Şimdi Ara

Özel Şirketlerin Çalışanlarına Köle Muamelesi Yapması (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
356
Cevap
15
Favori
18.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: barisozdemiiir

4 yıla yakındır özel bir şirkette sürekli gece çalışıyorum.gece çalışmak artık bi yerden sonra psikolojik ve fiziki olarak insanı aşırı derecede yoruyor.gündüze geçmek istediğimiz de hayır cevabı alıyoruz.gece çalıştığımız için aldığımız fark 100 lira bunu arttırın diyoruz o da yok.e kardeşim tazminatı mı verin gideyim ben diyoruz ona da yok.biraz araştırma sonucunda aslında bir işçiyi 1 geceden fazla gece çalıştırmanın yasak olduğunu öğrendim.yani sadece vardiyalı sistem olabilirmiş.ikü tane avukatla konuştum en yakın zamanda iş sözleşmemi fesh edip kıdem ve ihbar tazminatım için dava açacağız 3 kişi.

hayırlısı olsun.
  • Ben dedim al işini başına çal dedim çalıştığım yer egosu tavan yapmış çoğu icralık insanlarla dolu, eğitim seviyesi yerler de sürünen,çıkarcı kişilerle dolu.Kurumsallık sadece kağıt üzerinde ve benim hazirladigim web sitelerinde.Benim işimi yapabilecek en adi adam bile 3000 tl aşağı çalışmaz ben 1400 çalışıyorum pazar hariç tatilim yok sabah 8.30 akşam 7 her 5 dk mola veririm canım sıkılırsa çeker giderim gidecem hatta kurallarım serttir çalışanlar bana mobbinge başladı.Patron takımı çok zeki beni biliyorlar hep korunurum ama istifa edicem yakında

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shafter

simdi soyle birsey var.
    Ben tum is yerimde ki makinelerin ayni zamanda ustasiyim.12 yasimdan beri isin icindeyim cunku.
    Bir is yerinde calisan, firma sahibinin kendisine muhtac oldugunu hissederse o is yerinden hayir gelmez..Bu yuzden calisanin is yeri sahibine ihtiyaci olacak..
    bana rest ceken,yanlis yapan,kuyumu kazan kim olursa gozunun yasina bakmam,ayni dakikada onlugu giyer ben onun yerine calisirim ve isten cikaririm..En son misal elemanin teki 2000 tl maas alirken x firma 2200 veriyor oraya gececegim diye rest cekti.Ki ise sifirdan baslayip makineyi biz ogretmistik.Ben hemen makineyi kapat yarin orada ise basla dedim.Aradan 15 gun gecti kendiside degil esi arayip ayni maasla ise geri donebilir mi dedi.Tabi kabul etmedim.

Sen işgücüne dolayısıyla, işçiye muhtaçsın. Makinelerin kendiliğinden Çalışacak olsa, bir tane işçi bile istihdam etmezdin. Emeğiyle para kazanan insanın Allah'tan başka kimseye ihtiyacı olmaz.

Makineyi öğretmişsin, o adam bileğinin hakkıyla, alnının teriyle para kazanıyor. Sana borcu olduğunu mu söylemeye çalışıyorsun? O adamın emeği sayesinde ne kadar para kazandın, kazandığın paranın yüzde kaçı o adamın cebine girdi.

Bir tane mevzuda haklı çıkmışsın, her yerde söyleyip durursun. Haksız çıktığın en az 50 tane vardır, onları görmezden gelirsin... Affedersin de sen kimsin!

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Sizin gibi insanlara Türkiye nin ihtiyacı var hocam. Allah daha çok versin, daha çok dağıttırsın inşallah. Ve işçisine 2-3 ay maaş vermeyipte altında en lüx arabayla gezenler, yediği önünde yemediği arkasında olan patronlar Allah ından bulsun.
  • Birkaç sitede(DH dahil) editördüm, artık değilim.

Bomb has been planted...
  • düne kadar özelleştirmeleri öven veletler şimdi memurluk mis demiş siz böyle davranılmayı hak ediyorsunuz çünkü siz patron olsanız sizde onlar gibi olacaksınız (not: ne malum partiliyim ne de patronum )
  • bir kişinin genç olduğu yaşlardaki düşünceleri ile belirli bir yaşa gelip sorumluluk almaya başladığı zamanlar arasındaki düşünceleri neredeyse zıt gibidir. buna olgunlaşma diyoruz.

emin olun, daha gidilecek çok yolu var burada yazanların. gerçek hayat yaşanmadan anlaşılmıyor.

ben de eskiden buradakiler gibiydim, yahu adamlar emek veriyor yazık gibisinden düşünüyordum. buna mukabil bana 4s kuralını çok değişik şekillerde öğrettiler. sanmayın ki, şimdi nemrutluk ediyorum. sadece ilişkiyi belirli bir seviyeye çektim. artık hakkı olana hakedene hakkını vermeye çalışıyorum.

adil olma şartını ön kabul olarak koyarsan, başın ağrımıyor. tabi, bu adillik çalışanın koşullarına ters düşünce doğal olarak tepki topluyorsun ama adil kalıyorsun en azından. adil olmak önemli. yoksa eminim kimse kimsenin ekmeğine göz dikmiş değil.

dikkat edin, emek kelimesi yerine ekmek kelimesi kullandım. zira emek kelimesi kullanılan bir kelime değil iş yerlerinde çalışan kişiler bakımından. bu da ütopyalarda kurulan düşünce yapılarının temel noktalarından birinin çürütülmesi anlamını taşıyor. alın size gerçek yaşamdan bir kesit.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismety öz

düne kadar özelleştirmeleri öven veletler şimdi memurluk mis demiş siz böyle davranılmayı hak ediyorsunuz çünkü siz patron olsanız sizde onlar gibi olacaksınız (not: ne malum partiliyim ne de patronum )

özelleştirme ile özeLEŞtirme arasında baya fark var ben hiç övmedim ancak açıklamam gerek..

$'li banka mesela ülkenin değerli kurumlarını komik rakamlara peşkeş çekti vatandaşın zararına ne varsa avm,kule hepsini krediledi.

Şimdilerde ünlü komedyenle insanları uyutuyor sadece bu bankanın bize uğrattığı zararları alsak emin olun ücretlerimiz 200-300 lira artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headkoc -- 20 Mayıs 2017; 17:18:32 >
  • headkoc H kullanıcısına yanıt
    size tamamen katılmakla birlikte insanların bunu hak ettiğini düşünüyorum çünkü türkiyede ki herkes durumun böyle olduğunu biliyor en cahil görünen (köylü okumamış anadolu insanı misal) bile durumun farkında (memleket oralarda olduğunda biliyorum yoksa aşağılamak maksadı ile söylemedim)ama komşuda pişer bize de düşer mantığı ile seslerini çıkarmıyor hatta bu durumdan pay kapmak için kendilerini işin işine daha da çok kaptırıyorlar o yüzden mevcut durumdan herkes sorumludur (taşeron işçilerle ilgili anket yapılsa ezilmekten ne kadar memnun oldukları gün gibi ortaya çıkar )
  • Zaten sebep te buydu cıkarma mda ki. Vasıfsız adama en ufak vasıf kazandırdığında kendisini mühendis sanıp direk maaşının 2 katını bile isteyenler oluyor. Bende örnek verdim bu şekilde bana rest çeken adam 15 gün sonra kendi bile arayacak yüzü olmadı eşini arattı.

Yalnız yukarıda birisi bana nasıl kin kusmuş :)) bazı insanlar vardır sizin anlattığınızı değilde, kendi anlamak istediği şeyi anlar.yani düz insan deriz biz böylelerine. Asla kendilerini geliştiremezler. Bu yüzden o üyeye cevap bile verme gereği duymuyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismety öz

size tamamen katılmakla birlikte insanların bunu hak ettiğini düşünüyorum çünkü türkiyede ki herkes durumun böyle olduğunu biliyor en cahil görünen (köylü okumamış anadolu insanı misal) bile durumun farkında (memleket oralarda olduğunda biliyorum yoksa aşağılamak maksadı ile söylemedim)ama komşuda pişer bize de düşer mantığı ile seslerini çıkarmıyor hatta bu durumdan pay kapmak için kendilerini işin işine daha da çok kaptırıyorlar o yüzden mevcut durumdan herkes sorumludur (taşeron işçilerle ilgili anket yapılsa ezilmekten ne kadar memnun oldukları gün gibi ortaya çıkar )

eklediklerinize katılıyorum insan nefsinin açıklarından faydalanarak büyük soygunlarının milyarda birini vererek ortak ediyorlar..

Bizim vatandaşlarda şu var Silah görmezse karşıdakini düşman sanmaz..

oysaki düşmanlık çeşitli şekillerde tam karşılarında biraz dikkatli olsalar Banka,Belediye,Bakanlık..Yani 3B'yi görecekler.

• vallahi benim eşimde becburiyetten eczanede çalışıyor

6da 7 de çıkıyor pazarları dahi çalışıyor mesai yok bayram seyran işte yapacak bişey yok

çalışmıyacam desen kapı orada der sözde hak ve hukuktan bahseder 2 3 sene sigortasını ödemedi

birde günde 8 saat çalıyorum diye belge getirip imza atmaya çalıştırıyor gerekirse atacak hanım

dediğim gibi bir süre çalışmaya becburuz ikimizde

borcumuz bitterse ozaman değişecek işler o güne kadar köle olmaya devam

verdiği maaşta 1600tl yol yok yemek yok anlayacagınız köle işi ama yapacak başka bişeyde yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkan1979 -- 20 Mayıs 2017; 18:23:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Weing

Ben size şu şekilde söyleyeyim. Amerika ve Hollanda da yaşayan arkadaşlarım var. Onlara bazı sorular sordum. Bakın bizim ülkemiz ile bu iki ülke arasındaki farkı size şöyle aktarayım. Bizim ülkemizde asgari ücreti kim alır ? Genellikle inşaat işçileri veya aynı düzeyde iş yükü ağır olan insanlar alır değil mi ? İşte bu iki ülkede bu durum böyle değil. Oralarda iş yüküne göre ücret artıyor. Neredeyse en fazla ücreti iş yükü fazla olan insanlar alıyor. Eğer işveren yüksek maaş vermezse, çalıştıracak adam bulamıyor. Çünkü kimse çalışmıyor düşük paralara. Yani mantık olarak düşündüğümüzde o kadar iş yükü olan bir adamın üç kuruş maaşla çalışması mantıksız. Oradaki adamlar rahat tabi. Neden ? Çünkü çalışmadığı zamanlarda aldığı işşizlik maaşı geçimini karşılamaya yetiyor. Eee bu adam böyle çalıştı, yüksek ücretler aldı ne yapacak ? Çocuğunu iyi okullara gönderebilecek. Kültürünü arttırabilmek için aktiviteler yapabilecek. Yatırım yapabilecek. Bir şekilde kendini geliştirebilecek. Fakat bizim ülkemizdeki adam o maaşla kıt kanaat geçinebildiği için ne kendini geliştirebiliyor. Ne de çocuğunun gelişimine fazladan katkı sağlayabiliyor. Tabi bu söylediklerim arasında istisnalar olabilir ama genel tablo aynı.

hocam bu konuda bilginiz yanlış inşaat işçileri ustaysa en az 150 alır nomal duvar ustası vb 200 ve üstü alır vasıfsız ameleyse 100 lira alır altına çalışan asla bulamazsın yövmiyem 100 den az diyen inşaatçı net yalancıdır. üstelik inşaatçı diye acınan ve küçümsenen kişiler üni mezunu kişilerden daha çok hakkını savunuyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hemen hemen aynı durumdayız ve bekarım, sonumuz hayrolur inşAllah..

Psikolijim yerle bir ama..

• Shafter kullanıcısına yanıt
    Adamsın be hocam

• 1. Kendini geliştir, kaliteli eleman ol.
    2. Orada çalışmak zorunda değilsin, farklı iş kovala.

Bunları uygularsan kimse seni ezemez. 40 kez yazdım yine yazıcam. Çalışan olmadığı sürece patron bir halt kazanamaz. Eleman bol kapıda bekleyen dolu derler. Kapıda allahın kekosu var, kaliteli eleman ol demem ondandır. Geliştir kaliteni ortaya koy. İş yaşantısında İK nın görevi iş için kalifiye eleman bulmaktır, işte o sen ol.

Patronada eyvallahınız olmasın, net. Piyasaya onlar değil siz yön verin. Hakkınızı veren patronada yamuk yapmayın, canla başla çalışın.
  • ali bey amca kullanıcısına yanıt
    quote:

bizim bölge insanı derken, ben uzunca bir süredir yurtdışında yaşıyorum. iç piyasa hakkında pek bir bilgim yok.

bu sözü en başta söylesen cevap verme gereğimiz bile olmazdı
    patronun sorunları çalıştırdığı personelini ilgilendirmez ,memnun olmayan işletmesini kapatıp ,başka bir iş yerinde asgari ücretle işe başlar ve görür patronluk mu daha iyi yoksa asgari ücretli olmak mı ?
    1400 tl. ücret ile ölümüne çalıştırdığın adamdan daha ne istiyorsun ,canını mı ?
    üstelik artık asgari ücretle çalışanların çoğu üniversite mezunu ,bebek yaşlardan itibaren okumayla kafası toz duman edilen bu üniversitelilere hak bu mu ?

ileride iş bulmak istiyorsan okuyacaksın deyip ,okul bittikten sonra "her okul bitirene iş nasıl bulunsun" demek ,biraz haksızlık değil mi ?
    hani üniversite bitirenlerin binde biri falan işsiz olsa anlaşılır ama millet asgari ücretli işe girdiği halde ,hala çok büyük işsizlik rakamları var

herkesin okumaya yönlendirilmesi ta başta yapılan hata değil mi ?
    eskiden çıraklık okulları vardı ,eml. lerinden çıkanların çoğu iş bulabilirdi (çoğu üniversite okumayı bile düşünmezdi)
    12 yıllık mecburi eğitimden sonra 20 yaşına yaklaşan genç gidip sanayi de çıraklık yapar mı ?

yani bu işte baştan başlayan yanlışlar var ,asgari ücretli olanlar sadece okul okumamış kişiler olsa bir nebze kabul edilebilir
    yazıktır günahtır herkesin çocukları var ,herkes büyük umutlarla çocuklarını okutma derdinde
    bu çocuklardan bir tanesi sizin çocuğunuz olsa içiniz yanmaz mı ?

• hocam bizdede öle malesef bir yandan müh okuyorum 6.30 normal bitiş saaatı 4 te çıkacam diye üniye gitmem için bir dünya laf yiyoruz resmen ihtiyacım olmasa bir dk durmam da malesef katlananıyoruz :(
  • Bursa'da endüstri müh bir ark var; patron iyi para versin günde 16 saat haftada 7 gün bile çalışırım diyordu ve bu dediğini gerçekten yapıyordu da 3500TL net/ay bir işe girdi ancak 8 aydan fazla dayanamayıp kendi isteğiyle ayrıldı.

sonra günde 9 saat haftada 5 gün mesaili iş buldu ancak bu sefer maaşı begenmiyordu, maaş 2000TL dedim ki Danimarka'da mı yaşıyoruz? Haftada 5 gün normal mesaili iş asgarinin de yukarısında 2000TL begenmiosan Danimarka'da çalışacaksın o zaman dedim.

şimdi türkiye'yi avrupa'nın en iyi imkanlarına sahip yer zannetmesi asıl sorun orada. bir keresinde bana dedi ki, Tunuslu bir arkadaşı varmış, Paris'te hiç iş bulamıyormuş, kenar mahallede ahır gibi evde kalıyormuş Türkiye'ye bir gelmiş çok güzel iş bulmuş geniş bir dairede kalıyormuş, yani o yüzden Türkiye Avrupa'ya göre cok iyi diyordu. Böyle diyen kişi akşam haberlerinde Avrupa bizi kıskanıyor haberlerini de görünce o inancı iyice pekişiyor.

• Dünya'nın 17. büyük ekonomisinde size verilmeyen paraları devlet sermaye ne yapıyor ?Alın teriniz nerde?

Bakın bugün Eurolig Basket finali var sponsorların tamamı Türk firması..Futbol ş.ligide türk bankası...

Futbol yayın ihalesi katarlılar almış palavra tamamen burdan çıkan para dolayı yoldan geri buraya geliyor..

Doğaya insana zarar veren inşaatlar..Diziler filmler hatta bazı yayın evleri..

bu uyduruk işlerle BİZİM PARAMIZLA bizi bozmaya uğraşacaklarına hakkımızı verip insan gibi yaşasak Türkiye daha huzurlu olur sermaye kazancını katlar devlet huzur ve güvene kavuşur..

Ama önceki msjlarda dediğim vatandaşa esir alınmış düşman muamelesi var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headkoc -- 21 Mayıs 2017; 11:45:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.