Şimdi Ara

Oyun Oynarken Bellek Miktarı Bir Anda İki Katına Çıkıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar başlıkta da bahsetttiğim gibi Cabal Online oynarken bir sitede rastladım ve bende aynı anda kullanılan bellek miktarını karşılaştırarak oynadım. Oyuna başladığımda 1gb ram kullanarak başlıyor sonradan 1,5gb ve asıl bomba 3,6gb ram a ulaştığında ise "yüksek bellek kullanımı" yüzünden oyun cevap vermeyi kesiyor ve kapatmak zorunda kalıyorum.
    Benim asıl başımı ağrıtan konu ise bütün bu olan olayların yeni başlamış olması henüz 1 hafta ya oldu ya olmadı. Durup dururken neden böyle bir durum meydana geldi anlayabilmiş değilim.
    Norton ile tarattığımda her hangi bir tehlike ile karşılaşılmamış olması da artık elimi kolumu bağladı. En son çözüm olarak laptopu fabrika ayarlarına döndüreceğim. Tabi bununda garantisinin olup olmadığını bilmediğimden pek güvenmiyorum.
    Evet arkadaşlar dert bende derman sizde...

Elimdeki alet:
    Asus N56V serisi
    6gb ram, i7 3610qm 2,3 işlemci
    nvidia geforce gt 630m 2gb ekran kartı. 1tb hdd.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Merhaba,

Sistem boştayken Görev yöneticisi - İşlemler ve Performans sekmesini SS olark atar mısınız. Oyun esnasında da olursa sevinirim. .

Recovery yapmakla garantinin alakası yoktur, yapabilirsiniz..

• quote:

Orijinalden alıntı: dpXqb

Pc boştayken:
    http://i1248.photobucket.com/albums/hh492/06U2H4N/Ads1310z2_zps68a4c7ae.png

http://i1248.photobucket.com/albums/hh492/06U2H4N/Ads1310z3_zps4ac987ec.png

Oyuna ilk girişte:
    http://i1248.photobucket.com/albums/hh492/06U2H4N/Ads1310z4_zps2a27414c.png

http://i1248.photobucket.com/albums/hh492/06U2H4N/Ads1310z5_zpscb7eeae3.png

Son olarak Nortondan "Yüksek bellek kullanan işlem" uyarısı aldığımda:
    http://i1248.photobucket.com/albums/hh492/06U2H4N/Ads1310z_zps15705a13.png

http://i1248.photobucket.com/albums/hh492/06U2H4N/Ads1310z1_zpsd80892b2.png

Oyundan kaynaklanan bir problem gibi gözüküyor. Diğer oyunlarda aynı sorun varmı kontrol eder misiniz. Oyunu kaldırarak tekrar kurmayı deneyin.

Nortona kapatarak yada kaldırarak oyuna girmeyi deneyn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 5 Şubat 2013; 22:23:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ßeyaßan
    Oyundan kaynaklanan bir problem gibi gözüküyor. Diğer oyunlarda aynı sorun varmı kontrol eder misiniz. Oyunu kaldırarak tekrar kurmayı deneyin.

Oyundan kaynaklandığını zannetmiyorum. "C" den kaldırıp "D" ye yükledim gene devam etti, sonra tekrar "C" ye kurdum değişen bir şey olmadı. Ayrıca kardeşim fifa13 oynarken de oyunun kastığını söyledi tabi bu da benimkiyle aynı zamana tekabül ediyor. Çok saçma bir düşünce ancak olayların başladığı gün ya da bir gün öncesi yaptığım tek şey "tam sistem taraması" yapmaktı. Bunun dışında yaptığım başka bir şey olmadı. Ayrıca dediğim gibi bu olay çok taze bir haftalık belki bundan da az bir süredir. Bundan öncesinde tam kapasite oynamama rağmen hiç sorunu yokken şimdi böyle bir sorun yaşanması gerçekten çok tuhaf bir durum.

• quote:

quote:

Oyundan kaynaklandığını zannetmiyorum. "C" den kaldırıp "D" ye yükledim gene devam etti, sonra tekrar "C" ye kurdum değişen bir şey olmadı. Ayrıca kardeşim fifa13 oynarken de oyunun kastığını söyledi tabi bu da benimkiyle aynı zamana tekabül ediyor. Çok saçma bir düşünce ancak olayların başladığı gün ya da bir gün öncesi yaptığım tek şey "tam sistem taraması" yapmaktı. Bunun dışında yaptığım başka bir şey olmadı. Ayrıca dediğim gibi bu olay çok taze bir haftalık belki bundan da az bir süredir. Bundan öncesinde tam kapasite oynamama rağmen hiç sorunu yokken şimdi böyle bir sorun yaşanması gerçekten çok tuhaf bir durum.

Attığınız resimlerde işlemlere baktığımda 95 tane gözüküyor. Başlangıç programlarını kapatmanız gerekiyor..

Başlata msconfig yazın açılan pencerede Başlatma sekmesine gelerek açılmasını istemediğiniz programları kapatarak sistemi yeniden başlatn..

• quote:

quote:

quote:

Attığınız resimlerde işlemlere baktığımda 95 tane gözüküyor. Başlangıç programlarını kapatmanız gerekiyor..

Başlata msconfig yazın açılan pencerede Başlatma sekmesine gelerek açılmasını istemediğiniz programları kapatarak sistemi yeniden başlatn..

Dediğinizi yaptım ancak pek bir etkisinin olduğunu söyleyemem, maalesef. Benim asıl merak ettiğim ve sormak istediğim; bütün bu olaylara neyin sebep olduğu durup dururken olacak hali yok sonuçta eğer sorunun kaynağını öğrenebilirsem çözümünü de ona göre bulabilirim. Sizlerin bu konuda tahmini varsa söylerseniz çok iyi olur. Cevaplar için teşekkür ederim ancak pc ilk günkü durumunda, bir iki program dışında program bile yüklenmedi. Bahsettiğiniz pc yi belki yavaşlatabilir ancak bunlar bir ay önce de vardı ilk aldığım günde. Dediğim gibi soruna neyin sebep olduğuna dair tahminleriniz varsa onlar çok daha fazla işime yarar.
    Cevaplar için teşekkürler...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Konu Başlığınız Revize Edildi.

Son zamanlarda ''acil yardım, öldüm bittim ben, acil bilgisayarım yandı, çok sıcak,uzman sorusu'' gibi konu başlıklarının kullanımı artmaktadır.Yine aynı şekilde tamamen büyük harfle yazılmış konu başlıkları ve imla kurallarına uyumsuzluk vs. gibi benzeri başlıkları içeren konular, kilitlenip, silinecektir. Konu başlıklarınızı oluştururken, lütfen konuyu özetleyen başlıklar seçmeye dikkat ediniz.

İlginiz için teşekkür ederiz.

DH Yönetimi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.