Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.204
Cevap
25
Favori
71.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam cevaplarınız için teşekkürler. Özel proje için bir deniyeceğim. Bizim burası site ve bir blokta 48 daire var. O yüzden özelde de umudum pek yok. Halbuki bir blok bir köy hanesi kadar. Müşteri potensiyeli yüksek bir yer. Ben olsam düşerim hattı tüm bloklara gelsin müşteriler. Ama işte malesef sizin dediğiniz gibi zaten 100 alıyorsun onu alamayan var düşüncesi hakim gibi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • byorkouk kullanıcısına yanıt
    Rica ederim hocam, bol şans.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

FTTH ye çevrilir çevrilmesine ama bunun için müdürlüğün proje hazırlaması lazım. Ayrıca özel proje kapsamına girer eğer tüm binayı FTTH yapmayıp sadece sizin daireyi yapacaklarsa. Detaylar için bağlı olduğunuz müdürlüğün erişim planlama birimi ile görüşmeniz gerekir bu özel projelerle ilgili. Tüm binaya da özel proje olur aslında ama kimsenin yanaşacağını sanmam. Bu doğrultuda ya telekom komple FTTH dönüşümü yapacak, ki yapmaya sıcak bakmayabilir ya da size özel FTTH yapacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 17 Ocak 2023; 15:55:45 >

Estağfurullah rica ederim, her zaman yardıma hazırım.

Talep çok önemli. Mesela binanızda kaç kişi FTTH istiyor? Kaç kişi bin megabit hız istiyor? Telekom buna da bakar hocam yatırımı değerlendirmek için. Hali hazırda altyapınız yüz destekliyor ve bahsettiğiniz 48 dairenin yarısı bile yüz hız kullanmıyordur tahminim, ekonomik sebeplerden ötürü. Çünkü herkes uygun olanı tercih ediyor 16 megabit, 24, 35 gibi.

Yani telekomun yatırıma hevesli olması için talep de çok önem arz ediyor hocam.

Siteler her zaman yatırıma çok elverişlidir. Dediğiniz gibi müşteri potansiyeli hazırdır ve yatırım için çok fazla masraf yapmaya da gerek kalmaz. Ayrıca kentsel dönüşüm bölgesi değilse yatırım çok uzun soluklu olur. Bu açılardan haklısınız ama dediğim gibi burada talep her şeyin önüne geçiyor.

Mesela siz o 48 daire ile birlikte (en azından çoğunluk ile) ortak dilekçe hazırlayıp müdürlüğe teslim etseniz durum farklı olur. Toplu talep çok önemlidir. Detaylarını da şurada aktarmıştım.

https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-fiber-talepleri--140072962

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 17 Ocak 2023; 16:14:39 >

• ben o zaman önce bina yöneticisi ile görüşüp bir dilekçe veya imza toplama yapayım. Birde btk superonline için bunu yazdı da bir halt anlamadım. Sanırım kısaca git mahkemeye diyor.

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

Kısacası şunu demiş. 2023'de hala 8 mbit alanlar varken hattın 100 mbit'e kadar destekliyor.Daha fazlasını veremeyiz. İlla istiyorum dersen mahkemeye başvur diyor. Btk falan boş işler. Hep aynı cevapları veriyorlar. Gidip yerinde yetkisi olanla görüşmek lazım.

• Bizede 3 ay once tt fiber geldi 1000 mbps

• Modality kullanıcısına yanıt
    zaten çoğu şikayetler şirketlerin cevap veriyor

• şuan en büyük sıkıntı hangi operatöre bakarsam bakayım VDSL de port yok. Superonline 5.ci ayda bitiyor. Adamlara kapatırım bak diyorumÖzel Fiber Çektirme [ANA KONU]  ama bu gidişler 100/20 paket alacağım. 1 sene daha yalandan fiber kullanacağız. Ben planımı yaptım. Önce blok yöneticisi ile görüşüp bir whatsapp grubu oluşturacağım. Blok girişinede QR kod koyup yazacağım kimler internetten memnun veya değişmesini istiyor diye bir topluluk oluşturup olursa toplu dilekçe alıp öyle gideceğim.

• sürekli yazıp rahatsız ediyorum bildirimlerle belki ama benim mesajdan sonra vdsl port açılmış.

Site yöneticisi, bina yöneticisi ortak dilekçe yapıp bunu müdürlüğe verebilir.

https://forum.donanimhaber.com/turk-telekom-dilekce-ornegi-ornekleri-ve-altyapi-port-fiber-talepleri--140072962

Burada anlatmıştım ben detaylarını. Siz de teslim edebilirsiniz bu arada.

Superonline cevabi yazısında ise ben bu şekilde hizmet vereceğim orada demiş kısacası.

Valla port olmamasına da çok şaşırmıyorum. Türk telekom fiber yüksek hızları çıkardı ama hunharca internete zam geliyor. Böyle giderse vdsl değil adsl portlarda dolar 8 mbit üstüne internet almak için kimsenin bütçesi yetmez.

• Konunuz sayesinde bende FTTB den FTTH için 5 bin tl ücret ödeyerek altyapı türümü değiştirdim. 1 aylık süreç git gel git gel yapa yapa dönüşümüm gerçekleşti. Ümit önaldan tutun cimere kadar yazdım ama bir çözüm olmadı. Bizim il müdürü ve müdür yardımcısı sağolsun çok naif adamlardı benim işlemleri 1 hafta gibi bir sürede tamamladı. Ben hiç böyle beklemiyordum ama şuan altyapım FTTH ve 1000mbps hız tekrardan kullanabiliyorum. 3 siteden ve 42 daireden toplamda 33 imza toplamıştım. Dilekçem 4 sayfadan oluşuyordu. Dilekçe örneği konusundan yardım alarak dilekçe oluşturdum. XpressMusic34 kullanıcıya da buradan teşekkür ederim. Gerçekten işlemlerim çok hızlı sürdü. Adresimizde güncellemede oldu. Artık Daire no 12 ise Daire no 12A şeklinde değişti. Alt ta resimler mevcut.

Birde birşey sormak istiyorum. bu resimde ki yer bizim B blok. Turuncu kablo bir çeviriciye girip sonra bask kutusuna giriyor. o çevirici ne oluyor. Bizim blokta turuncu kablo direk bask kutusunun içine giriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeyxx -- 1 Şubat 2023; 12:28:26 >

• Bide merak ettiğim bir konuda daha var. T720G MDU FTTBde normalde valorant,cs go,rainbow six sege gibi oyunlar pingim örnek verirsek 20 idi şuan FTTH alt yapı Huawei ONT cihazında 22-23 arası. Bunun nedeni nedir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkeyxx -- 1 Şubat 2023; 12:10:57 >
  • Hayırlı olsun hocam.

O küçük şey çevirici değil hocam kaset. Kalın turuncu kablodaki core'a ek yapılıp o ek kısmı o kasetin içerisinde korunuyor.

• Dejuf D kullanıcısına yanıt

ben onu çıkartırıp baskın içine koydurttum. iyi mi ettik kötümü ettik bilemedim Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

• turkeyxx kullanıcısına yanıt

Çok önemli bir şey değil hocam orada da dursa olur.

• turkeyxx kullanıcısına yanıt

Arkadaşlar merhaba, binamızda bu mesaja ait son fotoğraftaki T720 MDU bulunmakta. Gerek Türk Telekom da Hız değişikliği kısmında gerek Gigabit hizmet sunan firmaların altyapı sorgularında maksimum ne kadar verebiliyorsa o kadar hız alabileceğim gözüküyor. Ancak daha önceki araştırmalarıma ve şimdiki mesajlara baktığımda bunun mümkün olmadığını anlıyorum. Binada 15 daire var ve kimsenin 100+ hız isteyeceğini düşünmüyorum. Bundan dolayı sadece kendi dairemize ait bir dönüşüm yapmak mümkün müdür?

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.