Şimdi Ara

Otomotiv dünyası hakkında bir hükümet eleştirisi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1) Bilindiği üzre devlet araç muayenesini kendisi yaparken geciktirmenin bir cezası yoktu. Sadece muayenesiz araçla yakalanırsanız bağlanma riski vardı. Araç muayenesi özel sektöre geçtikten sonra gecikme için ceza alınmaya başlandı. Neden devlet kendi muayene ederken gecikme cezası almıyordu da özel sektöre devrettiğinde ceza alınmasına müsaade ediyor. Öyle ileri falan olmasına gerek yok normal sıradan demokrasilerde bu olay hükümet düşürür. Bunun muayenenin verildiği özel sektörün daha çok kar etmesi için yapılmış olduğu çok çok çok açık. Şimdi yandaş arkadaşlar gelip " Geçiniz bunlar boş laflar bırakın avrupa normlarıyla araba muayenesi olacak, daha az kaza olacak -ecek, -acak lı bir sürü laflar ediyorlar.. Terör örgütü ile çarpışıp ölen şehitler için " birkaç Mehmet öldü diye " diyebilen zihniyet arabalar iyi muayene edilmediği için oluşacak kazalar nedeniyle ölecek vatandaşları önemser diye düşünecek kadar romantik misiniz? Ayrıca madem devlet iyi muayene edemiyordu özelleştirdik; o zaman mesela polisi de özelleştirelim gerçi bakan biber gazı doğal diye açıklama yaptı ama teröristleri çiçekle karşılayan polisler mesela fenerlileri doğal biber gazı ile uğurluyor. Mesela generallerin yarısı ergenekoncu o zaman onları da özelleştirelim Amerikalı generalleri ordumuzun başına getirebiliriz. Bizimkilerden iyi yönetecekleri açık..Ne bahane bulursanız bulun gecikme zammı sadece sadece medya patronu olan malum şahsın tvlerinde hükümet lehine olması için verilen bir avantadır o kadarı (Hiç bir zaman araç muayenelerimi geciktiren biri değilim. Cezası olsa da olmasa da hep zamanında yaptırırım onu da belirteyim . )

2) Bildiğiniz gibi son 10 yılda biri hariç tüm sigorta şirketlerini yabancılara sattık (Çoğu da Yahudi dir ya bunların neyse). Eskiden zorunlu trafik sigortası fiyatını devlet belirlerdi. Sigorta şirketlerini yabancılara sattık ve anında fiyatını devlet belirlemeyi bırakıp serbest bıraktı ve hemen ilk yıl %100 zam yaptılar. Bu da ileri olmasına gerek yok normal bir demokraside hükümet devirir. Bir şeyin zorunlu tutulup fiyatının serbest bırakılması nasıl kabul edilebilir. Nerde sözümona tüketici hakları ...Sen yaptırmak zorundasın adam da istediği fiyata yapabiliyor diyor ki gel bakalım kucağıma...Fiyat serbest ise zorunluluk kalkmalı, yaptırmak zorunluluk ise devlet oturup tüketiciyi düşünerek bir fiyat koymalı.

3) Bildiğiniz gibi bu sene otomotiv model yılı belirlemesi tam bir ucubeye dönüştü. Tam 1.5 sene boyunca araçlar 2012 olarak tescil edilecek. Bir aracın üretildiği yıla tescil edilmesi otomotiv sektörünün global teamüllerine aykırı. Model değişimi firmalarda genelde ağustos ayında olur. Mesla VAG araçları ağustostan sonra üretilmiş ise VIN de bir sonraki yılın kodu görülür. Burada bahsettiğim yandaş arkadaşlar gelip 2010da üretilip 3 yıl stokta yatan araba 2012 ağustosta 2013 olarak tescil ediliyordu. Yeni düzenleme çok iyi oldu falan diyorlar . Bu yanlış..Eski düzenlemede bir aracın bir sonraki yıla tescil edilmesi için 1 Hazirandan sonra üretilmiş veya ithalatı yapılmış olması gerekiyordu. Yani maksimum 2 aylık araç sonraki yıla tescil edilebilirdi. Devletin bu ucubeyi niye yaptığını anlamakta zorluk çekiyorum. Aklıma gelen tek fikir bazı insanlar 2013 olması için bekler ve araba talebi düşer bu da cari açığa olumlu etkir diye düşündüklerinden olabilir. Ancak bu durumda devletin vergi gelirleri düşecek . Şöyle ki eskiden 2012 son çeyreğinde satılan bir araç 2013 olarak tescil edildiğinde 2012 temmuz, 2013 ocak temmuz 2014 ocak temmuz ve 2015te ocak temmuz olmak üzere toplam 7 kez en yüksek kademeden (1-3 yaş ) vergi veriyordu . Yeni düzenleme ile bu araç 2012 sayılacağı 5 kez en yüksek kademeden vergi verecek . Eskiden arabaların yaklaşık 3te biri 7 3te biri 6 ve 3te biri 5 kez en yksek kademeden vergi veriyorken şimdi 5 veya 6 kez en yüksek kademeden vergi verip sonra 2. kademeye geçecekler. Bu da MTV gelirinde düşme demektir. Bunu karşılamak için MTVye , benzine motorine her neyse işte ufak bir ekstra zamma hazırlıklı olun bence.

4) Bildiğiniz üzre yeni tescil edilen araç ilk 3 yıl muayeneden muaftı. 1. maddede yazdığım yandaş medya patronu daha çok kar etsin diye midir bilmiyorum ama ilk muayeneyi artık tescil tarihinden değil aracın üretim tarihinden 3 yıl sonra yaptılar. Yani sizin ağustosta aldığınız araba mart üretimi ise 3 yıl sonra ağustosta değil martta ilk muayeneye gideceksiniz YANİ DAHA ERKEN GİDECEKSİNİZ VE GECİKTİRİRSENİZ CEZA ÖDEYECEKSİNİZ. Bunun sadece muayeneyi yapan şirketin patronuna yaradığı çok açık..Şimdi gene muhtemelen yandaşlar bu uygulamayı haklı bulacaktır. Ancak bu peynir değil ki market rafında az beklemişini seçelim. Şimdi bu durum otomobil dünyasında yeni bir kavram oluşturacak : "TAZE OTOMOBİL"
    Artık araba alırken manavdan salatalık , balıkçıdan balık alır gibi tazesini arayacağız. Bu da elinde TAZE OTOMOBİL bulunan bayiiye avanta sağlayacak belki de daha az indirim yapacak veya yapmayacak.

Evet hayırlı şikayetleri bekliyorum.

• sonuna kadar katılıyorum bravo..
  • Ne söylesek boş arkadaşım. Adamlarda nasıl bir yalakalık varsa, hala hükümet şöyle iyi, böyle iyi....

Geçenlerde ofisimize bir tanıdık geldi. Malum, çok yakan-az yakan araç muhabbeti döndü. Dedim ki: Bu devletin ayıbıdır. Yunanlılar gemiyi yanaştırıp 1 TL den benzin alıyor, ülkesine götürüp 2 TL den satıyor. Ben 4,5 TL den alıyorum. Bu nasıl bir adalettir?

Adam bana ne dese beğenirsin: Ecevit hükümetinde daha mı iyiydi?

Kardeşim, mesele Ecevit veya Tayyip, ya da Demirel hükümetleri değil. Mesele insan gibi yaşamak. Bütün hükümetler Amerikancı, onların istediği geliyor başa. Hatta bu hükümet de, subayları temizleyerek, Amerikanın sözünden çıkmayan hükümetlere engel olan askerleri temizledi. Yavaş yavaş köle oluyoruz.

Adam söyleyecek birşey bulamadı, sinirle kalktı ve gitti.

Cehaletin engin karanlığında, yaktığımız mum da, rüzgarla sönüp gidiyor... Elimizden gelen olsa, sonuna kadar yapardım ama, bizim de elimizi bağlıyorlar işte. Destek bulamıyoruz organize olamıyoruz.

80 devrimini yaşamış biri olarak, her ne kadar nefret etsem de, o eski günleri özlüyorum bazen. Şu andaki topluma da bakıyorum... Hiç umudum yok. Gençlerin kafası bomboş. Kültür denen şeyden haberleri yok. Varsa yoksa bilgisayar oyunları, cep telefonları, o tekno müzik saçmalığı... Daha Cezayir denen ülkenin varlığından haberi olmayan 2 kızla karşılaşmıştım. İşte böyle bir toplumumuz var artık.

Bunlardan da tepki umudum yok hiç.

• Bir yerden biryere gitme, kisin isinma , bunlar yemek icmek gibi temel insani ihtiyaclardir. Devlet para kazananlardan vergi almayi beceremiyor diye bu temel ihtiyaclarin bukadar pahali olmasi maddi durumum ne olursa olsun benim icin kabul edilemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılacak o kadar çok şey var ki.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende katılıyorum. ve son 2-3 yıldır diyorumki "mazlumdu, zalim oldular"
  • Bu yazıları başka sitelerdede yazın yayınlayın..İnsanlar okusun..Daha önemlisi TBMM Başkanlığına ve Cumhurbaşkanına yazın.AKP Genel Merkezine mail atın. Bunları açık açık yazın..Kesin cevap veriyorlar...Bu gerçek saçmalık...Ben yaptım oldu....Denilemez..Sigorta şirketi konusunda bir ek .. ZIRAAT SİGORTA YÜZDE YÜZ YERLİ SERMAYE..DEVLET KURULUŞU...Bütün Z.B. şubelerinde sigorta yapılıyor..Bilginiz olsun..Saygılarımla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Ağustos 2012; 12:09:20 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Tam da benim düşüncelerime tercüman olmuşsunuz.Yazdığınız tespitlerin tamamına katılıyorum.

Boşuna dememişler; "Tezekten olursa terazisi,b..tan olurmuş dirhemi" diye.

"Böyle başa böyle tarak".
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

Ne söylesek boş arkadaşım. Adamlarda nasıl bir yalakalık varsa, hala hükümet şöyle iyi, böyle iyi....

Geçenlerde ofisimize bir tanıdık geldi. Malum, çok yakan-az yakan araç muhabbeti döndü. Dedim ki: Bu devletin ayıbıdır. Yunanlılar gemiyi yanaştırıp 1 TL den benzin alıyor, ülkesine götürüp 2 TL den satıyor. Ben 4,5 TL den alıyorum. Bu nasıl bir adalettir?

Kardeşim, mesele Ecevit veya Tayyip, ya da Demirel hükümetleri değil. Mesele insan gibi yaşamak. Bütün hükümetler Amerikancı, onların istediği geliyor başa. Hatta bu hükümet de, subayları temizleyerek, Amerikanın sözünden çıkmayan hükümetlere engel olan askerleri temizledi. Yavaş yavaş köle oluyoruz.

Cehaletin engin karanlığında, yaktığımız mum da, rüzgarla sönüp gidiyor... Elimizden gelen olsa, sonuna kadar yapardım ama, bizim de elimizi bağlıyorlar işte. Destek bulamıyoruz organize olamıyoruz.

80 devrimini yaşamış biri olarak, her ne kadar nefret etsem de, o eski günleri özlüyorum bazen. Şu andaki topluma da bakıyorum... Hiç umudum yok. Gençlerin kafası bomboş. Kültür denen şeyden haberleri yok. Varsa yoksa bilgisayar oyunları, cep telefonları, o tekno müzik saçmalığı... Daha Cezayir denen ülkenin varlığından haberi olmayan 2 kızla karşılaşmıştım. İşte böyle bir toplumumuz var artık.

Yunanistan da benzin kaç liraymis kaç?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tamay_aytam

quote:

Ne söylesek boş arkadaşım. Adamlarda nasıl bir yalakalık varsa, hala hükümet şöyle iyi, böyle iyi....

O söz, lafın gelişi söylenmiş bir söz. Yunanistandaki benzin fiyatlarını incelemedim. Ancak, Yunanistanın Tüpraştan benzin aldığını biliyorum.

Siz fiyatından haberdarsanız, bizi bilgilendirirseniz memnun oluruz. Bundan sonra lafın gelişi söylememiş olurum.

• Bugün mesai arkadaşlarımdan biriyle bu konlarda konuşurken başka bir şeye dikkat çekti , bu benim aklıma gelmemişti. O yüzden düzeltme ihtiyacı duyuyorum.

Şimdi araç muayenesinin geciktirilmesinde ceza uygulaması ve muayenenin araç üretim tarihine göre yapılarak fiilen erkene alınması evet araç muayenesini yapan şirketin daha çok para kazanması için yapılmış..Bunda sorun yok hemfikiriz ancak bunun sebebi araç muayene işini alan patronun kanalının yandaş yayınlar yapması için olmayabilir dedi arkadaş. Yani bu da ekstra avantaj olarak sağlanmış olabilir ama asıl sebep başka olabilir imiş. O da şu: Biliyorsunuz Osmanlıda iltizam denen bir şey vardı.Halktan alınan vergi artık daha artıramayacak kadar yükselebiliyordu Ama kendilerine de o kadar çok kişşiyi beslemek ve devlet işlerini yürütmek için daha çok para lazımdı. Artık alınacak ülke de kalmamıştı. Burada iltizam devreye giriyordu ve padişah aynı günümüzde çek kırdırma gibi olan iltizamı devreye sokuyordu. Yani peşin para ile gelen yabancıya 5 yıllık vergi toplama hakkını satıyordu.

Arkadaşım araç muayene işinin devrini de aynı Osmanlıdaki iltizam gibi devletin önümüzdeki dönemdeki muayene gelirlerini daha erken tahsil etme amacından kaynaklandığını özelleştirme, muayenenin daha iyi yapılması gibi bahanelerle de kimsenin itiraz etmemesinin sağlandığını söyledi. İşte araç muayenesinde gecikme cezası ve muayenenin erkene çekilmesi sağlanmasa hiç bir yabancı firma bu ihaleye girmezdi diyor. Ben bunu düşünememiştim. Yine de bu firmanın kollandığı gerçeğini değiştirmiyor.
    Eklemeyi gerekli gördüm.

• quote:

quote:

quote:

O söz, lafın gelişi söylenmiş bir söz. Yunanistandaki benzin fiyatlarını incelemedim. Ancak, Yunanistanın Tüpraştan benzin aldığını biliyorum.

Siz fiyatından haberdarsanız, bizi bilgilendirirseniz memnun oluruz. Bundan sonra lafın gelişi söylememiş olurum.

http://tr.benzinpreis.de/international.phtml?kontinent=EU&land=63&waehrung=USD&einheit=Liter

Bizim devletimizden 1.5+ TL'ye işlenmiş olarak alıp, direkman orda satıyorlar.
    Biz de kendi devletimizden 4.5TL'ye alıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SiNaPSiS -- 16 Ağustos 2012; 14:07:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: SiNaPSiS

http://tr.benzinpreis.de/international.phtml?kontinent=EU&land=63&waehrung=USD&einheit=Liter

Bizim devletimizden 1.5+ TL'ye işlenmiş olarak alıp, direkman orda satıyorlar.
    Biz de kendi devletimizden 4.5TL'ye alıyoruz.

Bilgi için teşekürler.
  • Konu burada fazla kalmaz ama; Bu yazıyı kaleme alana ''Helal olsun'' demek geldi içimden..
  • Çok haklı ya her işi çözmüş bu arkadaş harika bir yazı yihhuuu.

• Yunanistan daki akaryakıt fiyatları. Bir haftalik fotoğrafdir. Biraz ayaklar yere bassin.

• quote:

Yunanistan daki akaryakıt fiyatları. Bir haftalik fotoğrafdir. Biraz ayaklar yere bassin.

Çok sağol. Ayaklarım şimdi yere bastı işte. Hemen gidip depoyu doldurayım. Sonrada...
  • Sevindim. İşkembe biraz tatil yapsın değil mi?

• yapmayın bunu
  • 1,80 Euro 95 lik benzin, 1,55 euro dizel.. Bu fiyat bizimkine yakın geliyor.Biraz pahalı kalıyoruz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi taşkafa -- 16 Ağustos 2012; 18:11:18 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.