Şimdi Ara

Oyunlarda CPU Kullanımı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Asus GL702VMK kullanıcısıyım. Witcher 3 tarzı ağır yuk yaratan oyunlarda CPU kullanımım yuzde 75 lerden anlık olarak 20 lere kadar dusuyor. Bu da fps in bir anda yere cakılmasına yol açıyor. Degerleri MSI afterburner ile kontrol ettim. CPU sıcaklığı 85 derecelere kadar çıkıyor. Sorunun ısınmadan kaynaklı olduğunu tahmin ediyorum ama çözemedim. Bazı forumlarda CPU undervolt ederek cozduklerini soyluyorlar ama garantisi devam eden bir urun oldugundan cesaret edemedim. Sizin bir cozum oneriniz var mi acaba ? Yardimci olursaniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• frekansın sürekli ani değişmesi normaldir. uzun süre yüksek sıcaklıkta kullanıyorsan grafik çipi veya anakartın lehimleri atmaya başlamış olabilir. bu bakımdan garantiye verilebilir.
  • Oncelikle cevap verdiginiz icin tesekkur ederim.Fps droplar neden oluyor sizce ? Pc alali daha 1 yil oldu termal macunun kurumus olma ihtimali var mi ? Genelde yuksek sicaklikta kullaniyorum.

• Kasanın havalandırması yeterli mi? Yeterli hava sirkülasyonunun olmayışı ısınmaya yol açacaktır. Kasayı temizleyip, tozlardan arındırıp termal macunu yenilemen muhtemelen sorunu çözer diye düşünüyorum
  • Pc alalı 1 sene oldugundan kasanin tozlanmasi ve ya termal macunun kurumasi enteresan geliyor. Garantisi devam ettiginden kendim açamayacağım. Servise yollayalım bakalım olacak mı.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.