Şimdi Ara

oyun için i5 '4570 vs fx 8350' hangisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
1
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• oc düşünmüyorsan i5 oc yaparım diyorsan amd birde oyunlarda asıl önemli olan ekran kartı işlemciden çok ekran kartı oyun performansını belirliyor,
    edit: i5te indirim olduğu için bunu diyorum yoksa amd al aradaki farkı da ekran kartına yatır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 21 Şubat 2014; 20:42:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

oc düşünmüyorsan i5 oc yaparım diyorsan amd birde oyunlarda asıl önemli olan ekran kartı işlemciden çok ekran kartı oyun performansını belirliyor,
    edit: i5te indirim olduğu için bunu diyorum yoksa amd al aradaki farkı da ekran kartına yatır
    İkiside üstesinden gelir, bütçenize göre tercih yapın para bolsa intel alın geçin.
  • creative13 kullanıcısına yanıt
    ekran kartı olarak düşündüğümüz model asus gtx760 directcu2 oc.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

İkiside üstesinden gelir, bütçenize göre tercih yapın para bolsa intel alın geçin.

Alıntıları Göster
    intel için üretilen anakartlarda biçok özellik var özellikle msi ın anakartlarında. amd anakartlarda bunların olmaması oyun anlamında ciddi fark yaratırmı arkadaşlar? işlemci seçerken bunu da dikkate almak istiyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: bortelostat

ekran kartı olarak düşündüğümüz model asus gtx760 directcu2 oc.
    i5 4570
  • neden intel i önerdiğini açıklayabilirsen çok sevinirim hocam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

neden intel i önerdiğini açıklayabilirsen çok sevinirim hocam

Pahalı diye herkes intel önerir klasik pahalı olan kalitelidir mantığı.Gerçi şuan vatandaki özel indirimle i5 8350den daha uygun bu yüzden oc yapılmayacaksa tercih edilebilir yoksa o aradaki farka değmez 8350 ile hemen hemen aynı performansı alırsınız.Ekran kartı fena değil ama sanırım msi biraz daha iyiydi asustan bir araştırın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creative13 -- 21 Şubat 2014; 21:22:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: creative13

quote:

neden intel i önerdiğini açıklayabilirsen çok sevinirim hocam

Pahalı diye herkes intel önerir klasik pahalı olan kalitelidir mantığı.Gerçi şuan vatandaki özel indirimle i5 8350den daha uygun bu yüzden oc yapılmayacaksa tercih edilebilir yoksa o aradaki farka değmez 8350 ile hemen hemen aynı performansı alırsınız.Ekran kartı fena değil ama sanırım msi biraz daha iyiydi asustan bir araştırın derim

Alıntıları Göster
    sadece intelin işlemcisi değil anakartıda daha pahalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Reanimate

sadece intelin işlemcisi değil anakartıda daha pahalı.

Alıntıları Göster
    http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-fd8350frhkbox-fx-x8-8350-soket-am3+-4ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160 bence bunu al hem intel toplamak daha tuzlu ben olsam bunu alırdım.

• quote:

Orijinalden alıntı: AsserTiVe

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-fd8350frhkbox-fx-x8-8350-soket-am3+-4ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160 bence bunu al hem intel toplamak daha tuzlu ben olsam bunu alırdım.

Alıntıları Göster
    bide amd işlemcide stok fan çok ses yapıyor hatta konuşuyor diye yorumlar var ama bi stock fan alırsın istersenhttp://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/cooler-master-rr-t2mn-22fp-r1-blizzard-t2-mini-intel-lga-77511551156-&-amd-am2am3am3+fm1/productdetails.aspx?I_ID=65139 bu fandan çok memnunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: AsserTiVe

bide amd işlemcide stok fan çok ses yapıyor hatta konuşuyor diye yorumlar var ama bi stock fan alırsın istersenhttp://www.vatanbilgisayar.com/sogutma-sistemleri/cooler-master-rr-t2mn-22fp-r1-blizzard-t2-mini-intel-lga-77511551156-&-amd-am2am3am3+fm1/productdetails.aspx?I_ID=65139 bu fandan çok memnunlar

Alıntıları Göster
    değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar

• quote:

değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim arkadaşlar

Alıntıları Göster
    http://www.tomshardware.com/reviews/gaming-cpu-review-overclock,3106-5.html

• quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

son nokta olmuş bu.
    benim görüşüm intel alman aralarında tamam fark yok ama hazır o fiyata düşmüş ve birde fan alma derdin olmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: tarkolar

quote:

Orijinalden alıntı: Mystik

son nokta olmuş bu.
    benim görüşüm intel alman aralarında tamam fark yok ama hazır o fiyata düşmüş ve birde fan alma derdin olmaz

Alıntıları Göster
    renderda 8350 tokatlar ama oyun demişsin o yüzden i5 4570 diyorum.hele strateji oynuyorsan i5 baya öne geçiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slim Charles

renderda 8350 tokatlar ama oyun demişsin o yüzden i5 4570 diyorum.hele strateji oynuyorsan i5 baya öne geçiyor.

Alıntıları Göster
    FX8320 al, aynı performans düşük fiyata. Biostan çarpanı 20 yaparsın olur sana FX8350
  • quote:

Orijinalden alıntı: sulobey10

FX8320 al, aynı performans düşük fiyata. Biostan çarpanı 20 yaparsın olur sana FX8350

Alıntıları Göster
    Asrock H87 anakart + i5 4570 ikilisini al ucuza kapat işi :) overclockla falan ugrasma yeter bu işlemci daha ucuz olsun diyosan Asus m5a97 + fx8320 tabiki :) ikiside aynı performansı verecek gtx760 ile :)
  • quote:

birbirine çok yakın fiyattaki iki işlemci. siz hangisini tavsiye edersiniz? tabi işlemcilere uygun anakart fiyatlandırmasını da göz önüne almak istiyoruz.

http://www.vatanbilgisayar.com/cpu---islemci/intel-bx80646i54570-core-i5-4570-soket-1150-32ghz-6mb-cache-22nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=66047

http://www.vatanbilgisayar.com/CPU%20-%20%C4%B0%C5%9Flemci/amd-fd8350frhkbox-fx-x8-8350-soket-am3+-4ghz-16mb-cache-32nm-islemci/productdetails.aspx?I_ID=63160

Oyun için denk sayılırlar.
    Oyunlarda 4 üstü çok çekirdek desteği yeni yayılmaya başladı, dolayısı ile FX serisinin boş boş yatan fazla çekirdekleri de yeni yeni işe yaramaya başladı.

4 çekirdekten fazlasını iyi desteklemeyen oyunlarda 4670K-4770K işlemciler en iyi sonucu verir. (pro işlemcileri saymıyorum tabii) Bunun nedeni de tek çekirdek performanslarının FX olanlardan %30-35 kadar daha iyi olmasıdır. 4670K-4770K işlemcilerin benzer olmasının nedeni ise I7 işlemcilerdeki HT biriminin (ilave 4 thread yani sanal çekirdek) oyun gibi dağınık kodlarda çok fazla etkili olmamasıdır.

Ancak oyun iyi derecede 6-8 çekirdek vb destekliyorsa FX işlemcilerin boş yatan çekirdekleri de devreye girer, çekirdek bazında daha zayıf olmalarına rağmen toplam güçte durumu dengelerler. Yani I7 için HT farkını ortalama + %20 saysak 100+%20 ile 4x120=480 ile 8*65=500 gibi bir durum ortaya çıkar. I7 işlemcilerin hala az önde kalmasının nedeni 128 yerine 256 bit olan daha iyi FPU yüzündendir. Ancak iyi çok çekirdek desteği ile aşağı yukarı denk sayılabilirler. I5 ise az geriye düşebilir iyi destekle. Şu an iyi çok çekirdek desteği pek yaygın olmadığından %15-20 kadar fark olur İntel I5-I7 lehine.

Oyun dışı iyi çok çekirdek desteği veren uygulamalarda ise durum frekans ve FPU olayına bakar. Yoğun FPU işlemi ve paketli aritmetik kullanan photoshop-video encode-matlab vb işlerde FX-8350 ile I5-4670K denk sayılır. Burada I7 epey öne çıkar ve koda göre %30-50 fark yapabilir.

İyi çok çekirdek destekleyen ve tamsayı ağılıklı olan CAD-CAM, render, VMware, database gibi işlerde ise FX-8 çok çekirdeği ve yüksek frekansı ile öne çıkar. Koda göre I7 ile denk olur veya ne geçebilir. Özellikle de I7 serisinde olmayan FMA3-FMA4-XOP-CVT gibi komut setini kullanan uygulamalarda FX-8 serisi I7 serisine fark atabilir. Ki bunu kullanan cine uygulamasında A10-6800K bile I7-4770K işlemciyi yıkıp geçiyor örneğin.

Geriye fiyat ve ömür kalıyor. Fiyat olarak zaten FX rakipsiz. FX-8 serisi yeni oyunlarda I5 ile denk hale gelirken pro uygulamalarda I7 ile kapışıyor. Üstelik I7-FX arasındaki fiyat farkı ile MB fiyat farını ekran kartına eklerseniz her halukarda daha iyi oyun oynatıyor.

Kalan ise ömür. Çok çekirdek desteği yaygınlaştıkça ve yeni komut setlerinin kullanımı arttıkça I5 serisi FX serisinin oldukça gerisine düşecektir ilerde. Hatta I7 bile bundan nasibini alacak ve geride kalacaktır.

Geçmişte örneği var bunun. Mesela Phenom II X4-955-965 BE zamanlarında bunu alanlara Core 2 Quad 6600 vb varken Phenom alınır mı diyorlardı. Hatta Core 2 Duo alın daha iyi diyen mallar da vardı. O zamanlar 2 çekirdek üstü destek pek yaygın olmadığından X4 Phenom ile Core 2 Duo/Quad olanlar benzer perf veriyordu. Bilmeyen cahiller de bunu bir şey sanıyordu.

Bugün zamanında küçümsenen Phenom II X4-965 BE işlemci hala harıl harıl aranan ve biraz OC ile 7950 kartı bile rahat götüren bir işlemcidir. İkinci eli bile altın değerinde ve ara ki bulasın. Oysa Core 2 Duo çoktan öldü, ancak alt seviye 7750 vb kartlar için işe yarıyor. Quad 6600 bile ölü artık. İkinci ellerde zebil gibi. 7790 hadi 7850 kartın üstünde işe yaramıyor. 965 ise dimdik ayakta.

İlerde de aynısı olacak çekirdek ve komut seti desteği artınca. Şimdi oyunlarda denk sayılan 4570-4670 ile FX rekabetinde FX yarıp geçecek. 4570 ölürken FX ben burdayım diyecek.

İyi bir gelire sahip üst düzey kamu yöneticisiyim. İstesem rahatlıkla I7-3770K-4770K vb hatta 393K-4930K alacak imkanım var. Geçmişte Intel, AMD, Cyrix, IBM, Harris vb birçok markanın işlemcisini kullandım 29-30 yıldır. Hepsini bilerek F/P oranına göre seçtim. Son dört işlemcim AMD (Athlon-700, Athlon XP-2500, Phenom II X2-550BE ve FX-8320) marka işlemciler. Hepsinden de son derece memnun kaldım. Kİ geçmişte Pentium MMX, Pentium II gibi hakkaten iyi işlemcileri daha çoğu kimsede yokken almıştım. Her zaman parasının hakkını verin işlemci seçerim.

Passmark puanına göre FP listesi (fiyatlar jticaret)

4770K = 10392 puan - 946 TL = 10,98 F/P
    4670K = 7812 puan - 666 TL = 11,73 F/P
    4570 = 7064 puan - 552 TL = 12,79 F/P

8350 = 9052 puan - 525 TL = 17,24 F/P
    8320 = 8114 puan - 416 TL = 19,50 F/P
    6300 = 6383 puan - 304 TL = 20,99 F/P

Görüldüğü gibi her 1 TL paranız için en iyi karşılığı FX-6300 veriyor. Zaten en çok önerilen işlemci durumunda.
    Kendime alacak olsam 4570 yerine kesinlikle FX-8320 alırdım.
    Aradaki farka iyi bir soğutucu alıp FX-8320 işlemciye basardım kırbacı, 4570 'yi ekerdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melikulupinar -- 25 Şubat 2014; 18:15:35 >

• melikulupinar kullanıcısına yanıt
    Yazınızı okudum kardeş gerçekten aydınlatıcı oldu benim için geçen yaz fx8350 aldım ama forumlarda intel ezer geçer amd gibi sayısız yorum var daha çok ısınır çekirdekleri düşük üst seviye ekran kartlarını desteklemez gibi
    pişmanlık duymaya bile başladım ama yazınızı okuyunca farahladım gerçekten geleceğe yönelik düşündüm alırken özellikle ps4 de amd 8 çekirdek işlemci tercih edilince oyun piyasasının çok çekirdeğe yöneleceğini umdum ama
    olumsuz o kadar yorum varki neyseki bilen birinden aydınlatıcı bir yorum okudum
    teşekkür ederim size
  • Panzer VIE Tiger P kullanıcısına yanıt
    Boşver onları, işlemcin gayet güzel, ilerde daha güzel olacak, kuşkun olmasın.

Dediklerini yazanların çoğu 3-5 yıldır bilgisayar kullanıp kendini uzman sanan, her şeyi oyun sayan, kendi bir şey bilmeyip sağdan soldan duyduklarını satmaya çalışan ergenlerden ibaret. Yeni alo daha beyaz reklamına kananlar gibiler. Aldığı ürünün teknik özelliklerini, geçmişini/geleceğini, piyasayı zerre kadar anlamayan post kasma canavarları. Geçelim.

29-30 yıldır bilgisayar kullanan, donanımı inceliklerine hakim biriyim. Şimdi işimden dolayı pek uğraşamıyorum ama ASM ile işletim sistemi çekirdeği-virüs vb bile yazmışlığım vardır. İşlemciyi, iç yapısını, güçlü-zayıf taraflarını. tasarımını bilirim.

Parasının hakkını verip vermediğine, güncelleme masraflarına, zamanla ne kadar zayıflayacağına da özellikle dikkat ederim.

O yüzden için rahat olsun, güle güle kullan. İlerde bunları diyenlere de gül gitsin.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.