Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

2700 lira ilemi rahat geçiniyorsun
    Bu 2700 lira ile

Çocuğuna günlük süt alabiliyormusun
    Badem kaju fındık ennson ne zaman yedi çocukların
    En son ne zaman iyi bir yere yemeğe gittin
    Eve muz, ceviz, avakado alabiliyormusun
    Çocuğun kaliteli bir ayaklabı giyiyormu
    Evine aylık kaç kilo et alıyorsun çocukların et balık yiyormu
    Bal, pekmez, takvşye vitaminler vs alabiliyormusun evlatlarına
    Evine pastırma sucuk kaymak organik yumurta alıyormusun
    Çocuklarını kaliteli okula yollayabikecekmisin
    Arabaya benzin koyup gezdirebikiyormusun çocuklarını

Arabaya 2300 kredi ödüyorumuş marifet gibi anlatıyor zavallısın hayatının 5 senesini böyle hesap kitapla getireceksin, eve en ufak 100 lira masraf çıksa hesabın kayacak ulan elalem arabası var desin diye aç sefil hayat sürdürüyorsun ailene elalem hondası var desin diye çocuğunun rızkını krediye arabaya yediriyorsun farkında değilsin yazık..

Bide 7bin maaş alan adama gerizekalı diyorsun aklınca sen bu söylediklerimi düşünde arabanı sat çocuklarına adam gibi hayat yaşat

Alıntıları Göster
    Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

Alıntıları Göster
    Ahhhaha adam arabasına bemzin koyup gezemiyor fener kalamış suadiye bostancı erenköy kozyayağı caddebostan görmemiş naapsın ümraniye nezih gelmiş garibime

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kim ne derse desin. Araç piyasasında indirim veya teşvik beklemeyin şuan veya ilerde. Gördüğüm herkeste son model araçlar. Gençler bile artık tofaş a değil gti polo peugeot 208 corsa felan böyle araçlara binebiliyor. Şahsen ben asla araba alabilceğimi düşünmezdim 2 yıl para attım kenara. Yılbaşında da 20 bin kredi çektim 55 bine megane 3 almıştım. Şuan 75 bin oldu araç. Bu ülkede çerez parasıyla 0 araç alabilcek vatandaşta var biraz dişini sıkıp 2 yılda iyi bir araç alabilcek asgari ücretli çalışanda. Araba almak için konu açıyorsan belki düşermi diye öğrenmek için hiç bekleme git al bir araç. Ben alırken 2 aya 20 bin artcak dedim arttıda. Şimdide diyorum ki ağustos a kadar en az 10 bin daha artacak.

• En acınası da yaşadığımız şu an daha önce dünya da görülmemiş bir durum; enflasyon denen birşey yok; üretim bolluğu var; dünya krediye boğulmuş ve sıfır faizli krediler var! İşte dünya da insanlar bunları yaşarken biz...!! 😁

• quote:

Orijinalden alıntı: Jquair

Bu mesaj silindi.
    nerede yaşyorsun köydemi? 2500tl ile tek kişi ancak geçinir o da içki sigarası yoksa. serin hikaye ben almayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Kim ne derse desin. Araç piyasasında indirim veya teşvik beklemeyin şuan veya ilerde. Gördüğüm herkeste son model araçlar. Gençler bile artık tofaş a değil gti polo peugeot 208 corsa felan böyle araçlara binebiliyor. Şahsen ben asla araba alabilceğimi düşünmezdim 2 yıl para attım kenara. Yılbaşında da 20 bin kredi çektim 55 bine megane 3 almıştım. Şuan 75 bin oldu araç. Bu ülkede çerez parasıyla 0 araç alabilcek vatandaşta var biraz dişini sıkıp 2 yılda iyi bir araç alabilcek asgari ücretli çalışanda. Araba almak için konu açıyorsan belki düşermi diye öğrenmek için hiç bekleme git al bir araç. Ben alırken 2 aya 20 bin artcak dedim arttıda. Şimdide diyorum ki ağustos a kadar en az 10 bin daha artacak.
    Asgari ücretli dişini sıkıp 2 yılda nasıl iyi araç alacak 1.4 egea 95 bin 40 asgari ücret yemese içmese 3.5 sene
    Fiyatlar düşmeyecek kısmına katılmakla beraber
    Matematik hocana saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 29 Nisan 2020; 16:41:54 >

• kriz falan yok ülke sadece normale dönüyor,yani özümüze dönüyoruz.bu daha bir şey değil en kıçı kırık b sınıfı aracın 200.000 olduğu günleri göreceğiz. çok ta iyi olacak. alan alamayan belli olsun ahahaha
  • Bakalım halkımız ne zaman duracak ve daha da bu fiyata araba falan alınmaz diyecek? Merakla bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Devlet bunu yaparken bakanlar eşleri çocukları milletvekilleri bürokratlar falan hepsi mi ?
    nasıl yani?
  • Eskiden insanlar kaç yıl çalışıyor bir ev bile alamıyor diye şikayet ederken. insanlar kaç yıl çalışıyor 2. el bir araba bile alamıyor konumuna geldik.
  • Bir kaç ay sonra şu an ki durumun hacizleri başladığı zaman görün o zaman araba fiyatlarını . Şu an bile ufak ufak 2. Elde düşüşler başladı .

• Araba fiyatları düşecek bence abi adam kredi ile araba almış içten çıkarılmış geliri yok ne ile ödiyecek seve seve satmasa oynaya oynaya satacak mecbur yani. Arabası olanların çoğunluğu kredi zaten kim ne kazanıyor ki o araçlara biniyor yüzde 10 zengin desen eee kalan ne abi Bi golf kaç para misal.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darwin7 -- 29 Nisan 2020; 17:11:16 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi kere kafadan 40 bin biriktireceksin. Artık babadan mı istersin, 3-5 sene çalışır mısın bilemem. Ondan sonra bankaya gidip 60 bin taşıt kredisi çekip A segment bir araçla ayağını yerden kesersin.

Ülkemizin ortalama gelirdeki vatandaşı için başka yolu yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Bir yılda iki kat artan nedir?

Ben aracımı iki sene önce aldım iki yılda yüzde 65 arttı, sizin hesaba göre iki yılda yüzde 165 artması lazım en az!

Bu artış da çok fazla, alıştığımız yüzde 5-10 enflasyon dönemleri geçti, kötü oldu. Tabi ŞU AN DÜNYA GENELİNDE BÜYÜK EKONOMİK SIKINTI VAR, bize özel de değil.
    Ama araba satılmazsa ekonomi bitmez, burada yanlış düşünüyorsunuz bence. Zaten hep yabancı sermaye, hep onlar kazanıyor arabadan.

Nasıl oldu bu hesap şimdi yüzde yüz bir senede?
    yanlışınız var. her araba satışından devletimiz üreticiden daha fazla kazanıyor.

örnegin bir corsadan opel 20 bin türk lirası kar ederken devletimiz vergiler ile yaklaşık 70 bin türk lirası kazanıyor. opel bir emek veriyor üretiyor, devletimizin taş atıpta kolu yorulmuyor.
    biz her arac alışında bir araba parasıda devlete veriyoruz. kredi cekersek yarı araba parasıda bankaya veriyoruz.

domaltılan bizler oluyoruz.

2014 te bir clio ne kadardı şuan ne kadar? iki üç katı fiyatı gördü, bizim gelirler 3 kat arttımı?

ekonomi bitmez doğruda türk lirası artık bitti. yok etti beceriksizler.

• Şu fiyatlar düşecek diyenleri hakkaten anlamıyorum keşke düşse ama düşmesi için bir neden söyleyin Allah aşkıma dolar 7 oldu daha bu fiyatlanmadı yok kredisimi ödeyemeyecek miş satacakmış tamam ödeyemesin satarken babanın hayrınamı satacak, kimsenin derdi araba falan değil araba fiyatlarıda kimsenin umrunda değil markete gidiyorsun 500 lira veriyorsun torbada birşey yok milletin derdi arabamı sanıyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kimbehicayy -- 29 Nisan 2020; 17:50:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4ikaos

Kim ne derse desin. Araç piyasasında indirim veya teşvik beklemeyin şuan veya ilerde. Gördüğüm herkeste son model araçlar. Gençler bile artık tofaş a değil gti polo peugeot 208 corsa felan böyle araçlara binebiliyor. Şahsen ben asla araba alabilceğimi düşünmezdim 2 yıl para attım kenara. Yılbaşında da 20 bin kredi çektim 55 bine megane 3 almıştım. Şuan 75 bin oldu araç. Bu ülkede çerez parasıyla 0 araç alabilcek vatandaşta var biraz dişini sıkıp 2 yılda iyi bir araç alabilcek asgari ücretli çalışanda. Araba almak için konu açıyorsan belki düşermi diye öğrenmek için hiç bekleme git al bir araç. Ben alırken 2 aya 20 bin artcak dedim arttıda. Şimdide diyorum ki ağustos a kadar en az 10 bin daha artacak.
    Alla alla sen nasıl ortamlarda geziyon öyle son model araçlar gti pololar havada uçuşuyor ben nezih biryerde oturuyorum burda öyle lüks yok?

• Darwin7 kullanıcısına yanıt
    Kredi ödenemezse aracı banka satar. O da pek ucuza satmaz. Önümüzdeki dönemde sadece 2. el otomobillerde fırsat araçları çıkar onları da yakalayan alır. Mayıs ve Haziran aylarında hem sıfır hem de 2. el araç fiyatlarının artacağını öngörüyorum. Sıfır araçlardaki artış %10-15 aralığında olabilir.

• sonofisiris2 kullanıcısına yanıt
    Sizin de yanlışınız var hocam. Araba üreticileri yüzde 5 kar yapıyor bir araçtan, 20 bin için 400.000 liralık araç satması lazım.

Ortalama bir Opel SUV 200 bin lira ise üretici bundan 10 bin lira kazanıyor. Bunun ham fiyatı 110 bin lira ve vergisi yaklaşık 90 bin lira oluyor (yüzde 50 + 18 ama toplam çarpınca yüzde 77 oluyor vergi oranı)

Ama Almanya ve Avrupa geneli hatta Amerika yüzde 19 Kdv alıyor, yani o ülkeler de üreticiden fazla kar ediyor

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.