< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (44. sayfa)
-
-
300 metre civarı hocam. İstedikleri zaman yapıyorlar işlerine gelmeyince yüksek fiyat çıkarıyorlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
1000 mbps iyi oluyor zaman ile alışıyor insan sonra 2500 mbps olsa nasıl olurdu diyorum bazen bir de upload 300 mbps olsa.
-
21 bin tl verip 450 metre fiber çektirdim geçen sene
-
Sorması ayıp ne kadar ödüyorsunuz?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Temmuz 2023'te 24 aylık taahhüt yapmıştım. SOL'de 1 gbps 400-500 ₺ civarı bir şeydi. O da zam yapmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ru.celebi -- 8 Ağustos 2024; 8:36:44 > -
-
Çokta şey yapmamak lazım. Ben taahhüt yaptıktan sonra 2 kere zam geldi fiyatlara :)
-
İşte bunu görünce İSS’lere de hak veriyor insan. Bizim de apartmana geldi 2 sene önce. 6 daireli apartmanda 2 kişi aldık fiber. Sonra biri taşındı sanırım o da aldı. Hala 3 abone vdsl kullanıyor. Bununla ilgili aslında bir zorunluluk olmalı. Fiber geldiyse eski altyapıyı sökmeleri lazım. Hatta gerekirse 3-5 fazla ücretle fibere geçirmeleri lazım aboneleri.
Yani iss’lerin cebini düşündüğümden değil ama en azından onlar için de fiber vermeyi daha makul hale getirmek lazım ki bu iş hızlansın. Binaya fiber geldiği gün itibariyle 1 ay içinde tüm abonelerin fibere geçmesi zorunlu olmalı.
aynen öyle bende zorlamadım. Yapacak bişey yok geçiş yaptım aktif oldu. Ama 939 ayıptır. 70mbit e paket satılıyor. O payı napacaz
Modem arayüzünden şunuda gördüm ya daha da ne diyim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byorkouk -- 8 Ağustos 2024; 9:24:25 >
-
Valla doğru diyorsunuz. Altyapı gelmeden önce geçen sene bir bina whatsapp grubu kurdum bu iş için. Kapıya yazı astım. 3-5 kişi harici kimse tınlamadı. Bende sinir olmuştum. Adamların umru olmadı. Dedim 1000mbit 580 lira siz en fazla 100e 400 lira ödüyorsunuz. 100 150 liraya 10 kat hız almak varken diye yazdım ama malesef. Neyse ilk benim daha dün kuruldu. Zamanla geçen olur elbet. Bizim binada fttb varken telekom vdsl kullananlar bile var hala. Adamların haberi yok
-
Fiber altyapı satışa açılınca bakır altyapının satışı kapanır. Dolayısı ile yeni aboneler artık dsl aboneliği alamaz. Eskiler devam eder sadece. TT aslında belli bir süre sonra bakır altyapıyı söküyor ancak sistem pek işlemiyor sanırım. Forumda bir arkadaşın bakır altyapısını kapatmışlardı, mecbur fibere geçmişti.
-
Download basarken aynı zamanda upload trafiğine de bak bakalım keeneticten :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu mesele diğer konularda da konuşuldu. Özellikle belli yaş üzerindeki insanların internetle ilgili tek beklentisi bir internet bağlantısının olması. Birçok kullanıcı evinde kaç mbps internet var onu bile bilmiyor. Umrunda da değil çünkü 24 ile 100 ya da 1000 arasında hissedeceği fark yok kullanım senaryosu nedeniyle.
Hele şu ip yayın işleri çıktı da ciddi oranda bir kullanıcının en azından asgari de olsa bir hız ihtiyacı oldu.
İşte nesil değiştikçe talep değişiyor yavaş yavaş. Türkiye’de dönüşümün tamamlanması sanırım 10 sene sürer. O süre içinde de zaten 5g ve uydu interneti işleri alır yürür.
İşte eskileri de bir süre verip fibere geçirmeleri lazım. Bakır altyapı zaten maddi olarak da değerli. Ayrıca işletme maliyeti de yüksek. Ama bir binaya fiber verdikten sonra bakırın 1 abone için bile olsa devam etmesi bu avantajı ortadan kaldırıyor iss’ler için.
Hatta aynı binada birden fazla iss’nin de olması engellenmeli. Kimi yerlere altyapı yokken kimi yerlerde 3 iss altyapı kurmuş oluyor. Bu da doğru değil. Gerekirse ihale usulüyle paylaştırılmalı bölgeler. Ama çok karlı yerler bi paket diğerleri bi paket şeklinde değil. Atıyorum 1 tane çok kar getirecek bir semtin yanına 2 tane de kırsal ya da az gelişmiş mahalle ekleyeceksin. Orayı alan ötekini de yapmak zorunda olacak.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srvngrc -- 8 Ağustos 2024; 9:40:58 >
speedtest yapınca keeneticte indirme tavan yapıyor. Upload 50 olduğu için cücük gibi arttı indi ibresi
-
Maalesef vatandaşlarımızın internet ile ilgili hiç bir bilgisi yok. Tek bildikleri internet hiç çekmiyor :D Portföy'ün çoğu sosyal medya kullanıcısı. Bu iş içinde 10 mbps stabil bir bağlantı bile yeterli.
10 sene içinde bitirirlerse ben okeyim. Uydu interneti uzun bir zaman daha yüksek ping probleminden dolayı özellikle oyuncular, yayıncılar tarafından arka planda kalır. Forumda 2012 yıllarında 100 mbps hız testi atanlar var. Aradan 12 sene geçmiş. Hala altyapısı 100 mbps desteklemeyen bir dünya abone var.
-
Hocam öncelikle hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanmanız dileğiyle. Dün yanlış hatırlamıyorsam hızda pakede takılmıştınız bu mesajdaki fotoğrafta 1gbps alabildiğinizi görüyorum hallettiler mi hemen o sorunu da
Onu demiyorum panpa. Down yaparken mesela 980 mbps çekiyorsun keenetic ekranında, aynı zamanda upload tarafına da bak. Kapasiten 1 gbps ama çalışma mantığı gereği upload'da yapınca hız törpüleniyor. Kalan 70 mbps nerede dedinya :)
-
Hocam dediğim gibi mevcut kampanyam 200mbitten yukarı çıkamıyormuş. Mecbur kampanya değişikliği yaptı ve taahhüt yenilendi. Oda aylık tv+ dahil 800 lira oldu.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X