Şimdi Ara

Özel Güvenlik Görevlisi olmak için??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, özel güvenlik görevlisi olmak için neler gerekiyor? bilgisi olanlar..

• Reşit olmak, silahlı kimlik alacaksan lise mezunu ve 22 yaşını doldurmuş olmak. kimlik almak için askerlik şart değildir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • peki başvuru her ilde var heralde özel güvenlik şube müdürlüğü. Buraya başvurup daha fazla bilgi alabiliriz heralde.
  • aynen her ilde var zaten kurs veren yerler var belli başlı firmalar onlar bilgi verir kurs ücretide cüzzi bir rakam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağlam yerlere git dostum bunu bir kere alıyorsun merkezi bölgelerden al mesela izmirde tanıdığın falan varsa 3-4 hafta onlarda kal sarızeybekten al isim yapmış kurslardan almanı tavsiye ederim neden dersen iş bulman kolay olur seni sağlam yerlere katarlar hastane,hava limanı gibi yerlere girme şansın yüksek olur benim gibi herhangi bir kursun birinden alıp geçersen sınavı kazanıp aradan 1-2 ay geçer seni tanımamazlıktan gelirler cv doldur gel derler gel seni kayıt edelim diyenlere aldırış etme ciddi bir kursa kaydol zaten her yerde torpil dönüyor askerliğin tecilliyse iş bulman çok zor en iyisi bankaya girebilmek tanıdığın falan varsa maaşları çok düşüktür 800-900'ü geçmez bankada 1100 1200 civarlarında geziyor iyi düşün üstad alırken heves ediyor insan ama pek yapılacak bir iş değil banka harici
  • Merhabalar, Şu sıralar özel güvenlik görevlisi olmak çok popüler hale geldi. Çünkü Türkiye’de ciddi anlamda siteler,rezidanslar,alış veriş merkezleri ve benzeri bir çok güvenlik çalıştırılacak yerler yapılıyor. Özellikle büyük şehirlerde özel güvenlik artık ciddi ihtiyaç haline gelmiştir. Bir çoğumuz yaşadığımız site ve rezidanslarda güvenlik olmasını talep etmekteyiz.Ve bu nedenle de bu sektör ciddi anlamda değer kazanmıştır. Peki özel güvenlik olmak için neler yapmalı? Hangi aşamaları bitirmemiz gerekiyor. Soru ve cevap şeklinde sorularınıza cevap veriyoruz. Her soruyu silahlı özel güvenlik ve silahsız özel güvenliğe göre cevaplandıracağız.

Özel Güvenlik Olmak Hakkında En Çok Sorulan Sorular
    Soru – 1: Özel Güvenlik olabilmenin yaş sınırı nedir?

Cevap: Silahlı güvenlik görevlisi olabilmek için 22 yaşından,Silahsız özel güvenlik görevlisi olabilmek için 19 yaşından gün almış olmanız gerekmektedir. Yaş ile ilgili üst sınır yoktur.Yaşlı ve emekliler de yaş sınırına bakılmaksızın alabilir.

Soru – 2: Özel güvenlik görevlisi olabilmek için eğitim mezuniyeti ne olmalıdır?

Cevap: Silahlı güvenlik görevlisi olmak için en az Lise mezunu olmak gerekiyor. Silahsız güvenlik görevlisi olmak için en az ortaokul veya 8 yıllık ilk öğretim mezunu olmak gerekmektedir.

Soru – 3: Silahsız özel güvenlik kimliğimi,silahlı özel güvenlik kimliğine nasıl çevirebilirim?

Cevap: Uygulamalı Silah eğitimini alıp,sınavda başarılı olmanız gerekmektedir.Dosyanızda hazırlamanız gereken heyet raporu ve benzeri belgeler ile göre değişiklik göstermektedir.Bu nedenle eğitim aldığınız kurstan kesinlikle bilgi almanız fayda bulunmaktadır.

Soru – 4: Zamanında yaşımı doldurmadığım için silahlı güvenlik kimli kartı alamamıştım.Şimdi silahlı kimlik kartı almak istiyorum.Silahsız kimliğini aldığım kurstan mı eğitim almalıyım?

Cevap: Bununla ilgili bir kısıtlama bulunmamaktadır.Yeni kimlik kartınızı istediğiniz özel güvenlik eğitim kursu vasıtasıyla alabilirsiniz.

Soru – 5: Silahsız kimlik kartını silahlıya çevirirken 5 yıllık süre hesaplanması nasıl yapılmaktadır?

Cevap: Hak kazandığınız beş yıllık süre kazandığınız sınavın resmi olarak açıklandığı günden itibaren hesaplanmaktadır.Bu sebeple silahsız kimliğinize yazılmış olan tarihin yeni kimliğinize de yazılması gerekiyor.

Soru – 6: Silahsız kimlikten silahlı kimlik kartına hak kazandım.Silahlı kimliğe çevirmek için hangi belgeleri hazırlamalıyım?

Cevap: Emniyet müdürlüğüne aşağıdaki belgeler ile başvurmanız gerekmektedir.Ayrıca kimlik harcını tekrar yatırmanız gerekiyor.Adli sicil kaydı olmayanlar kimlik başvurusunda adli sicil istenmemektedir.Ancak adli sicili olanların mahkeme kararlarından sureti belgelerine eklemeleri gerekiyor.

GÜV.SORŞ.VE-ARŞİV-ARAŞTIRMASI-FORMU

KİMLİK-DEĞİŞTİRME-DİLEKÇE-ÖRNEĞİ

TEMEL-DİLEKÇE-ÖRNEĞİ-SİLAHLI

TEMEL-DİLEKÇE-ÖRNEĞİ-SİLAHSIZ

YENİLEME-DİLEKÇE-ÖRNEĞİ-SİLAHLI

YENİLEME-DİLEKÇE-ÖRNEĞİ-SİLAHSIZ

Önemli Not !: İndirmek istediğiniz belgenin üzerine tıklayarak bilgisayarınıza kaydedebilirsiniz.Ancak en önemlisi bu belgeleri indirdikten sonra tükenmez veya pilot kalemle doldurmayınız. Bu belgeleri bilgisayar ortamında dolduracaksınız.

Soru -7: Özel güvenlik kurslarına kayıt olurken hangi belgeleri veriyoruz?

Cevap: Aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekiyor.Ancak kursların bazıları farklı evraklar da isteyebilir.Kursunuz ile detaylı görüşmeniz gerekmektedir.

Nüfus cüzdanı fotokopisi
    Diploma fotokopisi
    İkametgah belgesi
    5 adet vesikalık fotoğraf
    Sağlık raporu aslı
    Soru -8: Özel güvenliklerde aranılan sağlık şartları durumları nelerdir?

Cevap: Hem silahlı hemde silahsız güvenlikler de 4 sağlık şartı ortaktır.Psikiyatri;nöroloji,göz sağlığı ve kulak,burun,boğaz sağlığı (KBB) bakımından tüm işlevlerin düzgün olması gerekmektedir. Ancak silahlı güvenlik kimlik kartı alabilmek için ortopedi sağlığının da düzgün işlev göstermesi gerekmektedir. İlgili sağlık terimlerinin açıklamaları için linklere bakabilirsiniz.

**** Psikiyatri , Nöroloji , göz sağlığı , Kulak burun boğaz sağlığı , Ortopedi

Soru -9: Güvenlik olabilmek için boy ve kilo sınırı nedir?

Cevap: Bu konuda bir çok arkadaş tedirgin olmaktadır.Arkadaşlar boy ve kilonuzun güvenlik personeli olmanıza engeli yoktur. Çünkü bu meslek polislik veya askerlik gibi değildir.Ancak bazı kurumlar boy ve kiloya bakabilmektedir.Nedeni ise tamamen görsellikten kaynaklanıyor.

Soru -10: Askerlik durumu özel güvenlik olmaya engel midir?

Cevap: Askerlik durumunuz ne olursa olsun özel güvenlik olmanıza engel yoktur.Askerlik yapıp yapmamanıza sadece iş veren bakar.Çünkü askere gidecek bir personel iş verenin gözünde her an gidebilir durumu oluşturduğu için sıkıntı olabilir.Ama bu mesleği yapmanıza engel değildir.

Soru -11: Temel eğitimde başarılı sayılmak için sınavdan kaç puan almam gerekiyor?

Cevap: Temel eğitim sınavında 100 soruluk test sınavı yapılmaktadır.Bu sınavda her soru 1 puana denk gelmektedir.Başarılı sayılabilmeniz için toplamda 60 soruyu doğru cevaplandırmanız gerekmektedir.Yani kısaca 60 puan almanız gerekiyor.Yanlış cevaplarınız doğru cevapları götürmediği için şanslısınız.

Soru -12: Silahlı yazılısı ve atış puanlama hesabı nasıl yapılmaktadır?

Cevap: Silahlı yazılısında 25 soru sorulmaktadır.Her bir soru 2 puan olmaktadır.Ve bu durumda bu sınav 50 puan üzerinden değerlendirilmektedir.Uygulamalı atış sınavında ise 5 mermi ile ateş edilmektedir.Ve hedefi doğru vurduğunuzda her mermi için 10 puan kazanırsınız.Başarılı sayılmanız için bu iki sınavın puan ortalaması 60 puan olmalıdır.Silahlı atış sınavı 15 metre uzaklıktan,gerçeği bire bire yakın insan siluetine yapılmaktadır.Puan hesaplamasını karıştıran arkadaşlar için bir kaç örnekle açıklayalım.

Örnek: Aday 100 soruluk temel eğitim sınavından 60,silah sınavı kısmından 50 alırsa geçer mi?

***** 60+50=110 puan 110:2=55 puan etmektedir. Adayımız silahsız olarak hak kazanır.Bir sonraki sınavın sadece silah sınavı kısmından sorumlu olmaktadır.

Örnek: Aday 100 soruluk sınavdan 69 puan , silahlı sınavı kısmında 57 alırsa geçer mi?

***** 69+57=126 126:2=63 puan etmektedir.Aday silahlı olarak özel güvenlik kimlik kartı almaya hak kazanır.

Soru -13: Kaç sınav hakkımız bulunmaktadır? Gittiğimiz kursa tekrar ücret ödememiz gerekiyor mu?

Cevap: Almış olduğunuz eğitimlerden sonra ilk sınavda başarısız olmanız halinde tekrar 3 kez sınava girme hakkınız bulunmaktadır. Hakkınız olan 4 sınavda da başarısız olursanız tekrar kursa kayıt olup eğitim almanız gerekmektedir.Başarısız olduğunuz sınavlar için yazıldığınız kursa,sınav ücretinden başka bir ücret ödemeyiniz.Çünkü herhangi bir yasal dayanağı yoktur.

Soru -14: Sınav yerlerimiz ne zaman belli olmaktadır?

Cevap: Sınav yeriniz,bağlı olduğunuz kursunuza sınav ücretini yatırdığınız tarihten itibaren 10 veya 15 gün içinde belli olmaktadır.

Daha fazlası için kaynak: http://www.erhangenc.com.tr/ozel-guvenlik-gorevlisi-olma-sikca-sorulanlar/

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pilot olmak için göz
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.