Şimdi Ara

Özgür irade savunan materyalist/fizikalistler nasıl savunuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Filozoflar içinde var sanırım ama daha okumadım hiçbirini. Savunanlar nasıl savunuyor kısaca bahseder misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mal İnsan -- 22 Şubat 2019; 9:13:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dışarıdayım dönünce bi şeyler yazmak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Dışarıdayım dönünce bi şeyler yazmak isterim.
    Tamamdır hocam.
  • Hangi özgür iradeyi kastediyorsun? Bağdaşırcı özgür irade mi yoksa liberteryen özgür irade mi? Benim bildiğim çoğu filozof bağdaşırcı özgür iradeyi benimsiyor. Liberteryen özgür irade ile naturalizmi bağdaştıranlar nasıl açıklıyor bilmiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: eşom21

Hangi özgür iradeyi kastediyorsun? Bağdaşırcı özgür irade mi yoksa liberteryen özgür irade mi? Benim bildiğim çoğu filozof bağdaşırcı özgür iradeyi benimsiyor. Liberteryen özgür irade ile naturalizmi bağdaştıranlar nasıl açıklıyor bilmiyorum.
    Bağdaşırcı derken yumuşak belirlenimcilik mi kastediyorsun? Ben biraz yeniyim terimlere aşina değilim.
  • Mal İnsan kullanıcısına yanıt
    Aynen Determinizm.

• protonun tavrı ikiye bölünüp sonradan çarpıştırıp big bang yapıp kaosa sürüklenmek. haliyle bir şeyi önce ikiye bölüp sınıf oluşturmak lazım (mı).

bildiğin şey okuduğundur. okuduğunu beyan edersek kaynağın çok kötü bir kopyası olacağından sendeki harmanlama yeteneği ile kendine ait olanı ileri sürebilirsin.

............................

yani özgür irade kantın decartın iradesi değil benimkisidir diyebilmek lazım.

.............................

uz görü... aklın gördüğü şey özgürlüğün ifadesidir. gözün gördüğü ise özgürlük ile telif edilemez diye düşünüyorum.

materyal kapta bulunan şey olarak tanımlanırsa, uz görünün kaptaki hakkındaki yargısı varlığa ilişkin değil o şeyin varlığının olası yanma dereceseinden sonraki artığı üzerinedir. kaptaki su uz görü ile buharın varlığına denkleşecektir. ikisi de hayal gibi olan yapı esasen denktir.

..............................

uz görü bu açıdan fizikanalisttir. su deyip geçmeyin bi ton faydası var dediği gibi katı buhar ve sonrasında plazma denen hallerine de vurgu yaparak, bir olayın bitiş anına kadar ki varlığını sorgular.

...............................

insan şen şakrak uğruna dünyalar kurulan aşkı sevgiyi betimleyen bir şeydir dediğinizde, fizikçi bir naaşı da örnek verir ve der ki bunun ötesi de var derken yanında iki saat duramayacağınız naaş kokusunun da sevgi aşk adisyonuna tabi olduğunu anlatır.

................................

uz görülü fizikanalist benim şu anki favorim denebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 22 Şubat 2019; 22:56:19 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.