Hala gelen giden yok |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (49. sayfa)
-
-
Kutu koyulalı elli günü geçti. Bizdede gelen giden yok
-
Bakalım çözeceğim hızlıca
-
-
Niye boşa olsun hocam bu kadar zamandır beklemiş olacaktın eğer özel proje yaptırmamış olsa idin Hayırlı olsun tabi sizin oradakiler için.
-
Tam 18 aydır Tip-7 den OFSD ye geçmek için başvuru yapıyoruz ama nafile bakışıp duruyoruz sadece ondan bu işte sabır önemli
-
Takip...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
27/08/2024 salı günü Türk Telekom Bakırköy Müdürlüğü'ne alakasız başka bir iş için gitmişken yıllardır yenilenmeyen altyapı hakkında da bir talepte bulunmak istedim. Bugün tarafıma müdürlükten ulaşılarak e-posta adresime özel proje maliyet tablosunu gönderdiler. Özetle toplam 33.000 TL maliyet çıkarmışlar. Eve ilk defa internet bağlanırken uzakta bir saha dolabına bağlamışlar ama yıllar içerisinde daha yakında bir saha dolabı yapılmış. Camdan kafamı çıkarsam görebileceğim bir yerde, harita üzerinden aşağı yukarı 50 metre uzaklıkta. Resimde de olabildiğince göstermeye çalıştım.
Sonuç olarak bu mesafeden çekecekleri bir hat için istedikleri maliyet çok değil mi? Sokakta sadece müstakil evler bulunuyor. Telefonda pazarlık payının olmayacağını söylediler ama yüz yüze gitsem fiyatta indirim uygulayamazlar mı? Ayrıca listede geçen lisans bedeli tam olarak neyi ifade ediyor? Fiyat teklifinin 1 aylık süresi var dolayısıyla fikirlerinizi rica ediyorum :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avsimoglu -- 29 Ağustos 2024; 20:12:56 >
-
bu fiber çekimi başlamış.
-
İnşallah en kısa sürede geçersiniz hocam bu dolaba.
-
Hocam bu istedikleri bedel FTTH için. Yani sizin bahsettiğiniz saha dolabı muhtemelen Tip 7 tarzı bir dolap ya da t23. Müsait zamanda fotoğrafını eklerseniz çok güzel olur. Yalnız bu dolaplardan bakır üzerinden hizmet alabiliyorsunuz.
Size sunulan teklif ise FTTH için. Şu an ağustos sonundayız, eylül diyelim. Yıl sonuna bir şey kalmadı. Yılbaşında asgari ücrete zam gelecek ve bu 33 istenen yere işçilik ve malzeme fiyatları artacağı için daha yüksek bir ücret istenecek. Burada izlemeniz gereken iki yol var.
Yol 1) Eğer Telekom sizin binanıza veya sokağınıza normal şartlarda ücretsiz şekilde planlama dahilinde altyapı getiremiyor ise yani planlarında yok ise, bu durumda ftth gelmesi için planlamaya alınmasını ve iş programı dahilinde yapılmasını beklemelisiniz. Müdürlükte planlama birimine adresinizi verip benim adresim planlarınız içerisinde mi ya da plana alırsanız yapılması ne kadar sürer gibi sorarsanız size az çok bir bilgi paylaşımı yaparlar.
Yol 2) Diyelim planlarımızda yok dendi veya yapacağız ama çok sonra dendi. Bu durumda ya bekleyebilirsiniz ya da özel proje kapsamında hızlıca ftth ye kavuşabilirsiniz. Konunun genelinden anlaşılacağı üzere, normal şartlarda planlama ile ftth sisteme kavuşamayacak olan veya çok beklemesi gerekenler bu yönteme başvuruyor ve hızlıca ftth kullanmaya başlıyorlar.
Maddi durumunuz iyiyse ve sizin için bahse konu tutar problem değil ise bu durumda yaptırabilirsiniz. Ya da binanızdakilerle maliyeti bölüşebilirsiniz. Eğer size çok yakın binalar var ise, yani tek kutu konulup diğer binalara da verilebilecek bir yapı var ise onlarla da maliyeti bölüşebilirsiniz. Tabiki projeye o binanın da dahil edilmesi gerekir. Kablo mesafesi çoğaldıkça, kutu ihtiyacı arttıkça ve abone sayısı arttıkça maliyette değişiklik olacaktır. Sonuçta çekilecek olan kablonun da bir kapasitesi oluyor ve planlanan şekli ile bir kablo seçimi yapıyorlar.
Tabi bu konuyu sadece kablo çekilecek ve kutu konulacak ben de fiber kullanacağım diye düşünmeyin. Bunun santral tarafında yapılan iş ve işlemleri de oluyor hocam. Yani o maliyete aslında her şey dahil oluyor.
Yüz yüze görüşün bence hocam. Biraz indirim alabilirseniz ve eğer maddi durumunuz el veriyorsa, planlama ile proje onayı ve çizim süreçleri de gecikecek veya daha ileri bir tarihte yapılacak ise ve siz beklemek istemiyorsanız bence kabul edin ve yaptırın. Yok ben para vermek istemiyorum bedava şekli ile yapılmasını bekleyelim derseniz bu durumda planlamaya dilekçe verin ve ftth istediğinizi beyan edin. Planlamaya alındığında, proje çizildiğinde ve bütçe ödeneği çıktığında iş programına göre yapılıyor. Tabi süresi hakkında bilgi edinin hocam.
Size yapılan özel proje sisteme işlendiği ve gerekli izin süreçleri olduğu için bahse konu kalem ücretlerini sizden alıyorlar. Yani isim isim takılmayın, genel itibariyle masrafları sizden talep ediyorlar diyebiliriz.
Bu arada eğer özel proje yaptıracaksanız mutlaka sistemin FTTH olmasını istediğinizi beyan edin hocam.
-
Maşallah hocam çok iyi. İnşallah talep de yoğun olur.
-
çoğu yaşlı kesim biraz zor
-
Hocam bir bildikleri vardır diyelim bu yatırımı yaptıklarına göre. Bakırları sökecekler mi yoksa hem bakır hem fiber birlikte mi devam edecek?
-
bakır kabloyu bende söktüler satıyorlar.
-
bakır kabloyu bende söktüler satıyorlar.
-
Bizim burada fiber geldi ama bakır da duruyor. Sökmediler yani.
Bu arada güzel fotoğraflar, eline sağlık :)
-
teşekkür ederim bakır kablo en kötüsü 40'li veya 100'lü bakır kablo var sökerler
-
Bakalım bizde ne zaman sökülecek. Hem fiber hem bakır bir arada.
-
inancımız var ama bakalım abi Sürece senin sayende girdik uğraşıyoruz geçen baklava ile gittim bölge müdürlüğüne artık herkes baklavacı çocuk diyor
Olması için yapılacak her şeyi yaptık özel proje başta onaylandı sonra vazgeçildi tekrar açtırdım bekliyorum.
Bulunduğum yerde çok kentsel dönüşüm var ondan bizler 2. plandayız sözümüzü aldık ama bakalım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X