Şimdi Ara

Özel ford servisinde sıfır almış olduğum aracıma kazalı tespiti yapılması maceram - Güncellendi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5,5 yıl önce Ford İzmir ...... den 0 Ford Focus otomobil aldım. Bugüne kadar hiçbir kaza yapmadım. Dün bakım ve triger değişimi için özel bir servise gittiğimde aracın önden kazalı olduğunu söylediler. Ön tampon, arkasındaki panel, motora yakın yerlerde birkaç hortum ve parçanın değişmiş olduğunu ve yağ sızıntısı olduğunu söylediler.

--------------------------------------------------
    Son Gelişmeler:
    Konuyla ilgili Ford Otosan'ı aradım. Ertesi gün telefonla beni arayan yetkili detaylı bir şekilde şikayetimi dinledi. Bir bayinin böyle bir işlem yapma yetkisinin olmadığını, hiçbir bayinin böyle bir risk alamayacağını söyledi. Yine de rahat etmem için başka bir yetkili servise gidip kontrol ettirmemi, kendilerinin de takip edeceklerini söylediler.
    İzmir Otokoç servisine gittim. Araç detaylı olarak incelendi, tampon ve pancurda herhangi bir değişiklik olmadığı, aracın tüm parçalarındaki boyanın orjinal olduğu tespit edildi. Kontrolleri yapan teknisyen "değişmiş" diyen ustayı pancurun boyasının yanılttığını söyledi. Pancur normalde siyah bir parça. Fabrikada motor içine takıldıktan sonra araç rengine boyanıyormuş. Bu yüzden rengi mat ve özellikle bazı yerlerinde alttan siyahlıkları da görünüyor. Serviste bana başka sıfır bir araç gösterdiler, onunki de aynıydı. Teknisyen, "eğer değişmiş olsa, kaporta rengiyle aynı ve çok düzgün bir boyası olurdu" dedi. Hortumlardaki yağlanmanın ise başka bir arıza olduğu söylendi.
    Bu arada konuyla yakından ilgilenen Ford çalışanları, Ford'da hiçbir bayinin böyle bir işlem yapamayacağını söylediler. Bir hasar olursa, bu sigortadan vs. bir şekilde karşılanıp onarıldıktan sonra müşteriye (feragat koşuluyla) indirimli olarak satılıyormuş.
    Sonuç olarak aracın orjinal olduğunu öğrendim ve içim rahat etti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberte1 -- 12 Mart 2016; 14:25:54 >

• Bundan önce bir arkadaş sıfır araba alırken dahi ekspertiz yaptırmak lazım demişti. Yok artık demiştim. Ancak sizle beraber kaç kişi duymuş oldum demek ki sıfır araca bile güvenmemek lazım. Ekspertiz raporunuz olsa mecbur yazmak zorunda olacaklardı veya başka araba vereceklerdi. Geçmiş olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aradan cok zaman geçmiş, farklı bir ford servisinden konuyu bahsetmeden bir rapor alıp o raporla bayiye gidilebilir. Sonuc ne olur bilinmez ama gidip yüzlerune vurmakta fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onlarda vicdan azabı olacağını hiç sanmam, zaten işleri millete ufak tefek kazıklar atıp kar sağlamak, servislerin pek güvenilir bir tarafı yok. küçük esnafta bunların izinden gitmeye başladı. kısaca ülkede ciddi bir iş ahlakı sorunu var.
  • Bende çetaştan focus aldım 2 yıl önce.Cok temiz bir firma gibi gelmedi bana hile işleri olur mu olur..
  • Ülke geneli bir dolandırıcılık sorunu var.
    Güvenilir kişi sayısı az.

• Söyleyecek kelime dahi bulamıyorum bu tip kişilere veya firmalara.

Sonra haberlere çıkıyorlar adamı bıçakladı veya üzerine şarjör boşalttı diye. Adam haklı napsın ben olsam bende vurrum.

Yeme içime para biriktir sırf 2.el pazarından korktuğumuz için 0 araç alalım oda kazalı çıksın. Olabilirmi böyle bir şey şaka gibi ama gerçek!

Ülke ülke değilki resmen çocuk bahçesi kime kimi şikayet edeceksin. Etsen ne olacak sanki!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır araç
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Malum sitedeki ilanlarını arada görüyorum çok güvenilir bir firma gibi durmuyor. Galericilerin bir tık üstü denilebilir.

• Bu tür nitelikli dolandırıcılık ve hileli satış faaliyetlerinde zamanaşımı olmuyor diye biliyorum. Bir avukata sorup emdikleri sütü burunlarından getirin.

• Yetkili serviste filtreleri değiştirmeden parasini aliyorlar

• Ya siz bunu bide sanayide sordurun derim

• Değiştirildi başlığını görünce araç kazalı çıkmışta ford aracı sıfırıyla değiştirmiş sandım

• quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Değiştirildi başlığını görünce araç kazalı çıkmışta ford aracı sıfırıyla değiştirmiş sandım

Bende öyle anladım ve güncellemeyi yorumlayamadım.

• Bir daha bilip bilmeden insanları suçlama

• Degistirildi diyince, arabayi degistirdiler diye girdim.
    Cikiyorun.
    Sevindim abi senin adina. Kazasiz belasiz.

• Çok bilen!! Usta tuzağa düşürmüş geçmiş olsun Allah bilir o gece uyku girmemiştir gözüne o ustanın kulakları çınlasın

Olay gerçek olsa bile zaman aşımından dolayı baya zor olurdu kanıtlamak

• Neyse ki bayi sorununuzla guzelce ilgilenip yapilmasi gerekeni dogru duzgun yapmis.

Yine de gecmis olsun.

• Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Firmayı gereksiz kötüleyen başlığın öyle kalmasını istemediğim için değiştirdiğimi belirtmek istemiştim ama "Güncellendi" desem daha doğru olacaktı. Kusura bakmayın :)
  • özbekli35 Ö kullanıcısına yanıt
    "Usta"yla Cuma günü konuşmuştum. Servise Pazartesi gittim. Üç gece boyunca kafamda dönüp durdu konu :)
    Gönül ister ki, gerçekten her türlü bakım onarım işinde ilgili araç üzerinde gerçekten uzman olan servislere gidelim. Ama şöyle bir durum var: Aynı bakım için Ford servisi 1870 TL fiyat verdi, sanayideki usta en fazla 900 tutar dedi. Bakım sırasında arka fren disklerinin değişimi, el freni ayarı vs. extralar çıktı. Bunlarla beraber 1.000 TL ödedim. Serviste 2.400'e falan çıkardı sanırım :)
  • Bari konu başlığını değiştirin yanlış anlama olmasın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.