Şimdi Ara

oyun suncusu nasıl korunur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • s.a arkadaşlar oyun sunucusu açacağız ama nasıl koruma sağlarız bilemiyoruz,hosting firmalarının korumaları pahalı geliyor,portlarımız yurt dışına kapalı olacak,bootnet için işimizi görecek bir firewall aldık diyelim,ddos ve diğer saldırılar için ne yapabiliriz? işi bilen arkadaşların yardımlarını rica ediyorum,saygılar...

oyun:counter strike 1.6 (14+1 maç serverları)

server: ortalama 70 adet

bant genişliği:100 mbs paylaşımsız,10tb trafik(opsiyonel/arttırılabilir)

ts3:sertifikalı bir firma ile antlaşma sağlanıp ayrı bir sunucu kiralanacak,koruma onların sorumluluğunda

hizmet tipi: kendi makinamızı sağlam bir hosting şirketinde barındıracağız/co-location hizmet

topladığımız sunucu pc nin özellikleri:

anakart:ASUS Z9PE-D8 WS C602 Dual (çift işlemci soketli)

cpu: xeon e5-2620 (2 adet)

ssd: 2 adet corsair neutron gtx 120 gb ssd (raid 1)

psu:Thermaltake 800 wat +80 bronze 13,5 cm

soğutucu: 2 adet akasa venom

ram: 32 gb ibm 1333 mhz server ram (quad kullanım)/ilerleyen zamanlarda 32 gb daha aynı ramden eklenecektir.

kasa:dark falcon

not:amacımız bu işten para kazanmak olsaydı,farklı bileşenlerle kiralama üzerine yola çıkardık,amacımız en kaliteli maç serverlarını oluşturmak,saygılar...

oyun suncusu nasıl korunur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z3Dx -- 14 Nisan 2013; 10:03:21 >

• Siz co-location hizmet alacaksanız datacenter ile görüşün onlar gerekli korumayı sağlasınlar sizin ekipmanla cihazla uğraşmanız bence gereksiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

Siz co-location hizmet alacaksanız datacenter ile görüşün onlar gerekli korumayı sağlasınlar sizin ekipmanla cihazla uğraşmanız bence gereksiz.

hocam iyi hoş diyosunuzda onun masrafının altından kalkılmaz,ben de bu yüzden böyle bir arayış içine girdim,ben de uğraşmak istemiyorum ama ne yapabilirim ki?sağlam bir hosting buluyorum,100 mbs paylaşımsız port veriyo ama bootnet koruması vermiyo mecbur firewall alacağız,ddos koruması ortalama her yerde 300 mbs 50 liradan başlayan fiyatlar isteniyo,her ay 3 kere yesek 150 lira her ay para mı ödiyeyim?başka hosting buluyor ddos koruma ücretsiz diyo ama 2 gb local paylaşımlı port veriyor,bu da serverlarımın kalitesini bozar değil,rezil eder,onu geçtim bu seferde bootnet için ek ücret isteniyor.o yüzden kafam rahat olsun uğraşmıyım,her seferinde cebimden para çıkmasın ödeyeceğim ücreti bi seferde ödiyeyim 1 yıllık peşin olarak,arkama bakmak istemiyorum,şimdi böyle düşününce siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

• 155

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YusufTaziM.

155

155 ne ya polisimi arıcaz 300 mbs saldırı için,bunu yapanlar zaten 15 yaşında bebeler,bi de onlarla mı uğraşalım,biraz mantıklı yorumlar yapın faydanız olsun,mangal ateşi nasıl söndürülür,156(itfaye) gibi oldu yanıtın,biraz yardımcı olmaya çalışın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: z3Dx

hocam iyi hoş diyosunuzda onun masrafının altından kalkılmaz,ben de bu yüzden böyle bir arayış içine girdim,ben de uğraşmak istemiyorum ama ne yapabilirim ki?sağlam bir hosting buluyorum,100 mbs paylaşımsız port veriyo ama bootnet koruması vermiyo mecbur firewall alacağız,ddos koruması ortalama her yerde 300 mbs 50 liradan başlayan fiyatlar isteniyo,her ay 3 kere yesek 150 lira her ay para mı ödiyeyim?başka hosting buluyor ddos koruma ücretsiz diyo ama 2 gb local paylaşımlı port veriyor,bu da serverlarımın kalitesini bozar değil,rezil eder,onu geçtim bu seferde bootnet için ek ücret isteniyor.o yüzden kafam rahat olsun uğraşmıyım,her seferinde cebimden para çıkmasın ödeyeceğim ücreti bi seferde ödiyeyim 1 yıllık peşin olarak,arkama bakmak istemiyorum,şimdi böyle düşününce siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?

Tamam da sadece ekipman almanzı yeterli değil, eğer size ayrılan dedicated hattın üzerinde trafikle saldırı alırsanız hizmetiniz aksamaya başlar, siz firewall neticesinde veri gizliliğinizi korur veya sunucuyu ayakta tutarsınız ama hattınız doygunluğa ulaşacağı için yine sıkıntı yaşayacaksınız.

Datacenterların sağladığı güvenliklerde, gerektiğinde sizin dedicated hattınız Gbit seviyesinde imiş gibi davranılır ve saldırı trafiğini hizmetinize yansıtmamaya çalışırlar, ki mantıklısı da budur.

Sadece firewall sağlamakla bitmiyor olay.

• quote:

Orijinalden alıntı: Diablo

quote:

Tamam da sadece ekipman almanzı yeterli değil, eğer size ayrılan dedicated hattın üzerinde trafikle saldırı alırsanız hizmetiniz aksamaya başlar, siz firewall neticesinde veri gizliliğinizi korur veya sunucuyu ayakta tutarsınız ama hattınız doygunluğa ulaşacağı için yine sıkıntı yaşayacaksınız.

Datacenterların sağladığı güvenliklerde, gerektiğinde sizin dedicated hattınız Gbit seviyesinde imiş gibi davranılır ve saldırı trafiğini hizmetinize yansıtmamaya çalışırlar, ki mantıklısı da budur.

Sadece firewall sağlamakla bitmiyor olay.

sınırsız 20 mbs hat işimi görecek gibi duruyor,onu da alacağım firma çok sağlam bu yüzden sıkıntım yok,ancak emin olamıyorum işte....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bana korumadan daha çok reklam yapıyosunuz gibi geldi

• Aslında yazılımsal bir firewall ile koruma sağlayabilirsiniz.Yapmanız gereken serverın önüne farklı bir ip bloğu koymanız ve burada Microsoft'un Forefront TMG yazılımsal güvenlik duvarını bir bilgisayara kurmanız.Modemden açmanız gereken portları açarsınız fakat TMG den geçerken port yerine kurallar koyarak izin verme yaparsanız güvenlik açığı kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetkep

Aslında yazılımsal bir firewall ile koruma sağlayabilirsiniz.Yapmanız gereken serverın önüne farklı bir ip bloğu koymanız ve burada Microsoft'un Forefront TMG yazılımsal güvenlik duvarını bir bilgisayara kurmanız.Modemden açmanız gereken portları açarsınız fakat TMG den geçerken port yerine kurallar koyarak izin verme yaparsanız güvenlik açığı kalmaz.

Valla dostum yazılımsal firewall sadece yazılıma hükmeder saglam bir botnet saldırısında yazılımdan önce hostun ip switcherina ulaşır. Yazılımsal koruma etki etmez.

Donanımsal Firewall takıcak arkadaş. Clavister E7 uygun mesala. Forefront TMG yi iyi bilmesi lazım kullanabilmesi için. Kullandıgı mssql , sql veritabanı varsa onlarıda aynı şekilde profesyonel bilmesi lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

quote:

Aslında yazılımsal bir firewall ile koruma sağlayabilirsiniz.Yapmanız gereken serverın önüne farklı bir ip bloğu koymanız ve burada Microsoft'un Forefront TMG yazılımsal güvenlik duvarını bir bilgisayara kurmanız.Modemden açmanız gereken portları açarsınız fakat TMG den geçerken port yerine kurallar koyarak izin verme yaparsanız güvenlik açığı kalmaz.

Valla dostum yazılımsal firewall sadece yazılıma hükmeder saglam bir botnet saldırısında yazılımdan önce hostun ip switcherina ulaşır. Yazılımsal koruma etki etmez.

Donanımsal Firewall takıcak arkadaş. Clavister E7 uygun mesala. Forefront TMG yi iyi bilmesi lazım kullanabilmesi için. Kullandıgı mssql , sql veritabanı varsa onlarıda aynı şekilde profesyonel bilmesi lazım.

Arkadaşın kuracağı oyun sadece türk serverları olacağı söz konusu.maliyetide düşününce böyle bir kanıya vardım.botnet saldırıları için server'a bi spam girmesi gerekmiyor mu bi şekilde ?
    Herhangi bir saldırı sözkonusu oldugunda TMG tüm bağlantıyı kapatıp trafiği durduracaktır.Server sahibi de bunun neden kaynaklandıgını çözmekte oldukça zorlanacağı için bilgi şart TMG de tabiki.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: LightningRaven

quote:

Arkadaşın kuracağı oyun sadece türk serverları olacağı söz konusu.maliyetide düşününce böyle bir kanıya vardım.botnet saldırıları için server'a bi spam girmesi gerekmiyor mu bi şekilde ?
    Herhangi bir saldırı sözkonusu oldugunda TMG tüm bağlantıyı kapatıp trafiği durduracaktır.Server sahibi de bunun neden kaynaklandıgını çözmekte oldukça zorlanacağı için bilgi şart TMG de tabiki.

Yazılımsal koruma bilgisayarın içine hükmeder. Dışına değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: cyberteror

bana korumadan daha çok reklam yapıyosunuz gibi geldi

HANGİ SUNUCUNUN REKLAMI BU?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z3Dx -- 19 Nisan 2013; 14:45:39 >
  • Dostum net internet ile görüş. Ni.net.tr sana uyar co loaction konusunda

• quote:

quote:

sen yazmissin oraya

• quote:

quote:

quote:

sen yazmissin oraya

orda reklam içeren bi cümle yok,sunucunun adı bile yok,şimdi ben buraya yazsam desem ki bu sunucu çok iyi,çok güzel bir sunucumuz var,en iyi sunucu bu desem gene reklam olmaz.neden mi? sunucunun adı bile yok,kaldı ki övecek reklam yapacak bişey de yazmış değilim,bana reklam yapıyor diyorsun,sana hangi sunucunun diyorum,isim bile veremiyorsun,neden? çünkü bişey yazılmamış,herşeyi bi kenara koy farzet ki reklam yapıyorum diyelim sana ne oluyor? haaaa?BENİM CANIMI SIKMA,BOŞ BELEŞ SAÇMA SAPAN KELİMELERİNİ GİT BAŞKALARINA YAZ,YIKICI DEĞİL YAPICI OLMAYA BAK,SEN ZARARLI ÇIKARSIN,,BAŞLIKTAN DA UZAK DUR!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi z3Dx -- 21 Nisan 2013; 1:38:41 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.