Şimdi Ara

Oyunlarda Cpu kullanımı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun süredir çözemediğim bir problem var. Ortalama çoğu oyunda FPS değerim sabit değil. Sürekli droplar oluyor. 80-90 FPS değerlerinde 5-10 saniyeliğine 30-40 arasına düşüp kasmalar meydana getiriyor. Konu açmadan önce bu konuda uzun uzun araştırma yaptım ve gerek yabancı gerek yerli platformlardaki çoğu çözümü denedim ama sonuca ulaşamadım. Sistem özelliklerimi :

- İşletim sistemi : Windows 10 Home 64 bit
    - İşlemci : AMD Fx-8320
    - Bellek : 4x2 Corsair DDR3 1066MHz
    - Ekran kartı : GTX 770 OC Edition
    - Anakart : MSI Gaming 970
    Eksik bilgi varsa isterseniz yazabilirim. Öncellikle ısı konusunda boşta CPU 28-32 derece aralarında yük altına 60 dereceyi geçmiyor maksimum 65 derece görüyorum nadir olarak. Thermaltake Water 3.0 Performer soğutucu kullanıyorum. BIOS güncel ara ara takip ediyorum şu an tekrar kontrol ettim güncel hala.
    Benim fark ettiğim şey kasmalar olduğu sırada task managerdan CPU kullanımına baktığım zaman %45-50 kullanımda kasma sırasında %20-25 falan düşüyor bu değer farklı oyunlarda değişse bile düşme her zaman mevcut. Sorunu araştırırken virüs taraması istemişler bende Malwarebytes Anti-Malware Free versiyon ile tarattım 2 virüs buldu sildim fakat sonuç hala aynı. Oyunların hiç birisi korsan değil bu arada.

Birde stress test sırasında anakartın ısısı anlık olarak 167 derece olarak ölçülmüş sebebini bilmiyorum.

• Farklı kaliteli marka Psu tercih etmenizde , denemenizde fayda var, +12v kanalı doğruysa.. Psu'nuz problemli demek 18volt +12 çıkışı verdiğinde sistemin yanması gerekir 160 küsürü bir M.b dayanamaz hatalı ölçüm olabilir , yada psu nun fazla voltaj geçirmesi yüzünden anlık bir şoktur , Psudan şüpheleniyorum ben
  • Psycho53 P kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Sizin önerebileceğiniz bir Psu var mı ? Ve sorunun Psu'dan kaynaklı olduğunu kesin olarak öğrenebileceğim bir yöntem mevcut mu ? Bir de yazmamışım fakat sistemde sadece psu ve ekran kartı değişmedi. Stress testi için önerebileceğiniz bir program var ise o program ile de test yapabilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crestand -- 11 Aralık 2016; 14:5:18 >
  • Crestand C kullanıcısına yanıt
    Aida yeterli , ısılar dahil voltajı'da anakarttan okuduğu için bir hata varsa muhtemelen anakartın hatasıdır ama +12v kanalından 12.5v üzeri geçmesi ölümcül birşey kart ve üzerindeki componentler için dikkatli olun.. boşta psu çalıştırılıp üzerine biraz yük bağlanıp multimetre ile voltajına bakıla bilir ama yüksek yükler bağlanmalı , sorunun çözümünü öğrenmenin tek yolu psu yu ya emin birine bırakacaksınız bakacak , yada yeni bir psu alacaksınız , varsa eşden dosttan sağlam bir tane ile değiştirip test edeceksiniz,

Seasonic , Corsair , Highpower, Ben kullanmam ama cooler master 'da tercih ve tavsiye edilebilir,

her markanın kötü serileri tabiki vardır biraz araştırın , corsairde cs serisinden uzak durmanız kanımca yeterlidir.. O giriş seviyesinin başıdır.. pek tavsiye etmem Corsair in ax1200i sini kullandım şuan rm850 kullanıyorum herzaman corsair tercihimdir , Vesayreten markalara bakmayın. Fps di akasaydı merdiven altı üretimlerden kaçın. 80 100 liraya psu olmaz kardeşim..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.