Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Görüyorum ki insanlar araba almakla eleştiriliyor işte cehalet bu seviyede ülkede. Kardeşim insanlar istediği gibi araba alırda satarda. Ister kredi ceker ister nakit alır. Her yerin araba dolmasiyla alaka kurmakta ayri bir skandal. Nufus 83 milyon olmuş. Hindistan gibi çoğalıyor ülke ne olckti. O zaman yöneticiler yol yapacak park alani yapacak sistemi kuracak hic trafik olmaz. Dövizde dışarı çıkmasın diyorsan oyle bos atip yerli araba yaptım demeyle olmaz. 2012den beri yerli araba hikayesi dinliyoruz. Neyse insanlarda zaten 2004 clio layık. Hatta ithal araba satışı yasaklansın kökten çözüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: road warrior

Görüyorum ki insanlar araba almakla eleştiriliyor işte cehalet bu seviyede ülkede. Kardeşim insanlar istediği gibi araba alırda satarda. Ister kredi ceker ister nakit alır. Her yerin araba dolmasiyla alaka kurmakta ayri bir skandal. Nufus 83 milyon olmuş. Hindistan gibi çoğalıyor ülke ne olckti. O zaman yöneticiler yol yapacak park alani yapacak sistemi kuracak hic trafik olmaz. Dövizde dışarı çıkmasın diyorsan oyle bos atip yerli araba yaptım demeyle olmaz. 2012den beri yerli araba hikayesi dinliyoruz. Neyse insanlarda zaten 2004 clio layık. Hatta ithal araba satışı yasaklansın kökten çözüm.
    Ülkede şuan börek memur araba alabiliyor esnaf ve özel sektör bitti tamamen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nakit param vardı borç kredi vs ile almamıştım

• sürdürülebilir bir ekonomi için türkiye'de her yıl 1 milyon 0 araç satılması gerekiyor. geçen yılı sanıyorum 400 bin civarı bir satış ile kapattık. bu da şu demek, 20 yıl sonra bugün araba sahibi olan her 2 kişiden biri yaya kalacak.
  • Hani togg alıyordunuz ne oldu la, yine zirlamaya başlamışsınız

Hazine acigi cok fazla ötv indirimini unutun, adamlar ayda belki 100 tane anca satilan oyun konsollarina bile ek vergi getirdi, yuklediginiz telefon kontorunden bile 2tl kesiyor yani artik mumkun degil. Belki korona olmasaydi bu sene icinde bir otv indirimi bekleyebilirdik ama.su an hayal belki 2021 de olursa olur o da ekonominin gidisatina gore..

Ucuz otomobil icin 2.el araba ithalatini da devreye alabilirler.. Japonya, almanya gibi ulkelerden ithal edilcek 2.el araclar sayesinde lastik, yedek parca gibi sektorlerde yerli yedek parca vs ureticilerini ayakta tutabilirler lakin bu seferde petrolden dolayi kasa bosalacak..

Hintliler gibi 3 teker elektirikli arac alin keyfinize bakin tabii bu seferde elektirik faturaniz ne olur bilemem..

Bisiklet alin en iyisi koronadan dolayi cok kiloda aldik zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: khanstern

Hani togg alıyordunuz ne oldu la, yine zirlamaya başlamışsınız

Hazine acigi cok fazla ötv indirimini unutun, adamlar ayda belki 100 tane anca satilan oyun konsollarina bile ek vergi getirdi, yuklediginiz telefon kontorunden bile 2tl kesiyor yani artik mumkun degil. Belki korona olmasaydi bu sene icinde bir otv indirimi bekleyebilirdik ama.su an hayal belki 2021 de olursa olur o da ekonominin gidisatina gore..

Ucuz otomobil icin 2.el araba ithalatini da devreye alabilirler.. Japonya, almanya gibi ulkelerden ithal edilcek 2.el araclar sayesinde lastik, yedek parca gibi sektorlerde yerli yedek parca vs ureticilerini ayakta tutabilirler lakin bu seferde petrolden dolayi kasa bosalacak..

Hintliler gibi 3 teker elektirikli arac alin keyfinize bakin tabii bu seferde elektirik faturaniz ne olur bilemem..

Bisiklet alin en iyisi koronadan dolayi cok kiloda aldik zaten
    Asıl korona belası olmasaydı ötv indirimi olmazdı. Çünkü mevcut duruma göre satışlar fena değildi.

Almanya da üreticiler hurda teşviki talep etmişler. İtalya da geçen yıl nisan ayına göre satışlar yüzde 98 düşmüş.

Bu noktada en önemli şey tedarik. Ülkeye araç girişi olursa mart ve nisan ayı gibi talep olur mu onu görmek lazım.

Ya piyasa ikinci el araçlarla dönecek ya da sıfır araçlar için sağlam bir teşvik gelecek.

Kesin şekilde gelir demiyorum ama kesin olarak gelmez de diyemiyorum. Yıl sonuna kadar ne durumda olduğumuz netleştir zaten.

• auto_man A kullanıcısına yanıt
    Hocam bu sene icin umudunuzu kesin derim, 2 tane buyuk pandemi hastanesi yapiliyor , yap devret islet firmalarina kiralar odeniyor , biri yazlik 1 i bingolde saraylar yapiliyor , halka batmasi muhtemel krediler veriliyor , korona testleri ithal ediliyor , asi bulununca asi da ithal edilecek , turizm geliri sıkıntıda, bir sey uretmiyoruz , merkez bankasi swapta eksilere inmis , kurlar ucmus , kuresel kriz var arac fabrikalari da uretime ara vere vere ilerliyor kaldi ki issizlik tavan yaparsa halk vergi odeyemez duruma duserse memurlarda sallantida yani temizlik bir kararnameye bakar , domino tasi etkisi..

Su an zenginler haric geri kalan kesmin araba almasi hic mantikli degil gibi geliyor bana..

Birde is arabayi almayla bitmiyor, benzinde zaten en gec 6 ay icinde eski fiyatina geri doner , sigortasi , vergisi , kaskosu , muayenesi , bakimi vs is almayla da bitmiyor..

1.3 dizel opelim var , yeni kasa icin satmayi dusunuyordum sonra dedim hepsi 4 teker 1 motor vergisi az yakiti az gittigi yere kadar gitsin modundayim..

Sehirici bisikletimi kullaniyorum yakmasin, bakim zamani cabuk gelmesin diye bunuda belirtmek isterim

• Ben zaten gelir ya da gelmez diye kesin konuşmuyorum. Önümüzde ki dönemi görmemiz lazım.

Ülkedeki en büyük vergi kalemlerinden biri sıfır araç satışı. Benim tahminim birkaç ay sonra bayide araç olsa bile bireysel satışlar ciddi anlamda kesilebilir. Bu durumda firmalar ya ikinci el araç satışına ağırlık verecek ya da çarklar dönsün diye düzenleme talep edecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi auto_man -- 28 Nisan 2020; 23:28:59 >
  • urugakhina U kullanıcısına yanıt
    Devlet bunu yaparken bakanlar eşleri çocukları milletvekilleri bürokratlar falan hepsi mi ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Araba işinde 80'lere 90'lara döndük. Yaşı yeten arkadaşlar hatırlar futbolcular bir apartman dairesi, bir mercedes/bmw bir kaç milyon da paraya transfer olurdu. Orta direk vatandaş için araba baya baya lükstü. Kuş serisine sıra bekleyerek zor binilirdi. Gazeteler, şirketler kuponla çekilişle araba dağıtırdı.

2000'lerde ama gerçek ama sahte bir zenginlik dönemi yaşadık. Altımıza kalite arabalar çektik. Dünya'da döviz boldu ucuzdu. Ama son 6-7 yıldır o hava bozuldu. Biz de ülke olarak çok har vurduk harman savurduk.

TL böyle değer kaybetmeye devam ederse ucuz arabayı unutun. Burada üretilen arabaların girdisinde bile bir sürü ithal mal var. Araba işi tekrar zenginlik göstergesi olmaya doğru gidiyor. Sıfır araba almak artık yine zengin işi olacak. Orta ve alt direk onların kullanıp bıraktıklarından temiz olanı bulup binmeye çalışacaklar.

Allahın First Duo cikleti 5 Tl olmuş. 2,5 LT cola 7-8 TL olmuş. Para pul olmuş arkadaşlar mesele sadece araba piyasası değil.

• Weisanstein kullanıcısına yanıt
    Eskiden cebinde peşin parası olanlar için akan sular dururdu

Yine öyle bir döneme giriyoruz sanki.

• Arabayı geçtim aile kurumu çatırdadı. İnsanlar rahat rahat evlenip çocuk bakamıyorlar.

Analar babalar bir evde yine. Dikey mimaride millet iç içe.

Ülke top yekün ferrari görünümli şahin modunda.
  • Damardan dezenfektan olayini dunyanin %80 anlayamadi :) gercekten digerleri dunyayi yonetebilir mi ?

• yoo ulaşabiliyor, 20000'e faça şahin var. al sana araba.
  • Weisanstein kullanıcısına yanıt
    Pide hala 3 TL. Geçen sene ile. Aynı.

Demekki sıkıntı yok abartiyorlar

• ÖTV inmesini bekleyen arkadaşlar. Bırakın inmesini, çıkmaması için dua edin bence.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Üniversiteye başlarken hep bi octavia hayalim vardı ki 5 sene önce 60 bine sıfırı alınıyordu.Boş olsun farketmez alır bi ömür binerim diyordum.
    5 yıl sonra durumda 2004-2005 modeline 60000 bin isteniyor eh be diyorum
    Her geçen yıl sürekli bir şeylerin ters gitmesi yüzünden artık ne hayal kurabiliyorum ne geleceğe ümitle bakabiliyorum

Bir octavia bile alamayacaksak çalışmanın didinmenin ne anlamı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crazy Goat

Üniversiteye başlarken hep bi octavia hayalim vardı ki 5 sene önce 60 bine sıfırı alınıyordu.Boş olsun farketmez alır bi ömür binerim diyordum.
    5 yıl sonra durumda 2004-2005 modeline 60000 bin isteniyor eh be diyorum
    Her geçen yıl sürekli bir şeylerin ters gitmesi yüzünden artık ne hayal kurabiliyorum ne geleceğe ümitle bakabiliyorum

Bir octavia bile alamayacaksak çalışmanın didinmenin ne anlamı var
    Hocam neden Octavia anlatsana biraz üniversite öğrencisi bir gencin hayali nasıl Octavia olabilir yok Doblo al bari

• quote:

Orijinalden alıntı: HAKTAN06

Ülkede şuan börek memur araba alabiliyor esnaf ve özel sektör bitti tamamen

Alıntıları Göster
    Memurun da birşey aldığı yok, hani alamıyoruz birşey
  • HAKTAN06 kullanıcısına yanıt
    Liftback olması ve skodanın çeşitli akıllı çözümlerle aracını donatması sebebiyle ilgim var eğer cidden soruyorsanız

Siz beni dert etmeyin şehiri çi ulaşımımı zaten bisiklet ile sağlamaktayım bu gidişle yol bisikletine geçer şehirler arası da rahatça giderim sıkıntı yok
    20 km/saat ortalama ile birçok yere geç de olsa gitmem mümkün
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.