Şimdi Ara

Ötv muaflı engelli 5 yılı dolmuş araç satımı ile ilgili bilgi acil yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
1.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bilgisi olan ya da böyle bir olay başına gelen bir arkadaş varsa ve yardımcı olursa çok sevinirim.
    % 90 zihinsel engeli olan yeğenimin ulaşımı için 2010 yılı 2 aralıkta ötvden muaf olarak bir araç aldık. 5 yıl sonra yani 2 aralık 2015 te sürenin dolduğunu düşünerek aldığımız aracı satıp yine ötv muaflı araç almak istiyoruz. Malum aralık kampanyalarını kaçırmadan. Çok iyi bir kampanya ile araç yakaladık. Kaporayıda verdik. Ancak ötv ile ilgili kanundaki şu madde kafamızı karıştırdı. Madde araç 5 yıl sonra ay bazında satılabilir diyor. Bu ne demek? ve görüştüğümüz vergi daireleri ilk defa süre dolar dolmaz ay bitmeden alana denk geldiklerini ve bu konuda bilgileri olmadığını söylediler. Ve siz en iyisi ocakı bekleyin dediler tamamen sorumluluk almamk için.Ama bu direk 10.000 tl ye varan zarar demek araç için ocak ta kampanyadan faydalanamıyormuşuz çünkü. 5 yıl süre dolduktan sonra aynı ay içinde araç alım satımı yapan oldumu? Ya da bu konuyu bilen varmı? Bu ay bazında ne demek net birşey söyleyebilir misiniz? Yardım ederseniz bize ve engelli çocuğumuza çok büyük iyilik yapmış olacaksınız. Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi D.Ş.-İZMİR -- 14 Aralık 2015; 21:01:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen ay kapanisi gerceklesmedigi icin alamazsiniz. Ama benim bilgimin devlet ile alakasi yok. Sirketlerle alakasi var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aymay yok satın aldığınız gün 2 aralık siz 3 aralıkta aracı satabiliyorsunuz ,ben 17 ağustos 2010 da aldığım engelli aracımı bu sene 18 agustosta sattım ve ay filan sormadılar önemli olan fiili olarak 5 seneyi doldurmanız satışıda muameciler yoluyl yaparsanız daha kolay yaparsınız ,zaten takasa bayiye verirseniz onlar sizin için hallederler.
  • uk79 kullanıcısına yanıt
    İnanın araç alacağım firma ki borusanın bu işlerinden sorumlu kişisi bile ilk defa böyle bir şey başlarına geldiğini söyledi. Satıştan sonra vergi dairesi bakanlığa soruyormuş. Satış noterde oluyor. Satıştan sonra bakanlığa soruluyor bakanlık olumsuz derse satıştan sonra olumsuz cevap aldığımız için sonradan aracın ötvsini ödetmeye kalkabilirler. Buca Taşıtlar vergi dairesi müdürü ile görüştük konak ötv işleri ile ilgili vergi dairesi ile görüştük ve hiç birisinin net bilgisi yok ve işin garibi İzmir gibi bir yerde ilk defa böyle birşey başımıza geliyor siz ocak ı bekleyin garanti olsun diyip gönderdiler. Bize yeni alacağımız araçta ocak olduğu için ciddi pahalıya mal olacak. Bende sizinkinin doğru olduğunu düşünüyorum ama yetkililerden net cevap almak ne mümkün? Bakanlığa müdürün bile kişi tc si ile danışma yetkisi yokmuş satmadan sisteme giremiyorlarmış. Böyle saçmalık mı olur :(

Vergi dairesinden sorgulattınız mı daha sonra? Ötv ile ilgili bir sorun çıkmadı dimi ?

• Hiç bir sorun çıkmadı aracın satışını muameleciler ile yapın onlar işi biliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Çok teşekkür ederim zaman ayırıp bilgilendirdiğiniz için benim için çok önemliydi .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.