Şimdi Ara

oyunda sdd yararı varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • online oyun oynuyorum sdd ne gibi getirisi olur bana genelde hızlı açılması falan yazmışlar benim için hızlı açılması okadar önemli değil oyun performansı olarak bana katkısı ne olur

sistem
    8150
    sapphire 7870
    16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9
    CORSAIR
    AX SERİSİ AX860i 80PLUS PLATINUM 860W

• quote:

Orijinalden alıntı: hadi_be

online oyun oynuyorum sdd ne gibi getirisi olur bana genelde hızlı açılması falan yazmışlar benim için hızlı açılması okadar önemli değil oyun performansı olarak bana katkısı ne olur

sistem
    8150
    sapphire 7870
    16GB Vengeance DDR3 1600MHz CL9
    CORSAIR
    AX SERİSİ AX860i 80PLUS PLATINUM 860W

oyun performansına bir getiri sağlamaz
  • 2 de bir loading yazısı çıkaran oyunlarda loading süreleri kısalır.İlk açılış süreleri vs de tabiki buna dahil.

Fakat ssd lerde kapasite sorun olduğundan gidipte max payne 3 ü ssd ye yükleyebilmek büyük mesele.Benim sistemimde ssd olmasına rağmen ben gene de hdd ye kuruyorum.Sadece her gün oynadığım bf3 ssd diske kurulu.Sonuç olarak tabiki faydası olacaktır.Ama değer mi derseniz kesinlikle değmez.
  • ok genelde sistemi yazdıktan sonra sdd al dediler bende almadım oyunda da yararı vaarmı emin değilim yorumlarda var diyende var on oyunlarda bir adım önde olursun falan diyorlardı
    fiyatlarda yüksek zaten benim açımdan gereksiz ozaman sağol
  • hadi_be H kullanıcısına yanıt
    Oynun fps açısından hiçbir + sı olmaz ancak bölüm aralarında loading hızını arttırır. Gerekli birşey deil 5 sn bekleyeceğine 10 sn bekle :)
  • Arkadaşların dediği gibi yükleme surelerine etkisi olur + olarak gta Iv gibi oyunlarda haritayı açarken bazen dokuların yüklenmeleri gecikebiliyor. Ssd'de böyle bir sıkıntı yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Arkadaşların dediği gibi yükleme surelerine etkisi olur + olarak gta Iv gibi oyunlarda haritayı açarken bazen dokuların yüklenmeleri gecikebiliyor. Ssd'de böyle bir sıkıntı yok.

kardeş sende amd kullanıyormuşun overclock yapınca etkisi olurmu oyunlarda yakalamışken sorayım belki burda konusu değilde kusura bakma
    H110 sıvı soğutma var işlemciyle birlikte aldım hiç stok fan kullanmadım direk bunu taktırdım ( sistemi burdan yorum alarak kurdum zaten oc falan anlamam)
    oc yapınca hep aynımı kalacak çünkü benim bil on oyun kastığım için 7/24 açık sayılır
    + ya da - ne olur bilen ark yorumlarınızı bekliyorum şimdiden sağolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram arttırmak işe yarar mı?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: hadi_be

quote:

Orijinalden alıntı: Reliq

Arkadaşların dediği gibi yükleme surelerine etkisi olur + olarak gta Iv gibi oyunlarda haritayı açarken bazen dokuların yüklenmeleri gecikebiliyor. Ssd'de böyle bir sıkıntı yok.

kardeş sende amd kullanıyormuşun overclock yapınca etkisi olurmu oyunlarda yakalamışken sorayım belki burda konusu değilde kusura bakma
    H110 sıvı soğutma var işlemciyle birlikte aldım hiç stok fan kullanmadım direk bunu taktırdım ( sistemi burdan yorum alarak kurdum zaten oc falan anlamam)
    oc yapınca hep aynımı kalacak çünkü benim bil on oyun kastığım için 7/24 açık sayılır
    + ya da - ne olur bilen ark yorumlarınızı bekliyorum şimdiden sağolun

Oc faydası tabiki olur, mesela benim işlemcide stok ayarlarda bf3 takılmalardan oynanmıyor ama oc yapınca biraz daha akıcı oluyor haliyle ekran kartını daha iyi beslediği için fps'ye de etkisi olur.

Eski seri ile yeni seri işlemci testleri yaptım bunda bile performans artıyor bırakta oc yapınca fark olsun Linki verdim bakabilirsin.

Oc yapınca her zaman oclu şekilde kalır işlemci, kapatıp açsan bile. PC 7\24 açıksa daha fazla güç harcar ve işlemcinin ömründen yersin ayrıca fanlar daha yüksek devirde döndüğü için tozlanma daha sık yaşanır. Ama değermi tabikide evet

https://forum.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=81212148&p=3#81368656

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• iyi oc yapmam derdim hep
    arada takılma oluyor çarlar arası geçişlerde denemek farz oldu artık neyse bir araştırayım yanlış bişey yapmıyayım bari 8150 4.00 yapsam yeter bana ilk denemem olacak hayırlısı ark aradım yapacam diye oda geliyor eğer olursa benimkinide yaparız dedi ondada 8320 var hayırlısı artık
    iş güç yok zaten kpss atama beklemekten ne yapacağımızı şaşırdık nerde gereksiz iş varsa biz ordayız ( yanlış anlaşılmasın bunun için söylemedim ) sağol şimdiden

Reliq teşekkür ederim
  • SSD alma imkanım olsa 64 gb alırdım en hızlısını. 256 gbm olmasını istemezdim. Yani tabiki isterdim fakat yine sistem dosyalarını kurardım. Oyun falan hdd de yer kalmazsa kurardım. Ne gerek var ki, 5 saniye yerine 10 saniye bekle

http://www.youtube.com/watch?v=7yMS5Hb4dv8
  • kusura bakmayın ama mantıksız düşünüyorsunuz; 64gb hem işletim sistemi kurmak için az (winsxs dosyası şişince "yer kalmadı" diye feryat edersiniz sonra) hemde dikkat ettiyseniz ssd disklerinin performansları genelde kapasiteleri ile doğru orantılı olarak yükseliyor... çünkü ssdlerde de ramlerdeki gibi "kanal" mantığı var; kapasite arttıkça kullanılan hafıza çipi sayısı da artıyor, doğal olarak kanal sayısı da... tabi ki hızı da artıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

SSD alma imkanım olsa 64 gb alırdım en hızlısını. 256 gbm olmasını istemezdim. Yani tabiki isterdim fakat yine sistem dosyalarını kurardım. Oyun falan hdd de yer kalmazsa kurardım. Ne gerek var ki, 5 saniye yerine 10 saniye bekle

http://www.youtube.com/watch?v=7yMS5Hb4dv8

video adam oyunudamı sdd yüklemiş yoksa sadece win sdd
    oyunu sdd yüklediyse ark dediği gibi senin alacagın 64 işe yaramaz bana göre win ancak yeter
    FPS'ye hiç bir katkısı yok. Sıfır!

Sadece oyunu başlatırken yükleme süresi kısalır o kadar...
    Oynadıgın onlineoyun nedir? o sistemin işlemcisini kasacak ve o.c yapmanı egrektircek bir online oyun ben bilmiyorum açıkcası
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

Oynadıgın onlineoyun nedir? o sistemin işlemcisini kasacak ve o.c yapmanı egrektircek bir online oyun ben bilmiyorum açıkcası

dediğin gibi on oyunda çar açınca kasma yok ( 1 çar açınca)
    e5200 4 çar açardım 4 ram idare ederdim
    bende şimdi 8+1 çar açıyorum (8=sabit party botta ..1=sürekli kendim elle oynuyorum)
    arada sıkılınca oyunlar açıkken başka oyunlara geçiyorum dragon age+roma total , heroes 5, bunlarda sıkıntı oluyor hepsi açıkken geçiş yaparken oyunlar arası
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.