olmayan parayı yabancıya gönderiyorlar. Bizim milletimiz sıfır arabaya binecek kadar refah sahibi bir millet değil. Ondan sonra arabamı çizdiler sürttüler diye burada ağlayacaksınız araba almayın. İthalata dayalı tüketimin acilen bitirilmesi lazım yoksa bugünleri çok arayacağız.
Bizim milletin cebine iki kuruş para koy önce gider arabayı telefonu değiştirir. Avrupada yabancılar bir telefonu en az 4-5 sene kullanıyor bizimkiler gibi görgüsüz değiller tasarrufuda biriktirmeyide biliyorlar. |
Deníz demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Yıllardır ticaretle uğraşan birisiyim böyle bir kriz görmedim bu fiyatlar gerçekçi fiyatlar değil böyle bir para akışı yok ikinci eldede sifirdada kime satacaklar o arabaları göreceksiniz insanların gelirlerinde artış yok aksine değer kaybı var hayat çok pahalı piyasanın sakinleşmesi lazım yoksa tamamen batar Ülke ekonomiside şirket gibidir aynı mantık
|
"Kim Milyoner Olmak İster" yerine "Kim Araba Sahibi Olmak İster" şeklinde TV de yarışma programları düzenlenebilir.
|
Bugun mu oldu bu? Saat 12 yi gecince mi alinacak seviyeyi gectik ? Cuma gunu alabiliyor muyduk ?
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HAKTAN06 -- 27 Nisan 2020; 6:10:24 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 27 Nisan 2020; 7:17:51 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi War Rock -- 21 Kasım 2020; 11:12:52 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CapriceClassic -- 27 Nisan 2020; 9:36:46 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |