Şimdi Ara

Oyun oynarken pil çıkarılmalımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Merhabalar, aklıma takılan bu soruya hiçbir türlü tam yanıt bulamadım. O yüzden buraya sormaya karar verdim :)
    Sorum şu ;
    Laptopumu genelde oyun oynamak için kullanıyorum (malum üniversite masa üstü taşımak olmazdı gezdigim icin) bu yüzdende pili çıkariyorum pili çılarmamın amacı ömrünü uzatmak için falan değil sadece fps kaybı yaşattigi icin çıkartıyorum ve elektrik akımını adaptörden sağlıyorum (bu arada burada elektrikler çok sık kesilir) laptopumu alalı bir yıl oldu ve sürekli pilsiz kullandim bi sorun cıkartmadı şu ana kadar ancak aklıma takılan soru şu ,
    1. anakart yanarmı yoksa yüksek akım gelirse adaptöremi gelir yoksa direk bilgisayarami gelir ?
    2. İse sizin öneriniz nedir nasıl kullanmalıyım ?

Cevaplarınız için çok teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dizüstü bilgisayarınla niçin oyun oynamaya çalıştığını sorgulamalısın. Ya adam gibi masaüstü al, ya da diz üstünde okumanı yap.
    Pilinin ömrü de uzamaz şarjla bağlantısını kesersen, lityum pillerin ömrü boşken daha çabuk tükenir. Eğer uzun dayanmasını istiyorsan %40'ın üstüne şarj etmeyecek bir bios bulman, o halde saklaman gerek. Samsung dizüstü biosunda %80'e şarj edip bırakma seçeneği vardı tam dolum yapmamak için. Kurşun asit batarya gibi değil bunlar zira, tam doldurmana hiç gerek yok, her ne kadar boş tutmaman gerekliyse de.
  • Laptopla oynamamin sebe iste dediğim gibi üniversite canım sıkılınca oyun oynuyoruz arkadaslarla hep beraber

Pili %80 de durdurursam enerjiyi pildenmi alır yoksa prizdenmi ( oyun oynarken yüksek performansta yani)

• Durduramazsın. Onun kendi ayarı var. Isınındıkça eskir lityum piller. Sonuçta sökünce yeniden şarj etmen gerekecek, ısınacak. Pilsiz dizüstüyü ne yapacaksın ayrıca? Git masaüstü al öyleyse, elektrik kesilince de bakışırsınız kara tahtayla.
  • Ama hocam sizde taktınız masaüstüne
    Benim sunumlar icin ayri bi laptopum var zaten ama bunu bf4 için kullaniyorum.
    Peki senin önerin ne hocam.nasil kullanayim

• prize bağlama imkanın varsa bataryayı sökmeni öneririm kapalı kutu şeklindeyse pil garanti sonuna doğru yollarsın şarjı 30 dk gidiyor diye
  • Hocam.kapalı kutu dediğiniz pilleri çıkmayan laptoplarmı ? Eğer öyleyse benim laptopumun pili çıkıyor.
    Pilsizde kullanirsam bi elektrik kesintisinde bilgisayar tahtalıköyüboylamazmı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    GAMEPAD İLE FPS OYUN TAVSİYESİ
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir tane SSD tak ve pilsiz kullan oyun oynarken.

En azından işlemcinin ısısından kaynaklı olarak bataryan daha fazla eskimez. Elektrik giderse SSD olduğu için kafa vurma vb gibi sorunların da olmaz. Üstelik pili takıp 10 saniyede tekrar sistemi açabilirsin SSD nin hızı ile.

TTnet reklamına çevirdim resmen olayı.

Telefon mu alsam? İnternet mi bağlatsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DigitalWorld -- 30 Aralık 2015; 9:46:48 >
  • Sağolun hocamda ssd takarsam anakart yanmaz dimi ?

• Yanmaz olur mu kardes biz taktik mesela ssd direk yaniyor anakart hatta arkadsin evine itfaye cagirmislar...

Allah askina ssd kul tablasi diye mi uretildi tabi bilgisayara takacaz(notebook pc farketmez) ne diye yansin?

Bu arada batarya takili oyna yeni laptoplar artik batarya 100 iken bataryayi bypass edip guc veriyor yani bataryadan akim gecmiyor isinma veya yipranma olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihburak95

Yanmaz olur mu kardes biz taktik mesela ssd direk yaniyor anakart hatta arkadsin evine itfaye cagirmislar...

Allah askina ssd kul tablasi diye mi uretildi tabi bilgisayara takacaz(notebook pc farketmez) ne diye yansin?

Bu arada batarya takili oyna yeni laptoplar artik batarya 100 iken bataryayi bypass edip guc veriyor yani bataryadan akim gecmiyor isinma veya yipranma olmuyor.

Yok hocam siz yanlis anladiniz pilsiz kullanirken ssd takarsam ana kartin yuksek akıma karşı yanma durumu engellenirmi manasında sordum

• Herşeyi anladımda fps kaybı meselesini tam anlayamadım o ne alaka ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: UssuzAdam

Herşeyi anladımda fps kaybı meselesini tam anlayamadım o ne alaka ?

Geç cevap verdim kusuruma bakmayın.
    Fps kaybini yasatmasinin sebebi pilin ısınmasından kaynaklanıyo ondan dedim fps kaybı yaşatıyor diye

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.