Şimdi Ara

Otomobilim stop ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba dostlar 2006 model dacila logan 1.6 sahibim araç benzin ve lpg li aracı ilk çalıştırdığımda benzindeyken hiç bir sıkıntı yok bir kaç saniye sonra gaza geçince titiryor stop ediyor sorun nedir ?

• Aynı sorunu biz de Volvo S40 ta yaşıyoruz . Gaz ayarı yaptırdık çözüm olmadı. Yani istisnasız herhalde ne zaman bir yere gidecek olsak ilk çalışmada 1-2 kere stop ediyor. Sonrasında hiç problem yok taş gibi.
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Hocam bir iki yere daha yazdım gazın derecesi varmış benzinden gaza geçerken 30 derece gibi o dereceye gelince benzinden gaza geçiyormuş o dereceyi arttırın o düzelir dediler ama ne kadar doğru bilemem boğaz kelebeği pis olabilir dediler birde
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anorin

Hocam bir iki yere daha yazdım gazın derecesi varmış benzinden gaza geçerken 30 derece gibi o dereceye gelince benzinden gaza geçiyormuş o dereceyi arttırın o düzelir dediler ama ne kadar doğru bilemem boğaz kelebeği pis olabilir dediler birde

Bu derece ayarını herhalde sanayide yaptırmak gerekiyor yine doğru muyum ? Bizim araç çok hızlı geçiyor gaza. Arabayı garajdan çıkarana kadar geçiyor desem yeridir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fasakasa -- 8 Ağustos 2016; 14:49:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fasakasa

quote:

Orijinalden alıntı: Anorin

Bu derece ayarını herhalde sanayide yaptırmak gerekiyor yine doğru muyum ? Bizim araç çok hızlı geçiyor gaza. Arabayı garajdan çıkarana kadar geçiyor desem yeridir

Onun hakkında bir bilgim yok fakat bizimki çalıştırdıktan sonra daha vitesi takmadan geçiyor

• Aynı model aynı araca sahibim bu araçlarda lpg sorunu lpgye ayar yapılarak düzeliyor bursada iseniz lpgci önerebilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: echomaniac

Aynı model aynı araca sahibim bu araçlarda lpg sorunu lpgye ayar yapılarak düzeliyor bursada iseniz lpgci önerebilirim.

Hocam ben yaptırdım arabayı kusura bakmayın giremedim regülatör gaz kaçırıyormuş
  • fasakasa kullanıcısına yanıt
    Araç gaza çok erken geçiyor. Gaza geçiş derecesini yükseltin. LPG depoda sıvı halde basınç altında tutulur. LPG (Likit Petrol Gaz) motor suyu ile ısıtıp gaz haline çevirip (Benzin de aslında buhar halinde yanma odasına gönderilir, çalışma mantıkları aynıdır) motora gönderilir. Aradaki fark LPG yi gaz haline getirmek için suyun ısısı lazım. Eğer gaza geçiş ayarı çok düşük su sıcaklığında gerçekleşirse araç yakıtsız kalıp stop eder. Siz tekrar marş verirsiniz su birazcık daha ısınır, tekrar marş verirsiniz su yine ısınır artık LPG için yeterli sıcaklığa gelmişse araç stop etmez. Dediğim gibi o ayarı yükseltin sorun büyük ihtimalle ondan.

• Merhabalar
    Bogaz kelebegi temizligi ve sibop ayari yapilmasi gerekiyor rolenti motoru degistiriyor stop etme duzelmiyor bunun icin ilk bogaz kelebegi temizlenmesi adaptasyon yapilmasi gerekir sibop ayari her 10000 kmde bir yapilmasi gerekir lpgli oldugu icin zamanla siboplar skiyor motor kompresyon degerleri düşüyor

• tamer_bjk T kullanıcısına yanıt
    goodorevil kullanıcısına yanıt
    Aracı götürdüm İlk sübab ayarı dediler aracın soğumasıni bekledik sonra farkettik ki regülatör gaz kaçırıyormuş regülatörü değiştirdi ayarlarını yaptık şimdi kontağı çevirdiğimiz gibi çalışıyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.