< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Özel sektör vs memurluk
-
-
Özel sektörde calışılmaz.
-
Çok net oldu hocam teşekkürler :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
20 yıldır özel sektördeyim. Ekonomi iyiyken özel sektör candır. Ekonomi kötüyken (yaş ta ilerleyince) memurluk gibisi yok anlıyorsun. Tamamen risk / kazanç tercihi
Hocam doğrusu bu durum özel sektörde kendini ne kadar geliştirdiğin ile alakalıdır. Kendini geliştirip doğru şirketlerde iyi pozisyonlar elde edersen memurluktan çok daha iyi para kazanırsın ve şartların daha iyi olur. Özel sektörde 13 yıllık tecrübem ile bunları söylüyorum. Tabi iyi kazanana kadar çok eziliyorsun orası da ayrı. Bıyık büküle büküle kaytan oluyor.
-
Selamlar, ayda kaç gün izin kullanıyorsunuz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Haftasonu ve resmi tatillerde çalışmıyorum.
-
Peki hocam şu anki şartlarınızı düşündüğünüzde özel sektördeki çabanıza değdi mi sizce? Yani yine olsa özel sektörden devam ederim diyor musunuz?
Hocam aylık ne kadar kazanıyorsunuz acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İstanbul mu? Finans merkezinde çalış.
-
En iyisi memurluk özel sektörde birinin şirketinin yöneticisi olup maaş bile alsan kendi işin kadar vermez memurlukta sermaye toplayıp o boş zaman aralığındada finans işletme yönetimi kurumsal örgütlenme kitapları okunmalı
Ben de özel sektör savunucularındanım. Kafası çalışan adam özelde aç kalmaz. Şu an memur gibi yaşıyorum. Hafta içi sabah 9, akşam 6. Haftada 2 gün evden. Hafta sonları tatil ve mesai yok. Mesai gerektiren bir iş olsa zaten evden bakıyorum. 5+ yıl olunca izin de 20 güne çıkıyor. Ben 6. yılda devletteki mühendis ile aynı maaşı almaya başladım (kendim de mühendisim).
-
Tamamen kişide bitiyor. İyi bir mesleğe sahipsen özel sektör bence. Tabi işinde ne kadar iyisin oda çok önemli. İşyerinin belkemiği olabilirsen iş yükü açısından bilemem ama bir çok konuda rahat edersiniz.
Yine de ne yaparsan yap kendi işinin patronu ol.
Meslege gore degisir bu soru. Muhendislikte mesela hem kendini gelistirmen onemli, ozelde fark yaratabilirsin, hem de kamuda son zamanda kendi dediklerine gore baya dezavantajlilar.
Ama mesela hukukta veya tipta, ozelde cok ilerleyecek sansin veya kabiliyetin yoksa kal devlette.
IIBF bolumleri hakkinda pek bilgim yok ama mesleki bilgin kadar hem olgunlugun hem de kendini nasil pazarlayabildigin onemli. Yaparim diyorsan kal ozelde. Yapamam diyorsan gec kamuya. Da zaten alim olmicakti hani bi sure? O ara ozeli zorla, arada kpss'yi de gotur ne olur ne olmaz.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Özel sektörde toplam 5 sene çalıştım.
Altta sıfır km araba, limitsiz kredi kartı, çalışmamın karşılığı olarak düzenli aldığım pirim ve birçok ekstra imkan vardı.
Bu yüzden mayışa dokunmaz likit fon veya Amerikan Doları alarak değerlendirirdim.
Üstelik tüm bunları günde sadece birkaç saat çalışarak elde ederdim zira satış/pazarlama emek işi değil zeka işiydi.
Kamuda çalışmaya başladığımda özel sektörde yan gelip yattığımı fark edebildim ve bir an evvel emekliliği yakalayıp terk etmek istiyorum...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 18 Kasım 2024; 19:41:5 > -
özel sektör adamı yok eder portakal gibi suyu çıkana kadar sıkar gençken fosası çıkınca çöpe atar türkiyede böyle ama avrupada bazı ülkelerde böyle değil özellkle kuzey ülkeleri
-
Memurluk
Öyne deyyon emme, emekli olduktan sonra böyyük bi boşluğa düşüp ne yapacağını şaşırcek ve ikide bir ofişe gidip arkidişlerini ziyaret edip, işin ucundan tutacaksın. zira izin günlerinde bilem ofişe giderek çalışan, evinde rahat durmayan senin gibi üşgüzar bir herüfün emeklilik bahsetmesi çok garip ve çelişkili bir vaziyet. Ayrıca kurtulmak istediğin o iş için sokakta onbinlerce insan o işte çalışmak için can atıyorlar.. Kadir kıymet bilmez senin gibileri, tahtakale mercan yokuşunda hamallık yaptırmak lazım ki akıllansınlar..
-
Şartlarınız baya iyiymiş hocam, neden kamuya geçtiniz peki?
-
Şahıs ağır troll.
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Özel sektörde calışılmaz. |
Benzer içerikler
- burnum yamuk
- portekizce ispanyolca farkı
- askerde kilo alınır mı
- eski sınıf listesi bulma
- sahte dekont
- dünyanın en büyük vinci
- exxen de neler var
- telegram indirim kanalları
- penis nakli
- 5g nedir zararları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X