Şimdi Ara

Oyunlarda ani donma sebebi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
3.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şahsi bilgisayarımı aldığım günden beri bu saçma hatayı alıyorum.Hemen hemen bütün oyunlarda karşıma çıkıyor.Mesela Dead İsland oynarken birden oyun donuyor , FPS farketmez bilgisayarım zorlanmıyor sistemim yetiyor ama birden donuyor.Nedenini bilmiyorum ısınma da olmuyor acil yardmlarınızı bekliyorum Ekran kartı ile olacağını sanmıyorum belki diğer parçaların driverleri çakışma yapıyordur ?

• slm hocam sendeki durum bir ara işlemcime overclock yaptığımda oyunlarda bende donmalar yaşıyordum işlemcin overclokluysa default ayarlarına dön bu durum işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: dimitrixxx

slm hocam sendeki durum bir ara işlemcime overclock yaptığımda oyunlarda bende donmalar yaşıyordum işlemcin overclokluysa default ayarlarına dön bu durum işlemcinin aşırı ısınmasından kaynaklanabilir

Dediğim gibi işlemcimde ısınmalar olmuyor.Geçen oyun oynarken donduğunda işlemcinin sıcaklığına baktığımda 53 falandı.Maks 59 oluyor zaten
  • işlemcine overclock yaptın mı peki ondanda kaynaklanabilir bu arada sistem özelliklerin ne ?
  • quote:

işlemcine overclock yaptın mı peki ondanda kaynaklanabilir bu arada sistem özelliklerin ne ?

Overclock yaptırmadım.Aldığım günden beri böyle sorunlar yaşıyorum.

RAM = 8 GB

İşlemci = Intel(R) Core(TM) i5-3350P CPU @ 3.10GHz (4 CPUs), ~3.1GHz

Ekran Kartı = AMD Radeon HD 8470 2 GB

Windows 8.1
  • ekran kartının sürücüsünün temiz bir kurulumunu yaparsan sorunun belki çözülür driver çakışmasıda olabilir çünkü driver swepper programını internetten indirin amd ile ilgili tüm sürücüleri kaldırıp en güncel sürücüyü tekrar kurmayı dene umarım çözülür
  • quote:

ekran kartının sürücüsünün temiz bir kurulumunu yaparsan sorunun belki çözülür driver çakışmasıda olabilir çünkü driver swepper programını internetten indirin amd ile ilgili tüm sürücüleri kaldırıp en güncel sürücüyü tekrar kurmayı dene umarım çözülür

Cevapların için teşekkür ederim.Ama bu yolu denemiştim ve çözüm olmadı.

Ama ekran kartıma doğru driver yüklü olduğunu nasıl anlarım ? emin değilim doğru yada güncel olup olmadığına
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda Ani Fps Düşüşü
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Amd nin sitesinden ekran kartının özelliğini seçerek doğru ve en güncel driverları bulabilirsinhttp://support.amd.com/en-us
  • ani donma sorunu sadece cpu veya. gpu ya bağlı değildir ben benzeri anlık donma sorunu yaşadığımda sorunun hdd olduğunu keşfettim belki senin sorununda burdan kaynaklanıyor olabilir...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: agni_tr

ani donma sorunu sadece cpu veya. gpu ya bağlı değildir ben benzeri anlık donma sorunu yaşadığımda sorunun hdd olduğunu keşfettim belki senin sorununda burdan kaynaklanıyor olabilir...

Zaten böyle düşünüyordum . Ne yapabilirim ? HDD yi tamamen temizleyip fabrikadan çıkmış gibi yapsam , düzelebilir mi ?
  • ben hdd yi değiştirdim garanti içinde he diyeceksinki sorun çözüldümü eh işte gene nadirde olsa anlık takılmalar oluyor sanırım 7200rpm lerin okuma hızı yetmiyor artık

• ek olarak soyleyebileceğim birde oynadığın oyunların da etkisi büyük konsol port oyunlarında bu sorun dahada çok oluyor sadece donanimlada is bitmiyor oyunun kullandığı yazılımda sorunlu olabilir...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.