Hocam 28 kisiyiz apartmanda sadece 1 kisi gpon kullaniyor gponda turksat getirmis 27 kisi normal fttb baglantisi var Ekimde taahutum bitiyor Superonlineda 100 mbit yerine 300 400 daha veririm 1000 mbit alirim 300 400 tl yemek parasi artik < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (46. sayfa)
-
-
Kendiniz çekemezsiniz. Eğer binada altyapı hiç yoksa başvurmanız gerek. Müdürlükten kontrol ettirseniz daha iyi olur müteahhit başvuru yapmış olabilir daha gelmemiş olabilirler.
Kabloyu siz çekseniz bile yine santral bağlantıları Telekom tarafından yapılacak yani boşa masraf.
Büyükşehirlerde bakır yatırımı sonlandı tamamen Fiber çekimi yapıyorlar tabi çok ekstrem bir durum olmadığı takdirde.
-
Alt düzey varoşlarda hala bakır çekiliyor, çünkü buralara asla fiber getirmeyecekler. VDSL2 bile yeni geldi,onunda hızı 16-50 mbps arası değişiyor.
-
710 tl
-
O zaman ben tv+ ile 800 iyi ödiyecem. Neyse aldık artık dönüş yok
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam bu fiyat işini farklı dönemlerde taahhüte başlayanlarla karşılaştırmamak gerek. Ben şu anda 1000 mbps için 560₺ ödüyorum ancak ben başladığımda temmuz 2023'tü. He tabii geç kalmasaydı seninkiler tam son zamanında ucuz taahhütle abonelik yapabilirdin, o konuda haklısın.
-
Her zaman yeni gelenler bu konuda daha avantajlı elimde fiyat listesi var ama şirket içi özel bilgi olduğundan paylaşmam yasak liste olarak. Ama yeni gelene verdikleri dip fiyat 1000mbps 640₺ TV+'lı paket 2000₺ cayma karşılıyor, 540₺ 1000Mbps sadece net 1500₺ cayma karşılıyor süperonline da. TT güncel fiyatları daha ulaşmadı ulaşınca yazarız :)
-
Hocam zaten 2 güne yanıyorum. 2 gün önce sinyal açılsaydı 1 sene fazla ödemezdim ondan söyledim. Yoksa elbet çıkacak dahada artacak. Telekom bu konuda acımasız. Sanırım 1000 lira ve üstü onda
Valla 100mbite 7 ay kala 3bin çekti müşteri hizmetleri 260 ödüyordum
9 Ağustos 2024 Cuma günü öğlen kazı ve kapatma çalışmaları bitti. 13.08.2024 Salı günü gelip menhol ve borulardan kablo çıkarma işlemleri yapıldı. Kapıların önüne vs. çıkarıldı ve bırakıldı.
-
Hocam hayırlı olsun, yaklaşık bir ay falan olmuştur herhalde sizin. Gönül isterdi ki ücretsiz olarak sahip olun ancak ülkemizde sistem böyle gördüğünüz gibi. Parayı basınca şak diye geliveriyor.
Verdiğiniz ücret zaten seneye çerez parası kalacak. O kısmı artık pek kafaya takmadan keyifli kullanımlar diliyorum şimdiden :)
-
Teşekkürler. 23 temmuzda dekontu teslim etmişim. Haftaya 1 ay olacak ama ne zaman sinyal verilecek bekleyip göreceğiz.
-
Hayırlı olsun hocam. Kabloda baya pay var. Kutuyu yağmur,kar,güneş görmeyecek bir köşeye montaj yaptırın derim ben hocam.
-
Evin dışında mı kalacak bu kutu. Benim evin önünde elektrik kutusunun altına koyarız diye hesap etmişler. Ben bunu kablo kanalı ile yukarıya çeksem olmaz mı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi copierbond64 -- 14 Ağustos 2024; 16:17:53 > -
Genelde bina girişinde içeride olur hocam. Ancak sonuçta daireye kadar gidecek kablo ile buluşması gerekecek. Yani ya daireden gelen kablo dışarı çıkacak, ya da bu turunca kablo içeri girecek.
-
Şimdi ev müstakil tek katlı. Dışarı koyacaklarsa çatının altına kadar çekeyim kabloyu en azından güneş ve yağmurdan en az etkilenecek yerde olsun
-
Dışarıda veya içeride olması çok önemli değil sadece el değmeyecek bir yerde olması ve hava kosullarından az etkilenecek bir yerde olsa yeterli. Çatıya çekeyim demişsiniz ama olmaz zira bu kutuların ekibin kolayca müdahale edebileceği yerde olması gerekiyor. Bir de şu var siz rica edersiniz şuraya çekelim diye eğer uygun ise oraya koyarlar ama onların da elindeki projede kutunun yeri belli olabiliyor önceden.
-
Çatı dediğim yer resimde görünen yerden en fazla 1.5 metre daha yukardadır. Taşeronlar baktığı için elektrik kutusunun altına koyacağız deyip geçmişler.
-
Hocam ekip kutuyu takmaya gelince denk gelirseniz biraz daha yukarıya yani el değmeyecek seviyede olacak bir yere koymalarını rica edebilirsiniz. Uygun ise koyacaklardır değil ise kendi projelerindeki yere koyarlar.
-
O zaman ellemeyeyim böyle dursun. Olmazsa yukarı koysunlar kablo kanalını sonra çekeriz.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X