Şimdi Ara

Oturum açılmış windows 7 nin şifresini kaldırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim problem biraz komik biraz trajik Şöyle anlatayım bilgisayarımda parmak izi okuyucu var ve ben bilgisayarı sürekli bu şekilde açıyorum yani şifre girmiyorum.Arkadaşıma bilgisayarıp açıp bırakıp gittim buda kapatıp açmış bilgisayarı haliyle ben olmadağım için açamamış tekrar kurcalamış komut sisteminden birşeyler yapmış ve koyduğu parolayı kendide hatırlamıyorBen bilgisayarı parmak izimle açıyorum ama olurda bi sıkıntı çıkarsa açamiyacağız.Adam gibi bir programda bulamadım yardımcı olursanız çok sevinirim İyi günler..

• O şifreler SAM adında bir dosyada tutuluyor. Tabi tahmin edeceğin gibi dosya korumalı ne kopyalanabilir nede silinebilir.

O dosyayı önce kopyalaman lazım. Kopyalamak için bir tane portatif windows 7 indirip bir dvd içine kur.

Bu portatif windows 7 ile bilgisayarını başlat. senin bilgisayarındaki windows o an çalışmadığı için dosya koruması kalkmış olacak sam dosyasını kopyala bir taşınabilir cihaza.

Başka bir bilgisayar da veya portatif windows ile açtığın kendi bilgisayarında SAM dosyası içindeki şifreyi ara. Şifreyi bulabilmek için hash dönüştürücü herhangi bir yazılım kullanabilirsin..

Veya ;

Windows Kurulum CD sini tak.
    Klavye seçimini yapıp ilerle.
    Repair seçeneğini seçtikten sonra gelen ekranda tekrar ilerle
    Önüne gelen ekranda Comand Prompt olması lazım onu tıkla.
    komut sisteminde işletim sisteminin kurulu olduğu sürücüye geç ( örnek olarak C: )
    system32 klasörüne geç. .( cd windows\system32 )
    Untilman.exe diye bir dosya var önce onu yedeklememiz lazım. (ren untilman.exe untilman.exe.hebelup )
    Şimdi cmd.exe dosyasını untilman.exe olarak kaydetmemiz gerekli. ( copy cmd.exe untilman.exe )

Artık net user komutunu kullanarak etki alanındaki kullanıcıları listememiz lazım.

( net user [ kullanıcı adı ] [ şifre] ) komutu ile bilgisayardaki kayıtlı kullanıcıların şifrelerini kafana göre resetleyebilirsin.

The command completed successfully. mesajını gördükten sonra komut satırını kapatıp yeni belirlenen şifre ile oturum açabiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Treth -- 31 Ekim 2014; 15:12:14 >

• Teşekkür ederim hocam ilgilenip yardım ettiğin için biraz karışık ve meşakatli geldi ama bir deniyeceğim bakalım
  • DiAbLoOo_41 kullanıcısına yanıt
    kardeş işletim sistemin ne windows mu ?
    windows ise şifre sıfırlama cd si var.
  • win7 home premium hocam varsa daha kolay bir yolu onu tercih ederim
  • Saatlerdir araştırıyorum adam gibi bir bilgi yok ya bir kaç programdan bahsetmişler tam indireyim diyorum artık çalışmıyor tarzı falan yorumları görüyorum hey alalhım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.