Şimdi Ara

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (34. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Efe R.A. Daha Az
1 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
1.196
Cevap
24
Favori
69.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam eğer bölgenize planlama dahilinde ücretsiz şekilde fiber gelmeyecek gibiyse özel fiber çektirip kullanabilirsiniz zaten bu özel fiber çektirme bu yüzden var. Yani normalde planlamaya dahil edilemeyen yerlerde bu yönteme başvuruyorlar. 21 bin tl açıkcası şöyle söyleyeyim asgari ücret 17bin tl yani bu açıdan bakarsak pahalı değil ama tabi siz bilirsiniz bütçe meselesi. Belki pazarlıkla aşağı çekebilirseniz o da bir ihtimal hocam

• XpressMusic34 kullanıcısına yanıt

Bulunduğum yer merkez ve ana caddeye çok yakınım lakin genel anlamda müstakil evler mevcuttur. Kapımın önünden süperonline fiber optik kablo geçiyor ama buralarda hiç kutusu dahil yok aradığımda aktif değil deniliyor.

Müşteri hizmetlerini aradım onlarında 21.000 tl olan mevzudan hiç haberleri yok. Sanırım ofise gidip konuşmam gerekiyor. Faturaya bölseler fazla etkilemez ama bakalım.

• copierbond64 kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz Superonline fiberi baz istasyonuna gidiyor da olabilir hocam. O sebeple müşteriye vermiyor olabilirler ama eğer istense verebilirler o kablodan bölüp. Tabi bölgedeki durumun teknik kısmını bilmediğimiz için sadece tahmin yürütebiliyoruz.

Hocam inşallah görüşüp detaylıca bilgi alırsanız buradan da duyurursunuz.

• Bugün Türk Telekom merkeze gittim. 21000 + kdv + ötv + damga vergisi = 27.500 TL tutar çıkardılar. 27.500 TL yatırırsam onaylanıp çalışmalar başlayacak. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda ? @XpressMusic34 @byorkouk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copierbond64 -- 19 Temmuz 2024; 10:17:9 >

Hocam bunlar bütçe meselesi. Bugün asgari ücret 17bin tl. Seneye yaptırırız derseniz size verdikleri para daha da yükselecek. İlgililerle görüşün eğer ftth sistemin size planlama dahilinde gelme ihtimali yok ise veya çok ileri tarih veriyorlarsa ve size ftth acilen lazımsa bu ücreti verirseniz en kısa sürede fiberi çekip aktif ederler. Bu tamamen size bağlı bir konu hocam. Paranız var ise verin yapılsın, param yok diyorsanız boşverin. Ya da pazarlık ile düşürebilirseniz o da olabilir. Masrafı bölüşebileceğiniz komşunuz varsa o da olabilir. Tabi onun binasının da tanımlanması gerekir projeye. Yani örnek vereyim iki bina masrafı düşürebilirsiniz en azından bu altyapı kısmını. Santral tarafında da müsaitlik var ise ek masraf çıkmaz inşallah. Daire olarak da bölüşebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 19 Temmuz 2024; 22:34:57 >

Şimdi bulunduğum sokak ana merkeze 3 dk yürüme mesafesinde ama bulunduğum mahallede %90 oranında müstakil evler ve hep ev sahipleri durmaktadırlar. Buraya fiber geleceğini pek düşünmüyorum. 3-4 sokak kontrol ediyorum alt yapı sadece benim evde görünüyor. Diğer evlerde alt yapı bile yok olarak işaretlenmiş durumda. Çok kararsız kaldım.

Pazarlık olayı ise malesef pazarlığa oturmuyorlar. Hatta vdsl yeter çektirmeyin düşüncesindeler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copierbond64 -- 19 Temmuz 2024; 23:6:19 >
    Hocam müstakil ev bide diğer evlerde yok bile diyorsanız. Bütçenizi kontrol edin. Ama şunun sözünü alın 21di 27 oldu yarın artarsa boku çıkar afedersiniz. Ama gerek yok ya derseniz vdsl devam edin. Bu devirde 20-25 ne yapılıyorki? Ben bizim burada altyapı yenileme başlamadan önce biraz uğraştım. Sitedeyim valla yapsalardı 20bin verecektim. Bir iki projem var IT olarak ama şuan beklemedeyim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • byorkouk kullanıcısına yanıt

Yüksek ihtimal pazartesi ücreti türk telekom ibanına gönderip dekont teslim edeceğim.

Hayırlı olsun hocam 1000mbite çıkabilecek imkan oldu mu insan illaki kullanıcak bişey buluyor

Hocam kararınızı verin eğer ödemeyi yaparsanız altyapı çekim süreçlerini buradan paylaşırsınız fotoğraflarla Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

Pazartesi ücreti gönderip dekontu teslim edeceğim. Aslında çok gerek yok gibi ama ileride tekrar başvurunca daha çok ücret çıkaracaklar. Tabi birde kabul edilmesi var.

Hayırlısı olsun hocam. Gelişmeleri bizlere de aktarırsınız buradan. Çalışmalar başlayınca fotoğraf çekebilirseniz çok iyi olur. Bir de sürecin tamamı ne kadar sürecek gibi bilgiler harika olur hocam.

• Haftaya güzel bir görüntüyle başladım. Bir an rüya sandım ama değilmiş. Kaç yıldır bekliyorum. 1 ay içinde eve kadar fiber olacak şekilde geliyor inşallah. İsteyen herkez kavuşsun inşallah

Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

Yan bloka da çekilecek sanırım. Bizim burda hatlar pararlel gidiyor.
    Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byorkouk -- 22 Temmuz 2024; 12:18:30 >

Bulunduğunuz bölgede fiber umudu yoksa ve halihazırda bakır altyapınız varsa zaten fiberin gelmesi için tek yol özel proje çoğu zaman. 2023 yılında bana da 21bin ₺ teklif ettiler. Bütçeni sarsmayacak bir miktar ise kabul edip keyfini sürebilirsiniz. Özel proje ile gelecek fiber, yeraltı modeli ile size tahsis edilecek, her FTTH abonesi gibi şu anda max 1000 Mbps'lik abonelik alabilirsiniz. Ücretini yatırdıktan sonra en fazla 1 ay içinde tamamlanır muhtemelen. Düzce'de kuzenim bu şekilde özel proje ile fiber getirtti.

• ru.celebi kullanıcısına yanıt

Evet genel anlamda fiber umudu yok diyebiliriz (İlerki seneler neyi gösterir bilinmez). Vdsl alt yapım var 100 mbps kullanıyorum. Keşke bana da 21 dedikleri gibi olsaydı. Kdv öiv vs girince fiyatı yükseldi Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] 

• Bakır altyapınız olmasaydı şansınız daha fazlaydı.

• byorkouk kullanıcısına yanıt

Hocam ne güzel fotoğraf öyle turuncu turuncu kablolar Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] Özel Fiber Çektirme [ANA KONU]  Hayırlı olsun

Nedir son durum hocam?

100 mbps vdsl altyapı olsa hiç fiber peşinde koşmazdım, sorun hala adsl bölgelerinde gelişme olmaması, vdsl2 bile getirmiyorlar.

hocam dün şehirdışı işim vardı. Gitmeden denk geldim çektim öyle. Bugün dönüyorum. Gidince ilk iş sığınakta cihazlara bakacağım. Birde nereden kazıp geçiriyorlarsa bulmaya çalışacağım. Onları fotoğraflayabilirsem güzel olacak

• 
Sayfa: önceki 3233343536
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.