Şimdi Ara

OTOSTOPÇU ALMAK ÇOK RİSKLİ? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
239
Cevap
1
Favori
17.448
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: otostopçu

genellikle zararsızım

Adam onun için üyelik açıp yazı yazmış

Okulda yukarı çıkarken bekleyenleri genelde alırım. Ama yukarıdan aşağı inerken hep araba dolu olduğundan daha kimseyi dönüşte alamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: 207m

Okula gelip giderken arasıra otostop çeken öğrenci arkadaşları aldığım oluyordu.Birde yaşlı teyzelerimiz var.Arabayı durdurup beni şuraya kadar bırakırmısın diyorlar.Onlarıda alıyorum tabi.Birde bundan 2-3 sene önce başıma ilginç bir olay gelmişti.Madem konu açıldı anlatayım.Akşam saat 9-10 civarıydı sanırım.Yolda ilerlerken 100-150 m ilerde yolun kenarında genç bir bayanın geçen araçlara dur işareti yaptığını gördüm ve kimse ilgilenmiyordu.Bayana doğru yaklaştığımda kıyafetinin yırtılmış olduğunu, kol ve bacağında ise yaralanmalar olduğunu, ağlayarak araçlara dur işareti yaptığını gördüm.Bayanın önünde durarak aşağıya indim ve zaten zorlukla yürüyen bayana yardım ederek arabama aldım.Apar topar hastaneye götürdüm.Yolda bana neler olduğunuda anlattı.Kapkaça uğramış ve çantasını bırakmak istemeyince yolda biraz sürüklenmiş.Kolunda çatlak varmış ve bacağınada dikiş atılmıştı.Hastaneden çıktıktan sonra ben ailesine haber verdim ve birazdan evlerine getireceğimi bildirdim.Eve bıraktım bol bol hayır duası alıp çıktım evden.Benim anlamadığım kadın perişan halde yardım istiyor ama kimse durmuyor.Gerçi saat geçti ve insanlar sanırım güvenmemişlerdi.Ben biraz risk aldım ama değdiğini düşünüyorum.Ha şuda var kesinlikle öğrenci ve yaşlı teyzeler haricinde arabama tanımadığım insanları almam.

böyle kadınlara kapkaç süsü verip aracına aldırıyorlar bir şekilde kadın aracı durduruyor, daha önce orada bekleyen arkadaşları hemen araca çullanıyor. aman diyim
  • Hacettepe de okuyorum araçla gidip geliyorum ve kimseyi almıyorum sebeplerine gelirsek 2 kişi için duruyosun mübarek g.t kadar araba dolmuş oluyo burnu havada iki kişi alıyorum yok soğuk kaloriferi aç yok sıcak oldu biraz kıs yok astımım var sigara içme yok hızlı araba sürme yok tehlikeli sürüyosun vb. gibi laflar duyduğum için bundan sonra kimseyi arabaya bindirmiyorum maalesef hatta kendi arkadaşlarımdan bile kaçtığım oluyo bu tarz laflar çekmemek için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: otostopçu

genellikle zararsızım

Sadece bunun için üyelik açmış adam
  •  OTOSTOPÇU ALMAK ÇOK RİSKLİ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: abavf

Bazen özellikle memlekete gittiğimizde araba boş olduğu zaman yolda otostop çekenleri alıyoruz iyilik olsun diye.
    Bugün internet sitesinde okudum; adamın biri tatil yolunda birisini almış arabaya sonra araç kaza yapmış, aldıkları adam hastanelik olmuş. Adamın sigortası yokmuş , tüm hastane masrafları ve yakınlarının bitmek bilmeyen istekleri vs derken kredisini yeni bitirdikleri daireyi satmak zorunda kalmışlar.

Gerçekten aldığınız insanın başına bir şey gelse-ölse iyilik yapalım derken sürünebelirsiniz. Ben bu tür şeyler yüzünden artık akrabam dışında kimse için durmuyorum araba boş bile olsa. İyilik yapanın bile yaptığı yanına kar kalmıyor malasef bu memlekette..

evet bu sebepten yolda kimseyi almam mevzu doğru hatta daha feci durumlar ortaya çıkabilir adam ölse idi bu seferde adamın köylü yakınlarıyla uğraşacaksın kan davası bile güdebilirlerdi bu mevzular insanın hayatını cehenneme çevirebilir sonuçta adamla araca binerken sözleşme imzalamıyorsun.

cehennemin yolları iyi niyet taşlarıyla döşelidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: think of idea

Hiç almadım da beni davet eden olmuştu, Sivas'dayım, boşluk var kaçamak yapıyoruz öğrencilik yıllarım. Bir yere gidiyorum Otobüsten erken inmişim bilmiyorum ya neyse dışarıda da felaket bir yağmur var hemde rüzgar esiyor. Bir tane Murat 131 durdu içinde bir adam iki kız vardı, dedi genç gel bırakayım dedim yok abi sağol dedim ama adam hala ısrar ediyor. Ben yürüdükçe adam arkamdan gelip ısrar ediyor hala, yaklaşık bir dakka sürdü bu en sonunda bağırdım küfür falan ettim o arada polis arabasının dikkatini çekmişiz adamlar sirenleri dayadı bizimki topuk polislerde peşinden. Hala ara ara düşünürüm adamın niyeti neydi diye, eli yüzü temizdi kızlarda iyiydi de işte ne ayaktı

En iyisi uzak duracan aga 30 km yürüdüğümü bilirim birisi kazara durur sorar diye yola bile bakmazdım... Ne binerim ne bindiririm

böbrek.mpeg
  • %50 Risk,o anıma bağlı alıp almayacağım.
  • Vala ben cok otostop çekerim camii baya uzak ve yokuslu bir yolda arada esiyor kafama otostop çekiyorum durursa biniyorum zaten araba ile 5 dk sürüyor

Durum boyle yane

Kendimde sadece hatunlari aldim arabaya belki oyle denk geldi :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kadın erkek farketmez arabama kimseyi almam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

yolda bayan otostop yapan gördümmü alırım dayanamam ,25 yıldır zararını görmedim faydasını arada görüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: kaptan69

yolda bayan otostop yapan gördümmü alırım dayanamam ,25 yıldır zararını görmedim faydasını arada görüyorum

Ne gibi faydalardan bahsediyoruz burada
  • Dün o sağnak yağmurda 4.Levent'ten TEM'e gireceğim ekip otosu aracımı durdurdu, kardeş şu üç kişiyi karşıya bıraksana dedi.
    Bende dolmuş yapmıyorum tanımadığım adamları neden alayım sen bunları tanıyormusun hırlımıdır hırsızmıdır neyin nesidir biliyormusun dedim.
    Daha geçen hafta böyle bir havada arkadaşım iki kişiyi aldı diye ekip çevirdi aracını bağladı korsan taksi muamelesi yaptı kusura bakma polis bile al dese alamam dedim yoluma devam ettim...
  • Ben Bodrum'a giderken 4 polonyalı kadın vardı sarışın.Almadım ailem vardı zaten arabada.Her neyse 20 km sonra aynı kadınlar,bu sefer çıplaktılar.

ALMAM!
  • geçen yıl yine yazmıştım hala devam ediyorum otobüs duraklarında soğukta yağmurda bekleyenleri metroya bırakmak için alırım. hatta kimse el kaldırmadan ben kendim sorarım metroya kadar bırakabilirim gelenleri diye.

hacettepe beytepe kampüsünde de alıyorum ama orada sormaya gerek yok zaten öğrenciler otostopu abartıp kendilerini arabanın önüne atıyorlar.
  • Almamak en doğrusu, büyük risk. Bu yolla soyulan çok insan var ama bazı çeldirici unsurlar da yok değil.

OTOSTOPÇU ALMAK ÇOK RİSKLİ?
  • Otosopcu almak akıl işi değil ya binbir türlü ınsan var

• Kaza sonucu otostop sonucu araciniza binen kişi ölürse, hakim O kişinin ölümüne neden olmaktan dolayı 4 yıla kadar hapis cezasına mahkum ediyor ve dediği şey 'sana mi kaldı almak araca diyor otobüs var bu memleketin diyor' bir yakinin başına gelmişti malesef

• bende almam
  • Vallahi hemen hemen her gün işe giderken ODTÜ'lüleri alırım.
    İki sıkıntım oldu sadece. Yakıt tüketimi 2 kişiden fazla binince çok artıyor. Diğeri de arabanın içi çok kirleniyor.
    Yine de yaptığım iyilik yanıma kar kalıyor.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.