Şimdi Ara

Güncelleme: Liberal Özgür Demişrtaş bu sefer Çin devletini 'Paramparça' yaptı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
0
Favori
1.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özgür demirtaş rusya palavralarından sonra şimdi ise Çin'in paramparça olduğunu idda etti!

x (formerly twitter)
    Özgür Demirtaş (@ProfDemirtas) on X
    https://x.com/ProfDemirtas/status/1875264818414023048

======================

Güncel bilgi: Rusya rekorlara doymuyor.

quote:

Eylül 2023'te Rusya'nın petrol ihracatı kazancı ağustos ayına göre 1,8 milyar dolar artarak 18,8 milyar dolara ulaştı. KSE Enstitüsü'nün 'Rus Petrol Takipçisi'nin Ekim sayısına göre bu, Temmuz 2022'den bu yana en yüksek gelir seviyesine işaret ediyor.

altta ise ekim ayı yükselişi de var.
    the conversation
    Western sanctions haven't curbed Russian oil profits, but the green energy transition could
    https://theconversation.com/western-sanctions-havent-curbed-russian-oil-profits-but-the-green-energy-transition-could-213883

RİP

-------------------------------

şu iki resmi ekliyeyim. Ruzyada yaşha diyen tipler iyi bakın. AFD yani Alman sağcılarının gösterileri. AFD kendisi Rusya'yı destekliyor. çünkü yahudi güdümünde sol parti kavramı bu adamlarda yok :) Şimdi %100 alman da benim şark kökenli, amerikan hayranı vatandaşım istiyor diye Rusya'ya mı gidecek? ki ben zaten kalmıycam. beni bilen tanıyan bunu anlamıştır. imkanı olan gelip yaşasın. Türkiye'den daha iyidir ama bulgaristan'dan daha kötü durumda. he Rusya'nın sıcak denizi olsaydı, iklimi ve tabi bekar olarak o zaman yaşardım

Sağ partilerin Rusya desteklerinden birkaç kare

işin komik tarafı, solcuların nazi dediği AFD; Rusya'yı destekliyor.
    aynı sol ; kendisini faşist karşıtlığı ile ortaya sunarken yıllarda, ukrayna'da AZOV denilen NAZİ sepmatizanlarını savunuyor. Ama memleketimin daha edirne ötesini görememiş vatandaşım bana politika anlatmaya çalışıyor ki pek de anlatamıyorsun. Rusya'ya gitmem; özgür demirtaşın patladığı gerçeğini değiştirmeyecek :)

-------
    Evet beyler. Bir amerika'nın kurduğu sisteme göre ekonomi anlatan ki aslında anlattığını sanan, SICAK PARA olarak halk arasında popüler adı ile size övülen bu sistemin gerçek dışı olduğu Rusya'nın Almanya' ekonomisinşi patlatması ile ortaya çıktı.

ne demişti Özgür Demirtaş :

*** "Bir ülkenin yöneticisi zenginse, halkı fakirdir". saçsız alman başkanı Scolz sadece 10 ayda kuaföre 26.000 euro harcamış. yahudi dış işleri bakanı bearbock ise 100.000+ euro para harcamış. Millete corona direten gay sağlık bakanın evini MAHKEME KARARI İLE açıklamışlar ve 5 000 000 euroluk evde oturduğu ortaya çıkmıştı. evet haksılsın hoca. Almanya'da ev sahibi olma oranı %35 ve devletten geçinen sayıs 12 milyon! ama nasıl süper ekonomi oluyor? Amerika'nın yani yahudilerin izin verdiği kadarı ile rahat hayat sürdüklerini anlatmamışsın hocaaam

*** "malesef o tahminler biz o konuşmayı yaptıktan 2-3 saat sonra gerçekleşti": Yalan. ülkede bulunan yahudi oligarklar paralarını çekip, nakit krizi çıkardı demiyorda , üstü kapalı sallamış burada. Benzer olayı yani ekonomik darbe girişiminin bir benzerini Ecevit'e yapmışlardı. 1 gecede doların 0.600 liradan 1.2 liraya çıktığı; hani ana yasa kitapçığının bahane edildiği olay da benzer arkaplana sahipti. bahane çok yani özgürcüğüm

*** "Nato daha da güçlenecek" ? Özgürcüğüm; askeri konularda bilgin yok bremınım. Yine gerçek dışı tahminde bulunmuşsun. NATO'nun Türkiye'den başka savaşacak karagücü yok :) biz çıksak bunlar karada savaştıracak ordu bulamayacaklar.

*** "Swift yaptırımları ekonomisini çökertecek": Bremın, bir tek swift yok. Rusya, iran, çin kendi sistemlerini koordineli şekilde kullandılar. Ambargoya takılan, batının mal varlığına çöktüğü Venezuella bile toplarladı bu sayede. Senin yahudinin swift'i de pek etki etmedi. Viza, MasterCard gibi hizmetlerinin yasakları da etki etmedi :)

*** "rusya ekonomisi aşağı yönlü gidecek" : Vallahi batılı World Bank değerine bakınca özgürcüğüm ben tersine yukarı giden bir gelişim görüyorum. yine tutturamamışsın hacı özgür

*** "ukrayna halkına sabır diliyorum": Ah be özgürcüğüm. internette yayınları var. Amerika'nın tasmalısı proşenkonun konuşması duruyor. 2022 yılına kadar o bölgede insanlara neler yaptılar rus kökenkli oldukları için. Hamile kadını astılar kocasının yanında. hiç bir halttan bilgin yok be kardeşim. Azov dediğin gurup nazi gurubu. kendilerini safkan ari sanıyorlar falan.

*** "dışarıdan gelen savaşa karşı koruyorsa, o ülkeyi haklı bulurum": hacı özgür; o zaman sen , kıbrıs meselesinde de yunanı haklı görüyorsun. sonuçta ingiliz oradan ayrılınca , ülke parlementosunu yunanlılara bıraktı. biz işgalci devletiz yani ha?

*** "efendim rusya'nın emperyalist amerika karşısında durduğu tek güç olduğunu söyleyenler mi dersiniz": evet diyoruz. çünkü olan bu özgürcüğüm. amerika'yı açık açık tehtid eden rusya. tek kutup dayatmasına karşı ilk net söylemi yapan rusya idi.

*** "amerikanın empleryalizmini eleştirmek yerine rusyacı olmak zorunda değilim" : özgür o kadar eğitime sahipsin. bu cümle ne ya? senin şimdi bu ülkede ekonomi kötü diyenlere "delefonunu cıhar" diyen, "veten hayını" diyen akpli dayılardan farkın kaldı mı? alakaya maydanoz ekmişsin

"ruz ehonomızı ekü hefdaya patlar yeghenım" yalanı ; WORLD BANK raporlarına göre patladı.

(kaynak:https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.PP.CD?locations=RU-DE)

reis tek başına tüm batıya ayar veriyor!

bizde ise bir kısm; steam, bp, hm gibi sömürü markaları ülkeyi terk ettikleri için ağlıyorlar. bırakın gitsinler. senin ülkene, milletine değer vermeyene sen neden ağlıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pskillercheto -- 4 Ocak 2025; 2:1:1 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Madem batı dünyası bu kadar kötü ve şeytani, Rusya çok iyi ve sütten çıkmış ak kaşık, eşin de gitsin Rusya da tıp eğitimi alsın, neden Almanya'da tıp eğitimi alıyor? Hem batının nimetlerinden faydalan, hem de onlara demediğini bırakma.

En sevmediğim insan türü bu şekilde iki yüzlü ve nankör insanlardır.

Ben Almanya'nın yerinde olsam böyle tipleri belirleyip Rusya'ya deport ederim. Zaten Ruslar Slav ırkından olmayanları askere alıp en ön sırada Ukrayna cephesine sürüyor. Onlar da 1 2 ayda ölüyor. Böyle tiplerin sonu da öyle olur.
  • Natoda Türkiyeden başka savaşacak kara gücü yok tan sonrasını okumadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rusya sevici arkadaş, madem Rusya bu kadar iyi, Almanya ve batı bu kadar kötü neden Almanya'da yaşıyorsun da Rusya'da yaşamıyorsun? Zaten Rusların şu an askere ihtiyacı var, Rus ordusuna katılıp sağ kalırsan kesin vatandaşlık da verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 19 Kasım 2023; 10:24:32 >
  • evet yok. ırak , vietnam, afganistan gibi ülkelerde gördük.

@coolman7 50. sefer olacak. babam istediği için geldim. rusya'nın askere ihtiyacı yok. dnr ve lnr birlikleri ile işi çözüyor. ama ukrayna ve amerika'nın acil ihtiyacı var. en son kolombiya'dan getirmişlerdi. aylık 2500 dolar deniyor. 2500 dolara kim hayatını tehlikeye atar? orası da ayrı soru.

keza tüm bunların yanında almanya'da batan ekonomi, sürekli negatif göstergeler, acı reçeteyi ortaya koyuyor.

demek ki bazı anlatılanlar, boş doktrinlerdne öteye geçemiyor.

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt
    Babam istediği için ne ya çocuk musun 15 yaşında çocuk değilsen gayet te yaşayacağım yeri seçebilirsin Türkiye'den Rusya'ya uçuşlar açık

Ama yaşın yetmiyorsa sıkıntı bizde veletlerle muhatap oluyoruz

• coolman7 C kullanıcısına yanıt

eski, almanya başbakanı gibi o da görevi bittiğinde ödülünü alacak hocam. Eski bakan şuan gazpromda müdür :D

Almanya batı dünyasıının içindeki truva atıdır. Ruslar tarafında nkontro lediliyor. Bunun gibiler de sosyal medyada propagandadan sorumlu.

• Satın alma gücü komple yalan. Neye göre hangi fiyatlara göre? İstediğin yöne çekersin. Türkiye ucuz bir ülke değil ama ppp yüksek çıkıyor nedense.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    O çok kötü Almanya'da yaşayıp Almanya ve batıyı eleştirebilip Rusya'yi övüp başına birşey gelmeden yaşayabiliyorsun.

Peki o çok övdüğün Rusya'da yaşasaydın ve Rusya'yı eleştirip Batıyı övseydin başına neler gelirdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 19 Kasım 2023; 12:38:48 >
  • Ne anlatmaya çalıştı ben anlamadım.

Rusya süper ekonomi oldu Almanya battı mı?

Özgür Demirtaş ABD piyasaya oluk oluk para saçarken akp'nin saça sapan ekonomi işlerine de methiyeler diziyordu.

• Proprietor P kullanıcısına yanıt

Güncelleme: Liberal Özgür Demişrtaş bu sefer Çin devletini 'Paramparça' yaptı!  Güncelleme: Liberal Özgür Demişrtaş bu sefer Çin devletini 'Paramparça' yaptı!  

haykırdım resmen Güncelleme: Liberal Özgür Demişrtaş bu sefer Çin devletini 'Paramparça' yaptı!  

• Rusya uçaklara fren üretemiyo daha. pilotlara fren sıkmadan motorun ters itki gücüyle yavaşlamalarını söylediler.

Remzi Özdemir yazın Rusya'ya gitmişti, adam diyo ki ülke perişan durumda çünkü bozulan hiçbir şeyi tamir edemiyorsun. gıda sorunu yok ama mesela tost makinen bozulduysa yandın. parça yok.

Rusya'da yaşayan Türk bi youtuber var Putin sevgisinden ölüyo ve Ukrayna'ya saldırmalarını sonuna kadar destekliyo, kendin de cepheye git diye yorum yazınca blokluyo.

• Tarife nasıl, özgür demirtaşı kötüleyince ne kadar alıyosun mesela?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Proprietor P kullanıcısına yanıt

yaşına göre çok cesur cümleler kuruyorsun, tabi bilgi seviyene göre de ...

cahillik kötü ama işte komik olan bilmeyen birisinin, biliyor davranması.

buyur sana SAĞCI ALMANLAR ve yanlarında Rusya bayrakları! Almanlar bile rusya'yı destekliyor. Köyde yaşayan, avrupa görmemiş ama amerikan özentisi bana yaşadığım ülkenin politikasından dem vuracak? :)

ben alamanya'da yaşamak istemiyorum. bunu çok defa yazdım. eşim tıp alanında eğitim alıyor. o yüzden birkaç sene daha mecburum burada kalmaya. bulgaristan'da 4500 levaya en son iş teklifi almıştım. net 4000 leva. eşim bakalım ya doktorluk devam edecek yada wound manager olarak bitirecek yani üst hemşire oluyor. yani yan 3 yada 6 sene içinde buradan kurtulucam :D

Ayrıca bilgin yoksa bir zahmet fikir yürütme. bak üst mesajda yine bilgisi olmadan fikri olan arkadaşa da paylaştım. Alman sağcısı yani milliyetçisi AFD de Rusya'yı destekliyor. çünkü bu insanlar yahudi güdümünde olmayan politikacılar :) capitto ?

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    çin de çip üretemiyecekti hani? amerikan kaynakları bunu söylemiyor muydu?

hani ruslar çip üretemiyor bu yüzden çipsiz kalmışlar, bu yüzden buzdolapları, cattle, fırın gibi araçlardan sökerek tank üreitoyrlardı  

ama işin gerçeği başka tabi; hayat amerikalı medyanın yazdıklarından çok başla işliyor. Ruslar kendi uçaklarının sistemlerini bile geliştirip çift motorlu yolu uçaklarını ürettiler.

Özgür Demirtaş gibi tüm amerikan övücüleri bu rusya ve çin olayı ile fena patladılar :)

Madem batı dünyası bu kadar kötü ve şeytani, Rusya çok iyi ve sütten çıkmış ak kaşık, eşin de gitsin Rusya da tıp eğitimi alsın, neden Almanya'da tıp eğitimi alıyor? Hem batının nimetlerinden faydalan, hem de onlara demediğini bırakma.

En sevmediğim insan türü bu şekilde iki yüzlü ve nankör insanlardır.

Ben Almanya'nın yerinde olsam böyle tipleri belirleyip Rusya'ya deport ederim. Zaten Ruslar Slav ırkından olmayanları askere alıp en ön sırada Ukrayna cephesine sürüyor. Onlar da 1 2 ayda ölüyor. Böyle tiplerin sonu da öyle olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 20 Kasım 2023; 9:40:28 >

okuduğunu mu anlamıyorsun?

Alman sağcısı diyorum, rusya'yı destekliyor diyorum. sen yine aynı boş şeyleri yazıyorsun. Rusya'yı destekleyen Öz be öz alman da mı rusya'ya gidecek? üstelik sen galiba evli değilsin. evli adama "rusya'ya git" demek karşılığı olmayan eylemdir. Güncelleme: Liberal Özgür Demişrtaş bu sefer Çin devletini 'Paramparça' yaptı!  

• Ukranya - Rusya

Meksika - USA

gördüm.

Atlantik' in batısında farklı bir gezegen var...

madem batı bu kadar kötü eşini de ikna edeceksin, Almanya'daki tıp eğitimini bırakacak, Rusya'ya aile olarak yerleşeceksiniz. Eşin de Rusya'da tıp eğitimini tamamlayacak. Eğer eşini bile buna ikna edemiyorsan burada da konu falan açmayacaksın.

Yıllardan beri senin Rusya propagandalarını dinlemek zorunda mıyız? Sabah akşam Rusya şöyle iyi Rusya böyle iyi, batı şöyle kötü batı böyle kötü.

Madem öyle yallah Rusya'ya.

Ha bu arada Rusya'da Slav ırkından olmayanlar ikinci sınıf vatandaştır ve her türlü ayrımcılığa uğrar. Sen şimdiye kadar o çok kötü dediğin Almanya'da hangi ayrımcılıklara uğradın bakalım, anlat dinleyelim. Bak ben sana anne tarafı Rus olan bir çocuğun uğradığı ayrımclılıkları içeren İngilizce bir yazıyı google translate ile çevrilmiş halini alıntılıyorum:

Babam tarafından Kafkaslıyım (o orada doğup büyüdü) ve annem tarafından Rus'um. Rusya'da doğdum ve annemle yaşadım. Babamla sadece ara sıra takılırdım (ben doğmadan önce ayrılmışlardı). Rus ailem bana gerçek kimliğimi saklamayı öğretti ve şöyle dedi: "Eğer birisi sorarsa, her zaman senin tamamen Rus olduğunu ve babanın da öyle olduğunu söyle" çünkü "başkaları benim Kafkasyalı olduğumu öğrenirse bu hoş olmaz." ”. Benim ülkemde Kafkasyalılarla Slavların aynı insanlar olarak görülmediğini fark ettim. Tıpkı babama benziyorum ve büyürken annemin ailesi bunu benimle onlar arasında bir fark olarak gösterdi.

Rusya'daki çocukluğumdan beri hala benimle yaşayan bir deneyim, 8 yaşıma gelip bazı arkadaşlarımı doğum günü partime davet ettiğim zamana dayanıyor. Babamla ilk kez o zaman tanıştılar. Babamın gerçek etnik kökenini elimden geldiğince saklamam söylendiği için kötü bir tepkiden korktum. Artık beni aynı şekilde göremeyeceklerinden endişeliydim çünkü onlarla takılmak için "yeterince Slav" olmadığımı anlayacaklardı. Onu gördüklerinde tiksintiyle bana baktılar ve "BU senin baban mı?" Bazıları ise “Bize Rus olduğunu söyledin ama babana bak!” diyerek güldüler. Neden daha esmer? Kafkasyalıya benziyor”. Ağlamak istedim ama gülmeye çalıştım ve onlara onun annemin arkadaşı olduğunu, gerçek babam olmadığını söyledim. Daha sonra öfkeyle babama neden geldiğini ve onu görebilecek arkadaşlarım varken annemin onu neden içeri aldığını sordum.

Şimdi bu hikayeye dönüp baktığımda kalbim ağrıyor. Böyle bir zihniyetin içine düştüğüm için kendimi çok kötü hissediyorum. Yıllar sonra İtalya'ya taşındığımda, benzer tepkilerden korktuğum için tüm etnik kökenimi ve babamın kökeni hakkındaki gerçeği başkalarından bir süre uzak tuttum (doğum günü olayı birden fazla tepkiden biriydi). Daha sonra bir arkadaşıma babamın nereli olduğunu anlattım ve şaşırtıcı bir şekilde Kafkasya'nın ne olduğunu bile bilmiyorlardı. Hatta bazıları bunun gerçekten harika olduğunu bile söyledi.

Ayrıca hala bazı sorularıma yanıt vermedin. Örneğin şu an Almanya'dasın ve Almanya'yı ve batıyı kötüleyip Rusya'yı övüyorsun ve başına birşey gelmeden özgürce yaşayabiliyorsun. Bunun tersi olsaydı yani Rusya'da yaşıyor olsaydı ve Rusya'yı kötüleyip batıyı övüyor olsaydın aynı şekilde özgürce yaşıyor olabilecek miydin? Yoksa Rus hapishanelerinde çürüyor mu olacaktın? Ya da pek çok Rus muhalifin başına geldiği gibi zehirlenerek öldürülecek miydin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coolman7 -- 20 Kasım 2023; 12:35:1 >

he şöyle dökül kardeş. "rusya propagandası" ? bizim ülkede 60 yıldır yapılan amerikan propagandasına laf etmeyen ameriakancı gençlerden bunu duymak sence bende bir değşiklik yaratır mı?

sizin algınıza göre propaganda oluyor hayatın gerçekleri. ama yalanlarınıza inanılmayınca da aynı o çemkirdiğiniz dinci, islamci şeriatçıların kimliğine bürünüp karşınızda anti-siz olanı içi boş inkarla , çamur atarak yaftalamaya kalkıyorsunuz. belki de bu içinizde genlerden gelen şark havasından kaynaklıdır. sonuçta cihangir solcusu da olsa, bayburtlu şeyhi mürid de olsa; iş gerçeklre gelince tek kökten ağıcın iki dalı olarak hemen yele göre savurmaya başlıyorsunuz.

bana ne kafkaslının kendisini rus sayıp saymamasından. rus dediğin adam kendisine uyanı rus yapıyor. ben çok rusla tanıştım. kız arkadaş olsun, ortamlardan olsun. kendileri bana "sen russun" dediler. sebebi de ruslar böyle geniş gövdeli olurlarmış. hatta orjin ruslar sarı kafalı değilmiş de kumralmış. neden? adam görüyor birşeyler var hemen kendisinden yapmaya çalışıyor.

rus kız arkadaşlardan biri, annesi aradığında benden "bulgar" diye bahsetmişti. bunu fark ettiğimde neden yalan söylediğini sorduğumda "sen bulgarca konuşuyorsun" demişti. yani kaç sene bulgaristan'da kalmışım, orada kız ortamı istiyorsan dili öğrenicen... 10 defa anlattım ama işte eğitimli birini görünce illa kendisinden yapmaya meraklı.

bu her millette böyledir. mesut özil olayı mesela. kazanınca alman, kazanamyınca auslander. Türkiye'de de bizim için gezerken tüüü kaka, almanya'yı seçince "sen Türksün" .

bunu dünya üzerinde sadece ruslar yapıyor gibi algı kasman, komik olmuş.

dediğim gibi aynı lafı "rus destekçisi alman milliyetçisi afd" için yazdığında belki kendince cevabı bulabilirsin "neden buradayım" sorun hakkında :)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.