Şimdi Ara

240.000 bakımı bugün başladı. Audi A4 [aracı teslim aldım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
3.643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Herkese merhaba. Aracımın 240.000 km ye ulaşması sonucu şanzıman hariç

Triger, v, yağ pompası, yağ bakımı, alt takım ve dpf ile düşük basınç egr ve soğutucusu bakımı başladı. En geç cumartesi günü teslim alacağım. Dpf ve düşük basınç egrye ulaşmak için aracın ön tarafını aldırdım ve direksiyon kutusu marş dinamosu dahi çıkarıldı

Komple değişen parçaları detaylı olarak sonraki mesajlarda editleyeceğim. Şimdi ana mesaj böyle kalsın. Dpf, egr, egr soğutucusu fotoğraflarını çekmedim. Parçaların hepsini vidalarına dahi kadar yazıcam en geç cumartesi görüşmek üzere

17.03.2023 Güncellemesi. Aracı teslim aldım. Aracı soranlar olmuş arkadaşlar araç 2015 Audi A4 2.0 dizel. Yapılanları yeni mesaj olarak bırakıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 18 Mart 2023; 11:35:15 >

• Hocam şaka mı yoksa başka bir şey mi ne bu?

Kendi aracınızı kıyasladığınız benim aracımla arasındaki farkın farkında mısınız? Bindiğiniz araba sizin tabirinizle "zamazingo" değiştirilmesine gerek duymayabilir. Sizin için "zamazingo" bizler için "olması gereken". Arabayı sadece motor yağı filtreden ibaret sanmaya devam

Ayrıca 20w40 diye bir yağ yok. 20w50 demeye çalıştıysanız zaten demekki arabaya o kadar iyi bakıyosunuz ki büyük ihtimalle yağ yakan kompresyonu yerlerde gezen arabanızı kalın yağ koyarak ötelemeye çalışıyosunuz. 140₺'ye 4 litre yağ... siz önce motora motor yağı(!) koyduğunuzdan emin olun hocam

Sanayiden çıkılmaz dediğiniz arabayı 3 sene 40 bin kmdir kullanıyorum başka soru?

Türkiye'de ki araçların özeti işte. Eskiden 100 bin km üstü araç alınmaz yada fiyatı kırılırdı çok masraf çıkartır diye. Çünkü aslında çok basit işlemler bile nedense insanımıza ağır geliyor ve 500 bin - 1 milyon km gidecek motorlar 100-200 binde dağılıyor.

En ucuz araba olmuş 200 bin tl, satın alırken parayı tek hamlede yatıran eller, iş bakım yapmaya gelince titrer oluyor.

Ustalarımızda da var sıkıntı. Çok fazla uzun yola gidiyordum bir dönem ve otobanda basıyodum. Aylık düzenli aracın ön takım kontrolünü, balans kontrolünü yaptıyordum sıkıntı olmasın diye. Usta arkamdan beni tanıyanlara diyomuş bu manyak mı niye her ay gelip balans yaptırıyor. Töbe yarabbi parasıyla değil mi kardeşim sanane yap işini. Sonradan bıraktım zaten oraya gitmeyi.

Yeni bi ustam var. 2 gün önce bakıma götürdüm arabayı. İşini yavaş yavaş sindire sindire yapar, şunuda değişelim dedim mi hiç laf söz etmez olur değişelim der. Ona dedim ki araba geldi 175 bin km'ye artık yavaştan bi ağır bakım yapmayı düşünüyorum. Komple motoru indirsek, tezgahta ne var ne yok görsek rahat rahat işlerini yapsak nasıl olur dedim. En güzeli aslında dedi, işçilikte parça hariç taş çatlasın 4000 tl çıkar dedi. Bi triger değişimi için 1500 lira işçilik yazanlar var benim usta kafadan 4000 tl dedi komple motor indirip dağıtmaya. Ben onu pazarlıkla 3000-3500 yaparım zaten devamlı gidip bende yardım edicem..  

• Maliyet paylaşımı da yaparsanız güzel olur. Toplam fiyat işçilik dahil ne çıkıyor
  • kıng365 kullanıcısına yanıt
    Elbette paylaşıcam. Sürpriz olsun bakalım çünkü daha amortisörcüye ve tornacıyada gidecek. Ramazandan önce inşallah bitecek olması sevindirici. Oruç ağız ustada çıraklarda ben de stresli ve gergin olurduk. Çırağı cumaya çıkar diyor ama ben cumartesi akşamına kadar banko verdim.

Bugünlük verdiğim işçilikler şu şekilde;

Karter tavasında bi kırık oluştu onu kaynak yaptırdım 30₺
    Dpfyi yıkamaya verdim 700₺
    Karter tapası bu sefer sıkmadı ilginç şekilde. Yalama olmuş. Karter tapasının deliğine diş geçirilme işlemi yapıldı tornacı bi ücret almadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 15 Mart 2023; 20:58:47 >
  • amartisörcüye boşuna gönderme malzemeleri. daha amartisör tamirine gidip de randuman tutan amartisör görmedim. en temizi sorun varsa değiştirmek.

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Şimdilik iyi gidiyorsunuz. Allah kolaylık versin.

Araç marka model ve hangi şehirde, hangi sanayide yaptırıyorsunuz. Anladığım kadarı ile daha uzun yıllar binmeyi düşünüyorsunuz
  • volkann86 kullanıcısına yanıt
    Amortisör tamir olmayacak takozlar değişecek
  • kıng365 kullanıcısına yanıt

Benimkinin km si de 234.326 km civarında hiç böyle ıvır zıvır değiştirmedim. Motor yağı, yağ filtresi, buji ve antifirizini değiştirdim. Yağ 20w-40 Elf 140 tl, filtre 30 tl,antifrizi şok marketten almistim 70 tl birde eyquem fransız buji 120 tl + işcilikte 150 tl verdim hallettim. Böyle zamazingoları şunu bunu değiştireceksen sanayiden çıkılmaz 1 saatte hallettiler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Araç marka model nedir?
  • flyer_mig kullanıcısına yanıt
    Hocam şaka mı yoksa başka bir şey mi ne bu?

Kendi aracınızı kıyasladığınız benim aracımla arasındaki farkın farkında mısınız? Bindiğiniz araba sizin tabirinizle "zamazingo" değiştirilmesine gerek duymayabilir. Sizin için "zamazingo" bizler için "olması gereken". Arabayı sadece motor yağı filtreden ibaret sanmaya devam

Ayrıca 20w40 diye bir yağ yok. 20w50 demeye çalıştıysanız zaten demekki arabaya o kadar iyi bakıyosunuz ki büyük ihtimalle yağ yakan kompresyonu yerlerde gezen arabanızı kalın yağ koyarak ötelemeye çalışıyosunuz. 140₺'ye 4 litre yağ... siz önce motora motor yağı(!) koyduğunuzdan emin olun hocam

Sanayiden çıkılmaz dediğiniz arabayı 3 sene 40 bin kmdir kullanıyorum başka soru?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 16 Mart 2023; 9:3:0 >

• flyer_mig kullanıcısına yanıt

Türkiye'de ki araçların özeti işte. Eskiden 100 bin km üstü araç alınmaz yada fiyatı kırılırdı çok masraf çıkartır diye. Çünkü aslında çok basit işlemler bile nedense insanımıza ağır geliyor ve 500 bin - 1 milyon km gidecek motorlar 100-200 binde dağılıyor.

En ucuz araba olmuş 200 bin tl, satın alırken parayı tek hamlede yatıran eller, iş bakım yapmaya gelince titrer oluyor.

Ustalarımızda da var sıkıntı. Çok fazla uzun yola gidiyordum bir dönem ve otobanda basıyodum. Aylık düzenli aracın ön takım kontrolünü, balans kontrolünü yaptıyordum sıkıntı olmasın diye. Usta arkamdan beni tanıyanlara diyomuş bu manyak mı niye her ay gelip balans yaptırıyor. Töbe yarabbi parasıyla değil mi kardeşim sanane yap işini. Sonradan bıraktım zaten oraya gitmeyi.

Yeni bi ustam var. 2 gün önce bakıma götürdüm arabayı. İşini yavaş yavaş sindire sindire yapar, şunuda değişelim dedim mi hiç laf söz etmez olur değişelim der. Ona dedim ki araba geldi 175 bin km'ye artık yavaştan bi ağır bakım yapmayı düşünüyorum. Komple motoru indirsek, tezgahta ne var ne yok görsek rahat rahat işlerini yapsak nasıl olur dedim. En güzeli aslında dedi, işçilikte parça hariç taş çatlasın 4000 tl çıkar dedi. Bi triger değişimi için 1500 lira işçilik yazanlar var benim usta kafadan 4000 tl dedi komple motor indirip dağıtmaya. Ben onu pazarlıkla 3000-3500 yaparım zaten devamlı gidip bende yardım edicem..  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 16 Mart 2023; 9:7:26 >

• NEGANYRSA kullanıcısına yanıt

araç dizel audi ama modelini bilmiyorum. A4 2.0 tdi olabilir

• senged kullanıcısına yanıt

Fazla da şey etmemek lazim 😂 baskı balatası için fiyat alıyorum 2500 işçilik yazan sektörde, gayet iyi fiyat demiş sanki 😄

• 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt

Olması gereken fiyatları veriyor benim ustam. Öyle uçan kaçan bi adam değil kendi yağında kavrulma derdinde fazlasında gözü yok.

Bi keresinde lastikleri sökecekti, bijon çok sıkılmış öncesinde havalıyla uğraştı baya sökemedi. Sonra çelik lokma ucuna demir geçirdi asıldı lokma ucu kırıldı. İşler bitti ne kadar borcum dedim dedi 100 lira yeter. Dedim 50-60 lira zaten lokma ucu onun parasını vereyim ayrı yok kabul etmedi. Başkası olsa 250 ver yeter derdi gerine gerine. Bizimki 150 dedi geçen bakım için, utana sıkıla söylüyo bide. Desem ki 100 liram var gık demez. Bu devirde zor böyle usta bulmak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senged -- 16 Mart 2023; 10:7:33 >

Bu usta istanbul tarafındaysa pm den adres atar mısınız? Bizim emektara bakım yaptırırım.

• NEGANYRSA kullanıcısına yanıt
    A4 veya A6
  • Forumda görmek istediğimiz konular bunlar.

Babamın 97 model 2.0 carinası arıza vermiş geçenlerde. Motor kulakları, baskı balata yenilenmiş. Genel bakımı vs de yapılmış. 380bin km'de araç. Fatura tutarı üzerinden de %20 civarında iskonto yapılmış.

Çoğu araç bakımsız doğru yağı değiştirmeyip yağ ekleyenler bile var. Ben memnunum araçtan usta bunların triger zincirli değiştirmene gerek yok demisti. Ön takım içinde diğer arabalar gibi ince rot rotil burç falan yok aks körüklerinden sızıntı yapar zamanla kolay kolay bozulmaz kontrol etmişti. Motorda yağ eksiltme yakma falan yok sadece ufak tefek kaportada paslar var. Yaz kış tek marşta çalışıyor. Karbüratör ustasına göstermistim sakın elleme fabrikasyon motor ve karbüratör ayarı iyi demişti. Çankaya dik yokuşunu 2.vites rahatça tırmanıyor.

Komşuda volkswagen golf 1999 model var habire sensörden şuradan buradan arıza veriyor adam binmeye korkuyor. Ben bakımı geçen sene yaptırmıştım şimdi fiyatlar uçtu. Direkt lpg de çalışıyor benzine kışın alıyorum. Bi de benzine para verip petrol istasyonunu zengin etmeye gerek yok.

• 17 mart 2023 aracı teslim aldım.

Tekrardan herkese merhabalar. Araç işlem sırasındayken çok fotoğraflama yapamadım çünkü çırağı ve ustayıda izledim ne yapıyolar nasıl yapıyolar diye. Birazcık gözetim yaptım kısaca

Şimdi araçta değişen parçalar şu şekilde;
    -Triger seti (saptırmalar, gergisi, vidaları ve fişli devirdaim pompası içinde)
    -V kayışı
    -V kayış gergisi komple
    -Şarj dinamo kasnağı
    -Krank kasnağı
    -Ön krank keçesi
    -Yağ pompası kayışı
    -Ön eğri salıncak fişekleri
    -Ön düz salıncak fişekleri
    -Ön rotiller
    -Ön üst salıncak fişekleri
    -Ön viraj demiri lastikleri
    -Ön amortisör takoz bilya seti
    -Ön amortisör toz koruma takozları
    *Ön amortisör koruma şapkaları
    -Arka amortisör takozları
    -Arka viraj demiri z rotları
    *Yağ pompası vidaları
    *Yağ pompası contası
    *Yağ pompası yüksükleri
    *Yağ süzgeç vidaları
    *Yağ süzgeci contası
    *Krank dişli vidası
    *Krank kasnak vidaları
    *EGR soğutucu contası
    *EGR'yi soğutucuya bağlayan EGR contası
    *EGR Isı minderi/kalkanı
    *Turbo ile Katalizör arasındaki conta
    *Dpf çıkışı ile egzozu birbirine bağlayan conta
    *Üst salıncakları birbirine bağlayan uzun civatalar
    •Motor yağı, filtreler ve antifriz

Öncelikle; "-" ile yazdıklarım yedek parçacıdan, "*" ile yazdıklarım Doğuş otodan, "•" ile yazdığım ise internetten sipariş edildi.

Gelelim fotoğraflara;
    Burada ön taraf komple ve triger ve v seti çıkarılmış, karter açılmış ve pompa üzerinde pompa kayışı çıkık halde krank mili gözükecek şekildeki fotoğraflar

Burada ise;
    Yağ pompasında parçaları değiştirdiğimiz, yağ pompası kayışı, benzinle yıkanmış karterimi görmektesiniz

Burada;
    Yeni krank kasnağı ve komple yeni vida seti, v kayışı, gergisini, dpf çıkmış hali ve amortisör takozuyla şapkası, toz korumaları değişmeden önceki hali (amortisörle ilgili parçaların değişim sonrasını çekmedim. Yani amortisör üzerindeki resimdeki toz takozları eski ve şapkasız halleri. Kafalar zaten gözükmüyor fotoğraflamadım onu)

Burada ise 1 gün önceden dükkanda İzopropil alkole yatırdığım kurumdan tamamen arındırılmış 2 egzoz gazı sıcaklık sensörü, 1 oksijen sensörü, 1 nox sensörünü görmektesiniz. Ayrıca temizlenen egr soğutucusunu, egr valfini ve yeni egr ısı minderini görmektesiniz;

Son toplanma halleri;
    Malesef aşama aşama çekmedim ve değişen yeni alt takım fişeklerini de çekmedim. Arka ve önle ilgili değişen alt takımla ilgili hiçbir fotoğrafım yok gerek duymadım malesef

Yapılan İşlemler;

1)Triger kayış seti, v kayış seti, kasnak gergi ve bilyaları saplamaları değişti
    2)Alt takım parçaları ve amortisörle ilgili parçalar değişti
    3)Egr valfi, egr soğutucusu ve dpf temizlendi
    4)Genel bakım yapıldı

GELELİM FİYATLARA VE İŞÇİLİK ÜCRETİNE
    Doğuş otodan alınan tüm parçalar toplam: 1.910₺
    İki tane yedek parçacıdan alınan tüm parçalar toplam: 8.070₺
    Motor yağı: 960₺
    Filtreler: 1.090₺
    Antifriz: 780₺ (9 litre sebebini aşağıda açıklayacağım)
    Karter plastik tavasıyla ilgili parça kaynak yapıldı: 30₺
    Tornacıda fişekler ve karter dişi açılması: 500₺
    Dpf 1 gece boyunca ilaç havuzuna yatırıldı ve yıkandı: 700₺
    Amortisörcüde yeni takoz değişimi: 100₺
    5 litre benzin parçalarımın yıkanması için: 100₺
    Sensörler için aldığım 1 litre izopropil alkol: 90₺
    4 adet yeni bijon: 120₺
    İşçilik: 5.500₺

TOPLAM 17.350₺ tuttu. Kaba hesapla 18.000₺

GELELİM TALİHSİZLİKLERE;
    Bijon şifrem malesef kırıldı ve şifreli bijonları iptal etmek zorunda kaldık. Arkanın şifreli bijonlarına malesef çok sert darbelerle vurup çıkarmak zorunda kaldılar. O prosedürü bilirsiniz. Şifreli bijonları aldım yanıma

Üst salıncak fişeklerini olması gereken çizgide takmadı tornacı. Ustam bişey olmaz dedi ama o fişekleri tekrardan düzgün şekilde başka tornacıda geçiricem

5 litre antifriz yetmedi. 1 litre evdeki motul antifrizi koyduk yine yetmedi. Shellden 3 litrelik kırmızı antifriz almak zorunda kaldım.

Anlamadığım şekilde tezgahta bazı vidalar kaldı nerenin ait olduğunu bilmiyorum onları yanıma aldım ne olur olmaz diye

Nox sensörü arızası verdi bu sefer. Büyük ihtimalle bozuldu.

Velhasıl arabayı zaten çok kullanmamaya başladığım dönemlerdeyim. Bu yüzden kalan işçilik kusurlarını başka yerde yaptıracağım/temin edeceğim. Param olmaya başladıkta yapacağım. Acelem yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 19 Mart 2023; 21:27:42 >

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt
    Artık rakamlar bunlar. Güle güle binin
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.