Şimdi Ara

Otomobillerin Oturma Pozisyonları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
13.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün oto yıkamacıda yine bir Passta B5 gördüm. Tüm kapıları açıktı. Aracın solundan baktığımda şoför koltuğunun ön kısmı görünüyor arka tarafa doğru yere gömülüp gözden kayboluyor Yani koltuk neredeyse yerde. Ve pedalların pozisyonu çok güzel, yere doğru değil karşıya doğru basıyorsunuz. Sonra bir de benim araca baktım koltuk en aşağı pozisyonda bile sandalye misali Pedallar da yukarı doğru çapraz duruyor

Bursa otoshow da şoför koltuğuna oturma imkanı bulduğum BMW E92 3.20d Coupe oturma pozisyonu tek kelimeyle mükemmeldi

• Alçak oturma şeklini sevenlere güncel kasa Ford Fiesta'yı öneririm...
  • Alçak olmalı kesinlikle kartal yuvası gibi 70 le giderken bile bi değisik oluyor alcak iyidir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mazotşist

Alçak oturma şeklini sevenlere güncel kasa Ford Fiesta'yı öneririm...

Ford bayiine gittiğimde Fiestayı inceledim, Focus u test ettim. Hakikaten enteresan bir şekilde Fiesta nın oturma pozisyonu Focus tan daha çok hoşuma gitti
  • quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

Kapıların kapanma sesindeki tokluk, kalite hissini artırdığı gibi oturma pozisyonunun verdiği his de sürüş keyfini artırır.

Kimisi yüksekten bakmayı sever, kimisi aracın içine gömülmeyi...

Kendi aracım 307 ve sevmediğim özelliklerinden birisi oturma pozisyonu. Koltuk en alt seviyede bile yüksek kalıyor bana göre.

Pedalları da öyle bir yerleştirmişler ki karşıya doğru pedala basmıyorsunuz, aşağı doğru çapraz bir şekilde basıyorsunuz.

Ayrıca kabine doğru fazla içeri yerleştirildiği için pedallara göre rahat bir oturma pozisyonu ayarladığımda orta konsol kumanda düğmelerine uzak kalıyorum.

Bana göre, yere yakın oturma pozisyonu ve karşıya doğru basılan pedallar çok daha fazla spor sürüş hissi veriyor.

B5.5 Passat, W212 E220 bindiğim araçlardan iki örnek, oturma pozisyonu olarak tam olarak tarif etmek isdediğim gibi.

Siz kendi araçlarınız hakkında bu konuda ne düşünüyorsunuz??

93-2001 arası corolla kullanmanı tavsiye ederim..böylesine alçakta oturuşu olan otomobile alışınca insan yüksek koltuklu arabaları begenmiyor
    örneğin corollanın 2002 ve üstü dahil bir çok yeni model arabanın koltukları nedense yüksek geliyor.o yüzden begenmiyorm

• yüksek oturuş özellikle otobanda giderken doblo kullandım 90 100 le sanki hiç gitmiyormuş gibi geliyordu ve tatsız tuzsuz bi hal oluyordu
  • şimdiki arabam dfm succe yüksek sürüş pozisyonu var dolmuş kullanıyormuş hissi veriyor. virajlarda tedirgin oluyorsun :) ama zevkli

önceki citroen bx bana göre araba oydu. masraflarını saymazsak :)
  • Kendi volvo c30 aracımı bu konuda çok beğeniyorum. Hem gömük, hem ferah.
  • Boyum iki metre,binek araçları kullanırken özellikle uzun yolda büyük sıkıntı oluyor.Koltuk yüksekligini ayarlıyorum ya tavan yüksekligi yetmiyor yada koltuk :)
    Bir ara şirkette palio vardı sol tarafıma sürücü camından degilde hemen arkadaki yolcu camının yarısından bakardım :)
    Sırf bu sıkıntılardan dolayı şimdiki aracımı hafif ticari seçtim,görüş açısı,sürüş pozisyonu konfor,tavan yüksekligi vs.. çok rahatım kendimi travego soförü gibi hissediyorum.Bir sonraki aracım muhtemelen jeep olur :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yasakpınar

quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

...
    Kendi aracım 307 ve sevmediğim özelliklerinden birisi oturma pozisyonu. Koltuk en alt seviyede bile yüksek kalıyor bana göre.

Pedalları da öyle bir yerleştirmişler ki karşıya doğru pedala basmıyorsunuz, aşağı doğru çapraz bir şekilde basıyorsunuz.

Ayrıca kabine doğru fazla içeri yerleştirildiği için pedallara göre rahat bir oturma pozisyonu ayarladığımda orta konsol kumanda düğmelerine uzak kalıyorum.
    ...

Ben de bir aralar Peugeot 307 sahibiydim.Aynen dediğin olaya katılıyorum.

Aynı anda Volkswagen Touareg sahibiydim ve Touareg'ten indikten sonra bile Peugeot 307 bana Volkswagen Tiguan havası veriyordu Yani ne yüksek ne alçak arada bir şey.

Ama 307'in koltuğunun yüksek olması görüş açısı bakımından güzel oluyordu.

Daha sonra 307'yi satıp Mazda 2 alınca,Touareg'ten inince kendimi yerde gidiyor gibi hissettim.

Bence her iki sürüş pozisyonun da (yüksek-alçak) güzel yönleri var.

Yalniz 307 deki görus acisi cok mukkemmel ve koltugu yuksege ayarlarsaniz ufak bir suv kadar yuksekte oluyorsunuz. Kendi tercihim yuksekte olmak,

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Smart roadster'larda dizlerinizi bükmeden direk pedallara uzatıyorsunuz. Ne kadar alçak olduğunu siz tahmin edin.

Arabaya oturmak ve kalkmak biraz zor. Etekli bayanlar için imkansız :)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • gaz pedalı yerden gelen araclarda daha rahat edıyor ayaklarım.
    bır de konsol ıle dıreksıyon yakın olmalı cok deıl.bır de kolcak.saracak ınsanı...
  • Ben onu bunu bilmem de dirsekten bilege dogru 5-6 parmaklik alan kol dayamaya yasliyken vites tam avucumun icinde olacak !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bayraktar. -- 1 Eylül 2012; 10:53:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uzun yolda koltuk Pozisyonunu çok değişdiririm çok araçlarda koltuk ayarları alt kısımda pek kullanışlı olmuyor, en güzel çözümü Mercedes getirmiş tuşlar kapıda. Belkide böyle rahat imkan olduğundan çok oynuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ex-Diesel -- 1 Eylül 2012; 11:09:09 >
  • Fransız arabalarının çoğunda taburede oturuyor hissi alıyorum. Koltukları tam bir rezalet.

Almanları bu konuda tek geçerim özellikle de bmw yi.

Asfatla bütünleşmeden araba kullanmak bana göre değil.
  • Sıradan araçlar içinde en iyi oturma pozisyonu leonda.

Harika.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Land roverların oturma pozisyonu benim için en ideal olan yüksek her yeri görüyorsun

balkonda oturur gibi

oturma pozisyonu ne kadar alcaksa bana o kadar sıkıntı veriyor boğuluyorum sanki alçak olunca

dusteride o konuda cok beğeniyorum mesela

motor kaputunu göreceksin işin özeti benim acımdan

aktif olarak kullandığım araç logan yüksek bir cok modele göre ama işte :)

aynen motor kaputunu gormedımmı ben daralıyorum sankı :D

önceki arabamız dogandı sureken keyıf alırdım kaputu gorur rahat...
    şimdiki clio var bınmek bıle ıstemıyorum arabadan sogudum :(

• Yuksek ya da alcak, koltukta rahatsam umurumda degil.

Ancak kapinin beni korudugunu hissetmem gerek. Mesela stepwayde dirsegim neredeyse cam hizasina gelirken, butun bedenim camdan gorunurken, 2004 model corollada ise camdan ancak dirsekten bir avuc yukarisi hatta omzum gorunuyor yani bedenim camin asagi kisminda kaliyor, ve aynalar da neredeyse yuz seviyemde oluyor, bana bu tarz daha guvenli gibi geliyor.

Arkadasima ait dusteri kullanmistim bir kere, camdan cikacakmisim gibi gelmisti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anne terliği -- 2 Eylül 2012; 1:17:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Corolla Konforlu Astra G oturaklı Civic sportif pozisyona sahip..Diğerlerinin çoğu bana ruhsuz geliyor
  • auris kullanıyorum arabanın koltuğu tavanda gibi geliyor an alt seviyede bile çok yetersiz extradan nasıl alçaltabilirm yardımcı olabilecek var mı ??
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.