Şimdi Ara

Oyunların hikayelerini anlayamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Genelde oynadığım çoğu oyunda yaşıyorum bu durumu, bazıları takip etmesi çok kolay oldugu için anlıyorum.
    Ama şimdi mesela örnek vereyim, şu an bloodborne oynuyorum. Vicar Amelia bossuna kadar geldim 3-4 boss öldürdüm toplam, yahu gerçekten hiçbir şey anlamadım hikaye modundan beyler. Bi ben mi gerizekalıyım yoksa millet gerçekten gayet anlayıp öyle mi oynuyor bu oyunu / veya genel olarak oyunları.

Gidiyoz adam kesiyoz canavar kesiyoz değişik değişik yaratıklar var bosslar var müzikler falan çok güzel de hikaye ne aga... ben kimi öldürüyorum? ben nerdeyim? yönettiğim karakterin amacı ne? niye adam öldürüyorum? öldürdüklerim kimler , ne istiyolar vs HİÇBİR ŞEY BİLMİYORUM.

youtubedan herhangi bişey aratıyorum yok şu adam şu kiliseye üyeymiş oyunda şu şuraya bağlıymış vs.... resmen çince gibi geliyor bana vallahi hiçbişey anlamıyorum.

Oyunu ingilizce oynuyorum fakat ingilizcem iyidir yazılanları anlıyorum.

Textleri de atlamıyorum gayet izliyorum her cutscene'i. Ama yine de durum bu. Oyunun başından beri hiçbir şeyi çözemedim.

Sorun sizce ne olabilir? Dikkat eksikliği falan mı var acaba? veya türkçe yapsam anlamam konusunda daha mı iyi olur acaba? ingilizce oynamamın sebebi biraz daha ingilizceye alışmak, her oyunu ingilizce oynarım.

ama şu hikayeleri anlayamama olayı gerçekten kafama tak etti artık.

• zayıf
  • quote:

Orijinalden alıntı: Urahara0

zayıf
    ne diyon urahara
  • Youtube da oynayanlar var baştan sona, onlar genelde ilk videoların başında anlatıyorlar konusunu, konusunu öğrendikten sonra daha keyifli olur diğer türlü amaçsızca oynarsın, filmler de böyledir izlemeden önce konusunu iyi öğrenirsen film daha keyifli hale gelir, mesala örnek veriyim son izlediğim film Görünmez Adam (The Invisible Man) 2020, bu filmle ilgili daha önce hiçbir fikrim yoktu saçma bir şey zannediyordum ruh lu falan, sonra konusunu araştırınca bir tane adamın görünmez bir kıyafet yaptığını hikayenin bu şekilde ilerlediğini öğrendim sonra film müthiş keyifli hale geldi bunun gibi
  • Oyun yharnam şehrinde geçiyor hastalık kapmış bir şehir arada durup iyi dinlersen her yerden inilti sesleri öksürük tıksırık sesleri geliyor herkes hasta hastalık canavara çevirmiş herkesi senin gibi bir avuç hasta olmayan kalmış şehirde bunlar avcı tayfası şehri bu hastalıklılardan kurtarmaya çalışıyorsun her hstalıklıyı kesmek zorundasın yaşamak için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bulduğun itemlerin descriptionlarını oku. Hikaye orada anlatılıyor.
  • Late Shift, The Complex, TWD tarzı filmi seçeneklerle yönettiğimiz hikaye oyunlarını oynamalısın anca böyle tam aşina olunur oyun hikayelerine.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bildiğim kadarıyla Bloodborne'un hikaye anlatımı biraz karışık. Anlamaman normal olabilir. Ama diğer hikaye odaklı basit anlatımlı sinematik oyunları da anlamıyorsan sorun var demektir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • wassuplaying kullanıcısına yanıt
    Fromsoftware nin souls oyunlarını anlatım tarzı bu şekilde. Asla gow gibi hikaye anlatımı yok

• Fromsoftware oyunlarında hikaye her zaman arka plandadır hocam. Sekiro ile biraz toparladılar. Hatta Dark Souls 2’nin başındaki introda “neden orada olduğunu bile bilmeden kalenin kapılarına dayanacaksın” diye bir açıklama yapıyor oyun sana

Gel gelelim Bloodborne arka planında çok acayip şeyler dönüyor. Oyunu bitirdikten sonra internetten araştırıp new game plus’ı bu hikaye etrafında oynadığınızı bildiğinizde oyun daha bir korkutucu daha iyi bir deneyim yaşatıyor.

Ek olarak: dark souls 1’i ilk kez bitirdiğimde bu nasıl oyun sonu diye bayağı bir sövmüştüm (kötü son -kime göre- daha epikmiş bu arada)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuomir -- 20 Haziran 2020; 12:32:22 >
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Zaten buna zıt bir şey söylemedim hocam. Diğer oyunlar derken zaten GOW gibilerinden bahsediyorum Souls oyunlarından değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Souls oyunlarını anlamaman normal. Bitirdikten sonra internetten okuman daha iyi odağını kaybetme. Hatta ilerleidikçe oku. Ben de türkçe oyunları takip ederken önceki okuduğum cümleyi unutuyorum. İngilizcede zaten anlayabildiğim kadarı anladıysam yetiyor gerisi wiki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Haykıran Bıngıldak -- 21 Haziran 2020; 0:21:21 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.