Şimdi Ara

Özgüven Eksikliğinin 7 İşareti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
3
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Özgüvenin karşıtı olan özgüven eksikliği ise genellikle aşağılık kompleksi olarak tanımlanır. Özgüven hakkında çok önemli bir kitap yazan psikolog Don Hamachek aşağılık kompleksi ile ilgili 7 noktaya dikkat çekiyor.

1. Eleştiriye karşı alıngan olmak

Aşağılık duygusuna kapılan insanlar hata yaptıklarını bilseler de diğer insanların bunu vurgulamaları hoşlarına gitmez. Ne kadar yapıcı ya da naif olursa olsun her eleştiriyi kişisel bir saldırı olarak algılarlar.

2. Özgüvene uygunsuz cevap verme

Bu iki şekilde olur. Bazı insanlar kendileri hakkında iyi şeyler duymak için can atarlar ve sürekli iltifat edilmesinden hoşlanırlar. Diğer davranış biçimi ise tam tersidir. Özgüven eksikliği çeken bir grup insan ise kendileri hakkında pozitif bir şey duymak istemezler çünkü kendi hissettikleriyle çelişirler.

3. Aşırı eleştirel yaklaşım

Kendilerini iyi hissetmeyen kişiler başkaları hakkında iyi şeyler düşünmezler. İnsanların kusur ve hatalarını ararlar. Böylece kendilerinin çok kötü olmadığını kanıtlamaya çalışırlar. Bu insanlar çevredeki en akıllı, çekici, başarılı insan olmadıkları zaman akıllı, çekici, başarılı hissetmezler.

4. Suçlama eğilimi

Bazı insanlar aşağılık hissetmenin acısından kurtulmak için kendi güçsüzlüklerini diğer insanlara yüklemeye çalışırlar. Bu noktada kendi hataları için başkalarını suçlarlar.

5. İşkence isteği
    Özgüvensizlik doruk noktasındayken başkasına zarar vermeye kadar varabilir. Başkalarını suçlama davranışı kontrol edilemez bir duruma ulaşabilir.

6. Rekabetle ilgili negatif hisler
    Aşağılık kompleksi olan insanlar da herkes gibi bir oyunu ya da yarışmayı kazanmak ister ama böyle durumlardan kaçınırlar çünkü kazanamayacaklarını düşünürler. Birinci gelememe korkusu tamamen başarısız oldukları korkusuna kapılmalarına neden olur.

7. Yalnızlık ve çekingenlik eğilimi

Aşağılık duygusu olan insanlar diğer insanlar kadar zeki ve ilginç olmadıklarını düşündüklerinden diğer insanların da onları böyle göreceğini düşünürler. Bu yüzden sosyal ortamlardan kaçınırlar. İnsanlarla birlikteyken susmayı tercih ederler çünkü bunun yalnızca aptallıklarını ya da sıkıcılıklarını kanıtlayacağını düşünürler.

• Cok sagol kardes aksam aksam bilgilendirdin bizleri.Ayrica cogu var
  • Sadece eleştirileri sevmiyorum ama 7 madde de sevdiğim kızı anlatıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtesliPanda

Cok sagol kardes aksam aksam bilgilendirdin bizleri.Ayrica cogu var
    aslında böyle makaleleri daha çok yazmalıyım, çünkü konuya ilgi çok gördüğüm kadarıyla. demek ki insanlar böyle şeyleri merak ediyor, kendilerini buluyorlar. bu konularda yoğunlaşacam artık.

ayrıca "tipim nasıl ss li" konularının kimseye faydasının olmadığını benden daha iyi biliyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mümkün -- 27 Ekim 2012; 21:15:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mümkün

aslında böyle makaleleri daha çok yazmalıyım, çünkü konuya ilgi çok gördüğüm kadarıyla. demek ki insanlar böyle şeyleri merak ediyor, kendilerini buluyorlar. bu konularda yoğunlaşacam artık.

ayrıca "tipim nasıl ss li" konularının kimseye faydasının olmadığını benden daha iyi biliyorsunuz.

Alıntıları Göster
    7 maddenin 7si de üstüme lacivert bir takım elbise gibi oturdu, şık durdu. Yalnız, 7. maddede bahsedilen yalnızlık eğilimiyle benimki birbirinden oldukça farklı sebeplere dayanıyor, bu da böyle biline.

• quote:

Konudışında saçma sapan konulardan çok bu gibi bilgilendirici konuları görmek daha iyi. Bir çok kişide benimle hemfikir. Bahsettiğin tiple ilgili konuları açan kişilerde zati özgüvenini arttırma çabasındalar. İyi birşey duymak istiyorlar ama DH dahada beter yapıyor

• Hepsi de var sadece başlıkları okudum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wiz_Khalifa

Hepsi de var sadece başlıkları okudum
    Allah'a şükür hiç biri bende yok :). Bilgilendirme için teşekkürler.
  • quote:

Zevkle okudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ripper Roo

Zevkle okudum.

Alıntıları Göster
    1 var

kendilerini bir şey sananlar başkalarını eleştirmez mi , kafayı yiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hukukçu Bey -- 27 Ekim 2012; 21:30:45 >

• quote:

Başlıklar iyi hoş ama birde bunları yenmenin yollarını anlatırsan böyle sorunları olan arkadaşlar için daha bir yararlı olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: anemi67

1 var

1. madde bende de var sırf bu yüzden babamla çok tartışırız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aşkacısı

quote:

1 var

Alıntıları Göster
    Bu 7 işaretde bende var ne yazıkki kendimi iyi biliyorum özgüvenim 0

• quote:

Orijinalden alıntı: Can8063

Bu 7 işaretde bende var ne yazıkki kendimi iyi biliyorum özgüvenim 0

Alıntıları Göster
    Okumadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aşkacısı

quote:

1 var

Babam eleştirse hadi bir şey değil de bir de üstüne vazife olmayan kişiler de var.
  • quote:

http://www.egonomik.com/tag/ozguven-eksikligi/
    http://www.engelliler.biz/forum/alinti-yazilar/53654-bireyde-ozguven-eksikliginin-7-tane-belirtisi.html

http://lmgtfy.com/?q=%C3%B6zg%C3%BCven+eksikli%C4%9Finin+7+i%C5%9Fareti+

Aslında böyle makaleleri daha çok yazmalıyım derken en azından alıntı olarak yaz altına sahiplenmenin anlamı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Twist and Shout -- 27 Ekim 2012; 21:45:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

Okumadım.

ulan tamam tamam okumadıysan okumadın yav
  • quote:

Orijinalden alıntı: Twist and Shout

quote:

http://www.engelliler.biz/forum/alinti-yazilar/53654-bireyde-ozguven-eksikliginin-7-tane-belirtisi.html

Aslında böyle makaleleri daha çok yazmalıyım derken en azından alıntı olarak yaz altına sahiplenmenin anlamı yok

Alıntıları Göster
    Demekki tam bir özgüven deposuyum la özgüvensiz oldugumu dusunurdum

• quote:

Orijinalden alıntı: Taksim Delisi Cenk

quote:

sahiplenme değil bro. sanırım anlam eksikliği olmuş orda. dh siteye, yani buraya yazmak anlamında dedim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Erwin Rommel

Okumadım.

ulan tamam tamam okumadıysan okumadın yav

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.