Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2016 Ekim Sonunda Nissan Qashqhai almıştık. 156bin TL verdik. Dün aynı marka model arabanın fiyatına baktım 250bin TL olmuş.

Hakkaten efsane fiyatlar. İnsanlar nasıl araba alıyor bilemiyorum.
  • İnsanlar, kendilerine uydurma yasaklar konulmamış bir ülke arayışında, artık ulus devletler sıkıcı gelmeye başladı, kendi seçtiklerimiz kaderimizi bağlıyor köle gibi kapatiliyoruz, bu oyunu kim ne zaman bitirecekse bitsin artık,

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CapriceClassic

Almayıversin öyle herkes araba. Avm otoparkları, yollar doldu taştı zaten millet toplu taşımayı öğrensin biraz. Ne güzel şu günlerde bir de yarı kapasitede rahat rahat gider millet.
    Genşler 80leri 90lari bilmediği için paniklemisler.

Zaten sıradan halk araba alamazdi ki. Asıl Normalimiz bu... Anormal olan 2005-2015 arasiydi.

Sabah erken kalkan soluğu borusanda F10 sirasinda aldi, haftasonu canı sıkılan soluğu Paris sokaklarında aldı... Siz kimsiniz la?

Kimin parasıyla kime artistik yapiyosunuz? Fed ile biyere kadar di o balon da 2015 te Janett Yellen ile patlatıldı. Artik evli evine köylü köyüne.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Division Bell -- 27 Nisan 2020; 10:14:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şuan arabalardan ÖTV kaldırılsın sokaklar sıfır araba ile dolar. Türkiye ne üretiyor ne ihraç ediyorda bu kadar ithalat yapıyor? Adam cebinde parası olmasada gidiyor 60 ay taksitle arabasını alıp çekiyor altına. Kazandığı parayı harcayana cari açığı zıplatana hadi bir şey demeyelim birde borçlanıp olmayan parayı yabancıya gönderiyorlar. Bizim milletimiz sıfır arabaya binecek kadar refah sahibi bir millet değil. Ondan sonra arabamı çizdiler sürttüler diye burada ağlayacaksınız araba almayın. İthalata dayalı tüketimin acilen bitirilmesi lazım yoksa bugünleri çok arayacağız.

Bizim milletin cebine iki kuruş para koy önce gider arabayı telefonu değiştirir. Avrupada yabancılar bir telefonu en az 4-5 sene kullanıyor bizimkiler gibi görgüsüz değiller tasarrufuda biriktirmeyide biliyorlar.
  • Biraz şükredin ya, hep bir şeyler istiyorsunuz siz de. Çalış şükret öl. Ne öyle araba falan

• Sana bana göre bir şey yok ama zengin olan, aylık geliri 15-20 binin altında olmayana fiyatlar çok iyi işte.
    Bu ülkede söz sahibi hep zenginlerdir.
    Orta ve alt gelirli insanlar yok gibi bir şey.

• Türkiye seviyesindeki bir ülkede zaten olması gereken memurun(orta sınıf) sıfır bir araba alıp en az 15 sene binmesidir,hangi gelişmekte olan ülkede 2 yılda bir sıfır araba değiştirilir??? türkiyede devrim yapmak için verilen 2002-2016 abd dolarlı sahte zenginlik dönemi bitti,şimdi borç ödeme ve 27 yıl sürecek hesaplaşma,normalleşme zamanı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 27 Nisan 2020; 11:48:12 >
  • Bu ülkede araba fiyatları hiçbir zaman ucuzlamaz ; gelişmiş ülkelerde 3 maaşa araba alabiliyorsun .... Bizim için hayal...
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Abartıyorsunuz hocam.

Geçen sene benim arabamın sıfırı ötv indirimli olarak 140 bin lira civarında şimdi 172 bin lira.

Hani iki katı nerde? Örnek ver?
    Üst vergi dilimine giren araçlar bile o kadar artmadı.

Alıntıları Göster
    Aynı ülkede yaşamıyoruz her halde?
    Örneği ben vereyim;
    Bir abimiz Kasım ayında cam tavan vs. her şeyiyle dolu Golf Highline DSG 1.6 dizeli 175 bine almıştı. Kasım ayından bahsediyorum. Şu anda aynı araç ekstralarıyla aşağı yukarı 275 bin falan ediyor. Üstelik alamıyorsunda, araç yok deniliyor(Giresun). Senin hesap bu araç en fazla 200 bin olmalıydı. Fakat öyle değil. Demek ki yazdıkların her araç için geçerli değilmiş.

• Öteki yandan harcama yapılmazsa enflasyon artmaz. Otomobil ez fazla döviz kaybı oluşturan kalemdir. Yani insanlar para harcamazsa enflasyon yükselmez. Enflasyonu düşük tutma yöntemlerinden biri harcama kalemlerini azaltmaktır.
    Şu vergi işine de bir kaç satır yazayım. Almanya az vergi alır. Neden? Çünkü kullanımda ki araçların bir çoğunu kendi üretiyor. Bu sebeple de otomotiv sektörü muazzam bir katma değer yaratıyor, iş imkanı oluşturuyor. Devlet her türlü kârlı. Fakat Dünya üzerindeki hiçbir ülke otomotivden Türkiye gibi kâr elde edemiyor. Kemiksiz löp et gibi para. Üstelik anında para. Tıpkı benzini alırken ödediğimiz gibi. Sonradan alamamak gibi bir derdi yok. Ortalama 3 otomobilden biri devlete gidiyor. Fakat mücevherattan vergi alınmıyor.
  • Halkımızda para çok.
  • Halkin oltomobil falan alamaması kimsenin umurunda değil.zengin alacak, şirketler alacak.Halk böyle giderse yemeğe ekmek bulsunda ona şükredelim biz.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Sıfır Leon ne kadar oldu kral bir bak istersen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Halk ulaşıyor o seviyeye. Ulaşmazsa satılmaz zaten. Baksana herkes araba peşinde koşuyor. Kasım ayında baktığım civicin üzerine Şubat ayında 30 bin lira gelmişti. Demek ki alınıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üretimi durmuş markası kapanmış yedek parçaları sadece yan sanayilerde bulunan arabalar bile değer kazanıyor.
  • 2007-2015 arası Kemal Derviş politikaları ve Fed sayesinde sefa sürdük en az bi 50-60 yil cefa çekeriz

• Üretmeyen toplumlar yok olmaya, ezilmeye mahkumdur

• erc44 kullanıcısına yanıt
    bu toplumun gelir seviyesinin yüksekliğinden ziyade tüketim alışkanlığını yansıtıyor. bizim toplum daima sahip olduğundan fazlasını harcamaya meyilli. bu yüzden tasarruf oranımız da düşük.

• Halk bunu bildiği halde nasıl izin veriyor bende ona şaşıyorum
    Motor aldım 13 bin e 2. Elden geçen sene o zamanlar da 10-15k arası idi neyse arkadaş daha bugün ya öylesine bi baktı sarı sitede fiyatları 19-30k olmuş eder mi etmez ama hepsi öyle olur mu ya bu birazda bizim ahlak mevzusu ya sıfırı üretilmeyen motor sonuçta bu neymiş ötv zamlanmış tamam dostum zamlandıda senin maaşın zam geldi mi yok ee hiç etik değil suna buna zam geldi diye artırmak

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.