Şimdi Ara

Ötv indirimi Gelirmi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ODD verilerine göre 2020 ocak ayı araç satışları 2019 ocak ayı satışlarına göre nerdeyse 2 kat artmış bu koşullarda Ötv indirimi Gelirmi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Kısa ve orta vadede imkansız

• Cevabı kendin vermişsin, satışlar 2 kat artmış neden gelsin ki? Herkes satışlardan memnun, sıfır araç bulunmuyor neredeyse.

• Gelmez
  • kaanozdemir46 kullanıcısına yanıt
    Her marka ve model sıfır araç var. Yetkili bayiye değil galeriye bakın. :)

ÖTV indirimi gelmez, gelse de zaten vatandaşa yaramaz, onu da hüpletir birileri aradan.
  • Pablo Vader kullanıcısına yanıt
    Galeriye düşen araç maalesef sıfır olmuyor hocam. Oda bir nevi ikinci el, sadece km’si 0...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanozdemir46 -- 22 Şubat 2020; 1:18:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanozdemir46

Galeriye düşen araç maalesef sıfır olmuyor hocam. Oda bir nevi ikinci el, sadece km’si 0...
    Sıfır ayarında kelimesi bu yüzden çıkmış demek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon vergi indirimi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    İlanları biraz inceleyin, adam sipariş ettiği Passat'ları Mart sonu teslim olarak ilana koymuş. Bir tane değil iki tane alan var, üç tane almış olan var. Bunlar altına, dolara para yatırmak yerine araba alan yatırım üstatları değil herhalde.
  • Sıfır ayarında kelimesi 5000kmdeki araç içinde kullanılıyor, 1998 model haş olmuş 250bindeki araç içinde kullanılıyor anlam veremiyorum

Aldığı aracı daha bayiye gelmeden bayiden çıkartmadan ilana koyan insanlar var hemde kârını koyarak insanlar kafayı sıyırmış cidden. Galerinin biri 7-8 tane passat ilana koymuştu sıralamış hepsi beyaz 0km 2 ay önce aldıysa şuan her birinden 10-20 bin kârı var.

Üretici ve distribütörler, hatta bayiler kendi kendilerine nasıl böyle piyasanın içine edecek bir düzen kurdular anlamıyorum. Ama bu şekilde devam edecek gibi görünüyor. Yakında showroom'lar komple kapanır bu gidişle, bayiler indirir galerilere sonrası Allah kerim!
    Piyasa böyle nereye gidecek bilinmiyor Türkiye’de yükselen birşeyin düştüğünü ben hatırlamıyorum araç fiyatları da düşmez yüksek ihtimalle halimiz ne olacak yaşayıp göreceğiz.

Olay bu zaten ikinci elin düşmeme sebebi ; araç galeriye girdiği anda 10 bin ucuz olmalı galeri bayi gibi çalışıyor ve bir yaşında ki araba her zaman sıfır yaşındaki arabadan 20-30 milyar ucuz olmalı 4 ay önce böyleydi piyasa ama şuan galeriler ve bir yaşında arabalar sıfırdan daha pahalı.

• samset5566 S kullanıcısına yanıt
    2017 yılında sıfır olarak 100 bin TL’ye alınmış Honda civic şuan ikinci elde 140bin tl çok çok çok anlamsız.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaanozdemir46

2017 yılında sıfır olarak 100 bin TL’ye alınmış Honda civic şuan ikinci elde 140bin tl çok çok çok anlamsız.
    140 mı, ne 140 ı hocam 155-160-165 çoktandır sahibindene bakmamışssın belli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkenarjen B kullanıcısına yanıt
    Doğru reis epeydir bakmadım mide bulandırır olmuştu artık araba aramaktan bıkmıştık aldıktan sonra girmedim sahibindene

• normalde gelmemeli ama ülkeyi DH zihniyeti- en azından otomotiv konusunda- yönettiği için gelebilir de yani.
    Ne demek istiyorum. Bu forumda ne denirse bir kaç aya yasalaşıyor. Ya devlet burayı okuyor ya da zihniyet aynı.
    Burada nöbetçi noter istendi , yapıldı. Burada noterler para alsın dendi, yapıldı. Burada ÖTV muafiyet sınırı yükselsin dendi, yapıldı. Şimdi burada ÖTV indirilsin deniyor, muhtemelen yapılacaktır diye insanın aklına gelmiyor değil.

ÖTV indirimi satışlar düştüğünde yapılırdı normalde. Şu an satışlar artmış zaten bayiilerde araç yok. ÖTV indirimi gelse bir şey değişmeyecek zaten bayiilerde araba yok ki. Ama ÖTV indirimi isteyenler sıfır araç fiyatları yüksek olduğu için 2. el fiyatları arttı. Bu da gereksiz pahalılık gösteriyor. Sıfır fiyatları bir şekilde ucuzlarsa pahalılık biter mantığındalar. Normalde bu talebe gülerdim ama burası Türkiye hiç belli olmaz.

• Gelir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-rayted

normalde gelmemeli ama ülkeyi DH zihniyeti- en azından otomotiv konusunda- yönettiği için gelebilir de yani.
    Ne demek istiyorum. Bu forumda ne denirse bir kaç aya yasalaşıyor. Ya devlet burayı okuyor ya da zihniyet aynı.
    Burada nöbetçi noter istendi , yapıldı. Burada noterler para alsın dendi, yapıldı. Burada ÖTV muafiyet sınırı yükselsin dendi, yapıldı. Şimdi burada ÖTV indirilsin deniyor, muhtemelen yapılacaktır diye insanın aklına gelmiyor değil.

ÖTV indirimi satışlar düştüğünde yapılırdı normalde. Şu an satışlar artmış zaten bayiilerde araç yok. ÖTV indirimi gelse bir şey değişmeyecek zaten bayiilerde araba yok ki. Ama ÖTV indirimi isteyenler sıfır araç fiyatları yüksek olduğu için 2. el fiyatları arttı. Bu da gereksiz pahalılık gösteriyor. Sıfır fiyatları bir şekilde ucuzlarsa pahalılık biter mantığındalar. Normalde bu talebe gülerdim ama burası Türkiye hiç belli olmaz.
    O dediklerinizin bir çoğu olması gereken mantıklı konulardı. ÖTV indirimi gelirmi konusuna gelirsek muhtemelen gelmez. Cevabını konu Sahibi ilk iletide verdiği değerlerde göstermiş. Ama galerilerin ve şahısların sıfır araba alıp satması konusunda bir düzenleme getirebilirler. Almak istediğiniz aracı bayide bulamıyorsunuz ama galeride liste fiyatının 10-20 k üstünde bulmak insana koyuyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gelse ne işine yayar ki daha beter olur ,
    Olan talebi arttırır, Bunu fırsat bilen markalar basar zammı
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.