Şimdi Ara

Otoyollarda hiz siniri +5

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bakan Soylu'nun yaptigi aciklamaya gore otoyollarda hiz sinirini 125 e cikartip 137.5 e kadar hak taninacagi belirtiliyor

• Türkiye'de hız sınırları yeterli. Önce araba kullanmayı öğretsinler insanlara. Hız sınırı 120 olan yolda 120'yle sollamaya çıkan adamın sollamasını bitirmesini beklemeyi öğretsinler, bir sağ şeridi boşken oraya geçmeyi öğretsinler, sinyal vermeyi öğretsinler. "No limit" yazanlar merak ediyorum biliyorlar mı "No limit" olan yerlerde kaç kişi gereksiz sellektör yapıyor, kaç kişi şerit işgali yapıyor, kaç kişi sinyal vermiyor?
  • Almanya'da bir çok oto yol'da " No Limit " var

+5 lütfetmiş devletimiz
  • Yamalı yollara 140 bile çok.Hele yağmur yağıp su göleti oluşunca deme keyfine(!).

Almanya örneği verecek arkadaşların, hangi biri Alman otobanında araç sürmüş?Ne bu asfalt kalitesi,ne de bu sürücü kalitesi ile sınırsız yapılamaz.

Bugün sınırsız yapılsın,altımda V8 olsa bile ben son hızda gitmem,gidemem.Aynaya bakmadan sollayan tırlara mı güveneyim,sol şeritten CC ile 100 sabitleyenlere mi,yoksa yollardaki çukurlara mı?
  • Henuz belli degil, sadece gorus belirtmis..
  • Bari 130 olsaymış
  • Türkiye oto yolları yamalı bohça diyen arkadaş ,

Almanya'da 8 yıl yaşadım ve yollarını kullanan biri olarak konuşuyorum,

kullanmadığın Alman oto yolunun kalitesini nerden biliyorsun , asfaltlar çatlak içerisinde !

Kimse burdan TR de ki yollar Almanya'dan daha iyi sonucunu çıkartmasın ,

anlatmak istediğim ,

Hız sınırı ile vatandaş için güvenlik önemi almak değil , para gelsin diye ceza kesmek
  • Fransa da hız limiti 130(yağmurlu havada 110), ingilterede 70mph (112km/s), almanyanın bu konuda rakibi yok, kıyaslamaya gerekte yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Legend3017 -- 18 Kasım 2018; 13:53:32 >
  • 130+%10 ~140 otoyollar icin

120+%10 ~130 cift yonlu sehirler arasi yollar icin uygundur.

ancak tek yon gidis gelis yollarda 90 siniri gecilmemeli.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Multistrada

Türkiye oto yolları yamalı bohça diyen arkadaş ,

Almanya'da 8 yıl yaşadım ve yollarını kullanan biri olarak konuşuyorum,

kullanmadığın Alman oto yolunun kalitesini nerden biliyorsun , asfaltlar çatlak içerisinde !

Kimse burdan TR de ki yollar Almanya'dan daha iyi sonucunu çıkartmasın ,

anlatmak istediğim ,

Hız sınırı ile vatandaş için güvenlik önemi almak değil , para gelsin diye ceza kesmek
    Konu zihniyet sınırlaması. Almanya da trafik kültürü ile türkiyede ki kültür farkı o. Adam sarı mavi farla uzun yola çıkıyor

Amaç hızdan çok doğal seleksiyonu hızlandırmak sanırım

• 130 az. en az 160 olmalı. zaten sürücülerimiz bilinçli. hiç kaza olmuyor..
  • İyi olmuş 120 azdı şimdiki araçlar güçlü göz açıp kapatmadan 120 olmuş oluyor iyi olur yükselmesi.
  • Türkiye'de hız sınırları yeterli. Önce araba kullanmayı öğretsinler insanlara. Hız sınırı 120 olan yolda 120'yle sollamaya çıkan adamın sollamasını bitirmesini beklemeyi öğretsinler, bir sağ şeridi boşken oraya geçmeyi öğretsinler, sinyal vermeyi öğretsinler. "No limit" yazanlar merak ediyorum biliyorlar mı "No limit" olan yerlerde kaç kişi gereksiz sellektör yapıyor, kaç kişi şerit işgali yapıyor, kaç kişi sinyal vermiyor?
  • 130 iyidir %10 ile 143 idealdir fazlası zaten zarardır. No limit bizim ülkemizde olmaz geçenlerde önümde bir doğan gidiyor gece 11 duble yol 125 ile gidiyorum yeminle beni solladı merak edip adama yaklaştım arkasından 150 ile falan gidiyor viraja hiç korkmadan girdi ben Astra ile yavaşladim girerken

Demek istediğim şudur bizim milletimize sınır koymaları iyi yoksa kuş serisi, eski model diğer araçlarla yollar kan gölüne döner...
  • quote:

Orijinalden alıntı: AsiretinMarjinalCocugu

Yamalı yollara 140 bile çok.Hele yağmur yağıp su göleti oluşunca deme keyfine(!).

Almanya örneği verecek arkadaşların, hangi biri Alman otobanında araç sürmüş?Ne bu asfalt kalitesi,ne de bu sürücü kalitesi ile sınırsız yapılamaz.

Bugün sınırsız yapılsın,altımda V8 olsa bile ben son hızda gitmem,gidemem.Aynaya bakmadan sollayan tırlara mı güveneyim,sol şeritten CC ile 100 sabitleyenlere mi,yoksa yollardaki çukurlara mı?
    Nerede yaşıyorsunuz çok merak ediyorum. Abarttığınız gibi değil yollar kesinlikle.

Hele hele adana - urfa otobaninda neredeyse viraj yok.

Acilen hiz limitleri 130 a çıkarılmalı
  • Eskişehir ankara 150 olması lazım. Yol okadar düzki devlet araya viraj atıyor millet 200 le gitmesin diye
  • quote:

Orijinalden alıntı: mesutyuksel

Türkiye'de hız sınırları yeterli. Önce araba kullanmayı öğretsinler insanlara. Hız sınırı 120 olan yolda 120'yle sollamaya çıkan adamın sollamasını bitirmesini beklemeyi öğretsinler, bir sağ şeridi boşken oraya geçmeyi öğretsinler, sinyal vermeyi öğretsinler. "No limit" yazanlar merak ediyorum biliyorlar mı "No limit" olan yerlerde kaç kişi gereksiz sellektör yapıyor, kaç kişi şerit işgali yapıyor, kaç kişi sinyal vermiyor?
    Valla her gün 40 gidiş 40 geliş 80 km yol yapıyorum. Gidiş gelişin toplam 70 kilometresi otoyolda. 130 ile sollamaya kalkıyorum adam arkamdan 190 ile geliyor kıçıma kadar giriyor bir de selektör yapıyor. 10 saniye sabrı yok çıldırıyor. Yol da boş değil yani trafik aksa bile araç var hani.

Dönüşte bazen erken dönerken yol bomboş oluyor. 170-180 civarına çıkıyorum soldan geliyorum yol bomboş ve düz diye, arkamda birden bir araç bitiyor yol boş olduğu için sağımdan geçip gidiyor ama ben 180 ile giderken adam öyle bir geçiyor ki muhtemelen 250-260 yapıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.