Şimdi Ara

Oyun Dv'si ÇATLADI , acil yardım ! PS3

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
3.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sürekli olarak online olarak oynadığım RESISTANCE FALL OF MAN oynumun dvdsini kutusuna taktığımız göbek kısmında çatlaklar oluşmuş.
    Banada kardeşim söyleyince farkettim...Bir kere kaza ile oynu açabilsemde diğer denediğim seferlerde oyunu açmadı !

play station 3 oyunlarının ne kadar pahalı olduğunu biliyorsunuz...Bu disc'i kurtarabilir miyiz? ve nasıl ?
    Diskin göbek deliğini orada toplamda 3 tane çatlak var, 2 tansei V şeklinde birleşiyor..diğeri ise tek başına...

• resistance oyunu, blu-ray lensinden çok daha ucuz bir oyun, dilersen şansını zorlama fazla.
  • Evet onun farkındayım ama benim öğrenmek istediğim böyle durumlarda oyunu kurtarabilirliğimiz ?
  • Öncelikle PS3 oyunları DVD değil Bluray'dir. Bence kurtarılmaz, oyunuda fazla oynama derim kırılır aletin içinde kalır.
  • Arkadaşlar bu bahsettiğim çatlaklar maxsimum 1 cm ve toplamda 3 tane var...yani kırılma ve içinde kalma şansı yok...
  • Bu oyunu aslında senin yedekleyebilmen gerekli başka bir bluray diske.Ama nasıl yapılır bilmiyorum ya da böyle bir şey mümkün mü bluray için
    Araştırmak gerek ama hadi var diyelim böyle bir şey boş bluray ve bluray yazıcı bulmak gerekir.
  • Yedeklense bile PS3'de çalışmaz. O yüzden yenisini almaktan başka çare yok...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PS 5 HDMI SORUNU ACİL YARDIM
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yurt dışındayken özel bir sprey görmüştüm...çizik olan disc yüzeylerine sıkılıyordu tamiri için...Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: bilentungul

yurt dışındayken özel bir sprey görmüştüm...çizik olan disc yüzeylerine sıkılıyordu tamiri için...Bununla ilgili bir bilgisi olan var mı ?

ilk defa senden duydum böyle bişeyi ama varsa gerçekten süper olur
  • max 'ın oyun konsolları için ürettiği parçayı buldum ancak çizikler için tabiki...çatlaklar için pek bir işe yararmı bilemem...

http://www.maxconsole.net/?mode=news&newsid=6578

bir göz atın....
  • Muz kabuğu yöntemiyle benzer bir şekilde işliyor o yöntem. Çiziklerin arasını dolduruyor yaptığı pek birşey yok. Yani çatlaklara bir yararı olmaz...
  • hocam şöyleki optik okuyucular disc i çok yüksek devirlerde çevirir, herhangibir madde üzerine müdehale ettiğinde (sıprey, japon yapıştırıcısı gibi) diskin sağ kesit ile sol kesit arasında oluşturacağı en ufak bir ağırlık farkı ( ki bize çok az bir fark olarak gelsede) yüksek devirde dönerken diskde bir dalgalanma yapabilir, bu dalganın küçük olması, diski sadece okumaması , büyük olması ise lensi çizmesine sebep olur. o yüzden dedim riske girme diye
  • eger o catlaklar cizik degilse bence 2. elden yeni bir resistance al, eger oynamadigin bir oyun varsa resistance ile takaslarsin mesela bende oynamadigim resistance var
  • bu oyunlar garanti kapsamına girmiyor mu?sanırım boyle bir şey vardı
  • Böyle bir garanti var mı ?sonuçta ben bunu SONY shop tan aldım...disc i taktığımız yer yüzünden kırıldı büyük ihtimalle...
    gerçi gereksiz şiddet kullanılmışda diyebilirler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilentungul -- 1 Haziran 2008; 15:54:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: punishersadi

bu oyunlar garanti kapsamına girmiyor mu?sanırım boyle bir şey vardı

EA kendi oyunlarında veriyor garanti. Mesela oyunun CD/DVD'si kırılırsa ya da bozuk çıkarsa Support Center'ları ile konuşarak ya da mail atarak aynı CD'den sana yolluyorlar. Ancak Sony'de böyle bir şey var mı bilmiyorum. Resmi PlayStation forumlarına bir sor bence.
  • yapacağını söyleyim. Ama sadece oyunu kurtarırsın.

Diskin üzeine yapışkanlı yuvarlak cd kapaından yapıştır. Bunlar genelde kopyalanmış dvdnin üzerine kapak rasmi yapıştırmak için kullanılıyor. Diskin oratası çatlama yaptığına göre ortasını güçlü bir koli bandı ile yapıştır. Çok fazla kullanma zira bu sefer diskin balansını bozar. Tireşim yapar. bu şekilde disk hızlı dönse bile genişleme ve patlama yapmaz.

Not: Unutmaki bu söylediğim işlemi ben sadece 1 diskten veri kurtarırken yapıyorum. konsollar için bu geçerli değil çünkü konsol diske herzaman ihtiyaç duyuyor.
  • Çatlağı Çok dikkatli bir şekilde japonla yapıştırırsan, yapıştıktan sonra fazlalıkları ufak bir zımpara yada törpü ile düzleştirirsen her seferinde çalışır diye ümit ediyorum.
  • Valla benim dmc 4'te de 2 veya 3 cm lik çatlak var çizik değil :D.Ama takır takır oynatıyor ama riskli iş yine de Allahdan dmc 4 bitti de sonra oynamayı kestim oyunu artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KAKÁ -- 1 Haziran 2008; 17:41:05 >
  • Bence oyunu dağıtan firmanın destek bölümüne mail at, büyük ihtimalle çatlak olan BD yi gönderirsen yenisini yollayacaklardır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.