22 yaşında bir arkadaşınızım, maalesef yetiştirilme tarzımdan dolayı halen aşamadığım sosyal ve iletişimsel sorunlarım var, daha doğrusu bunları aşmaya çalışmak sıradışı hissettiriyor. Kişilik olarak aslında sessiz sakin, çekingen birisi değilim, hep enerji doluyum ve sürekli bir şeylerle uğraşma eğilimim var, fakat sorunlu bir ailede büyüdüğüm için tam tersi birisi oldum, annem ve babam kendileri özgüven eksikliği yaşayan ve her konuda aşırı panik yapıp senaryolar kuran kişiler olarak beni de aynı şekilde yetiştirdiler, üstüne ne zaman bir şeyle uğraşmak istesem ''sen yapamazsın, şunu bile yapamıyosun, seni öldürürler kaçırırlar, aman allahım sakın yapma'' tarzı şeylerle baskı kurup özgüvenimi bitirdiler. Haliyle okul hayatım hep bu şekilde sessiz geçti, içimde biriken enerjiyi üstüme gelindikçe mecburen atıyordum, çünkü sessiz olmama rağmen aslında atılgan olmak istiyordum, bu yüzden biri benimle uğraşınca bir iki seferden sonra patlayıp ortalığı birbirine katıyordum ama bundan ibaret, hiç sosyal çevrem aktivitelerim vb. olmadı. Ayrıca ailem bu zamanlarda da takıntılı ve saplantılı şekilde sürekli okula ne zaman gidip geldiğimi öğrenmek istiyordu, senaryolar kurup hayatımı kontrol ediyorlardı. Bunun en büyük etkisi olarak maalesef konuşma sorunum var, sesim konuşunca az çıkıyor ve duyulmuyor, ve konuşmam da düzgün değil, kelimeleri yuvarlayıp düzgün telaffuz edemiyorum, bir işe başlamak istiyorum fakat iş görüşmesi kısmı bile beni tedirgin ediyor, bunun yanında beden dili vb. olarak da haliyle çekingen olduğumu tahmin etmişsinizdir, değiştirmek istesem de özellikle dışarıdayken yine tedirgin oluyorum. Evde sesli kitap okuyarak vb. başlasam başka nelerle devam edebilirim ve nasıl ilerleyebilirim? |
Bildirim