Şimdi Ara

Otomobillerin Oturma Pozisyonları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
85
Cevap
3
Favori
13.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kapıların kapanma sesindeki tokluk, kalite hissini artırdığı gibi oturma pozisyonunun verdiği his de sürüş keyfini artırır.

Kimisi yüksekten bakmayı sever, kimisi aracın içine gömülmeyi...

Kendi aracım 307 ve sevmediğim özelliklerinden birisi oturma pozisyonu. Koltuk en alt seviyede bile yüksek kalıyor bana göre.

Pedalları da öyle bir yerleştirmişler ki karşıya doğru pedala basmıyorsunuz, aşağı doğru çapraz bir şekilde basıyorsunuz.

Ayrıca kabine doğru fazla içeri yerleştirildiği için pedallara göre rahat bir oturma pozisyonu ayarladığımda orta konsol kumanda düğmelerine uzak kalıyorum.

Bana göre, yere yakın oturma pozisyonu ve karşıya doğru basılan pedallar çok daha fazla spor sürüş hissi veriyor.

B5.5 Passat, W212 E220 bindiğim araçlardan iki örnek, oturma pozisyonu olarak tam olarak tarif etmek isdediğim gibi.

Siz kendi araçlarınız hakkında bu konuda ne düşünüyorsunuz??

• Suan kullandigim grande puntoyu en asagi seviyede kullanmama ragmen daha onceki aracim olan 99 carisma glxe gore yine de yuksek kaliyor. tabii yine de fena sayilmaz. ben de oturma pozisyonu olarak araca gomulmeyi sevenlerdenim. :) ne kadar alcak oturma pozisyonu o kadar yuksek surus konforu diyorum.

bir de berlingo tarzi hafif ticariler var sandalyede suruyormusum gibi geliyor. tabii grande punto onlara gore asfaltta gidiyormus hissi veriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erci541

Suan kullandigim grande puntoyu en asagi seviyede kullanmama ragmen daha onceki aracim olan 99 carisma glxe gore yine de yuksek kaliyor. tabii yine de fena sayilmaz. ben de oturma pozisyonu olarak araca gomulmeyi sevenlerdenim. :) ne kadar alcak oturma pozisyonu o kadar yuksek surus konforu diyorum.

bir de berlingo tarzi hafif ticariler var sandalyede suruyormusum gibi geliyor. tabii grande punto onlara gore asfaltta gidiyormus hissi veriyor.
    Alçak oturma pozisyonu tercih ederim sürüş keyfini arttırıyor. Suv lerde ki yüksek oturma pozisyonu da zaman zaman hoşuma gitse de kısa bir süre sonra alçak oturma pozisyonunu aramaya başlıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: canvarol

Alçak oturma pozisyonu tercih ederim sürüş keyfini arttırıyor. Suv lerde ki yüksek oturma pozisyonu da zaman zaman hoşuma gitse de kısa bir süre sonra alçak oturma pozisyonunu aramaya başlıyorum.

Alıntıları Göster
    Spor araç gibi olmalı yere yakın
  • Birçok alman aracında oturma pozisyonu son derece profesyonel ve alçak..

Aksine bircok fransiz araclarinda ise yuksek ve rahatsiz edici ve guvenlik hissinden uzak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Birçok alman aracında oturma pozisyonu son derece profesyonel ve alçak..

Aksine bircok fransiz araclarinda ise yuksek ve rahatsiz edici ve guvenlik hissinden uzak
    Oturma pozisyonu diyince aklıma ilk rx-8 geliyor resmen yerde gidiyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH-ALEMDAR

Birçok alman aracında oturma pozisyonu son derece profesyonel ve alçak..

2009 yılına kadar otomobil kullandım yere yakın bir sürüş ve konfor veriyor.

toyotasından mercedesine kadar.

2009 dan sonra MPV segmentine geçiş yaptık bu segmentte oturma durumu yüksek daha farklı bir bakış aşısı var. suv ve jeep lerden farklı değil hani kalite ve fiyatına görede konfor göreceli.

güvenlik ise apayrı bir hadise.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TEPEE PREMİUM PACK

2009 yılına kadar otomobil kullandım yere yakın bir sürüş ve konfor veriyor.

toyotasından mercedesine kadar.

2009 dan sonra MPV segmentine geçiş yaptık bu segmentte oturma durumu yüksek daha farklı bir bakış aşısı var. suv ve jeep lerden farklı değil hani kalite ve fiyatına görede konfor göreceli.

güvenlik ise apayrı bir hadise.

Alıntıları Göster
    Yere oturuyomuş gibi hissetmek istiyorum. Hangi markalar bunu sunabiliyor??
  • quote:

Orijinalden alıntı: IGBT

ferrari :)
    alfa romeo 156 da az çok yere yakındır
  • quote:

Honda'lar yere yakın olur genelde kullanıcıları da extra yere pıstırıyolar arabayı, küçükken bilyeli araba yapar yokuştan kayardık ya o misal oluyor
    Ben de en alçak konumda sürmeyi severim
  • quote:

Alıntıları Göster
    Benim isteğim sürekli değişiyor. Bazen yerde otururmuş gibi delicesine yardırmak istiyorum bazen de yüksekten trafikteki herkese tepeden bakarak gitmek...
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Benim isteğim sürekli değişiyor. Bazen yerde otururmuş gibi delicesine yardırmak istiyorum bazen de yüksekten trafikteki herkese tepeden bakarak gitmek...

Alıntıları Göster
    Land roverların oturma pozisyonu benim için en ideal olan yüksek her yeri görüyorsun

balkonda oturur gibi

oturma pozisyonu ne kadar alcaksa bana o kadar sıkıntı veriyor boğuluyorum sanki alçak olunca

dusteride o konuda cok beğeniyorum mesela

motor kaputunu göreceksin işin özeti benim acımdan

aktif olarak kullandığım araç logan yüksek bir cok modele göre ama işte :)

• quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

Land roverların oturma pozisyonu benim için en ideal olan yüksek her yeri görüyorsun

balkonda oturur gibi

oturma pozisyonu ne kadar alcaksa bana o kadar sıkıntı veriyor boğuluyorum sanki alçak olunca

Alıntıları Göster
    Yüksek oturma pozisyonu her zaman tercihimdir.

• quote:

balkonda oturur gibi

Alıntıları Göster
    Olabildiği kadar alçak olmalı, pedallara karşıdan basmalıyım hatta göstergelerde tam karşımda olmalı.

Kullandığım araçlar arasında sadece BMW de bu durumla karşılaştım.

• quote:

balkonda oturur gibi

Alıntıları Göster
    Eski aracım C-max bu konuda çok başarılı idi.

Hem oturuş pozisyonu olarak ciddi konforlu, hem de yerden çok yüksek olmaması ile sınıfındaki diğer araçlara göre otomobillere yakın bir yol tutuşu vardı.

• quote:

balkonda oturur gibi

Alıntıları Göster
    Bugüne dek hatırı sayılır spor araçlar kullandım.Fransızlardan da araçlarından da nefret ediyorum ama bu konuda kimse Citroen'in(eski Citroenlerin) eline su dökemez sanırım.Araç (BX) en alçak pozisyondayken,resmen yatarak biniyorsunuz,baya da çaba sarfettiriyor.

Toprakla bütünleşmişi bile var

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Yabani ot gibi çıkmış

• quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

Eski aracım C-max bu konuda çok başarılı idi.

Hem oturuş pozisyonu olarak ciddi konforlu, hem de yerden çok yüksek olmaması ile sınıfındaki diğer araçlara göre otomobillere yakın bir yol tutuşu vardı.

Alıntıları Göster
    Yeni kangoo'nun koltuğu cok iyidi son derece içi kaliteli görüş açısı ve yükseklik olarak cok beğendim deseler ticari al tercih edeceğim bir araç insana ayrı hava katıyor bayada serii.

• quote:

Orijinalden alıntı: Zoom-Zoom

Bugüne dek hatırı sayılır spor araçlar kullandım.Fransızlardan da araçlarından da nefret ediyorum ama bu konuda kimse Citroen'in(eski Citroenlerin) eline su dökemez sanırım.Araç (BX) en alçak pozisyondayken,resmen yatarak biniyorsunuz,baya da çaba sarfettiriyor.

Alıntıları Göster
    tipoyu uzun yıllar kullandımsa, bu şoför koltuğundan ötürüdür...

• quote:

...
    Kendi aracım 307 ve sevmediğim özelliklerinden birisi oturma pozisyonu. Koltuk en alt seviyede bile yüksek kalıyor bana göre.

Pedalları da öyle bir yerleştirmişler ki karşıya doğru pedala basmıyorsunuz, aşağı doğru çapraz bir şekilde basıyorsunuz.

Ayrıca kabine doğru fazla içeri yerleştirildiği için pedallara göre rahat bir oturma pozisyonu ayarladığımda orta konsol kumanda düğmelerine uzak kalıyorum.
    ...

Ben de bir aralar Peugeot 307 sahibiydim.Aynen dediğin olaya katılıyorum.

Aynı anda Volkswagen Touareg sahibiydim ve Touareg'ten indikten sonra bile Peugeot 307 bana Volkswagen Tiguan havası veriyordu Yani ne yüksek ne alçak arada bir şey.

Ama 307'in koltuğunun yüksek olması görüş açısı bakımından güzel oluyordu.

Daha sonra 307'yi satıp Mazda 2 alınca,Touareg'ten inince kendimi yerde gidiyor gibi hissettim.

Bence her iki sürüş pozisyonun da (yüksek-alçak) güzel yönleri var.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.