< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weing -- 19 Mayıs 2017; 2:43:41 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Weing -- 19 Mayıs 2017; 2:43:41 > |
W Weing demiş ki; Mesajı Yerinde Gör
Evet Kanadadayim ancak Turkiyede Ankara Ve Izmirde ozel sirketlerde calistim hatta Izmire tasinma karari aldigimizda gorustugum firmalardan birkaci cumartesi yarim gun calisildigini soyledi direk tesekkur edip gorusmeyi sonlandirdim. Haftada 2 gun tatil yapmayan calisan verimsiz olur, gun gectikce calisma istegi ve sirkete olan bagliligi duser. |
Özel sektörün, ve kendini bir halt sana patron denen şerefsizlerin allah bin kere belasını versin.
8 senem özel sektörde üç kuruş paraya, sabah girdiğin saat belli çıktığın saat belli olmayan saatlerde tükendi gitti.. Şerefsiz sana maaş verir, sanırsınız ki tüm sülalenizin geçimini sağlar, cumartesi öğlene kadar derler, akşamüstü 3 de ancak çıkarsın, ne fazla mesai verir ne de adam yerine korlar. Ne kendine vakit ayırmaya zamanın kalır ne de hafta sonu dinlenmeye. Bayramlar da bile 3. Gün işe geleceksin der, kendisi ailesi ile ya antalyaya ya da Paris'e gider... Tasarruf yapmak lazım der zam zamanı, kendisine e250 kompresör alır... Memurluğu kazandığım gün, işi bırakırken etmediğim küfür ve suratına bir tükürmediğim kalmadı... Memur olduğum günden beri hayat varmış diyorum, maaşım iyi, kendime aileme bol bol vaktim kalıyor, kafam rahat... Allah'ıma şükürler olsun memur oldum, işimden de son derece memnunum... Buradaki herkese tek diyeceğim, özel sektörden cacık olmaz, kendi cebini doldurmak peşinde olan işçisine zerre değer vermeyen yerlerde vakit öldüreceğinize, gidin kursa yazılın deli gibi ders çalışın kpss ye hazırlanın yüksek puan olun memur olun.... |
Eskiden bir şirkette çalışıyordum, patron odtü elektronik mühendisiydi, işçileri hep küçük görüyordu. Bir de itü yüksek mühendisi vardı, o adam da tam bir cimriydi, tasarladığı her şeyin bir şaheser olduğunu düşünüyor, insanları etiketleriyle değerlendiriyordu, çocuklarına verdiği harçlıklarda gözü kalıyordu.
Bir gün bize zam yapmak yerine 7. ayın başında kendilerine mercedes c200 aldılar. Asgarinin pek üstünde maaş vermiyorlardı, günlük 80-90K fatura kesiyorduk adamlar Anel-Alcatel felan bunlara mal satıyordu Türkiye'nin her yerine adsl kabinlerinin soğutmaları, doğrultucular felan satıyorlardı.Ne kadar şerefsiz olduklarını anlatmama kelimeler kifayesiz kalır. Sürekli mesaiye kalıyorduk, mesaiception olmuştum ama aldığım 1200 lira ile dişimi bile yaptıramıyordum. İnsanı bir takım gereksinimleri karşılayamıyordum. Bir yandan eve kira veriyordum öte yandan üç kuruş kalan para ile eve yardımcı oluyordum. Mesai ücreti de düşüktü, katkısı azdı. Sonra sektör değiştirdim, elektronik sektörüne lanet olsun, böyle patronların da ben alayını... |
Cumartesi çalışan insanların mental olarak dinlenebildiğini düşünmüyorum.
Özel sektörde 10 iş yaparsın iyi olursun, bir işi iyi yapamazsın çok kötü olursun. Ayrıca kurumsal veya değil hiç farketmiyor insanlar çoğu zaman işleriyle tehdit ediliyor, işveren tarafından. E adamların tuzları kuru ülkede insandan bol ne var? Çalışanına eziyet sonra insanlar iş beğenmiyor nitelikli çalışan yok be yavşak işveren olarak sen ne kadar niteliklisin ki? |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|