Şimdi Ara

P990i mi E65 mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu iki telefon arasında kararsız kaldım. İhtiyaçlarıma bu iki telefon cevap veriyor ama hangisinde sorun yaşamam? Benim için önemli olan;

1. Sorun yaşamamak (yazılım ve donanım olarak)
    2. Güçlü çağrı yönetimi ve organizer
    3. Program yüklenebilirlik
    4. Şarj süresi
    5. Taşınabilirlik

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• herkese yardımları için teşekkürler (!) (?) sanırım cevabımı buldum. benim gibi ikilemde kalanlar için alttaki metin herhalde yardımcı olacaktır. bu soyulma meselesi gerçekten kronikmiş. saygılarımla.

Alıntı :http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=nokia+e65&s22.x=0&s22.y=0&loc=ara

Nokia�nın 3 Ayda 2 Defa Servise Giden Telefonu! umutciftci [01 Ağustos 2007, 09:00]
    Bundan 3 ay önce nokia e65 cihaz aldım. Aslında daha öncesinde nokia cihazların kalitesizliği ve sık arızalanma durumunu bildiğim halde teknik özellikleri ve görüntüsü hoşuma gittiği için almıştım cihazı. İlk zamanlarda bir problemim yoktu ancak kısa bir süre sonra cihazın ortasındaki gümüş renkli tuş resmen sararmaya başlamıştı. Ayrıca cihaz üzerindeki plastik resmen hani güneşte yanınca deriniz nasıl soyulursa aynen o şekilde soyulmaya başlamıştı ve plastik tabakanın altındaki kısım açığa çıkmış açıkça görülmeye başlamıştı. Bir de cihaz son aranan numaraları, cevapsızları falan kaydetmemeye başlamıştı.

Bunun üzerine cihazı servise verdim. Yaklaşık bir hafta sonra cihaz geldi ve teknik servis belgesinde cihazın mekanik parçasının değiştiği, soyulan kısımların düzeltildiği, format atıldığı ve yazılım yüklendiği ibaresi yer almaktaydı. Ancak cihazı elime aldığımda bir baktım ki dalga geçer gibi mekanik parça değişimi yazmasına rağmen sararan tuş halen yerinde duruyordu.

Bunu görür görmez tabii sinirlerim alt üst oldu ve cihazı yine aynı gün servise gönderdim. Şimdi öncelikle zaten nokia cihazlara karşı antipatim varken bu olay üzerine tamamen nokia markasından soğuduğumu ve bir daha kesinlikle tercih etmeyeceğimi bildirmek isterim. Ben de bir GSM operatöründe çalışmaktayım ve cihazların teknik özellikleri konusunda işim gereği sürekli iç içeyim ve etki edebileceğim milyonlarca müşteri portföyü bulunmaktadır.

Şimdi sorarım size, bu durumda ben müşterilerime kendi inanmadığım bir cihazı nasıl önerebilirim? Nasıl ben müşterime bu cihaz iyidir rahatlıkla kullanabilirsiniz derim? nokia danışma hattını aradım ancak oradan da bana beni ikna edici bir açıklama yapılamadı. Bir cihaz 3 ayda nasıl 2 defa servise gider? Gelen servis belgesinde cihaz parçası değişti demesine rağmen benimle nasıl dalga geçilir? Tüm garanti koşullarını ve tüketici haklarımı avukatımla takip ediyorum. nokia beni mağdur etti ve ben de hakkımı sonuna kadar arayacağım. 3 ay içinde 2 kere servise giden bir cihazı bir daha kullanmam. Ya değiştirsinler cihazımı ya da paramı iade etsinler.

01.08.2007 umutciftci Tekrar merhaba;
    bugün nokia yetkili servisi genpadan bana aynen şöyle bir bilgi geldi:Ön kapağındaki soyulma ÜRETİM KAYNAKLI olduğu için garanti kapsamında değiştirildi ancak tuş takımındaki soyulma kullanıcı kaynaklı olduğundan ücretli değişmesi gerekiyor.

Şimdi Soru1: ben psikopatmıyım ki cihazın joystick tuşunu kazıyarak ya da x nedenle soyunmuş hale getiriyim? Bana bunu ispatlamayan Nokia hakkında tüm yasal haklarımı kullanıcam. Ayrıca bana resmi yazı ile "Müşterimiz cihazındaki joystick tuşunu kazıyarak,ısırarak, parmakları ile ovuşturarak yada x bir nedenle bu hale getirmiştir diye yazı gönderecek.

Soru2)Üretim hatası ya da kendi deyimleri ile kronik problem ise kapaktaki soyulmalar, o halde Nokia bana kusurlu bir malı nasıl satar?

Neden toplatmadı cihazları? Bana neden bilgi verilmedi, cihazdaki problemin genel olduğu ya da kullanım sırasında bu yönde bir problem olabileceği? Bu yasalara aykırı değilmidir?

SORU 3) Tuştaki problem madem kullanıcı yani benim hatam neden ilk servis fişinde bu bilgi yokta 2. servis fişinde bu bilgi yer almaktadır yoksa nokia 3 kere servise giden cihazı değiştirmek zorunda kalmaktanmı korkmatadır?

Bu nedenlerden dolayı ya nokia benim cihazımın parasını iade eder yada avukatım Ebru KIRAN aracılığıyla tüketici heyeti ve mahkemelerine başvurucağımı bildiririm.

p.s. Kapaktaki problemin kronik bir problem olduğu yönünde elimde genpadan alınmış bir yazı ve delil vardır.

• p990 havada karada , uzayda her şekilde daha iyi. ( e65 inde öne çıkan özellikleri yok değil hani, ama genel anlamda p990 tercih edilmeli, mesela e65 daha stabil bir sisteme sahip, üstelik dha rahat ve çok içerik bulabiliyorsunuz..vs )
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

p990 havada karada , uzayda her şekilde daha iyi. ( e65 inde öne çıkan özellikleri yok değil hani, ama genel anlamda p990 tercih edilmeli, mesela e65 daha stabil bir sisteme sahip, üstelik dha rahat ve çok içerik bulabiliyorsunuz..vs )

teşekkürler. bende sizin gibi düşünüyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cell

Arkadaşlar bu iki telefon arasında kararsız kaldım. İhtiyaçlarıma bu iki telefon cevap veriyor ama hangisinde sorun yaşamam? Benim için önemli olan;

1. Sorun yaşamamak (yazılım ve donanım olarak)
    2. Güçlü çağrı yönetimi ve organizer
    3. Program yüklenebilirlik
    4. Şarj süresi
    5. Taşınabilirlik

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

1) E65 daha stabil çalışıyor. P990 da kitlenmeler olabiliyor özellikle wi-fi kullanırken. P990 topic ine bakabilirseniz sürekli şikayet var.

2) Bu noktada P990 daha ii. Dokunmatik ekran baya işe yarıyor...

3) E65 UIQ olmadığı için daha çok program bulabilirsiniz...

4) Sony ler Nokia lara göre daha ii gibi ama bu telefonlar işletim sistemi kullanıyor yinede şarj süreleri yakın olacaktır...

5) E65 daha ufak gibi...

• P990i'yi önermiyorum. İş arkadaşım 1 ay önce aldı ve hergün yeni bir sorunla boğuşuyor.

E65 hem daha ufak ve sorunsuz.

E65
  • ?????
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    k790 mı w810 mu??
    17 yıl önce açıldı
    N97 mi iPhone mu?
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: ..Kg21Kco..

P990i'yi önermiyorum. İş arkadaşım 1 ay önce aldı ve hergün yeni bir sorunla boğuşuyor.

E65

ne gibi problemler yaşıyor? açıklarsanız daha yardımcı olabilirsiniz. ilginize teşekkürler...
  • o zmaan e61 yada e61i alın. ama e65 e para vermeyin derim ben.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cell

quote:

Orjinalden alıntı: ..Kg21Kco..

P990i'yi önermiyorum. İş arkadaşım 1 ay önce aldı ve hergün yeni bir sorunla boğuşuyor.

E65

ne gibi problemler yaşıyor? açıklarsanız daha yardımcı olabilirsiniz. ilginize teşekkürler...

Kitlenme, Bluetooth donma yapma, birkaç tane uygulamayı aynı anda çalıştırıldığında kasılma, Mp3 dinlerken yada oyun oynarken arama geldiğinde kitlenme... Ayrıca çok da yavaş bir telefon.

Bence E61i al, E65'ten daha iyi bir alternatif.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ..Kg21Kco.. -- 18 Ağustos 2007; 23:15:51 >

• radyo, mp3 ve fotoğraf önemli değilse, yani gerçekten ofis/iş ağırlıklı bi kullanım düşünüyorsanız e61 yada e61i sizin için daha doğru bi tercih olur. e61/e61i pil, ekran, sağlamlık ve stabilite konusunda da p990 dan çok üstün bi cihazdır. ayrıca bazı kaynaklar e61/e61i deki wi-fi anteninin daha güçlü olduğunu yazmışlar ama ben bunu kanıtlayıcı adam gibi bi bilgiye rastlayamadım...
  • quote:

Orjinalden alıntı: face1tr

radyo, mp3 ve fotoğraf önemli değilse, yani gerçekten ofis/iş ağırlıklı bi kullanım düşünüyorsanız e61 yada e61i sizin için daha doğru bi tercih olur. e61/e61i pil, ekran, sağlamlık ve stabilite konusunda da p990 dan çok üstün bi cihazdır. ayrıca bazı kaynaklar e61/e61i deki wi-fi anteninin daha güçlü olduğunu yazmışlar ama ben bunu kanıtlayıcı adam gibi bi bilgiye rastlayamadım...

çok iyi olmasada kamera olması + bir özellik o yüzden e61 değil de e61i daha iyi bir seçenek ancak onunda fiyatı çok yüksek. sanırım p990 daha iyi bir seçenek gibi görünüyor.
  • bu yakınlarda p1 satışa çıkacak, paraya kıyıp ondanda alabilirsiniz
  • ben iki telefon arasından e65 derim bence altyapı olarak çok daha iyi bir telefon
  • hp 6815 veya asus p525 için neler söyleyebilirsiniz? fiyatları birbirine yakın. sizce böyle bir ürün tercih etmek daha mı mantıklı olur? ama daha önce hiç pda kullanmadığımı da eklemek isterim.
  • E65 deri sorunu dışında daha uygun, açıkçası HP veya Asus alacağına da p990i al daha iyi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 1959

E65 deri sorunu dışında daha uygun, açıkçası HP veya Asus alacağına da p990i al daha iyi...

sanırım telefona daha yakın bir cihaz olan p990i yi tercih edeceğim gibi. pda larda çok sorun yaşanıyormuş sanırım.
  • Bence ne amaçla kullanacağına bağlı,,
    Şahsi önerim asus p525 olur ama biraz maddi olarak seni zorlamayacaksa ve de klavye olması şart değil diyorsan p535 al derim,gayet güzel ve her türlü ihtyacını giderecek bi alettir..
    HP 6815 boyut olarak çok iyi olmasına karşın dışa verdiği ses çok kısık.
    SE p990i ise (şahsen kullanmış biri olarak) güzel bir cihaz ancak denildiği gibi bazen donmalar meydana gelebiliyor..
    Ama firmware update ile sorunlar minimum seviyeye iniyor..
  • Buarada 3 yıldır pda tarzı telefon kullanıyorum ve hiç sorunla karşılaşmadım şuana kadar,,
    Bilakis p990'da daha çok sorun oldu..
  • Şimdi aklıma geldi, Asus P525 al .
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.