Şimdi Ara

Oyunlarda takılma problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
843
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yaklaşık 2 yıl önce bir bilgisayar topladım. Bileşenler;

Aldığımda;

Asus P7p55d PRO anakart
    İntel i5 750 2.66
    MSI N250GTS Twin Frozr 1G OC (Nvidia GTS250 1gb 256bit DX10)
    4GB 1333Mhz ram
    Windows 7 Home Premium 64bit
    Stok 500W lık

Sonra değiştirdiğim bileşenler;

Windows 7 Home Premium 64bit > Windows 7 Ultimate 64bit SP1
    Stok CPU fanı > XIGMATEk GAIA SD1283(çift fan)
    Stok 500W lık > COolER MASTER RS-750 GX 80PLUS 750W
    MSI N250GTS Twin Frozr 1G (DX10) > MSI hd6850 CYCLONE POWER EDITION/OC GDDR5 1GB 256BIT(DX11)

Bu hafta sanırım sorun ekran kartında, gittim 430 TL ye AMD ekran kartı aldım
    Ama hala Ve hala Counter strike source oyununda kilitlenme yapıyor, ne denediysem olmadı, 2 yıldır bu sorun var. Bu hafta prototype ve saint row the third oynamaya başladım, prototype ta oynarken bir çok kez 10-15 saniyelik kilitlenme yapıyor ve bir süre sonra ekran tamamen kararıyor ve ekran bekleme moduna geçiyor reset atmadan düzelmiyor. saint row the third te oynayan bilir başlangıçta DirectX 9 mu yoksa DirectX 10 & 11 mi diye soruyor, dün akşam aklıma bir fikir geldi ve bugün denedim, DirectX 9 ta 1 dakika oynamadan kilitlenmeler başladı, DirectX 10&11 i seçtikten sonra yaklaşık 4-5 saat oynadım hiçbir sorun yok. Bende bazı widgetler var orda gpu kullanımı sıcaklığı vs. yazıyor. Oyun oynarken(örneğin need for speed world) gpu kullanımı normal seviyede(~%48) ilerliyor, ne zaman ki takılsa (~10 saniye kadar) grafikte bakıyorum, kullanım %99 oluyor bi süre öyle devam edip normale dönüyor, CPU grafiğine bkıyorum oda normal zamanda orta seviyelerde, ne zamanki donsa orda bi karmaşa oluyor 4 çekirdeğin kullanımınıda gösteriyor böyle hepsi birbirine karışıyor %100 e filan çıkıyorlar.

Sorunu bi türlü bulamadım, eğer konu hakkında bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin, düşük seviyeli bilgisayarlar benim oynadığım oyunları sorunsuz oynuyor, ben böyle bir bilgisayarda bişi yapamıyorum. Oyun oynamadığım zamanlardada donma yapıyor ekran kararıyor geliyor ve Amd görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiplek -- 3 Ağustos 2012; 2:44:58 >

• Anladığım kadarıyla sistemindeki bazı parçalarda uyumsuzluk az etkilide olsa bir uyumsuzluk söz konusu.Sistem bileşenlerinin xp driverları varsa birde xp kurarak denemeni tavsiye ederim aynı durum devam ederse dediğim gibi sistemsel bir hata mevcut demektir vu hatayı bulana kadar bütün parçaları kombineli bir şekilde aynı sınıf parçalarla değiştirerek bir çözüme gidebilirsin tabi bu çok yüksek maliyetli olur bunun yerine bir servise götürüp sorunu çözmelerini isteyebilirsin.Geçmiş olsun.
  • Teşekkürler cevabın için, kısa zamanda xp yükleyeceğim. Peki sorunun harddiskte olma gibi bir durumu olabilir mi sizce, eğer servise verirsem harddisksiz vermeyi düşünüyorum da. Önemli dosyalarımdan dolayı.
  • Olabilir tabiki özel dosyalarınla ilgili sorun yaşamak istemiyorsan xp kurarak bir çözüm bulamazsan yedek bir hdd bulup birde ona kurmayı dene sorun harddiskin'de değilse onsuz gönderirsin servise
  • Teşekkürler, yarın xp kurup deneyeceğim.
  • anlasilan tam yukteyken bu sorunu veriyor psu nu degismissin ekran kartini degismissin o zaman sorun anakartta olabilir ekran kartini varsa farkli slotlara tak dene hatta bilesenlerini baska bi anakartta ram lerini cikar tek tek dene ramlerde de olabilir sorun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caniturk -- 3 Ağustos 2012; 9:40:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: canirtuk

anlasilan tam yukteyken bu sorunu veriyor psu nu degismissin ekran kartini degismissin o zaman sorun anakartta olabilir ekran kartini varsa farkli slotlara tak dene hatta bilesenlerini baska bi anakartta ram lerini cikar tek tek dene ramlerde de olabilir sorun

Ramleri tek tek denedim, olmadı.
    Önceki ekran kartımı tek tek denedim tüm slotlarda, olmadı.
    Yeni ekran kartı aldım, olmadı.
    Kaç defa format attım, olmadı.

Eğer şimdi anakart değişmek istesem, benim model LGA1156 soketli anakartların iyilerinden, şu an zaten LGA1156 soketli anakart üreten yok gibi birşey, internette arıyorum Foxconn diye bir marka çıkıyor eski pentium taktığımız anakartlara benziyor. Eğer anakart değişmek istesem işlemciyide değişmek zorunda kalabilirim Ve bu beni gerçekten zor duruma sokar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi multiplek -- 3 Ağustos 2012; 10:57:02 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Oyunlarda fps kitlenme sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Blur Takılma Sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dediğim gibi bi denemelik anakart bulabilirsen dene bu formun ikinci el kısmında bu platform anakartı bulmak mümkün
  • http://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-intel-h55pj-fiyati,178704.html

Bunu alıp denemeyi düşünüyorum, eğer sorun bundada değilse bittik demektir :) Servise verip çözüm bulmak vardı ama ağustostayız, 1 ay ne yapılır bilgisayarsız :( Gerçi bir şey de yapamıyorum bilgisayarda ama olsun.
  • tmm al dene muhtemelen anakartta sorun var garantılı ise bunu alırsın onu garantıye verırsın gelıncede satarsın ıkısınden bırısını :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.