Şimdi Ara

Otomobil fiyatları halkın ulaşamayacağı seviyeye geldi.(1 Mayıs tekrar zam) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
495
Cevap
5
Favori
31.961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
200 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hangi halktan bahsediyorsun kici kirik tofaş sahine 20bin cekenler mi yoksa sifiri 100binlik arabaya 120 130 milyar isteyen halktan mi bahsediyorsun

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardwind

Bakın kesinlikle bilmediğimden soruyorum. Alım gücü falan tamamda. Dünyada wv firması gelişmiş ülkelerde kaç tane highline kaç tane trendline modeli araba satıyor. Yani orada ucuz diye halk acaba hep highline arabamı alıyor.
    Benim iletiyi alıntılayarak neden böyle bir ileti yazdığınızı anlamadım. Highline yada trendline ile konunun alakası nedir? Highline 175 den 275 çıkmışsa, Trenline da 150 den 230 yada 240 çıkmıştır.
    Sorunuzun cevabına gelince.ihtiyaca göre araba alıyorlardır. Şirkete alacak olanlar Trendline alıyorlardır. Ayrıca vergi çok değilse iki versiyon arasındaki fiyat farkı çok olmuyor. Bir de bazı ülkelerde baz donanımlı araçlardaki özellikler, neredeyse Türkiye ye gönderilen full donanımlı araçlarla boy ölçüşüyor. Çoğu araç zaten yeterince dolu oluyor. Malum donanım artınca araç bir üst vergi dilimine girebildiği için, ülkemize gelen araçların donanımları kırpılıyor. Sırf bu sebeple bir ara ortalık opak beyaz araçtan geçilmiyordu. Yıl olmuş 2020 Vw nin bazı modellerinde hâla hız sabitleyici yok. Ali express te 20-30 dolara almayanı dövüyorlar. Ordu 2.sanayii de Gürcistan plaka 97 model bir Ford Trasitte orjinal hız sabitleyici görmüştüm. Araç Avrupa dan getirilmiş. Türkiye de o yıllarda hız sabitleyiciyi çoğu kişi bilmiyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi teteni -- 29 Nisan 2020; 23:21:45 >

• Jquair kullanıcısına yanıt
    O zaman sana şöyle söyleyeyim
    Bence sen sürekli 4 duvar ev peşinde koşacağına kaldıki allah korusun İstanbul’da beklenen deprem olsa malını bulamazsın , biraz da hayalini kurduğun hayatı yaşamaya çalış
    Gerçi onu yapmaya çalışırsan burada yazan insanların ne demek istediğini daha iyi anlarsın
    Senin bahsettiğin gibi Türkiye’nin en güzel yerlerinde hem anne hem baba tarafından yerlerimiz var , ben senin dediğin gibi köyde takılsam demin gülerek attığın 2. Evi alırdım mesajı var ya , ha işte ondan 4 tane alırdım
    Senin ev dediğin şeye verdiğin parayı ben çocuğun eğitimine 6-7 senede harcıyorum
    Ülke de bir yere gelmiş , okumuş , gezmiş , görmüş , yemiş , içmiş yönetici iş güç sahibi ufku açılmış buraya dikkat et ufku açılmış insanların da istisnalar hariç büyük kısmı böyle yapar
    Ve bu insanlar da salak değil İnan bana
    4 duvar için hayatını yıllarca kısıtlamayı bırak farklı düşünmeye çalış

• werneke W kullanıcısına yanıt
    Adam 2700 lirayla hayatını geçiriyormuş, 2 çocuğuna bakıyormuş. Benim 2 aylık bebeğime ayda o kadar masraf gidiyor neredeyse. Bu adamın çocuğu olmak istemezdim. Bakıyorum dediği hayatta kalmak başka bir şey değil, ona da hayat diyorlar işte.

Geçen sene 7 gece 8 gün İtalya'ya gittik eşimle 20.000 lira tuttu toplam. Aynen 2700 lirayla hayatını yaşarsın, özellikle bu ak partililer hayatta kalmakla, hayatı yaşama kavramını çok karıştırıyor. İşlerine gelmediğinden tabi. Her şeyin en ucuzunu ye, giy, çocuğunun isteklerini alama. Aylık 700 lira para kalıyormuş adama ve adam mutlu, bunu başarabilen iktidarı takdir etmek lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 29 Nisan 2020; 23:33:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zerathull

Adam 2700 lirayla hayatını geçiriyormuş, 2 çocuğuna bakıyormuş. Benim 2 aylık bebeğime ayda o kadar masraf gidiyor neredeyse. Bu adamın çocuğu olmak istemezdim. Bakıyorum dediği hayatta kalmak başka bir şey değil, ona da hayat diyorlar işte.

Geçen sene 7 gece 8 gün İtalya'ya gittik eşimle 20.000 lira tuttu toplam. Aynen 2700 lirayla hayatını yaşarsın, özellikle bu ak partililer hayatta kalmakla, hayatı yaşama kavramını çok karıştırıyor. İşlerine gelmediğinden tabi. Her şeyin en ucuzunu ye, giy, çocuğunun isteklerini alama. Aylık 700 lira para kalıyormuş adama ve adam mutlu, bunu başarabilen iktidarı takdir etmek lazım.
    Bebeğine 2700lira aylık gidiyor anlıyorum
    Pardon bişi sorabilir miyim aylık kaç para kazanıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jquair -- 29 Nisan 2020; 23:32:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Değişiyor, fakat 20.000-25.000 TL civarı.
  • werneke W kullanıcısına yanıt
    Hayalimi kurduğum hayatı yaşamak için zaten şuan 3000lirayla geçinmeye çalışıyorum bunu idrak etmesi çok mu zor anlamadım çocuklarımın birisi 1 birisi 3 yaşında asıl ihtiyaçları eğitim zamanı geldiğinde olacak ve onlara ozaman elimden gelen tüm kaynakları aktarcam
    Hani gezmiş görmüş yemiş içmiş ufku açılmış yöneticiler gibi

Ayrıca ben o evlerden 6 7tane alırım derken neden kendini benimle yarıştırma gereği duydun onu anlamadım istersen 25tane al beni ilgilendirmez ben bu konuya geçinemiyorum diyenlere geçinilebildiğini göstermek için yazdım 4 duvar için yıllarca çalışmıcam seneye halledilecek inşeallah.
    O yüzden kimse kimseyi gömmeye rencide etmeye çalışmasın
    Bu arada herkes gösterişe geldimi amma zengin yok İtalyada tatil yapmış yok bi ev parasını çocuğuna harcamış
    Eee hükümete gömmüyormuyduk?

• quote:

Değişiyor, fakat 20.000-25.000 TL civarı.
    Tamam kardeş ulu orta yerde söyleme hükümete gömme postu bu

Bana bu parayi hukumet mi veriyor sanki ne alaka? Baska ulkelerde 20.000 birim kazanan adam Dunyayi gezer, mesele gezmekse falan.

• Yas 22.9

Hukuk okuyorum 3.sinif

Onumuzdeki 10 yil arac alabilecegimi sanmiyorum

Tüm yarismacilara başarılar diliyorum

Doktordan gayrisi sifir araç alamaz artik meslek yaparak

Ticarete girsen yuzde 90 batacan

Yari ac yari tok yasamayi kabullenmeye çalışıyorum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Senin için yapıyorduk bunu
    Sen 2 çocukla 3 bin liraya geçinmeye çalışıyor ve geçiniyorsun ya
    Belediye başkanı gidip 1-2 milyonluk araba alınca gıcık oluyorduk
    Yurt dışı gezilerine çoluk çombalak gidip milyonlar harcanıyor diye gıcık oluyorduk
    Yollara köprüle garantili geçişler verip milyonlar heba olurken sen 3000 hesabı yapıyorsun diye gıcık oluyorduk
    Biz de bi sorun yoktu , biz yine kafamıza göre takılıyorduk
    Sen halinden memnunsan çarşın pazar olsun kardeş
    Ben bir halt yarıştırmadım bu arada hayatta da yapmayacağım bir şey
    İlk sen dedin dikkat et sen şunu yaparken ben ikinci evi almış olucam diye bunu da dip not olarak belirtelim
    Ben bu konuda hassasım merak etme

• hamza5806 kullanıcısına yanıt
    İsiniz zor, hakim-savcilik en mantikli secenek veya kamu avukatligi.

• quote:

Orijinalden alıntı: hardwind

Kesinlikle belki artıramazsın ama iş garantisi var 10 kişinin işini 100 kişiye vermişler. Rahat rahat maaşlarını alıp keyiflerine bakıyorlar. Gerekirse IMF den borç alınıyor ama memur maaşı ödeniyor. Karı koca memursan zengin bile sayılırsın Türkiye şartlarında.
    Tüm memurları genellemen yanlış. Ben öğretmenim. Senin dediğin gibi 10 kişinin işini 100 kişinin yaptığı bir öğretmen gurubuna hiç rastlamadım. Yeri geldi suyun olmadığı, tifo olmayana adam denilmeyen yerde de, yeri geldi 1 ay elektriğin olmadığı yer de çalıştım. 22 yılımın son 6 yılını kaloriferli okulda çalışıyorum. Soba yakmaya odun kömür bulamadığım çok oldu. Dağın başında dilini bilmediğim insanların içinde, tuvaletin olmadığı yerlerde, senin tabirinle "Çok keyifle" çalıştım. Müthiş keyifliydi, anlatamam. Veriyorlar ibriği eline, oca git şu taşın ardına çök diyorlar. Sen ve senin gibi düşünenler de aynı akibeti yaşayın, ki hayattan zevk alın. 2 çocuğum var. Eşimde çalışıyor. Ortalama 300 bin TL değerinde bir evim, bir de 2014 model bir arabam var. O da bir 100-110 bin eder. Bunları rahat rahat almışsın diyene de "Hadi ordan!" demek hakkımdır. Kusura bakma. Layığı ile yapılan her işe saygı duymak gerekmez mi? İmam sabah namazına kalkıyorum diye, bekçi sabaha kadar uyumuyorum diye, Madenci yerin 1 km altında çalışıyorum diye,fırıncı gece yarısından beri çalışıyorum diye, çiftçi sıcağın altında ekin biçiyorum diye benim emeğimi yok sayamaz, hafife alamaz. Almaz da zaten. Emek sarf eden az da olsa çok da olsa emeğe saygı duymayı bilir. Bilmelidir.Bakış açısına göre her mesleği yere batırmakta, göğe çıkarmakta mümkündür. Fakat bunu yapmak abesle iştigal olur.

• quote:

İsiniz zor, hakim-savcilik en mantikli secenek veya kamu avukatligi.
    Kamu bana uygun değil o yüzden ayvayi yedim usta yeni avukatlar 2100 falan aliyor shdhdhbdjs

• quote:

Orijinalden alıntı: teteni

Tüm memurları genellemen yanlış. Ben öğretmenim. Senin dediğin gibi 10 kişinin işini 100 kişinin yaptığı bir öğretmen gurubuna hiç rastlamadım. Yeri geldi suyun olmadığı, tifo olmayana adam denilmeyen yerde de, yeri geldi 1 ay elektriğin olmadığı yer de çalıştım. 22 yılımın son 6 yılını kaloriferli okulda çalışıyorum. Soba yakmaya odun kömür bulamadığım çok oldu. Dağın başında dilini bilmediğim insanların içinde, tuvaletin olmadığı yerlerde, senin tabirinle "Çok keyifle" çalıştım. Müthiş keyifliydi, anlatamam. Veriyorlar ibriği eline, oca git şu taşın ardına çök diyorlar. Sen ve senin gibi düşünenler de aynı akibeti yaşayın, ki hayattan zevk alın. 2 çocuğum var. Eşimde çalışıyor. Ortalama 300 bin TL değerinde bir evim, bir de 2014 model bir arabam var. O da bir 100-110 bin eder. Bunları rahat rahat almışsın diyene de "Hadi ordan!" demek hakkımdır. Kusura bakma. Layığı ile yapılan her işe saygı duymak gerekmez mi? İmam sabah namazına kalkıyorum diye, bekçi sabaha kadar uyumuyorum diye, Madenci yerin 1 km altında çalışıyorum diye,fırıncı gece yarısından beri çalışıyorum diye, çiftçi sıcağın altında ekin biçiyorum diye benim emeğimi yok sayamaz, hafife alamaz. Almaz da zaten. Emek sarf eden az da olsa çok da olsa emeğe saygı duymayı bilir. Bilmelidir.Bakış açısına göre her mesleği yere batırmakta, göğe çıkarmakta mümkündür. Fakat bunu yapmak abesle iştigal olur.

Alıntıları Göster
    Hocam bu emeğe saygı göstermeyenler zaten çoğunlukla ya çalışmayan asalak tipler ya da baba parasıyla yaşayan tipler. Kendileri çalışmadıkları için, kendilerine para havadan geldiği için emeğin kıymetini bilmezler.

• Bugün noterdeydim. Numara ile sıraya girdik VS. Önümde 21 kişi vardı. Güvenlik görevlisi kapıda bir ara seslendi "araç satışı hariç işi olan var mı" diye. Tek kişi çıkmadı. Öyle böyle satış yok, araba piyasasi bir değişik valla..

Halk arabaya ulaşsın diye kaygıları olmaz devletlerin. Tüm ülkeler için bu durum böyle.

• quote:

Orijinalden alıntı: teteni

Alıntıları Göster
    Ben ticaretle uğraşıyorum bu ülkede en zor iş esnaflık çok sıkıntılı bir halkımız var aynı şekilde devlette çok sıkıntı hele isletmen avm içindeyse tam sıkıntı yıllardır verdiğim vergi kadar para kazanamadim o vergilerle memurlar kafa rahat gül gibi yaşıyor para kazanmak kolay mı öyle uzaktan ahkâm kesmeye benzemez

• Aylık eve giren para 8i buluyor. Eşimle beraber çalışıyoruz ve 7.5 aylık bi oğlum var. Sırf çocuk için araba aldık yoksa ikimizde işimize servisle gidip geliyoruz. Ayda yılda bir gezmeye vaktimiz oluyordu onada toplu taşımayla giderdik hep. Çocuk olmasa alır miydim? Alacak imkanım olmasına rağmen almazdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Genşler 80leri 90lari bilmediği için paniklemisler.

Zaten sıradan halk araba alamazdi ki. Asıl Normalimiz bu... Anormal olan 2005-2015 arasiydi.

Sabah erken kalkan soluğu borusanda F10 sirasinda aldi, haftasonu canı sıkılan soluğu Paris sokaklarında aldı... Siz kimsiniz la?

Kimin parasıyla kime artistik yapiyosunuz? Fed ile biyere kadar di o balon da 2015 te Janett Yellen ile patlatıldı. Artik evli evine köylü köyüne.

Alıntıları Göster
    Şunu akplilerin %99'u bilmez. Zannederlerki akp sayesinde ekonomi çok iyi gitti. Likiditenin çok büyük olduğu zamanda denk geldiler. Ah ah.

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.