Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    direkt kur rakamlarına bağlamak yanlış. çünkü bugünkü kur, 2018 eylül ayı kuru ile aynı neredeyse. talep var ürün yok. fiyat artışlarının en büyük sebebi bu bence.
  • Hayata yeni atılacak yaştaki arkadaşlara Allah sabır versin. 30'ların sonundayım, biz şanslıydık bir nebze. 20'lerde mesleğimi elime aldığımda parasal genişleme politikası vs derken kolaydı bazı şeyler. Şimdiki aklım olsaymış keşke, değerini bilememişim o dönemin, hep öyle kalacak sanmışım. Neredeyse bedavaya kredi veriyordu bankalar, canımız sıkılınca kredi çeker duruma gelmiştik. Otomobil almak çok basitti, ucuzdu da. 2010 yılında, 2006 model B segment ilk aracımı 9.400TL'ye almıştım(sıfır gibiydi). Sonrasında 2013-2016 arası gayrimenkul için çok iyi zamandı. Ev fiyatları düşük, kredi faizleri düşüktü. Dönüp baktığımda geçmiş 10 yıla, şükür 1 ev, 1 de güzel otomobil almışım. Biraz zorlandım ama iyi ki almışım bunları. Şu an olsa çok zordu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TL böyle değer kaybetmeye devam ederse ve vergilerde artmaya devam ederse ecnebilerin tenezzül etmediği çöp modeller bile servet muamelesi görecek. Son birkaç yılda kayış/film koptu. 3 silindirli dört teker 1 direksiyon boş fındık araca 100k üstü vermek insanın kanına her türlü dokunur.

2014'de dolu paket 46 bine aldığım sıfır aracın, bugün 100.000 km'ye yaklaşmış ve hasar anlamında posası çıkmış olanları bugün 90 bine satılıyorsa bu işte büyük yanlışlık ve sorun var demektir.

Yurtdışında böyle aklına estikçe birkaç yıl %30-40-50 zam gelse cidden büyük olay olur, isyan başlar tüketici bağlamında. Biz de ise ayak uydurma ve şikayet etme dışına hiçbir aksiyon ve seçenek uygulanamıyor ne yazık ki ekonomi yönetiminin acziyeti yüzünden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Nisan 2020; 3:19:57 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cafzafer2

2017 maaşım 2400 lira Leon sıfır almıştım 61500
    2020 maaşım 4300 lira 110000 bin TL yapıyor .
    110 000 TL ye sıfır Leon alamam
    2017 yılında o fiyata leonu nasıl aldın acaba boş paketleri 75.000TLDEN Başlıyordu en boş ve en küçük motor seçeneği
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jquair

Bu mesaj silindi.
    Hocam ne iş yapıyorsunuz

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Hocam eve giren para 8300 tl.kredim yok.1550 kira oduyorum.2 cocukvar.gecinemiyorum.gezme tozma yok.nasil oluyor bu is?

• quote:

Orijinalden alıntı: OXMOXTOX

Hocam eve giren para 8300 tl.kredim yok.1550 kira oduyorum.2 cocukvar.gecinemiyorum.gezme tozma yok.nasil oluyor bu is?

Alıntıları Göster
    Sende b.kunu çıkarma 8300 TL ile geçinemiyorsan sigarayı alkolü kumarı biraz :)

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Ev Daire falanda aynı şekildeydi 90lı yıllara tekrar döndük tek tesellim sağ sol olaylarının hortlamaması.
  • Jquair kullanıcısına yanıt
    1.2 TSI manuel 61500
    2017 yılı Ocak ayı ama 2016 modeldi

• Tüketime lüxe ihtiyacımızdan falasını almaya o kadar alıştıkki senelerdir. Gayet normal karşılıyorum olanları.
  • OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    Sen işini bilmiyorsun.

• erc44 kullanıcısına yanıt
    Mesajına ilk cevap veren arkadaş güzel özetlemiş durumu. Vitrinde durunca pek çok insanı çekiyor maalesef. Matematiksel olarak ödeyebilme ihtimali olduğunu gören pek çok kişi de kredi çekip almış bulunuyor. O seviyeye ulaşıldı diyemeyiz Kredi kolaylığı esas nokta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 29 Nisan 2020; 6:11:49 >
  • OXMOXTOX O kullanıcısına yanıt
    Ya bu anlattığın uydurma ya da bilinçsiz tüketim had safhada.

Faturalar vb. giderleri yazarsan iyi olur. Normal bir durum değil gibi. Çevremde bu gelirde çok kişi var ve gezdikleri hâlde geçiniyorlar. Ev kredisine bile giriyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 29 Nisan 2020; 6:23:33 >
  • Dün manava gittim muz 20 çilek 20 patates 6.5 elma 12 portakal 12 nar 12
    Millet araba peşinde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Millet amma aglamis burada ha. Arkadaslar ulkenin yasadigi birkac senelik suni refah bitti. Hayır ekonomik krize girmiyoruz, ülke sadece ozune donuyor. Olan bu, otesi degil. Ulkenin haketmedigi refahi yasadigi donem SO-NA ER-Dİ. O kadar.

Yeni kasa son model BMW, Mercedesler çıktıgı gibi alıp kafe önlerine çekip caka satma dönemi bitti. Kalantor kesim dahi zor alır bundan sonra. Sıkıysa alsın 500.000 TL son kasayı... Yolda kaç tane G20 kasa BMW gördünüz? Evet. Eskiden yeni kasası çıktıgı gibi yollarda kızılay dagıtmış gibi sererdi millet ortaya. Memurlar bile bir şekilde alırdı. Sıkıysa alsın şimdi. Artık bitti o olay. Son model iphonu çat diye alıp masaya koyup hava atma, teknolojik ürünleri fakir,orta,zengin kesim demeden herkesin bir şekilde alabildigi o suni refah devri bitti. Bunu kabullenin, alışın.

Bmw, audi gibi araclar karsiiiim hoop seri koz getirrrci tayfaya kadar dusmustu aga daha ne olsun? Bu ulke dunyanin gormedigi refahi yasadi belli bir donemde. O donemde alan aldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Six Feet Under. -- 29 Nisan 2020; 8:2:49 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kimbehicayy

Dün manava gittim muz 20 çilek 20 patates 6.5 elma 12 portakal 12 nar 12
    Millet araba peşinde
    O manava bende gittim bebek sahildeki dimi

• quote:

Bu mesaj silindi.
    Yanlış anlama derdim siyaset değil bu forumda da o konulara girmem de.
    Merak tan soruyorum kısaca kalan para ile cidden nasıl rahat geçiniyorsun.
    2 çocuk 1 eş faturalar gıda kıyafet v.b.
    Mesela aracın yıllık giderini aylığa vursan kalan maaşının 300-400 tl sini sadece o yer.(sigortası bandrolü yakıtı)Yıl/ay
  • quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

O manava bende gittim bebek sahildeki dimi

Alıntıları Göster
    İyi demişsin hocam güldürdün valla
  • 2011 de 42 ye sattığımız civic nasıl 100k ya ulaştı akıl mantık işi değil.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.