Şimdi Ara

ÖZÜRLÜ VEFATINDA ARAÇ KİME AİT ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
31.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dedemin %90 üzerinde özürlü ve raporu var. Babam dedemin adına ötv indirim hakkından yararlanarak araç alacak. Dedem ölürse araçta amcamın hakkı olacak mı? Dede ölüpte amca bu araçta benimde hakkım var diye iddia etmemesi için ne yapabiliriz? Hiçbir hakkı olmadığı halde yasal sebeplerden dolayı araca ortak olabiliyor mu vefat sebebiyle? Özürlü kişi vefat ettiğinde araç kime kalır? Bu işlem araç satın alma sırasında vefat durumunda araç sahibi şu kişidir diye belirtiliyor mu?

Eğer ki amca bu işe hiçbir maddi katkı yapmadan sadece dedenin vefatı nedeniyle bu araç miras görüneceği için mala ortaklık söz konusu olacaktır. Bizim ne yapmamız gerekiyor dede öldüğünde bile bu araçta hakkı olmayacağına dair resmi başvuru yapabileceğimiz bir kurum ya da düzenlenmesi gereken bir evrak felan var mıdır?

Konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

• dedeniz miras bırakırsa amcanız hak elde edemez sanırım
  • İşi garantiye almak istersen dedene yazdır vekaletle ilgili şeyler problem kalmaz
  • Rapor oranı %90'ı geçtiği için Ruhsatı sanıyorum Babanızın üstüne yapabilirsiniz, Donanım haber yerine Engelli kardeşlerimizin forumları var oralardan bilgi almanınız yararınıza olur.

engelliler.gen
    engelliler.biz
  • Dedeniz vefat ederse arac babaniz ve varsa kardesleri ve babanenize kalir, iç iliskide tamamen anlasamazsaniz amcaniz herseyi satalim boluselim diyebilir ;)

Yani dedenizin neyi varsa arabada o sekilde islem gorur ama anlasamazsanizbyani arac 1 kisi uzerine olmazsa 5 yil icinde olursa bunlar otv devlet sizden alir ;)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum reel hayatta tanıdık oldugum benzeri bir durum vardı.
    bi ahbap annesinin adına aracı ötv indirimiyle alıyor.2 sene sonra annesi hakkın rahmetine kavuşuyor.sonra araç miras meselesiyle mirasçılara pay ediliyor.bir kardeş payını vermiyor tabi aralarında husumet çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: labidu

dostum reel hayatta tanıdık oldugum benzeri bir durum vardı.
    bi ahbap annesinin adına aracı ötv indirimiyle alıyor.2 sene sonra annesi hakkın rahmetine kavuşuyor.sonra araç miras meselesiyle mirasçılara pay ediliyor.bir kardeş payını vermiyor tabi aralarında husumet çıkıyor.

Benzer olay bizimde başımıza geldi, bizdeki dahada karışık

eşimin dedesi vefatından 3 yıl önce arazilerini eşimin babasına satmış, eşimin babasıda satış işleminden 1 yıl sonra, eşimin dedeside oğlundan 3 ay sonra vefat etti.

Eşimin halası çıktı, bu mal satımı danışıklı dövüş ben hakkımı istiyorum diye mahkemeye gitti, mahkeme 3 yıldır hala sürüyor ve sürmeyede devam edecek. işin entresan tarafı malını satanda ölmüş, satın alanda ölmüş ama eşim ve kardeşleri mirasçı olduğu için onlara dava açıldı, kendileride olayın ayrıntısını bilmiyor ama mahkeme hala devam ediyor.

Allah bu ülkede üç yere düşürmesin

1- hapishane
    2- hastahane
    3- adliye

Konuyu açan arkadaşa da bir cevap yazmak istiyorum,

dedeniz açık bir şekilde mirasımdan şu arabayı oğluma bırakıyorum diye bir vasiyetname bile yazsa diğer mirasçılar mahkemeye başvurup bizim şöyle bir gerekçemiz var diyerek vaisyetin iptali için dava açabiliyor, ve iş mahkemeye düştümü uğraşıp duruyorsunuz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3 kurus otv yi odeyin kafaniz rahat olsun.

Edit : dedenin mirascilarindan muvaffakatname veya feragatname alin araca dair haklarindan vazgectiklerine dair. Belki o ise yarayabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 24 Haziran 2013; 9:12:08 >
  • Araç o tarih itibariyle mirasçı olan kim varsa onlara kalır. Dedenizin vasiyetname bırakması önemli degil. Saklı miras payı diye bir olay var. Yani kişi istesede üzerinde işlem yapamayacagı pay. diyelim ki amca filan hiç sorun çıkarmadı. Bu sefer de devir ile ilgili problem olabilir. Eger dedenizden sadece araba kalırsa kişiler muvafakat verir araba ötv ödemeden babanıza intikal ettirilebilir. Ama dedenizden kalan başka mallar da varsa ve araç babanızın üzerine tescilettirilecek olursa maliye ötv alırken ödemediginiz ötv yi yatıttırır. Ben böyle biliyorum ama siz yine de bir avukat ile görüşün

• Ya dedeniz vasiyet yazacak, ya da amcanız mirası reddedecek. Amcanız kötü biri değilse hak talebinde bulunmaz zaten size bırakır.
  • Halen hayatta olan bir insan üzerinden böyle hesaplamalara girişmek çok üzücü olsa gerek.
  • aile dallas'a dönmüş.
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Amca iyi niyetli biri olsa bunu zaten hiç sormazdım

"Halen hayatta olan bir insan üzerinden böyle hesaplamalara girişmek çok üzücü olsa gerek."
    Parker48 doğru diyorsunda dede de Alzheimer dan başlıyor hastalıkları, yürüyemiyor, konuşamıyor, tek gözü görmuyor gören gözün %70'i görmuyor. Sana tepki veremıyor. Ve bütün bunlarla ailem ilgileniyor.

Şimdi devlet böyle bir hak vermişken bunu keyfi nedenle değil ihtiyaç olduğu için düşünüyoruz. Biliyoruz ki o amca dede rahmetli olduğunda her türlü araca ortak olmak isteyecek. Sözüne güvenilecek biri olmadığı için ötv'siz alıpta başımıza üşüşmesinler diye bir yol var mıdır diye arıyoruz. Dede'nin vasiyet edecek durumu da yok. Vasiyet edebilmesi için bilinci yerinde olması gerek ki onu bırak konuşamıyor hiçbir şekilde.

Yazılı resmi onaylı şekilde bu araçta hakkım yoktur, babamın vefatında bu araç kardeşime kalacaktır gibi bir taahütname (yada bu tür kağıda ne isim veriliyorsa) imzalayıp onaylasa bile bundan daha sonra vazgeçebiliyormuş ve hak iddia edebiliyormuş.

Böyle akraban varken ucuz alıp ortak yapacağına, malın hakkı neyse verip başını ağrıtmamak en doğrusu olacak.

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

• geçmiş olsun üst mesajlarda arkadaşın biri %90 ve üzeri için direk babanızın üzerine alabileceğinizi söylemiş. bence siz almayı düşündüğünüz aracın bayisine gidin ve satış temsilcisiyle konusun onlar bu konularda daha bilgililerdir...
  • ortada bir mal var ise ve malın 1. sahibi ölürse bu, başta eşi olmak üzere farzı misal 5 çocuk varsa, eşle birlikte 6 kişinin hakkı var demektir
  • dedenizi , babanız kendi üzerine alsın bakmakla yükümlü kişidir olarak.

eğer %90 özürlü yada daha üstü bir özürü var ise bakmakla yükümlü herhangi bir aile bireyinin babanız direk aracı ötv inidirimli halde kendisi satın alabilir.

bu sayedede amcanız bir hak iddaa edemez.

kısacası dedenize , babanız bakmakla yükümlü olur ise babanızın adına ötv indirimli araç alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: homeless0028

Merhabalar,

Dedemin %90 üzerinde özürlü ve raporu var. Babam dedemin adına ötv indirim hakkından yararlanarak araç alacak. Dedem ölürse araçta amcamın hakkı olacak mı? Dede ölüpte amca bu araçta benimde hakkım var diye iddia etmemesi için ne yapabiliriz? Hiçbir hakkı olmadığı halde yasal sebeplerden dolayı araca ortak olabiliyor mu vefat sebebiyle? Özürlü kişi vefat ettiğinde araç kime kalır? Bu işlem araç satın alma sırasında vefat durumunda araç sahibi şu kişidir diye belirtiliyor mu?

Eğer ki amca bu işe hiçbir maddi katkı yapmadan sadece dedenin vefatı nedeniyle bu araç miras görüneceği için mala ortaklık söz konusu olacaktır. Bizim ne yapmamız gerekiyor dede öldüğünde bile bu araçta hakkı olmayacağına dair resmi başvuru yapabileceğimiz bir kurum ya da düzenlenmesi gereken bir evrak felan var mıdır?

Konuyla ilgili yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...

Dedeniz x olsa

Bunun 1. derece yakınları kim varsa o hak eder kanunen

Oda şu demek

3 tane çocuğu olsa

3 y desek buna

Araba 3'e bölünür

Diyelim amacınız öldü

O zaman çocukları alır hisseyi

Y bölünür bu sefer yani 3/1 'i

• quote:

Orijinalden alıntı: BebeBiskuvisi

Ya dedeniz vasiyet yazacak, ya da amcanız mirası reddedecek. Amcanız kötü biri değilse hak talebinde bulunmaz zaten size bırakır.

Bir insan ancak malının yarını yada 3/1 'ini miras bırakabilir tam emin değilim

Kafasına göre ben arabamı şuna evimi şuna bırakırım devri bitti
  • Ötvsiz sıfır otomobil almak isteyenler için hazırladığımız Ötvsiz Otomobil Hesaplama Programına Ulaşmak İçin Tıklayınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.