Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Sende b.kunu çıkarma 8300 TL ile geçinemiyorsan sigarayı alkolü kumarı biraz :)

Alıntıları Göster
    Sizin elektrikten sudan dogalgazdan bebek mama bezinden okul servisinden internetten telefon faturalrindan ulasim ucretlerinden haberiniz vardir diye dusunuyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaDMaxiBo

Sen işini bilmiyorsun.
    Ne bilmem gerekiyor?

• buyuk ihtimalle yas itibariyla baska hukumet gormedigin icin, hepsi boyle olacak saniyorsun
  • Aynen doğru
    Ama bi fark vardı eskiden
    O beğenmediğimiz hükümet falan varya
    Kafan mı attı yazarkasayı yapıştırabiliyordun
    Ertesi gün haberciler elde mikrofon yazarkasa atan adamın evine gidip röportaj yapıp şikayetlerini ekranlardan milyonlara aktarabiliyordu

BMC Fatih marka kuru bakliyat kamyonunu meclisin bakanlıkmı kapısına çekip protesto yaptı adam
    Ertesi gün haber kanalları adamın evine gidip eşiyle röportaj yaptı
    Kadın borçlardan iş güç bahsetti
    Biz bunları gözümüzle gördük

Demirel Özal İnönü maskotlarıyla komedi programı yaparlardı akşam saati
    Siyasetçilerle tv ekranında dalga geçip vaat edip yapamadıklarını yüzlerine vururlardı

Hani bunlar varya öyle bilmem kaç bin dolar milli gelirle ölçülecek şeyler değil ha

Sene 90 ların sonu 2000 lerin başı
    Şimdi özellikle mevcut düzenden yıllardır memnun olan , başkaları inim inim inlerken umurunda olmayan , ama bugün başı dara düşüp gıkını çıkaramayan , kuyruğunu kısıp oturanlara gülümseyerek bakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 29 Nisan 2020; 13:11:33 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Ya bu anlattığın uydurma ya da bilinçsiz tüketim had safhada.

Faturalar vb. giderleri yazarsan iyi olur. Normal bir durum değil gibi. Çevremde bu gelirde çok kişi var ve gezdikleri hâlde geçiniyorlar. Ev kredisine bile giriyorlar.
    1550 kira
    300 aidat
    300 okul servisi
    300 yakit
    Telefon toplam 100
    Internet tv100
    Mama 600
    Bez 300
    Aylik 800 manav
    Su 150
    Elektrik normal 400 klima acildi mi 650
    Kalan market falan
    Market olmadan 5000 kusur simdiden gitti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OXMOXTOX -- 29 Nisan 2020; 13:16:16 >
  • Zaten halk 2 senedir araba alamıyor. Yeni bir şey değil.

• Usta-74 kullanıcısına yanıt
    sallıyo.
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    Kardeş geçinmekten ne anladığına yaşamaktan ne anladığına bakar
    Yoksa git köye ek biç ye iç yaşarsın da mesele o değil
    Adidas’tan indirimde 2 çift ayakkabı aldım 750 lira
    Çocuğa ıvır zıvır üst baş aldım tchibo dan 200 lira
    Dün markete girdim sebze meyve eski kaşar tereyağı içecek bir kaç bir şey aldım 230 lira
    Bahçe hortumu delindi yeter dedim bu sefer iyisini alıcam dedim karcher aldım 1/2” 50m 320 lira
    2 kavanoz kestane balı aldım bulmuşken seneye olmaz artık bulmuşken al dedi kayınpeder 250 lira
    Ne yaptı ? 1750 TL , 3 günde
    Bak bunlar hep hayat biliyormusun
    Yoksa hiç birini yapmazsam ölürmüyüm ?
    Yoo , sıkıntı yok karnımızı doyururuz Allah’a şükür
    Ama insan hayatta birazda yaşamak istiyor be

Senin dediğin gibi olsa ülkenin %70 i falan yönetmesi çok kolay olur
    neden iyi bir arabaya binemiyorum ?
    Neden iyi bir tatil yapamıyorum ?
    Neden çocuğum iyi bitir eğitim alamıyor ?
    Neden ortalama bir araç bu kadar pahalı ?
    vs

İşte gelişmiş ve eğitim seviyesi yüksek ülkelerde bunları sorarlar
    Burada sormazlar
    Ne yaparlar ? Neyine yetmiyor Allah’a şükret derler

Ama hiç bir zaman daha görmedim duymadım
    Uçak , gereksiz bürokrasi kadrosu , gereksiz lüks araç israfı , devletin gereksiz harcamaları , yurt dışına giderken 20 kişi yerine eş dost 200 kişi gidilmesi , belediye başkanlarının a8 leri , vs vs

Vatandaşa gelince şükret , yönetip , iyi yönetmeye talip olup israf edenlere gık yok
    Bunu yapanda yine vatandaş ha 😀😀😀

Ben artık anlamaya çalışmayı bıraktım umurumda bile değil 😀😀

Son kez sana bir şey sormak istiyorum
    2000 küsur ile geçinmeye çalışırken , herhangi bir belediye başkanının 5 yıllık geldiği makamda 1-2 milyonluk Alman arabalarına binmesi nasıl hoşuna gidiyormu ? Rahatsız ediyormu seni hiç ? Yoksa hoşuna gidiyorsa nasıl bir düşünce yapısıyla hoşuna gidiyor ?
    Sakın hangisi gelse aynısını yapar deme
    Daha önceden başkaları gelip aynısını yapınca beğenmeyen yazarkasa bile atardı , onuda yukarıda anlattım oku istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 29 Nisan 2020; 13:34:23 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

Hocam eve giren para 8300 tl.kredim yok.1550 kira oduyorum.2 cocukvar.gecinemiyorum.gezme tozma yok.nasil oluyor bu is?

Alıntıları Göster
    Böyle tiplere anlatamazsınız. Alışmışlar; BİM, A101 gibi yerlerden "işlem görmüş, benzeri ürünler' alıp tüketmeye, köstebek gibi "acaba nasıl denk getiririm" diye netin altını üstüne getirmeye... Halbuki insan neden çalışır? Kendisi ve ailesi güzel, sağlıklı beslensin, -luks değil- normal yaşasın... Bi kilo peynir, bi kilo zeytin 100 lira. Sucuk 100 lira. Et 100 lira.

İyot eksikliği ve hatalı beslenme düzelemez zeka geriliğinin en büyük sebebidir.

• Bu milleti itibarından tasarruf etmez. Araba kaç para olursa olsun alır. Dert etmeyin.
  • 2-3 tlye tavuk döner kovalayan tipler hocam bunlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0378E4255

Böyle tiplere anlatamazsınız. Alışmışlar; BİM, A101 gibi yerlerden "işlem görmüş, benzeri ürünler' alıp tüketmeye, köstebek gibi "acaba nasıl denk getiririm" diye netin altını üstüne getirmeye... Halbuki insan neden çalışır? Kendisi ve ailesi güzel, sağlıklı beslensin, -luks değil- normal yaşasın... Bi kilo peynir, bi kilo zeytin 100 lira. Sucuk 100 lira. Et 100 lira.

İyot eksikliği ve hatalı beslenme düzelemez zeka geriliğinin en büyük sebebidir.

Alıntıları Göster
    Anlamazlar

Bimden 25 liralık emin marka kıyma almayı et yemek, yaşamak sanıyorlar. Lütfen kimse yanlış anlamasın bu yazdığımı, herkesin bütçesi belli hayatı belli, amacım kimseyi yargılamak küçük görmek değil.

Benim lafım, sorgulamadan, neden bu haldeyim diye düşünmeden ölümüne şu durumu savunanlara, onlar daha kötüsünü hak ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 29 Nisan 2020; 13:43:22 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0378E4255

Alıntıları Göster
    Haklisiniz

• Araba alicam evde cocuklar ac kiyafetsiz.sosyal hayat yok.boyle mi yasanir hayat?maasim yarisi kredi geri kalan ihtiyaclar oyle mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OXMOXTOX -- 29 Nisan 2020; 13:54:58 >
  • Sınıf atlamaya çalışan fethullah gülenin müritleri ve diğer avrupa orijinli liberallerin,varoşları Atatürkçülere bilemek için yaptıkları propogandasına rağmen ,80 90lar da iktidarda olanlar chp değil,Anap - dyp - milli görüş hareketidir.

Yani chplilerde zaten para yoktu, bir kaç akpli dışında akplilerde de para olmadı,yani bu iki grup zaten parasızlığa alışık her türlü kendini yüzdürür.

80 lerden itibaren ingiltere aracılığı ile paraya alışmış asıl bu yukarda saydığım üçlü grup ne yapacak onu izlemek çok zevkli olacak.

Birde bu sefer babalarımızın olduğu gibi yumuşak yürekli olmayacak bizler varken.

ruffles ve biralar hazırlansın...Olacakları izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Malvolorne -- 29 Nisan 2020; 13:57:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eflatun45

Taa ilk avcı toplayıcılardan girip hukuk devrimi, sanayi devrimi, verimlilik falan anlatacağım ama siz o günleri görmediğiniz için neye layık olduğunuzu da anlamazsınız.

Özetle tüm dünyada (hizmet sektörü dışında) her şey ucuzladı bi bizde ucuzlamadı. Başlık sahibinin söylemeye çalıştığı şey o.

Sıradan halk daha önce uçağa da binemezdi, yurtdışına da çıkamazdı, internete giremezdi ve hatta bir şey söyleyeyim çok şaşıracaksınız bakacağı bir ekran dahi yoktu(tv, bilgisayar,cep telefonu vb.). Radyo ile haberleri alıp çamaşırını elinde yıkıyordu.

Şimdi, yine de ihtiyacımız olmayan şeyleri almak için bu gelişmiş düzende ezilerek kazandığımız paraları harcıyoruz. Hem de koyun sürüleri gibi güdülerek. Bu üzücü. Kendimizi diğer ülkelerin standartlarından daha iyi bir yere taşımak istiyoruz dünyada. Fakat bu okumak ve çalışmak demek. Biri olmadan diğeri bir işe yaramıyor.

Bu yüzden araba almak artık lüks ve halkın %60'ı kalan %40'ın da kendisi gibi olmasını,nitelik gerektiren işlerin azalmasını,insanların okumamasını istiyor. Toplumda ancak o zaman kendine yer bulabiliyor.
    Kardeş sen kime ne anlatıyorsun anlamadım ben.

Yazdıklarımla bunların ne alakası var acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: brhc

buyuk ihtimalle yas itibariyla baska hukumet gormedigin icin, hepsi boyle olacak saniyorsun
    Yaşım 41. Çok koalisyon hükümeti merak etme. Şuanki hükümetin savunucusu durumuna düşürerek beni siyaset içine çekmeye çalışmayın. Hangi hükümet (şuanki, önceki, a partisi, b partisi) gelirse gelsin ülkemizde durum değişmez dedim. Çarpıtmayalım!

• 80 ve 90 lar çöptür,şu akpye bakıp o iğrenç günleri özlemeyin.
  • insanların işi bozuldu, alsan kime satacaksın binicem desen borcla alacaksan nasıl ödeyeceksin yarın ekmek alacak paraya muhtaç kalırsın elinde araba anahtarı ne işine yarayacak
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.