Şimdi Ara

Oyunlarda Bilgisayarım Kilitleniyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
477
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba benim bilgisayarımın özellikleri şöyle:
    İşlemci :amd phenomII 3.2ghz 4çekirdek
    Ekran Kartı:Zotac Nvidia Geforce 9800gt 1gb 256bit
    Ram:Kingston 1066mhz ddr2 2gb+2gb
    Anakart:Asus M4A78 Motherboard
    Psu:500W

Pc ilk geldiğinde xp sp3 yüklüydü nfs carbon ve silkroad online a girdikten 20-30sn ye sonra kilitleniyodu direk restart atmak dışında hiç bişey yapamıyodum sonra windows7 ultimate yükledim düzeldi ama belli bi süre sonra yine oyunlarda arada bir kilitleniyor pes2010 da-silkroad da vs. oluyor ama assassins creed de hiç olmadı yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qarizma54 -- 17 Mayıs 2010; 0:57:10 >

• arkadaşlar bir cevap lazım lütfen...
  • Ekran Kartını Tekrar Yükle! Olur
  • sistemin donması birçok sebebten olabilir ama oyunlarda donması beni e kartına yönlendirdi sistem donduktan sonra restart atıp ısılarını kontrol et
    oyun harici donuyormu onu yaz bide psu 500 wat demişsi marka ve model yaz çünkü kaliteli bi psu değilse muhtemelen gerçek 500 w değildir buda sisteme yetmeyip sistemi dondurabilir
  • Ekran kartının filan sürücüsünü güncellemeyi dene , bir de güç kaynağı verimsiz olabilir kötü bir markaysa
  • oyun harici donmuyor pc kasa thermaltake psu 500w bazı oyunlarda hiç bi sorun yokken bazılarında donuyor tüm güncellemeler yüklü
  • quote:

Orijinalden alıntı: qarizma54

oyun harici donmuyor pc kasa thermaltake psu 500w bazı oyunlarda hiç bi sorun yokken bazılarında donuyor tüm güncellemeler yüklü

Everest adlı yazılımı sitesinden indirip kurun ve sıcaklıkları kontrol ediniz özellikle donma sorunları oyun esnasında gerçekleşiyorsa ekran kartı 1'Ncil seçenek olarak görülmeli ekran kartının egzoz çıkışını bir güzel elektrik süpürgesi iel temizleyin daha sonra tekrardan montajlayın ve sıcaklıklarını oyun esnasında kontrol edin ve buraya bildirin...
  • ekran kartı 50-52derece arası sıcaklık oyuna girince 62-63e kadar çıkıyor ama kilitlendiği an göremiyorum sıcaklıkları çünkü hiç bir müdahale yapamıyorum reset atmaktan başka temizledikten sonra tekrar yazarım sıcaklıkları
  • Hocam işlemcin Phenom II 955 mi yoksa Phenom II 555@955 mi? Yani kapalı çekirdekleri açmışsan ve stabil değilse sorun yaratabilir.
  • Ekran kartının ısısından olması gözükmüyor şu aşamada 20-30 sn içinde bile donuyorsa ısı olması mümkün değil,açıkçası RAMler dahi olabilir aşırı yüklenmede kilitlenebilir ancak işe ekran kartı ile başlayın çevreden bir ekran kartı bulun PCI-Express slot çıkışlı bir kart ile sistemi test edin donuyorsa sorun ekran kartında değildir işe ramlerden başlarsınız donmuyorsa eğer ekran kartının fanında veya donanımsal olarak kartta ısıya bağlı olmayan bir sorun var demektir,bu arada kim ne dese boş sonuçta denemeniz kesin sonuca sizi ulaştıracaktır,maalesef başka çıkar yol gözükmüyor...İşlemciniz yetersiz olsa (tek çekirdek) Cpu usage tavan yapacağından sistem kilitlenebilir,aşırı ısıya bağlı ise sistem reset atacaktır ,işlemci şu aşamada gözükmüyor ,ekran kartı ve RAM'ler büyük ihtimal olabilir ancak PSU ve anakartta küçükte olsa pay sahipleri olabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 18 Mayıs 2010; 18:26:40 >
  • arkadaştan bi tane ekran kartı aldım ati x1550 sanırım taktım ve kaldırdığı oyunlarda sorunsuz çalışıyor most wanted silkroad pes2010 gibi bunlar zotac 9800 de direk kitleniyodu bilgisayar hiç bişey yapamıyordum ekran kartını garantiye gönderdim ama sorunsuz diye geri gelmiş:(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.