Şimdi Ara

Otomotiv & Makine Mühendisi var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
4
Favori
3.880
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otomotiv Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi olacağım bu sene. Kendimi geliştirmek ve sektörde barınabilmek için akıl istiyorum. Konuyu açabileceğim en uygun yerin burası olduğunu düşünüyorum umarım da öyledir. Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyShift -- 11 Eylül 2015; 22:31:02 >

• Genc ve otomotiv muhendisi olsam her firsat buldugumda sanayiye iyi bir ustanin yanina gider bedavaya calisir, is ogrenirdim.

Ilerisi icin katacaklarini hayal bile edemezsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: supremum01

Genc ve otomotiv muhendisi olsam her firsat buldugumda sanayiye iyi bir ustanin yanina gider bedavaya calisir, is ogrenirdim.

Adam mühendis olucam diyor teknisyen değil.
    Ki sanayideki ustaların büyük bir çoğunluğunun iş bildiği yok.
    Önerin çok orjinalmiş,ileriye ne katıcak bir örnek verir misin :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomotiv mühendisliğinin fazla iş imkanı yok maalesef.
    Otomotivleri çok sevmeme rağmen tercihlerim arasında otomotiv mühendisliğine yer vermiycem.
    Fiat, Renault, Mercedes gibi markaların fabrikalarında iş bulabilirsin.
    Almanca ve İngilizce öğrenirsen yurtdışına çıkıp iyi işler bulabilirsin.
    Hangi üniversiteyi kazandın ?

• Sabah aksam otomobil genel forumuna takil. Gerekirse az uyu, gezme tozma. Buraya yazan uyelerdeki bilgi birikim hic kimsede yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Genc ve otomotiv muhendisi olsam her firsat buldugumda sanayiye iyi bir ustanin yanina gider bedavaya calisir, is ogrenirdim.

Muhendis dedigin teknisyenden daha fazla sey bilmeyi gerektirir. Ne yazik ki universitelerden muhendis olarak mezun olan cogu birey yeterli donanima sahip olmuyor. Eger kisi bir uretim fabrikasina girdiginde orada ki teknisyenin yaptigi isten birsey anlamiyorsa basliyor burada sorunlar.

Teknisyenler arasinda bile yayilan bir sohbet vardir " adam muhendis gecen yanima geldi ... Soyledi bende ona .. Diye cevap verdim adam arkasina baka baka gitti. Bunlar hesapta muhendis olmus.. "

Muhendis olunacaksa isi temelden, parcalari taniyarak ogrenmek lazim. Ogrenilebildigi kadar fazla bilgi ogrenmek lazim.

Sizin etrafinizda olmayabilir fakat sahsen taniyip tokalastigim, araclari bakima yolladigim onceleri teknik lisede ders veren simdilerde kendine is yeri acan motor hocalari var ve bu adamlar sanat eseri gibi is yapiyorlar.

Otomotiv muhendisligi secilirken dersleri kontrol etmek gerekir bazi universiteler daha cok mekanik uzerine bilgi verirken bazilari daha cok cizim uzerine ders agirligina sahip.

Otomotiv muhendisligi guzel bir bolum olmasina ragmen Makina'nin ayrilmis bir dali olarak gosteriliyor hal boyleyken calisma alani biraz daha sinirli oluyor cunku ureticinin isini dogrudan makinaci daha rahat goruyor.

Verdigim ornegi ben olsam gerceklestirirdim elimi ayagini batirip temelden bu isi ogrenirdim. Okul bittiginde fabrikaya bas vurdugumda oradakiler emeklemeye calisirken ben kosuyor olurdum. Cunku isin zaten zor kismini 4-5 yilda yalamis yutmus artik isi makinalar yaparken izlemekle, imza atmakla yetinirdim.

Ek olarak: yabanci dili okulda gelistirecegini ve gelistrmis halde mezun olacagini dusunuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supremum01 -- 29 Temmuz 2015; 22:22:20 >

• quote:

quote:

quote:

Muhendis dedigin teknisyenden daha fazla sey bilmeyi gerektirir. Ne yazik ki universitelerden muhendis olarak mezun olan cogu birey yeterli donanima sahip olmuyor. Eger kisi bir uretim fabrikasina girdiginde orada ki teknisyenin yaptigi isten birsey anlamiyorsa basliyor burada sorunlar.

Teknisyenler arasinda bile yayilan bir sohbet vardir " adam muhendis gecen yanima geldi ... Soyledi bende ona .. Diye cevap verdim adam arkasina baka baka gitti. Bunlar hesapta muhendis olmus.. "

Muhendis olunacaksa isi temelden, parcalari taniyarak ogrenmek lazim. Ogrenilebildigi kadar fazla bilgi ogrenmek lazim.

Sizin etrafinizda olmayabilir fakat sahsen taniyip tokalastigim, araclari bakima yolladigim onceleri teknik lisede ders veren simdilerde kendine is yeri acan motor hocalari var ve bu adamlar sanat eseri gibi is yapiyorlar.

Otomotiv muhendisligi secilirken dersleri kontrol etmek gerekir bazi universiteler daha cok mekanik uzerine bilgi verirken bazilari daha cok cizim uzerine ders agirligina sahip.

Otomotiv muhendisligi guzel bir bolum olmasina ragmen Makina'nin ayrilmis bir dali olarak gosteriliyor hal boyleyken calisma alani biraz daha sinirli oluyor cunku ureticinin isini dogrudan makinaci daha rahat goruyor.

Verdigim ornegi ben olsam gerceklestirirdim elimi ayagini batirip temelden bu isi ogrenirdim. Okul bittiginde fabrikaya bas vurdugumda oradakiler emeklemeye calisirken ben kosuyor olurdum. Cunku isin zaten zor kismini 4-5 yilda yalamis yutmus artik isi makinalar yaparken izlemekle, imza atmakla yetinirdim.

Ek olarak: yabanci dili okulda gelistirecegini ve gelistrmis halde mezun olacagini dusunuyorum.

Zaten zorunlu stajlarını yaparken imalat stajını eger tanıdık birine imza attırarak yapmıyor terleyerek is yapıyorsa okulda sozel olarak gördüğü imalat , malzeme bilimi derslerinin pratikte ne kadar farklı oldugunu görecektir .

Derslerde görüyorsun iste talasli imalat sudur , çapak sudur budur gercekte basına bir gel bakalım okuduğun gibi kolay mı

Isi kabuğundan öğrenmek veya 0 dan başlamak bence guzel bir sey tabi .

Ben okuyacak arkadaslara makine muhendisligi seçin derim cunku 3. Sınıfa kadar neredeyse her ders ortak bir makineci belki okulunu yarım donem uzatarak otomotiv derslerini de bitirebilir ama bir otomotivci , makine icin biraz kasmasi lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 29 Temmuz 2015; 22:27:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

quote:

quote:

Zaten zorunlu stajlarını yaparken imalat stajını eger tanıdık birine imza attırarak yapmıyor terleyerek is yapıyorsa okulda sozel olarak gördüğü imalat , malzeme bilimi derslerinin pratikte ne kadar farklı oldugunu görecektir .

Derslerde görüyorsun iste talasli imalat sudur , çapak sudur budur gercekte basına bir gel bakalım okuduğun gibi kolay mı

Isi kabuğundan öğrenmek veya 0 dan başlamak bence guzel bir sey tabi .

Ben okuyacak arkadaslara makine muhendisligi seçin derim cunku 3. Sınıfa kadar neredeyse her ders ortak bir makineci belki okulunu yarım donem uzatarak otomotiv derslerini de bitirebilir ama bir otomotivci , makine icin biraz kasmasi lazım

Bende makina secerdim. Gerci artik makinanin falanda bir getirisi kalmadi fakat kiyas olarak makinanin daha genis bir is alani oldugu kesin.

Otomotiv ukte kalacaksa yuksek lisans yapilabilir.

Universite okudugum yillarda yazilim olsaydi gider yazilim okurdum. Biraz hayal gucu epey bilgi ile yurur giderdim. Devir telefon bilgisayar uzerine kurulu.

• Elini sallasan mühendis doldu ülke.

Okulu bitir 1000 liraya is hazır. sanayi seni bekler..

• Birde elini sallasan mühendis muhabbeti türedi.Bende mühendisim bunu söyleyen adamlar liseyi zor bitirmiş açıktan mezun bir halt olamamış tipler.Anca dışarıdan boş boş yorum yaparlar.Doğru mühendis fazlalığı var ama iş yok gibi bir olay kesinlikle yok.Bizim insanımız maaş beğenmez.Herkes 10 bin lira maaşla işe başlamak ister.Sadece başlangıçta düşük miktar maaşla işe başlıyorsunuz.Tecrübe kazandıkça ve çalışma sürenizle doğru orantılı maaşınız artıyor.Ortalama 15-20 yıllık mühendislerin maaşlarını gidin sorun bunu söyleyen adamlar mühendisin 1 ayda kazandığını 3-4 ayda kazanamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Apocalypto33 -- 29 Temmuz 2015; 23:13:38 >
  • Okul bitirir işine öğrenirisinizde ya sonrası ... Mühendis olmak zor birşey değil 1 yıl ders çalışmakla açıktan lise bitirenler bile girebilir.
  • Vay anam vay formun YAŞ ortalamasına bak.bırı daha unıversıteye yenı girecek öteki yeni girmiş,18-20 biz kimlerle Konuşuyoruz burda böyle?babam söyle yapacak diyen konu açıyor,burada acaba kaç kişi kendi Ayakları üzerinde durabılıyor kaç kişinin kendi Arabası var veya buraya yorum yazabilecek kadar Tecrübe sahibi merak ettim,ama sonuç pekde parlak değil gibi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • motor meslek mezunuyum ve şuan 9 eylül meslek yüksek okulundayım...Bu işi öğrenmenin yolu gerekli terimleri öğrenmek, araştırmak , irdelemek , kurcalamak..Elaleme kalırsan kimse birşey öğretmez..Kendin merak etmek mecburiyetindesin..Size gerekli motorlarla ilgili termodinamik hesaplamaları ve incelikleri teorik olarak vb göstereceklerdir..Fakat bu işte daha çok başarılı olmak istiyorsan görerek uygulayarak ve araştırarak pekiştirmelisin..Hoca sana söylüyecek bu bu bu diye..O kadar..Otomobil işinin sonu ve her gün gelişmekte ...Önünde uzun bir yol var benimde hayalimdi fakat olmadı , kolay gelsin. :)
  • quote:

quote:

O zaman neden zorunlu imalat stajları var ?

Okul , bu adam mühendis olucak biz buna sözel imalat dersleri , malzeme bilgisi dersleri koyarız işte okur anlar mezun olur demiyor . Gidip sanayide oto tamircisinde çalışmayın ama Torna , Freze , Cnc , kaynak vs vs bunların olduğu bir yerde çalışmak artı kazandırır bana göre.

• Kardeş sen burdaki boş muhabbetleri boşver.
    Sanayiye gidip iş öğrenecem diye zamanını sakın çarçur etme.
    Yapacağın tek şey dil öğrenmek olmalı üniversite boyunca. İngilizceyi zaten çok iyi öğrenmen lazım yanına Almanca'da koy.
    Dersler bir şekilde hallolur ancak dil bilmeden mezun olma.

Mühendis demek parça bilen demek değildir. Matematik bilen demektir. Senin işin mekanik parçayı görünce tanımak değil. Onları tasarlamak.
    Neyse kısaca dil öğren ve fırsat bulduğun gibi yurtdışına gitmeye bak.

Bir yazılım mühendisi olarak hayattaki en büyük pişmanlığım, üni biter bitmez yurtdışına gitmemektir diyebilirim.
    Ha birde dil öğren.
  • quote:

Orijinalden alıntı: peçetedenüreyenadam

Otomotiv mühendisliğinin fazla iş imkanı yok maalesef.
    Otomotivleri çok sevmeme rağmen tercihlerim arasında otomotiv mühendisliğine yer vermiycem.
    Fiat, Renault, Mercedes gibi markaların fabrikalarında iş bulabilirsin.
    Almanca ve İngilizce öğrenirsen yurtdışına çıkıp iyi işler bulabilirsin.
    Hangi üniversiteyi kazandın ?

Gazi hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Canky

motor meslek mezunuyum ve şuan 9 eylül meslek yüksek okulundayım...Bu işi öğrenmenin yolu gerekli terimleri öğrenmek, araştırmak , irdelemek , kurcalamak..Elaleme kalırsan kimse birşey öğretmez..Kendin merak etmek mecburiyetindesin..Size gerekli motorlarla ilgili termodinamik hesaplamaları ve incelikleri teorik olarak vb göstereceklerdir..Fakat bu işte daha çok başarılı olmak istiyorsan görerek uygulayarak ve araştırarak pekiştirmelisin..Hoca sana söylüyecek bu bu bu diye..O kadar..Otomobil işinin sonu ve her gün gelişmekte ...Önünde uzun bir yol var benimde hayalimdi fakat olmadı , kolay gelsin. :)

Sağolun hocam. Daha hiç birşey bitmiş sayılmaz ümidinizi kesmeyin.
  • Cevaplarınız için teşekkürler. Dil konusuna önem vereceğim. UP
  • bir makine mühendisi olarak tavsiyelerim:

- otomotiv de olsa temeli makinadır. bu yüzden makine elemanları dersine olabildiğince iyi çalış. piyasada karşına çıkabilecek çoğu soru ve problem için çözümler bu derste yatmaktadır.

rulman ve yataklama, yağlama, sızdırmazlık montaj gibi konuları iyi öğren. fabrika ustaları işlerini iyi bilseler de genelde ezberden konuşurlar. bu yüzden bu bilgileri iyi hazmedersen fabrikada rahat edersin.

kaynak teknolojisi kesinlikle vakıf olman gerekir.hangi kaynak yöntemi hangi elektrod hangi malzemede kullanılır ezbere söylemelisin. en azından açık havada gaz altı kaynağı yapılmayacağını aklından çıkarmamalısın.

skf, fag, nsk, simrit, rexroth, festo, smc, sew, vickers, hitachi, sumitomo gibi markaları futbol takımının kadrosunu sayar gibi bilmelisin.

eğer işin tasarım kısmına gireceksen iyi yazılım bilmen lazım. o yüzden dersleri bir şekilde hallet. yazılım öğrenmek için yaz aylarında kaliteli cnc imalat yapan bir yerde karın tokluğuna çalış. autocad, solidwoks buralarda çok kullanılır. catia kullanan bir yer bulursan daha iyi olur. otomotiv sektöründe tasarımın kalbi Catia programıdır.

• Otomobil yapamayan bi ülkenin otomobil mühendisleri yetiştirmesi ne acı...
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.