Şimdi Ara

Otomobillerin Oturma Pozisyonları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
3
Favori
13.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim için çok önemlidir her bindiğim aracın koltuğunu en alta alırım yoksa rahat edemem keyif alamam. Sahip olduğumuz araçlar içinde en keyif veren b6 kasa passattı. Tam alta aldıktan sonra yüksek kapı mesafeside eklenince çok zevkli oluyodu kendizi çelik bir kabinde gibi çok güvende ve yollar sizinmiş gibi hissediyosunuz. Yen. Kasa poloda diğer b sınıfı araçlara göre en iyi oturma pozisyonuna sahip.
  • Golf V ve Alfa 147 oturma pozisyonu en rahat ettigim arabalardi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmeta60 -- 23 Şubat 2012; 2:08:50 >
  • Mazda Lantis'im var bildiğin yatarak kullanıyorum arabayı. Hani diyorlar ya "Gariban Ferrarisi" harbiden de öyle sanki Ferrari, Lambo kullanıyoruz anasını satayım inip binerken baya dert, sürerken de yerden 5cm yukarda gidiyorsun, koltuğu en yüksekte kullanıyorum bana mısın demiyor.

Çok da iyi bir şey değil aslında, evet zevkli geliyor bir müddet ama bir dezavantajı da bütün farların gözüme gözüme girmesi, kısa uzun farketmeksizin hepsi gözümü alıyor bu pozisyonda iken.

Ben en çok E36 BMW 3'de rahat etmiştim bu konuda oldukça başarılı. E46 biraz yüksek kalıyordu ama E36 gerçekten çok hoştu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 23 Şubat 2012; 2:05:00 >
  • Linea nin pozisyonlarini da oneririm yere yakinlik hususunda
  • yüksekte araç kullananları çözemiyorum. kendimi uçacakmış gibi hissediyorum o durumda. koltuk biraz yatık olacak bir kez ayakların rahat edecek. hareket alanın geniş olacak. kolunu kapının yanına attın mı durum bu olacaksın. rahat olacaksın ya. alçak iyidir. sadece kafa gözüksün yeter. karşıdan gelen tüm vücudunu görse ne yapacak
  • Bmw e30 daki oturus pozisyonunu hic 1 aracta tatmadim
  • Yere basık araba iyi ama bazı yerlerden geçerken insan bi tuhaf oluyor.
  • Arkadaşımın 2011 Civic'i var.Bir kere isteme durumunda kaldım,sağolsun kırmadı beni.Caravelle'den sonra yere oturduğumu sandım.Zaten ' emanetin canı kıçında olur ' derler.Ön kısım o kadar engin ki ızgaralarda hafif sürtüyor içim gidiyor.Caravelle'in 20 cm yerden yüksekliği var Civic ile durarak geçtiğim yerler Caravelle'e otoban valla.Konya dışındaki Civic sahiplerine acıyorum gerçekten çok engin altı.Bodykitden hiç bahsetmiyorum bile :)
  • yüksekten araç kullanmak çoğu zaman zevkli

mesela masteri kullanırken otobüs hissi veriyor 2 ve 3 şeritli yollarda kimse makas atmıyor atarsada kendi düşünsün o arabaya vurduğu anda hele birde kasaya falan vurursa varya
  • malesef polo 6r de koltuğu en alt seviyeye kadar indirmeme rağmen yine de dik bir oturma pozisyonunda kalıyorsunuz. c-d sınıfı arabalarda ise koltuğu aşağıya aldıkça arka tarafı daha da çukurlaşıyor ve nerdeyse yatar pozisyona getiriyor.
  • Kendi aracımda koltuğa oturduğun zaman direk yatarak kullanıyorsun aracı, diz kapakların çok hafif bir açı yapıyor o kadar. Birde vites kolunun konumu ve vites yollarının mesafesi çok önemli, kolçak tercihimdir hep kolumu koyduğumda vites kolu elimin altında olmalı, şıkır şıkır değiştirebilmeliyim vitesi. Sol dirseğimi rahatça yaslayabileceğim bir yer olmalı kapıda. Hangi araç olursa olsun ilk bindiğimde koltuk yükseklik ayarı varsa en aşağı getirmek, direksiyonu en aşağı konuma almak, ve normalinden bir iki tık koltuğu geriye alıp arkaya yatırmak ilk yaptığım işlemdir. Çoğu araçta rahat edemiyorum tabi orası ayrı.

Fakat yere yakın araç insanı mesafe görüşünün kısıtlı olmasından dolayı çok korkutuyor. Örneğin bir Transporter kullansam tam gaz gideceğim yerde kendi aracımda önümü göremediğim için resmen frene atıyorum ayağımı. Bu hissi sevmiyorum istediğim kadar basamıyorum :) bazen tırsıyorum ve yavaş gidiyorum diye belki de iyi bir şey bu diyorum kendi kendime.

• aracın içine gömülünce boğuluyormuş gibi hissederim. hiç sevmem.
    yüksek oturuş pozisyonun verdiği ferahlık ve huzuru ise anlatamam. :)
  • Megane 1 özellikle oturma pozisyonu ve özellikle direksiyon açısının çok kötü olması ıle otomobil değilde başka bir şey kullanıyormuş hissi veriyordu insana.Güncel clio da özellikle bu konuda eleştirilecek öndeki araçlardandır ki,orta donanımında bile yükseklik ayarlı koltuk olmaması ile gözler neredeyse camın üst hizasında aracı kullanmaya insanı zorluyor.

Güncel leon ise harika seviyede insanı konumlandırıyor.Koltuk ve direksiyonun ayarıda yapılınca ,insan eldiven gibi aracın bir parçası haline geliyor.Genel olarak vw grubu araçları bu işi çok iyi yapıyor ki, istisna olarak güncel polo ve ibiza gösterilebilir .
  • Ne kadar gömük o kadar iyi. Araba ne olursa olsun, yükseklik en aşağıda kullanıyorum. Onun dışında geride ve sırtlık dik. İdealde koltuk ayarı öyle bir yapılacak ki, elinizi direksiyonun üzerine dirsekleriniz bükülmeden koyduğunuzda tam bileklerinize gelecek. Ve bu konumda iken dizinizi ve ayak bileklerinizi hiç zorlamadan tüm padallara sonuna kadar basabiliyor olacaksınız. 09.15 şeklinde direksiyonu tutacaksınız ve sadece vites değişiminde eliniz vitese gidecek. F1'e hoş geldiniz... Benim durumumda elim vitesin üzerinde oluyor zaten. 230km ile makam şoförü gibi gidiyoruz...

Benim kullandığım arabalarda oturuş pozisyonu olarak iyiden kötüye arabalar sırası ile: BMW Z4, Saab 900, Audi A3 Cab., Volvo S60, Subaru Legacy, Ford S-Max, Opel Frontera. Frontera'dan sonra da askerde çok kısa kullandığım MAN kamyon gelir herhalde... Her adını andığımda söyleyeceğim: Kafam girsin Frontera'ya...

• Yuksek pozisyon her zaman daha guvenlidir.
  • Yuksek pozisyon her zaman daha guvenlidir.
  • yüksek pozisyon bence çok daha iyi.

transporter falan sürerken acayip eğleniyorum
  • O kadar araç kullandım sürüşü Renault 19 Europa kadar zevksiz, rahatsızlık verici bir araç görmedim.

Kafan, bildiğin tavana yapışık gidiyor arkadaş. La hiç mi boşluk kalmaz.

Önünde de koca kaputu görüyorsun. Sanki Fargo kullanıyoz.
  • Koltuk en aşağıda ve dik. Yatarak araba kullanılmaz!
  • koltuk aşağda olunca, hele ki koltuk da biraz yatırılınca dışardan minicik adam zannediyorlar seni. Ama 1.80cm üzeri boyunuz var ise arabadan inince bir cengaver izlenimi verebiliyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.