Hocam hayırlısı olsun inşallah en kısa zamanda hayırlı güzel haberler duyarız. Katkımız oldu ise ne mutlu bizlere, dualarınızı bekleriz hocam. |
Özel Fiber Çektirme [ANA KONU] (50. sayfa)
-
-
adamlar hızlı çıktı
-
Hayırlı olsun, sizin oradakiler bayram edecek :)
-
Size verilen teklif özel devre teklifi yani metro ethernet. Kurumsal abonelikler için uygundur, tarife fiyatları farklıdır. Tekrar görüşüp metro ethernet teklifi olup olmadığını sorgulayın. Bireysel FTTH teklifi istediğinizi belirtin. -
İnternet - Metro internet aynı satır hocam. Metro değildir yani bu proje bence.
-
Listedeki hizmetler kurumsal hizmetler. Sorgulamakta fayda var şahsi fikrim. -
benim fiber projesi metro internet diye geçiyor kurulum parsını bize yansıtıyorlar da normal internet olarak geçiyor.
-
Tabiki hocam sormaktan zarar gelmez elbette
-
Senin projenin böyle ücreti gösteren belgesi var mıydı hocam foruma yüklemiş miydin? Hatırlayamadım eğer yükledi isen kusuruma bakmayasın.
-
faturasını almadım ben
-
Hocam geç cevabım için kusura bakmayın. Birkaç gündür aklımda ancak kutunun önünden geçerken fotoğraflamayı hep unutuyorum. Bu fotoğrafları da eve dönerken çektim yarın sabah işe giderken unutmazsam gündüz gözüyle de çekeceğim.
Edit: bu kutu bir önceki mesajda harita üzerinden işaretlediğim evime 50 metre mesafede olan ancak VDSL hattımın bağlı OLMADIĞI kutu.
Bu hafta cuma veya cumartesiye doğru tekrar Bakırköy Müdürlüğü'ne gidip FTTH hattı üzerinden teklif yaptıklarını teyit edeceğim. Planlama Birimi'nden birini yakalayabilirsem onlara da sokağın 2024 veya 2025 dönemi içerisinde dönüşüme girip girmeyeceğini sorarım. Bizim sokağın yaş ortalamasının biraz yüksek olmasından mütevellit altyapıya ortak olabilecek başka hane çıkacağını sanmıyorum. Açıkçası bir miktar pazarlık ve darlama sonucu teklifte yer alan rakamı düşürebilirsem bu maddi külfete katlanmayı düşünüyorum. Belki Ümit Önal'a e-posta yolu ile ulaşsam FTTH planlamaları kısmı hızlanır yahut bana çıkarılan fiyat üzerinden biraz indirim yaparlar?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi avsimoglu -- 2 Eylül 2024; 23:21:33 >
-
Anladım hocam
-
Hocam görselini eklediğiniz kutu Tip-7. Bu adsl ve vdsl hizmet sunar, yani FTTH sunamaz.
Her sahanın ve her ankastrenin kodu olur hocam. Örnek verelim
123 sd
A6
Burada üstteki saha dolabının kodu, alttaki ise ankastrenin kodudur. Yani 123 saha dolabının a3 bölümünü ifade eder. Böyle özetleyebiliriz.
Gelelim sizin duruma
Örneğin bu saha dolabının kodu 1 olsun hocam. Sizin adresiniz belki 2 numaralı koda sahip dolaba bağlıdır. Bu sebeple mesafeniz uzak gözüküyor olabilir.
FTTH için ücrette indirim olur mu inanın bilmiyorum ama siz yine de sorun. Mesajınızda ilgili masraflara ortak bulamayacağınızı beyan etmişsiniz. Hocam bu durumda geriye şu kalıyor, eğer gerçekten bütçe olarak sizi zorlamayacak ise ve gerçekten ihtiyacınız var ise söz konusu ücreti ödeyin. Benim acelem yok derseniz ücretsiz şekilde yaptırabilmek için planlamaya alınması yönünde başvurular yapın. Planlamaya alındığı takdirde er ya da geç yapılacaktır. Özel proje ile bu süreci beklemeden yapıyorlar bildiğiniz gibi.
-
Evet yeni bir sorunla baş başayız. Ücret yatırıp alt yapı getiren ben oldum ama diğer komşulara da hat çekilmişti. Hat aktif oldu lakin bende 1000 mbps görünmüyor vdsl görünüyor. Komşularımda direk 1000 mbps görünüyor. Nasıl bir sistem nasıl bir işleyiş anlamış değilim.
-
1-2 güne sizinki de aktif olacaktır. Bir sorun olduğunu düşünüyorsanız planlamaya uğrayın derim sonuçta ücret karşılığı yapıldı sizin iş.
-
Yok zaten ben gittim aktif değil diye. Benim eve geldiler baktılar incelediler ama diğerleri açıldı. Yüksek ihtimalle şubeden abonelik açtırmamı bekliyorlar.
-
Bu durum düzelir hocam ilgili ile temas kurun lütfen.
-
Köy evime internet altyapısı çektirmek istiyorum diye başlık açmıştım kirlilik olmasın diye buraya yazıyorum.Köyde bulunan müstakil evime internet altyapısı çektirmek istiyorum fakat forumda okuduğum kadarıyla bakır kablo yatırımı durmuş bu duruma istinaden bende fiber için araştırma yaptım ve en yakın fiber kablonun bana 2km uzaktan(havai) geçtiğini tespit ettim.Ben bu kablodan evime kadar özel şekilde fiber çektirmek istesem maliyeti çok fazla mı olur(tahmini 2000 metre kablo ve 15 tane ek direk işlemi var)? Neden p2mp internet sağlayan firmalardan almıyorsun diye sorarsanız işim gereği yüksek kapasiteli düşük gecikmeli internete ihtiyacım var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ComputerEngineer8 -- 5 Eylül 2024; 22:20:37 > -
Hocam gözlemlediğim kadarıyla masraf hesabı sonunda size çıkaracakları rakam şans işi. Bazı kişilere aynı mesafeler için çok farklı fiyatlar teklif edildiğini gördüm. Sizin durumunuzda havadan kablo getirileceği için masrafı görece daha az olur diye düşünüyorum ama dediğim gibi yine de bölge müdürlüğünüzün size çıkaracağı rakam bence şans. Bir de 2000 metre olacağı için tahmin etmek çok zor. En doğrusu bölge müdürlüğüne talebinizi iletip size masraf hesabı yapıp dönmelerini istemeniz. Bol şans şimdiden -
Teşekkür ederim yarın ilk işim müdürlüğe gitmek olacak aldığım cevabı buraya yazarım.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X